Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی واقعه بزرگی همچون انقلاب اسلامی که آینده یک کشور را متحول و از سوی دیگر نظام بین‌المللی را متأثر کرد بسیار مهم است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بدون شک مهم‌ترین و بزرگ‌ترین واقعه عصر حاضر، انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) است که شناخت صحیح آن، مستلزم داشتن دیدی فراتر از آمارها و گزارش‌ها و نگاهی فراجناحی و انقلابی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شخصی باید در این‌باره تحلیل جامعی ارائه کند که در طول عمر انقلاب، با آن همراه بوده و اساس نظام فکری‌اش، منطبق بر اساس نظام فکری امام خمینی (ره) باشد.

سوابق و آشنایی طولانی فضل الله صلواتی از انقلابیان پیشگام و اولین فرماندار اصفهان پس از انقلاب با مبارزات سیاسی و انقلابی باعث شده تا ایمنا به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و آینده آن با وی به گفت‌وگو بنشیند که قسمت دوم آن را در زیر می‌خوانید:

انقلاب سفید چرا شکل گرفت و دلیل مخالفت علما و روحانیون با آنچه بود؟

علما و روحانیان معتقد بودند که بدون اجازه نمی‌شود زمین اشخاص را تصرف کرد و به مستضعفان داد و اعلام کردند که دارایی‌های سلطنتی باید در اختیار قشر ضعیف جامعه قرار گیرد؛ همچنین اعتقاد داشتند که در اسلام بر حفظ مالکیت تأکید شده است و نمی‌شود با فروش سهام کارخانجات دولتی به عنوان پشتوانه اصلاحات ارضی، پول زمین‌های مردم را داد؛ زیرا سهام کارخانه‌ها، متعلق به صاحبان آن بود.

البته علت اصلی مخالفت مردم و روحانیان با اصول شش‌گانه انقلاب سفید این بود که احساس می‌کردند این طرح‌ها از طریق آمریکا به شاه دیکته شده است.

امروز تا چه میزان اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی اسلامی را تحقق یافته می‌بینید؟

پس از انقلاب اسلامی، بانوان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی مطرح شدند و توانستند در دولت و مجلس شورای اسلامی حضور فعال داشته باشند.

یکی دیگر از اهداف انقلاب اسلامی، دست‌یابی به استقلال سیاسی بود که خوشبختانه امروز این هدف تحقق یافته است؛ زیرا در حکومت پهلوی، شاه حتی عزل و نصب نخست وزیران خود را با موافقت آمریکا انجام می‌داد، اما بعد از انقلاب اسلامی به این استقلال دست یافتیم که مردم باید مسئولان عالی رتبه کشور را تعیین کنند. پس از انقلاب به واسطه حضور نخبگان، مجلس در سطح مطلوبی قرار داشت و شایسته‌ترین چهره‌های سیاسی، اقتصادی و روحانی به آن راه پیدا کرده بودند.

البته عدم مدیریت تخصصی و اعمال تحریم‌های حداکثری پس از انقلاب اسلامی، باعث انحراف جامعه از برخی پایه‌های اصلی انقلاب شد. پس از پیروزی انقلاب من به عنوان اولین فرماندار و مشاور استاندار اصفهان منصوب شدم در صورتی که تخصص و تجربه‌ای در زمینه اداره‌ی این استان پهناور نداشتم که این وضعیت در تمامی شهرهای کشور برقرار بود.

پس از انقلاب اسلامی برخی از عوامل حزب توده در کشور تهمت‌های فراوانی به دولت موقت وارد می‌کردند و معتقد بودند که بختیار از مرز بازرگان فرار کرده و به همین دلیل دولت موقت را غیرانقلابی می‌دانستند؛ علیرغم اینکه دولت مهندس بازرگان به خوبی فعالیت می‌کرد. در حال که به نظر می‌رسید کابینه بازرگان مذهبی‌تر از برخی انقلابیان بودند.

بعد از اشغال سفارت آمریکا و استعفای دولت مهندس بازرگان، برخی روحانیان به امام خمینی (ره) پیشنهاد دادند که خود حکومت را اداره کنند و بعد از آن هر یک از این روحانیان در وزارت خانه‌ها آموزش دیدند، اما آموزش لازم جهت مدیریت کشور را به خوبی فرا نگرفتند به همین دلیل مدت زمانی طول کشید تا کشور به روال عادی خود بازگردد.

توسعه سیاسی در ایران بعد از انقلاب را چگونه می‌بینید؟

جامعه سیاسی ایران بعد از انقلاب اسلامی از نظر تفکر و فرهنگ، رشد چشمگیری داشته است، اما در زمینه توسعه اقتصادی و صنعتی به واسطه جنگ تحمیلی و تحریم‌های جهانی، با مشکلاتی روبه‌رو شده است؛ البته در زمینه نظامی هم به واسطه تکیه بر قدرت داخلی، دستاوردهای عظیمی را کسب کرده است که باعث نگرانی و وحشت کشورهای منطقه‌ای از جمله رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی شده است. کشورهای عربی متحد آمریکا از قدرت نظامی ایران نگرانی دارند، در صورتی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، کشورهای غربی ایران را به عنوان یک کشور سطح پایین و عقب مانده تلقی می‌کردند که فاقد استقلال نظامی و سیاسی است.

آینده انقلاب اسلامی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

آینده قابل پیش بینی نیست، اما لازم است دولت‌هایی که بر سر کار می‌آیند، ابتدا معیشت مردم را مورد توجه قرار دهند؛ زیرا گرانی‌ها و فشار اقتصادی باعث ناامیدی و کمرنگ شدن حضور مردم می‌شود. تشییع باشکوه سردار شهید سلیمانی به انقلابیان روحیه داد که علیرغم مشکلات اقتصادی، حماسه‌ای پرشور آفریدند.

امیدوارم سردمداران حکومت بتوانند به خوبی از حضور مردم در صحنه استفاده کنند و توجه ویژه‌ای به خواسته‌های مردم داشته باشند.

کد خبر 473817

منبع: ایمنا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی نظام جمهوری اسلامی فجر 42 فضل الله صلواتی ساواک پیروزی انقلاب اسلامی پیروزی انقلاب اسلامی ایران مهدی بازرگان مهندس مهدی بازرگان دولت موقت نخست وزیر دولت موقت امام خمینی ره جمهوری اسلامی ایران فجر چهل و دو دهه فجر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انقلاب اسلامی بعد از انقلاب پس از انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۴۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت/ استقبال پر شور ملت پاکستان

به گزارش قدس آنلاین رایزن فرهنگی پاکستان با اشاره به اینکه مردم این کشور، استقامت و مقاومت و شجاعت ملت ایران را ستایش می‌کنند، گفت: همواره به‌رغم سختی‌های فراوانی که استکبار جهانی بر مردم ایران تحمیل کرده با استقامت و شجاعت وصف‌ناپذیری در مقابل همه قدرتمندان عالم ایستاده‌اند.

 رایزن فرهنگی پاکستان با تاکید بر این مطلب، افزود: مردم ایران روی مواضع خودشان محکم و پابرجا هستند و مردم پاکستان این استقامت‌ها و شجاعت‌ها را گرامی می‌دارند و بزرگ می‌دانند. به این خاطر است ملت ایران در چشم ملت پاکستان و مردم این کشور، ملتی بزرگ و قابل تقدیر و ستایش است.

عملیات وعده صادق این علاقه را بیشتر هم کرد

وی درباره خوشحالی مردم از انتقام سخت یا همان وعده صادق، نیز افزود: نماد و نمود این بزرگی و عظمت در روزهای اخیر همان دفاع شجاعانه و پاسخ مقتدرانه عزیزان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به رژیم صهیونیستی بود. اگر مردم پاکستان به ایران اسلامی و مردم ایران و رهبران ایران تا قبل از این پاسخ دندان‌شکن، علاقه‌مند بودند این علاقه‌مندی ظرفِ چند روز گذشته‌ای که از این پاسخ می‌گذرد ده‌ها برابر بیشتر شد و در ملاقات‌های مردمی که ما با مردم پاکستان و حتی با برخی از دولتمردان پاکستان داریم اولین نکته‌ای را که یادآوری می‌کنند همین است که آنچه آرزوی دیرینه جهان اسلام بود امروز توسط جمهوری اسلامی ایران محقق شد. با این نگاه مردم پاکستان و دولتمردان پاکستان میزبان ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران بودند.

چرا محدودیت استقبال پیش آمد؟

مشکی درباره دلیل محدودیت استقبال و اجازه ندادن به برخی از تجمعات خیابانی برای استقبال از رئیس‌جمهور ایران، تأکید کرد: طبیعی است در چنین فضایی با آن علاقه‌مندی که به زمینه‌هایش اشاره کردم چقدر می‌تواند استقبال از طرف مردم پاکستان، استقبال پرشور و هیجان‌انگیزی باشد. به‌رغم اینکه شرایط امنیتی در پاکستان شرایط به هر حال ویژه‌ای است و دولت عزیز پاکستان برای حفظ امنیت سفر رئیس جمهور کشور ایران و هیئت همراه مجبور بود تدابیری را اتخاذ کنند و نمی‌توانستند تجمعات خیابانی را اجازه بدهند، اما ما شاهد بودیم در مسیر کاروان ریاست محترم جمهور در شهرهای لاهور و کراچی به ویژه کاروان‌های استقبال مردمی شکل گرفت و برخی از تصاویری که امکان انتشار آنها بود شاهد این مسئله است.

تصاویر شگفت انگیزی که هم در اخبار سراسری ایران و رسانه‌های جمعی ایران منتشر شد

وی ادامه داد: در شهر اسلام‌آباد که مقصد اول سفر رئیس‌جمهور ایران بود ما شاهد تلاش مردم برای استقبال عمومی بودیم که اشاره کردم به دلیل شرایط ویژه، این امکان فراهم نشد، اما در نشست‌های نخبگانی و نشست‌هایی که با شخصیت‌های تراز اول اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ادبی در محل اقامت ریاست محترم جمهور برگزار شد این علاقه، این عشق و ارادت به نمایش گذاشته شد که تصاویر آن در اخبار سراسری جمهوری اسلامی ایران و اخبار رسانه‌های جمعی کشور پاکستان منتشر شد. البته آن چیزی که به نمایش گذاشته شد قطره‌ای از دریایی بود که مردم پاکستان تلاش داشتند به نمایش بگذارند. اما به دلیل شرایط خاص امکان ظهور و بروز آن خیلی فراهم نشد.

استقبال از رئیس‌جمهور در کراچی و لاهور

رایزن فرهنگی پاکستان به شور مردم در لاهور و کراچی اشاره کرد و افزود: در شهرهای لاهور و کراچی این فضا قدری فراهم‌تر شد، اما آنچه در واقعیت میدان بود شاید رسانه‌ها نتوانند به تصویر بکشند. بازتاب‌هایی که ما الان در حال رصد آنها هستیم در رسانه‌های مکتوب و مجازی و رسانه‌های دیداری و نوشتاری همه مملوء از شور، سپاس و تقدیر از انجام شدن سفر و مواضع بسیار خوب رئیس جمهور ایران در این سفر هستیم و همچنان موج خوشحالی همچنان که قبل از این سفر شروع شده بود همچنان بعد از گذشت یک روز از پایان سفر ادامه دارد و پیش‌بینی این است در روزهای آینده این موج ادامه داشته باشد و حتماً این سفر یک نقطه عطفی برای گسترش روابط همه جانبه ایران و پاکستان خواهد بود.

این سفر افق‌های بلندتری را پیش‌روی دو کشور گذاشت

مشکی در پایان تاکید: ما در پاکستان شاهد بودیم که برخی از کشورهای منطقه و برخی از قدرت‌های فرامنطقه‌ای خیلی تلاش داشتند برای این سفر محدودیت‌های فراوانی ایجاد کنند حتی اگر بتوانند اصل سفر را تحت‌الشعاع قرار دهند، اما با لطف خدای متعال سفر به خوبی انجام شد و هم دستاوردهایی که این سفر داشت چه دستاوردهای اجتماعی و چه دستاوردهای سیاسی و منطقه‌ای در همین مدت کوتاه بازتاب خودش را داشت و حتماً در ادامه و آینده پس از این سفر، شاهد بازتاب‌های بیشتر و گشوده شدن افق‌های بلندتری در روابط دو کشور خواهیم بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • استقلال سیاسی کشور ایران بی‌مثال است / تداوم جدی در اجرایی شدن طرح نور
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت/ استقبال پر شور ملت پاکستان
  • آیت‌الله رئیسی: صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند
  • اخبار سیاسی ۵اردیبهشت؛ تاکید رهبر انقلاب بر حال خوب کارگران/افتتاح «اومااویا» با حضور رئیسی
  • رهبر انقلاب در دیدار کارگران سراسر کشور: تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز
  • «عملیات وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه
  • انقلاب اسلامی بر دنیا تاثیر گذاشته است
  • اتحاد ایران و پاکستان نقش بسیاری در مبارزه با اسرائیل دارد