Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان موفق شدند یک لنز تماسی جدیدی را طراحی کنند که علاوه بر تقویت بینایی توانایی کنترل بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را دارد.

خبرگزاری میزان - ایرنا نوشت: محققان یک لنز تماسی جدیدی طراحی و ابداع کرده‌اند که علاوه بر تقویت بینایی می‌تواند بیماری‌هایی مثل دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را نیز کنترل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این لنز تماسی هوشمند که توسط محققان انگلیسی، آمریکایی و چینی ابداع شده است، دارای یک لایه حسگر است که می‌تواند سطح نور، دما و حتی گلوکز را در اشک چشم اندازه گیری کند.

محققان گفتند: طراحی جدید این لنز تماسی، بینایی یا توانایی چشمک زدن کاربر را مختل نمی‌کند و می‌تواند در آینده برای تسهیل آزمایش عملکرد شبکیه نیز مورد استفاده قرار گیرد.

«یون لونگ ژائو»، نویسنده مقاله و کارشناس بیوالکترونیک، از موسسه فناوری پیشرفته «دانشگاه ساری» در انگلیس گفت: همه گیری کووید-۱۹ تأثیر زیادی بر کل جامعه علمی داشته است.

وی افزود: از ما پرسیده می‌شود که فعالیت ما چگونه می‌تواند در آینده به افرادی که به فوریت‌های پزشکی مشابه نیاز دارند، کمک کند. دستگاه‌هایی که از این سیستم لایه حسگر استفاده می‌کنند، می‌توانند به صورت یک روش غیر تهاجمی برای کمک به نظارت و تشخیص سلامت افراد مورد استفاده قرار گیرند.

این پژوهشگر گفت: این لایه حسگر فوق العاده نازک ابداعی، با لنز‌های تماسی هوشمند متفاوت است. لنز‌های تماسی هوشمند به طور معمول دارای حسگر‌های سفت و سخت و تراشه‌های مداری هستند که میان دو لایه لنز تماسی قرار می‌گیرند و از طریق کانال‌های سنجش میکروسیال با مایع اشک چشم در تماس قرار می‌گیرند.

پزشک گوو اضافه کرد: اما در طراحی جدید لنز، شبکه مارپیچ حسگر به طور مستقیم با اشک چشم در تماس قرار می‌گیرد. از دیگر خصیصه‌های این لنز جدید همچنین می‌توان به حساسیت تشخیص بالا، سازگاری زیستی خوب و مقاومت مکانیکی آن اشاره کرد. علاوه برآن طراحی جدید این لنز تماسی جدید هوشمند فرایند چشمک زدن یا بینایی را مختل نمی‌کند.

مشروح کامل این لنزتماسی هوشمند در نشریه Matter منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: لنزی که از نابینایی در دیابتی‌ها جلوگیری می‌کند

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: لنز تماسی بیماری قلبی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: لنز تماسی بیماری قلبی تماسی هوشمند بیماری قلبی لنز تماسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۹۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

به گزارش خبرآنلاین، همه می‌دانیم که ورزش می‌تواند ما را سالم‌تر نگه دارد و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد اما تحقیقات جدید ریشه همه‌چیز را در استرس توصیف می‌کند.

سلامت نیوز در گزارشی نوشت: متخصصان بیمارستان عمومی ماساچوست در مطالعه جدیدی که روز دوشنبه منتشر شد، دریافتند افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند، احتمالا تا حدی به دلیل کاهش فعالیت‌های مربوط به استرس در مغز در برابر بیماری‌های قلبی مصون‌تر می‌مانند. شاید به همین دلیل است که افراد مبتلا به افسردگی نوعی بیماری روحی‌روانی مرتبط با استرس‌ــ نیز اغلب با ورزش کردن حالشان بهتر می‌شود.

نویسنده ارشد مطالعه و متخصص قلب و عروق می‌گوید داشتن فعالیت بدنی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌ عروقی در افراد مبتلا به افسردگی، تقریبا دو برابر موثرتر است و آثار آن بر فعالیت‌های مربوط به استرس در مغز ممکن است توضیحی برای این مشاهدات جدید باشد.

به عبارت دیگر افرادی که بیشتر ورزش می‌کنند، استرس کمتری دارند و این بر سلامتی قلب آنان نیز تاثیر مثبتی دارد.

نویسنده ارشد این مطالعه و همکارانش در این تحقیق که در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، سوابق پزشکی ۵۰ هزار و ۵۳۹ نفر را که در یک نظرسنجی آمادگی جسمانی شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند و از زیرمجموعه‌ای از این گروه اسکن مغز انجام دادند و فعالیت مغزی مربوط به استرس را در آن‌ها اندازه‌ گرفتند.

طی یک پیگیری ۱۰ ساله، نزدیک به ۱۳ درصد شرکت‌کنندگان به بیماری قلبی مبتلا شدند، اما افرادی که به طور منظم ورزش می‌کردند در مقایسه با افرادی که ورزش نمی‌کردند، ۲۳ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی بودند. در این میان، آثار مثبت ورزش بر سلامتی قلب و عروق در افرادی که از قبل افسردگی داشتند و فعالیت‌های مربوط به استرس در مغزشان بیشتر بود، کاملا مشهود بود.

بنابراین می‌توان گفت اگرچه همگان از ورزش کردن سود می‌برند، فعالیت بدنی سلامتی قلب کسانی را که استرس بیشتری دارند، تقویت می‌کند.

متخصصان خاطرنشان کردند در این حوزه به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما نتایج بسیار دلگرم‌کننده بوده و اولین بار است که شواهد نشان می‌دهد ورزش بر سلامت جسمی و روانی آثار مثبت و عمیقی دارد.

پیش از این ثابت شده بود که فعالیت بدنی با بهبود عزت‌ نفس و تقویت عملکرد شناختی در کاهش اضطراب، افسردگی و همچنین بدخلقی موثر است. تحقیقات متعدد همچنین نشان می‌دهند که به فعالیت بدنی شدید هم نیازی نیست و کمی پیاده‌روی تند در هوای آزاد، دوچرخه‌سواری، کمی یوگا یا شنا هم برای سلامتی روان مفید است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896623

دیگر خبرها

  • طراحی سبد خرید هوشمند برای تجربه خریدی آسان
  • نجات جان بیمار قلبی در روستای عروه در شهرستان لنده
  • یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟
  • کاهش حساسیت بینایی ۱۲ سال قبل از ابتلا به آلزایمر / تاثیر فرکانس ۴۰ هرتزی بر توقف بیماری
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • از عوارض دیابت چه می‌دانید؟
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه
  • شناسایی حدود۱۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت و فشار خون درنیشابور