Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-16@08:31:32 GMT

لغو عضویت و زندان در انتظار مسؤولان متخلف

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۸۸۱۰۲

لغو عضویت و زندان در انتظار مسؤولان متخلف

حجت‌الاسلام احمد عبدالهی‌نژاد امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: با توجه به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی که در آن ۱۲ شرح وظیفه برای ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر مشخص شده است، سالیانه گزارشی را از طرق مختلف به مردم ارائه می‌دهیم؛ تعیین سیاست‌ها و خط مشی‌های اساسی در زمینه ترویج و احیای امر به معروف و نهی از منکر از دیگر وظایف این ستاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشکیل کارگروه در رابطه با گرانی‌ها و کمبود کالاهای اساسی مورد نیاز مردم

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان افزود: در رابطه با خط مشی‌های اساسی برای ۱۸ عضو شورا که امام جمعه، استاندار و دادستان از جمله اعضای آن هستند شرح وظیفه تدوین و مصوب کرده و این وظایف را از آن‌ها مطالبه می‌کنیم، در رابطه با اینکه خود اعضا باید در جلسات ستاد حضور پیدا کنند هم مصوباتی داشته‌ایم، به عنوان مثال آخرین مصوبه ما بر اساس ماده ۴ دستورالعمل قانون فعالیت ستاد است.

وی خاطرنشان کرد: در ستاد دستورالعملی اجرایی برای کارگروه‌های تخصصی در ۶ زمینه از جمله فرهنگی اجتماعی، مدیریت شهری، حقوقی و قضایی و آموزش و پژوهش نوشته شده است؛ دستگاه‌هایی که وظایفی داشته یا دستگاهی که ترک فعل داشته‌اند بر اساس کارگروه تخصصی وظایف خود را دریافت کرده و به آن‌ها تکلیف شده و موظف هستند که این وظایف را انجام دهند و ۱۵ روز مهلت دارند که گزارش عملکرد خود را ارائه دهند در غیر این صورت دادستان عمومی و انقلاب استان ورود پیدا کرده و برخورد می‌کند.

عبدالهی‌نژاد همچنین بیان کرد: در بحث گرانی‌ها و کمبود کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نیز کارگروهی تشکیل شد، چراکه این‌ها منکرات جامعه است و اینکه گفته می‌شود در این ستاد فقط در رابطه با مسأله حجاب کار می‌شود این طور نیست و حجاب هم یکی از مسائلی است که از نظر بنده خیلی مهم هم هست.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان تصریح کرد: شاید پررنگ شدن پرداختن به مسأله حجاب به دلیل این باشد که بیشترین منکری که در جامعه علناً دیده می‌شود و به چشم می‌آید بی‌حجابی است اما سایر منکرات این طور به چشم دیده نمی‌شوند، چراکه امر به معروف و نهی از منکری که مردم انجام می‌دهند ناظر به رفتار علنی است، اما وظیفه ستاد غیر از وظیفه مردمی بوده چراکه یک دستگاه حاکمیتی است که طبیعتاً باید وظایف بیشتری داشته باشد.

کار ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر فقط ناظر به رفتار علنی نیست

وی با اشاره به اهمیت آسیب‌شناسی و ریشه‌یابی علل ترک معروف و ارتکاب منکر گفت: کار ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر به عنوان دستگاهی حاکمیتی فقط ناظر به رفتار علنی نیست، بلکه ما باید ریشه‌یابی هم داشته باشیم چون اداره اطلاعات، فرمانده سپاه، نیروی انتظامی و دادستان از جمله اعضای ستاد هستند و اینها باید کاری مرتبط با مسؤولیت خود انجام دهند.

عبدالهی‌نژاد با تأکید براینکه حجاب موضوعی اولویت دار است به طرح این سؤال پرداخت که آیا در این زمینه باید به سراغ مردم رفت و بیان کرد: ما اصلاً در این زمینه سراغ مردم نرفته و نخواهیم رفت، بلکه ما سراغ ریشه‌ها می‌رویم که تولیدکننده، توزیع‌کننده، سیاست‌گذار، طراح، اتاق اصناف، اتحادیه پوشاک، کمیسیون رسیدگی به تخلفات اصناف، بازرسی اتاق اصناف و صنعت و معدن در این زمینه از جمله اینها هستند، از ظرفی سراغ دستگاه‌هایی که باید کار فرهنگی می‌کردند از جمله اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما، سازمان ورزش و جوانان و آموزش و پرورش می‌رویم و وظایفی که داشتند و انجام نداده بودند را تذکر دادیم.

عزل، لغو عضویت و زندان برای مسؤولان متخلف

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان با تأکید بر اینکه ما اولویت را امر به معروف و نهی از منکر مسؤولان گذاشته‌ایم، ابراز کرد: وقتی مسؤوولی تخلف می‌کند یکی از کارهایی که ما می‌توانیم انجام دهیم مصاحبه با رسانه‌ها است که البته خیلی هم رسم شده و بدون اینکه دستگاه قضایی ورود پیدا کند و جرم محرز شود آبروی فرد را می‌برند و بعد دستگاه قضایی مجبور می‌شود این مسأله را بررسی کند، با این کار ناامیدی را تزریق کرده و از طرفی هم کار به نتیجه نمی‌رسد.

وی اضافه کرد: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تخلفات مسؤولان را بر اساس ماده ۱۶ احصا کرده و سپس فرد متخلف را احضار می‌کند و مجموع عملکرد را به وی نشان می‌دهیم و به او متذکر می‌شویم که مشکلات را رفع کند که اگر رویه خود را ادامه داده و امور را اصلاح نکند به دستگاه قضایی اعلام می‌کنیم؛ عزل، لغو عضویت و زندان را برای مسؤولان متخلف تاکنون داشته‌ایم که نمی‌شود رسانه‌ای کرد.

عبدالهی‌نژاد با تأکید بر اینکه کار ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر فقط در برخورد با بدحجابی نیست بلکه در زمینه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی با نگاه عاقلانه و عالمانه با منکرات برخورد می‌کنیم، عنوان کرد: در رابطه با فضای مجازی افرادی اثرگذار، تریبون‌دار و صاحب تابلو از جمله صاحب آتلیه عکاسی، هنرمند و سلبریتی، صاحب باشگاه ورزشی و مسؤولان بعضاً در صفحه خود مطالبی را منتشر می‌کنند که خلاف قانون و شرع است، ستاد این موارد را احصا کرده و این افراد را احضار می‌کند، برای بیش از 95 درصد این افراد تذکر اثر دارد.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان در رابطه با افرادی که تذکر در آن‌ها مؤثر نیست، گفت: در رابطه با این افراد موضوع را با مسؤول مربوط با حوزه کاری این افراد در میان می‌گذاریم، به عنوان مثال اگر صنفی باشد اتحادیه، اگر ورزشکار باشد اداره کل ورزش و جوانان و اگر مدیر باشد استانداری را در جریان قرار می‌دهیم برخورد کنند، در صورت عدم اثرگذاری در این مرحله که شاید حدود یک درصد باشد علیه فرد اعلام جرم می‌کنیم که مبنای قانونی دارد.

وی در رابطه با نحوه مقابله با وقوع منکر در صفحه مجازی افراد عادی توضیح داد: به این افراد فقط تذکر می‌دهیم، در رابطه با بلاگرها که مسؤول بالاسری ندارند هم اگر تذکر اثر نداد بر اساس ماده ۱۹ موضوع را به دادستان گزارش می‌کنیم که ادامه وظیفه دادستان است که پیگیری کرده و با آن برخورد کند، در استان اصفهان دادستان در خیلی موارد همکاری و تعامل داشته و برخورد هم کرده‌اند.

امضای تفاهم نامه ستاد و نیروی انتظامی 

عبدالهی‌نژاد ادامه داد: نیروی انتظامی یکی از مجموعه‌های فعال در حوزه امور اجتماعی است که پلیس امنیت اخلاقی بر اساس وظیفه ذاتی در مکان‌های مختلف تردد داشته و ناهنجاری‌ها را رصد کرده و بعضی را به خاطر ناهنجاری‌ها دستگیر می‌کند، به دلیل اینکه بعضاً افراد دستگیرشده جوان و نوجوان هستند و ایجاد پرونده قضایی برای آینده آن‌ها مشکلاتی به وجود می‌آورد با نیروی انتظامی تفاهم‌نامه‌ای امضا کرده‌ و خواسته‌ایم افرادی را که برای بار اول دستگیر می‌شوند به دادسرا نفرستاده و آن‌ها را به ما ارجاع دهند و ستاد مرکز مشاوره‌ای دارد که جوانان را نصیحت می‌کنند.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان اضافه کرد: ترس ستاد نسبت به مردم این است که جوان‌هایی که شاید جاهایی خطا کردند باید دستشان را گرفت اما باید با مسؤول برخورد کرد، چراکه مسؤول بر اساس مؤلفه‌هایی پشت میز نشسته و علم داشته و قانون را باید بلد باشد و نباید نسبت به مسؤول متخلف اغماضی داشته باشیم و تا حصول نتیجه هم باید پیگیری تخلف مسؤولان را کرد.

نقش مهم آموزش در امر به معروف و نهی از منکر

وی همچنین بیان کرد: کار ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در دو حیطه ایجابی و سلبی انجام می‌شود، اقدامات سلبی ذیل کمیسیون مبارزه با مفاسد اجتماعی به ریاست دادستان که عضو ستاد بوده، مدعی‌العموم و معاون قضایی ستاد است؛ اقدامات ایجابی در قالب کارگروه‌های تخصصی بعضاً آموزشی و پژوهشی است و آموزش اصناف، ادارات، بسیجیان، دانش‌آموزان و دانشجویان را به عنوان مثال داریم که فرد اگر خواست امر به معروف و نهی از منکر کند روش را بلد باشد.

عبدالهی‌نژاد در ادامه ابراز کرد: از سال ۹۵ که این آموزش‌ها به صورت گسترده‌تری انجام گرفت تا الآن حتی یک مورد نداشته‌ایم که فردی تذکر دهد و تذکر منجر به درگیری شود که بعد از آن بخواهیم از آمر به معروف حمایت قضایی کنیم؛ اگر آموزش امر به معروف و نهی از منکر را در سطح وسیع داشته باشیم مردم تذکر و نصیحت خیرخواهانه را می‌پذیرند و جامعه هم اصلاح شده و منجر به درگیری و نزاع هم نمی‌شود.

انتهای پیام/۶۳۰۸۸/ن30

منبع: فارس

کلیدواژه: امر به معروف مسؤولان کار ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر نیروی انتظامی عبدالهی نژاد بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۸۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار کارگر با احیای ۲۱۵۱ واحد تولیدی

فعالیت ستاد‌های حمایت از اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان‌ها در سال ۱۴۰۲ احیای ۲ هزار و ۱۵۱ واحدی تولیدی را به همراه داشت و مانع بیکاری ۱۹۱ هزار و ۲۶۸ کارگر شده است. - اخبار استانها -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، به دلیل اهمیت موضوع اقتصاد، رهبر انقلاب چندین سال است که شعار سال را در رابطه با این موضوع و حمایت از تولید، اشتغال و مهار تورم اختصاص داده‌اند.

مقام معظم رهبری سال گذشته در پیام نوروزی، بر روی مسئله حمایت از تولید تاکید کردند و این سال را «مهار تورم و رشد تولید» نام گذاری کردند.سال 1403 نیز از سوی رهبر انقلاب سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگداری شده است که نشان می‌دهد ایشان همچنان بر روی مساله تولید و کار تاکید دارند.

رئیس قوه قضاییه در پیامی که به مناسبت سال 1403 منتشر کرد، اظهار کرد: در سال 1403 که مبتنی بر اولویت‌های کلان کشور از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، مصمم هستیم برنامه‌ها و تدابیر طراحی شده خود را در راستای حمایت از تولید و تولیدکنندگان و فعالان و سرمایه‌گذاران اقتصادی، با قوت و قدرت هر چه تمام‌تر اجرایی سازیم و موانع مشارکت فعالانه اقتصادی و تولیدی مردم را با همکاری سایر قوا، مرتفع کنیم. 

بدون تردید باید در سال جاری، با همدلی و همکاری همه‌جانبه، عقب‌ماندگی‌های حوزه تولید را جبران کنیم؛ در این مسیر خطیر، علاوه بر فعالان و سرمایه‌گذاران کلان و خرد اقتصادی و تولیدی، عموم مردم نیز می‌توانند یاریگر باشند؛ ما نیز در عدلیه تضمین می‌دهیم که از سرمایه‌های مردم که وارد عرصه تولید و اشتغال می‌شود، نهایت حفاظت و صیانت را داشته باشیم. 

وی همچین گفت:در سال گذشته که از جانب رهبر حکیم انقلاب با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده بود، دستگاه قضایی در چهارچوب مسئولیت‌ها و اختیاراتش، اقداماتی را در مسیر نیل به هدف مزبور انجام داد و برای تحقق امر مُعنونه، به دولت و مجلس، مساعدت‌هایی را داشت؛ علی‌رغم اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در هر سه قوه، معترف و مُقر هستیم که آنطور که مطمح‌نظر رهبر معظم انقلاب و شایسته مردم شریف ایران اسلامی بود، در تحقق شعار سال گذشته، توفیق حاصل نشد. 

قدر مسلم، این نقیصه باید در سال جدید با مساعی مضاعف، جبران شود؛ لهذا در سال پیش‌رو نیز قوه قضاییه حداکثر توان خود را در چهارچوب اختیاراتش برای کمک به رشد تولید و شقوق این امر خطیر، نظیرِ حمایت از تولیدکنندگان، تأمین امنیت سرمایه‌گذاری و کاستن از موانع تولید، به کار خواهد بست.

قوه قضاییه در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و دستورات رستگاه دستگاه قضایی در سال 1402 اقدامات زیادی در راستای حکایت از تولید، اشتغال و جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی انجام داده است.

ستاد‌های حمایت از اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان‌ها به صورت متناوب با تشکیل جلسه و بررسی مشکلات واحد‌های تولیدی، اقدامات موثری در جلوگیری از تعطیلی این واحد‌ها و رفع مسائل پیش روی آن‌ها انجام داده‌اند.

با اقدامات دستگاه قضایی در جهت حمایت از تولید و رفع مشکلات حقوقی و قضایی کارخانه‌ها در سال گذشته، 2 هزار و 151 واحد تولیدی احیا و یا از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شد که این امر در مجموع از بیکاری 191 هزار و 268 نیروی کار در سراسر کشور نیز جلوگیری کرده است.

در همین زمینه استان آذربایجان شرقی با تشکیل جلسات ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی 70 واحد تولیدی و بیکاری یک هزار و 950 نیروی کار جلوگیری کرد. 

در استان آذربایجان غربی از تعطیلی 81 واحد تولیدی و بیکاری حدود 8 هزار کارگر جلوگیری شد. حل مشکلات صنایع آلومرول نوین اراک، ائل سون فولاد سلماس، مطالبات بانک صنعت و معدن از شرکت آجر ماشینی ارومیه، شرکت معدن کاوان گنجینه ظفر چالدران و مجتمع غذایی برادران فتحی میاندوآب نمونه از اقدامات دادگستری این استان است.

همچنین در استان اردبیل از تعطیلی 26 واحد تولیدی و بیکاری 6 هزار و 159 کارگر جلوگیری شد. ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان اصفهان مشکلات 24 واحد تولیدی را رفع و به تداوم اشتغال 4 هزار و 449 نیروی کار کمک کرد و در استان البرز به ادامه فعالیت 43 واحد تولیدی و اشتغال 9 هزار و 369 کارگر کمک شد. 

در استان ایلام از تعطیلی 19 واحد تولید و بیکاری 126 کارگر جلوگیری شد و ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان بوشهر به تداوم فعالیت 12 واحد تولیدی و اشتغال یک هزار و 120 کارگر کمک کرد.

استان تهران نیز با فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان از تعطیلی52 واحد تولیدی و بیکاری 6 هزار و 585 کارگر جلوگیری کرد و استان چهارمحال و بختیاری با جلوگیری از تعطیلی 4 واحد تولیدی مانع بیکاری 300 کارگر شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی در سال گذشته مشکلات 19 واحد تولیدی را حل و به تداوم اشتغال 350 نیروی کار کمک کرد.

حل مشکلات تأمین زیرساخت‌های آب، برق، گاز و فاضلاب شهرک تخصصی غیردولتی در مجاورت شهرک صنعتی بیرجند به مساحت 10 هکتار و واحد تولیدی واشر در منطقه عشایری شهرستان سرایان با سرمایه‌گذاری 5 میلیارد تومان و اشتغال 42 نفری از جمله اقدامات این استان در حمایت از تولید است. 

در استان خراسان رضوی از تعطیلی 670 واحد تولیدی و بیکاری 51 هزار و 900 کارگر جلوگیری شد. ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان خراسان شمالی با ادامه فعالیت 21 واحد تولیدی و اشتغال120 نیرو کار کمک کرد.

در استان خوزستان از تعطیلی 27 واحد تولیدی با 26 هزار و 342 نیروی کار جلوگیری شد و حل مشکلات حقوقی شهرک تخصصی خودرویی کاریانا به ظرفیت اشتغال‌زایی 3 هزار نفر و شرکت تخته فشرده آریانا به ظرفیت اشتغال‌زایی 300 نفر از اقدامات از استان در حمایت از تولید است.

در استان زنجان از تعطیلی 11 واحد تولیدی و بیکاری هزار و 570 نیروی کار جلوگیری شد و در استان سمنان با جلوگیری از تعطیلی 461 واحد تولیدی از بیکاری 4 هزار و 775 کارگر جلوگیری شد.

در استان سیستان و بلوچستان به ادامه فعالیت 34 واحد تولیدی و اشتغال 377 کارگر کمک شد و ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان فارس به احیای 20 واحد تولیدی با 3 هزار و 369 کارگر کمک کرد.

در ادامه فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان قزوین نیز از تعطیلی 22 واحد تولیدی و بیکاری 253 کارگر جلوگیری شد و در استان قم از تعطیلی 31 واحد تولیدی و بیکاری 2 هزار و 700 کارگر جلوگیری شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان کردستان از تعطیلی 21 واحد تولیدی و بیکاری837 کارگر جلوگیری کرد و در استان کرمان از تعطیلی 56 واحد تولیدی و بیکاری 9 هزار و 219 کارگر جلوگیری شد.

در استان کرمانشاه از تعطیلی 21 واحد تولیدی و بیکاری یک هزار و 500 کارگر جلوگیری شد که حل مشکلات اتوترانس غرب، بتن آماده فرامان غرب، شرکت سرکش خودرو، مجتمع خدمات رفاهی همت زاده، شرکت لبن گستر و شرکت گلمهر غرب از جمله این اقدامات است.

در استان کهگیلویه و بویراحمد از بیکاری 3 واحد تولیدی و بیکاری 65 نیروی کار جلوگیری شد.

با فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان گلستان به احیای 100 واحد تولیدی و جلوگیری از بیکاری2 هزار و 491 کارگر کمک شد و در استان گیلان نیز با تشکیل جلسات ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی 26 واحد تولیدی و بیکاری 6 هزار و 203 نفر جلوگیری شد.

در استان لرستان از تعطیلی 32 واحد تولیدی و بیکاری 634 کارگر جلوگیری شد و در استان مازندران به احیای 14 واحد تولیدی با 2 هزار و 9 نیروی کار کمک شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان مرکزی از تعطیلی 81 واحد تولیدی و بیکاری 8 هزار و 530 کارگر جلوگیری کرد و با فعالیت این ستاد در استان هرمزگان از تعطیلی14 واحد تولیدی با 105 کارگر جلوگیری شد.

همچنین در استان همدان ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی 114 واحد تولیدی باهزار و 288 کارگر جلوگیری کرد و در استان یزد نیز از تعطیلی 22 واحد تولیدی و بیکاری28 هزار و 573 کارگر جلوگیری شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار کارگر با احیای ۲۱۵۱ واحد تولیدی
  • امنیت آمران به معروف و نهی از منکر مهم است
  • معارفه دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکرمازندران
  • دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر: حجاب با هویت ایرانیان گره خورده است
  • لزوم ساماندهی بازار پوشاک/ حجاب با هویت ایرانیان گره خورده است
  • معرفی ۴۴ واحد صنفی متخلف در ماه رمضان به دستگاه قضایی
  • نشست ستاد امر به معروف و نهی از منکر در آبادان
  • ۱۷۰ زندانی در گلستان چشم انتظار کمک خیران هستند
  • مسوول ستاد امر به معروف مازندران منصوب شد
  • حمایت دادستانی از آمران به معروف و ناهیان از منکر