Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر مصطفی قانعی رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: تاکنون ۴ کشور از واکسن اسپوتنیک-وی روسیه استفاده کرده اند. بنابراین ما زمانی داریم واکسن روسیه را وارد کشور و از آن استفاده می کنیم که هم به کشورهای دیگر صادر و هم نتایج فاز سه آن کاملا مشخص شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کشورهای دیگر هم نتایج استفاده از آن را اعلام می‌کنند.

وی افزود: در حال حاضر کشور آرژانتین در خصوص استفاده از این واکسن کار خوبی که انجام می دهد و آن این است که نتایج عملکردی دریافت‌کننده های این واکسن را در کشور خود روی یک سایت اعلام می‌کند. 

ویژگی واکسن کرونای روسی

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت واکسن کرونای روسی (اسپوتنیک-وی) برپایه حامل ویروس بوده و از این نظر معادل واکسن آسترازنیکا-آکسفورد است. این واکسن دو دوز دارد و ‌در حال حاضر نشان داده است که تا ۹۲ درصد در ایجاد ایمنی در انسان موفقیت دارد.

قانعی افزود: واکسن اسپوتنیک-وی روسیه یک ویژگی دارد و آن این است که در ساخت آن از یک حامل ویروسی به نام «آدنو ویروس» استفاده شده است؛ استفاده از این حامل برای تولید واکسن قبلا و توسط شرکت آسترازنیکا-آکسفورد صورت گرفته بود.

وی در این خصوص توضیح داد: در تولید واکسن آسترازنیکا-آکسفورد از آدنو ویروس جنس شامپانزه‌ای استفاده شده بود ولی روسیه از آدنو ۵ و ۶ استفاده کرده است که پاسخ خیلی بهتری نسبت به واکسن آسترازنیکا می‌دهد. به همین دلیل آسترازنیکا به خاطر تجربه موفقی که روسیه داشته است، تصمیم گرفته با روسیه نیز واکسنی مشترک طراحی کند.

وی ادامه داد: انتقادهایی که آن زمان به روسیه وارد می شد، به خاطر این بود که یک مقدار با سرعت وارد فاز سه شد. وگرنه در مورد فناوری و تکنولوژی واکسن نقدی بر آن وارد نبود.

تکنولوژی واکسن روسی

قانعی ‌درخصوص تکنولوژی واکسن روسیه هم گفت: در حال حاضر واکسن کرونا با چهار پلتفرم یا شکل متفاوت در دنیا تولید می شود؛ نخستین شکل آن شامل تهیه واکسن از ویروس کشته‌شده است که در ایران در حال حاضر این نوع واکسن توسط شرکت شفا فارمد وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در حال تولید است.

وی افزود: دومین شکل شامل تهیه واکسن بر پایه حامل ویروسی است؛ یعنی قطعاتی از ویروس کرونا را روی یک ویروس دیگر به غیر از کرونا که خیلی آسیبی برای بدن ایجاد نمی کند و ضرری ندارد، سوار می‌کنند و علیه قطعه ویروس کرونا با استفاده از این واکسن ایمنی ایجاد می‌کنند.

قانعی ادامه داد: شکل سوم واکسن‌ها هم بر پایه پروتئین هستند؛ یعنی یک قطعه از ویروس را به روش نوترکیب استفاده می کنند. مثل واکسنی که موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی آن را پیش می‌برد. سری چهارم از واکسن‌ها هم بر پایه MRNA است که در حال حاضر واکسن مدرنا و فایزر به این شکل تولید شده‌اند.

نحوه توزیع واکسن روسی در کشور

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص نحوه توزیع واکسن روسی در کشور توضیح داد: واکسن روسی کرونا بر اساس اولویت‌بندی گروه هایی که در کمیته کشوری اخلاق مشخص شده اند، توزیع خواهد شد. گروه یک شامل کادر بهداشتی و درمانی هستند که در معرض بیماری قرار دارند و افرادی که دارای سن بالا و بیشترین گروه مرگ و میر را تشکیل می دهند، گروه دوم افراد در معرض خطر و دارای بیماری زمینه ای هستند، گروه سوم را افرادی تشکیل می دهند که در تماس بالا با مردم قرار دارند و گروه چهارم واکسیناسیون هم عموم مردم است.

قانعی در خصوص همکاری ایران با روسیه در زمینه تولید واکسن اظهار کرد: از زمانی که روسیه کار تحقیقاتی روی این واکسن را شروع کرد، ایران تقاضای همکاری و کار مشترک داشت؛ روس ها در ابتدا قبول نکردند اما در حال حاضر آماده همکاری با ایران هستند.

ما واکسن روسی را می‌خریم

دکتر قانعی در خصوص اینکه در فضای مجازی و برخی رسانه ها گفته می شود که واکسن روسی واردشده، حاصل بخشی از فاز مطالعاتی این واکسن و همکاری مشترک ایران با روسیه است، گفت: الان که کشورهای دیگر شروع به مصرف این واکسن کرده اند و فاز سه مطالعات آن تمام شده است، دیگر این موضوع مفهومی ندارد و درواقع ما واکسن را از کشور روسیه خریداری می‌کنیم.

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص شرایط دمای نگهداری این واکسن نسبت به سایر واکسن ها هم بیان کرد: اثربخشی و کارآیی این واکسن در دمای حدود چهار تا هشت درجه حفظ می شود و از جهت زنجیره انتقال با توجه به امکاناتی که ایران دارد مشکلی ایجاد نمی‌شود.

کد خبر 584606 برچسب‌ها كرونا در ايران روسیه واکسن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران روسیه واکسن مقابله با کرونا واکسن کرونا حال حاضر واکسن روسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۰۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱ سد کشور به پرشدگی ۱۰۰ درصدی رسیدند


بر اساس تازه‌ترین آمار منابع آبی کشور، حجم آب ورودی به سد‌ها در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ نسبت به سال آبی کاهش ۹ درصدی داشته و از ۲۷.۵۵ میلیارد مترمکعب در سال قبل، به ۲۵.۰۳ میلیارد مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است. خروجی سد‌ها بدون تغییر محسوسی نسبت به سال گذشته افزایش حدودا ۵۰ میلیون مترمکعبی داشته و از ۱۵ میلیارد و ۶۶۰ میلیون مترمکعب در سال گذشته به ۱۵ میلیارد و ۷۱۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

به طور کلی هم در شرایط فعلی موجودی سد‌های کشور نیز اختلاف زیادی با مدت مشابه سال گذشته ندارد. ارقام نشان می‌دهد که سال گذشته در همین ایام موجودی مخازن ۳۰ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب بوده و امسال این رقم به کمی بیشتر از ۳۱ میلیارد مترمکعب رسیده است. این رقم معادل ۶۲ درصد پرشدگی مخازن سد‌های کشور است.

در ادامه که می‌توانید جزئیاتی از وضعیت سد‌های مهم کشور را ببینید؛ قابل مشاهده است که ۱۱ سد کشور شامل سد ارس در استان آذربایجان شرقی، سد شهید قنبری در آذربایجان غربی، سد جگین در هرمزگان، سد کوثر در کهگیلویه و بویر احمد، سد رودبار در لرستان، سد‌های قشلاق و آزاد در کردستان، سد‌های پیشین، زیردان، خیرآباد و ماشکید علیا در سیستان و بلوچستان و سد ایلام در استان ایلام به پرشدگی ۱۰۰ درصدی رسیده اند.

وضعیت پرشدگی سد‌های تهران نیز همچنان در وضعیت کاهش نسبت به سال گذشته قرار دارد و ۱۱ درصد نسبت به سال آبی گذشته موجودی کمتری دارد و پرشدگی ۵ سد اصلی تهران مجموعا به ۲۱ درصد می‌رسد.

همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۱۸۹.۹ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۰۹.۲میلیمتر) ۹ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۰.۸میلیمتر) ۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • کارت‌های بانکی اعتباری روسی در راه ایران
  • واکسن سرطان همراه با ایمونوتراپی تومورهای کبد را کوچک می کند
  • دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند
  • دردسر تازه روسیه برای یک کشور اروپایی
  • ۱۱ سد کشور به پرشدگی ۱۰۰ درصدی رسیدند
  • سپاه پاسداران؛ از سربلندی در آزمون کرونا تا امداد به سیل‌زدگان