Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،  مهرداد هوشمند، یک پژوهشگر اجتماعی گفت: از آنجایی که تلفن همراه می‌تواند آسیب‌های مختلفی به همراه داشته باشد بنابراین باید با این عضو جدید با حساسیت و دقت برخورد کرد و قرار گرفتن در معرض محتوای نامناسب، اعتیاد اینترنتی، اُفت تحصیلی، آسیب‌های جسمی و روحی و کاهش مهارت‌های ارتباطی، برخی از آسیب‌های آن برای کودکان محسوب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: استفاده نامناسب و بیش از اندازه کودکان و نوجوانان از فن آوری‌های نوین ارتباطی و حضور طولانی مدت آن‌ها در شبکه‌های مجازی و عدم آگاهی آن‌ها از آسیب‌ها و تهدیدات فضای، عوارض و پیامد‌های نامطلوبی برای کودکان و خانواده‌ها به دنبال دارد.

این پژوهشگر اجتماعی عنوان کرد: استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی و وسایل جدید ارتباطی علاوه بر تأثیرات مثبت و شگرفی که در ساختار جوامع و روابط بین افراد و خانواده‌ها از جنبه‌های گوناگون ایجاد کرده، نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی نیز برای خانواده‌ها از نظر آموزشی، تربیتی، فرهنگی و اجتماعی ایجاد کرده که آشنایی بیشتر خانواده‌ها و کودکان و نوجوانان در جهت استفاده صحیح و درست از این وسایل و آشنایی آن‌ها با آسیب‌ها و پیامد‌های منفی فضای مجازی یک ضرورت اساسی است.

هوشمند بیان کرد: واقعیت این است که تا قبل از شیوع و گسترش ویروس کرونا، والدین معمولاً در استفاده کردن بیش از اندازه فرزندان از موبایل و تبلت و حضور آن‌ها در فضای مجازی مقاومت می‌کردند و با این شیوه مخالف بودند، اما با شیوع و فراگیری این ویروس و تعطیلی مدارس و ضرورت و اجبار استفاده دانش آموزان و دانشجویان از کلاس‌های مجازی و برخط  و برنامه‌های شاد و برنامه‌های دیگر آموزشی، خانواده‌ها مجبور شدند برای فرزندان خود اقدام به تهیه و خرید این وسایل ارتباطی کنند تا ضمن پاسخگویی به نیاز‌های آموزشی و درسی آن ها، خلأ‌های حضور نداشتن  آن‌ها در کلاس‌های درس را پر کند.

این مدرس آموزش خانواده یادآور شد: استفاده‌های نامطلوب و بیش از اندازه کودکان و نوجوانان از این فن آوری ‌های جدید و حضور طولانی مدت آن‌ها در فضای مجازی و وارد شدن در هر سایت و گروهی بدون اندیشه و آگاهی قطعاً مشکلات و آسیب‌هایی را از نظر جسمی، روحی، آموزشی و تربیتی برای آن‌ها ایجاد خواهد کرد و سلامت روانی و خانوادگی‌های آن‌ها را به مخاطره خواهد انداخت که آگاهی بیشتر و نظارت دقیق‌تر والدین و خانواده‌ها و برنامه ریزی مناسب‌تر در استفاده از این وسایل و مدیریت صحیح آن‌ها یک ضرورت جدی است.

هوشمند ادامه داد: افراد می‌توانند در فضای مجازی هویت واقعی خود را نظیر جنسیت، سن، شغل را پنهان و به گونه‌ای دیگر معرفی کنند؛ مثلاً یک فرد مسن می‌تواند خود را به عنوان یک جوان و یک زن خود را به عنوان یک مرد و یک فرد بیکار خود را به عنوان یک شاغل با شغل مناسب به دیگران معرفی کند که این موضوع در واقع یکی از آسیب‌های فضای مجازی است که ضرورت دارد والدین و کودکان و نوجوانان با این آسیب‌ها آشنایی بیشتری داشته باشند و از وارد شدن در هر سایت و گروه و فرستادن تصاویر و پیام‌ها به هر فرد و سایتی جلوگیری کنند.

او گفت: امروز کودکان و نوجوانان ما ساعات زیادی از اوقات خود را علاوه بر حضور در کلاس‌های برخط ، در فضای مجازی و سایت و گروه‌های گوناگون سپری می‌کنند که این امر علاوه بر اعتیاد آن‌ها به اینترنت و فضای مجازی، در آموزش‌ها و یادگیری‌های درسی آن‌ها اختلال ایجاد می‌کند و میزان اضطراب و پرخاشگری آن‌ها را افزایش می‌دهد و در استفاده مطلوب و صحیح آن‌ها از اوقات فراغت مشکل ایجاد می‌کند که لازم است این عوارض و پیامد‌های نامطلوب که به عنوان نمونه مطرح شد، به خانواده‌ها و کودکان و نوجوانان آموزش داده شود و سوادرسانه‌ای آن‌ها در استفاده از این وسایل و انتخاب سایت‌های مناسب و مثبت و استفاده مطلوب از اوقات فراغت خود ارتقاء پیدا کند.

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تلفن همراه آسیب های اجتماعی کودکان و نوجوانان فضای مجازی خانواده ها آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۰۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در صفحه شخصی خود در شبکه ایکس نوشت:

امروز مشاوران زن دستگاه‌های اجرایی مهمان بهزیستی بودند و خبرهای خوب یکی پس از دیگری ...بعد از خبر تعطیل شدن برخی شیرخوارگاه‌ها و سپردن نوزادان به خانواده‌ها امروز خبر صفر شدن عدد زنان سرپرست خانوار در صف انتظار و مورد حمایت قرار گرفتن همه کسانی که در نوبت بودند ، موجب آرامش شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت دریافت فرزندخوانده هستند
  • اجرای برنامه‌ آموزشی برای دانش آموزان روستای ذغالچال ساری
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • برگزاری دوره های سواد رسانه برای کاهش آسیبهای فضای مجازی
  • محمدرضا گلزار و «پانتومیم» نمره قبولی می‌گیرند؟