Web Analytics Made Easy - Statcounter

«دشت سیستان، دوباره جان می‌گیرد»، این تیتر قریب به سه ماه پیش بر پیشانی رسانه‌ها نشست تا نوید شروع اتفاقات خوبی را در عرصه کشاورزی استان سیستان و بلوچستان بدهد. اتفاقاتی که یک پای آن، آستان قدس رضوی و نهادهای تخصصی زیرمجموعه آن بود.

به گزارش قدس آنلاین، سرآغاز این اقدامات نیز انعقاد تفاهم نامه‌ای سه جانبه بین استانداری سیستان و بلوچستان، وزارت جهاد کشاورزی و آستان قدس رضوی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاهمی که بر توسعه همه جانبه کشاورزی، اشتغال مولد و معیشت پایدار جامعه روستایی دشت سیستان تاکید دارد.

محمود صادقی، مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی در خصوص این طرح به خبرنگار ما می‌گوید: هدف اصلی از اجرای پروژه دشت سیستان، عینیت بخشیدن به رسالت اجتماعی بنیاد بهره موقوفات آستان قدس رضوی و محرومیت زدایی و کمک به کشاورزی این منطقه است. در این رابطه شرکت کشاورزی رضوی در دو قالب کشت مشارکتی و قراردادی برنامه‌های توسعه‌ای خود را به مرحله اجرا در می‌آورد.

وی توضیح داد: کشت «مشارکتی» در سطح حدود ۴۵۰ هکتار در دشت سیستان تعریف شده و محصولاتی نظیر جو، کنجد و آفتابگردان در آن پیاده سازی می شود. برای کشت «قراردادی» نیز در مساحت دو هزار و ۵۰۰ هکتار، کشت کلزا و سایر دانه های روغنی در سطح استان پیش بینی شده است.

 

تغییر الگوی کشت و تولید محصولات اقتصادی، پایدار و استراتژیک

صادقی در ادامه به ابعاد اجرای این طرح اشاره دارد و متذکر می‌شود: در کشت قراردادی علاوه بر تامین بذر و بیمه محصول، نسبت به تامین بخشی از کودهای شیمیایی مورد نیاز کشاورزان اقدام شده است.

وی می‌گوید: انتظار می رود ادامه این روند ضمن کمک به کشاورزان زحمت کش منطقه، آنها را برای تغییر الگوی کشت و تولید محصولات اقتصادی، پایدار و استراتژیک کشور امیدوارتر نماید.

مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی، اشاره‌ای دارد به سال دشواری که تحریم‌ها و شیوع کرونا برای بخش کشاورزی کشور رقم زده و از تلاش‌های این مجموعه برای مواجهه با مشکلات ناشی از این اتفاقات، چنین می گوید: آثار ناشی از شیوع بیماری کرونا و همچنین افزایش بی سابقه قیمت نهاده های کشاورزی ما را با مشکلات متعددی در سال جاری مواجه کرد که البته به لطف الهی و توجه حضرت رضا(ع) و همچنین در اثر هم افزایی کشت و صنعت های این شرکت در حال عبور از این دشواری‌ها هستیم. حاصل تلاش بخش‌های مختلف و مرتبط، افزایش تولیدات و کنترل هزینه ها بوده است.

 

  ۶۰ درصد تولیدات کشاورزی آستان قدس، در قالب زنجیره های ارزش به مصرف می‌رسند

صادقی گوشه‌چشمی دارد به دستاوردهای این شرکت و در این باره توضیح می‌دهد: این شرکت بیشترین سطح زیر کشت الگوی کشت خود را به تولید محصولات مرتبط با امنیت غذایی کشور اختصاص داده است. حدود ۶۰ درصد تولیدات این شرکت در واحدهای تبدیلی بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی در قالب زنجیره های ارزش به مصرف می رسند.

وی می‌افزاید: فعالیت های تولیدی این شرکت در سال جهش تولید به امکانات موجود در بخش کشت و صنعت محدود نشده و این شرکت به فاز تحول و توسعه نیز ورود پیدا کرده است. در حال حاضر مطالعات امکان سنجی احداث گلخانه های مدرن به‌عنوان یکی از منابع درآمدی جدید و پایدار در دست انجام است. یکی دیگر از فعالیت های اساسی این شرکت در دق چهلتو منطقه سرخس بوده که با ایجاد کسب و کار جدید در حال پیگیری است و ماحصل اجرای آن اشتغال زایی و محرومیت زدایی منطقه خواهد بود.

مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی خاطر نشان می کند: در حوزه دام سبک برنامه ریزی شده تا ظرفیت تولیدات این بخش در حداکثر ممکن برنامه ریزی شود. در این بخش نیز نگاه به زنجیره ارزش ملاک عمل ما بوده، به نحوی که با پرهیز از خام فروشی ضمن کمک به تولید و اقتصاد کشور، ارزش افزوده لازم و پایدار نیز کسب شود.

«پرهیز از رقابت با بخش خصوصی» و «ورود به طرح‌ها اقتصادی و پایدار» دو اولویت و تاکیدی است که به گفته «صادقی» برای این شرکت برنامه‌ریزی شده و قرار است در سیاست‌های آتی نیز دنبال شوند.

وی در همین خصوص توضیح می دهد: تلاش داریم به طرح‌هایی ورود کنیم که به لحاظ ریسک اجرا، معمولا بخش خصوصی کمتر به آنها ورود دارد. یک نمونه آن نیز اجرای سیستم های آبیاری زیرسطحی در مقیاس وسیع و برای ۴ کشت و صنعت این شرکت است. روش های آبیاری مدرن، عمدتا هزینه قابل توجهی را در پی دارند ولی در بلند مدت ضمن اقتصادی بودن به حفظ منابع آب‌های زیر زمینی کمک خواهد کرد.

صادقی یادآور می شود: تاکید دیگر ما بر برون سپاری و استفاده  از ظرفیت های بخش خصوصی در قالب مشارکتی است که درحال حاضر این موضوع را در دست انجام داریم. علاوه بر این، اصلاح الگوی کشت و استفاده از گیاهان کم آب طلب و اقتصادی را به عنوان اولویت در سال جهش تولید تعریف کرده ایم و این برنامه را نیز در سنوات آتی ادامه خواهیم داد.

مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی، اشاره‌ای هم به آمارهای تولید این شرکت دارد و می گوید: علی‌رغم محدودیت های ذکر شده، میزان تولیدات این شرکت در سال «جهش تولید» در مقایسه با سال قبل رشد داشته است و از ۱۴۳ هزار تن به حدود ۱۶۰ هزار تن افزایش یافته و پیش بینی می شود در سال ۱۴۰۰ نیز به ۱۸۰ هزار تن افزایش یابد.

وی ادامه می دهد: از نظر سطح زیر کشت نیز با وجود محدودیت منابع آب، به دلیل استفاده از فناوری های نوین آبیاری، سطح زیر کشت شرکت حدود ۱۰۰۰ هکتار در سال جاری افزایش یافته و پیش بینی می شود با سه هزار هکتار افزایش دیگر در سال ۱۴۰۰ به ۱۳هزار و ۵۰۰ هکتار برسیم.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دشت سیستان آستان قدس رضوی توسعه کشاورزی محمود صادقی مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی آستان قدس رضوی دشت سیستان الگوی کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۵۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب ۱۳ هزار کنتور هوشمند برق در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، علیرضا خدابنده عصر چهارشنبه در نشست هماهنگی مدیران برای مدیریت بار سال ۱۴۰۲ در خراسان رضوی اظهار کرد: پارسال ۳۷ هزار و ۵۲۸ مورد انشعاب برق در خراسان رضوی واگذار شده که رشد ۴.۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشت.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی با اشاره به تغییر رویکرد توانیر در حوزه اختصاص اعتبارات به شرکت‌های توزیع گفت: امسال وصول مطالبات از مشترکین برق مهمترین و اثرگذارترین مولفه در استقلال مالی شرکت در نظر گرفته شده است.

وی گفت: در سالی که به عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" نامگذاری شده است، گذر از پیک بار در تابستان امسال و بحث ناترازی تولید و مصرف برق ، نیازمند ایجاد زیرساخت‌هایی در حوزه بهره‌برداری است.

خدابنده افزود: در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» اولویت کار این شرکت در سال جاری رفع ناترازی برق با جلب مشارکت حداکثری مردم است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی اظهار کرد: موتور محرک بخش تولید، برق است و مهمترین مسئله در این بخش تأمین برق مطمئن و مستمر به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر تولید موجب اشتغال‌زایی، ارزش افزوده، کاهش بیکاری و کاهش معضلات اجتماعی می‌شود. لذا باید تسهیل گری برای متقاضیان بخش تولید به منظور تامین برق‌شان و همچنین ترویج فرهنگ درست مصرف را در اولویت قرار دهیم.

خدابنده اظهار کرد: در این راستا امسال تلاش خواهیم کرد همایش مدیریت بار و مصرف را در گام نخست برای کارکنان شرکت توزیع برق خراسان رضوی و خانواده‌هایشان برگزار کنیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در خصوص یکی از مهمترین پروژه‌های شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی با عنوان تبدیل سیم مسی به کابل خودنگهدار گفت: پارسال ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر از شبکه سیمی در استان به کابل خودنگهدار تبدیل شد و امسال ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر هدف‌گذاری شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بالا بردن مشارکت مردم در حوزه‌های امور اراضی ضروری است
  • تلاش برای خودکفایی در تولید بذر گندم در سیستان و بلوچستان
  • صندوق‌های توسعه بخش کشاورزی در قزوین تقویت شوند
  • هوشمندسازی بیش از ۴۴ هزار کنتور برق در خراسان رضوی
  • افتتاح نمایشگاه «در آستان بقیع» در حرم مطهر رضوی
  • نصب ۱۳ هزار کنتور هوشمند برق در خراسان رضوی
  • مزیت مهم سرمایه گذاری در گناباد، امنیت زیاد است
  • «وقف رضوی» راهکاری برای تحقق شعار سال 1403
  • مولدسازی دارایی‌های دولت برای پشتیبانی از تولید و مشارکت عمومی
  • افزایش ۷.۶ درصدی تولید تخم مرغ در خراسان رضوی