Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقطی سیاه چیست؟

آقطی سیاه که در همدان انگور کولی نام دارد از زمان های قدیم مورد استفاده قرار گرفته شده است و از آن برای رفع بیماری های مختلف مصرف می گردد. توانایی شفا دهندگی آقطی سیاه را به زمان بقراط بر می گردد.

آقطی سیاه که خمان کبیر نیز نام دیگر آن می باشد درختچه ای است با شاخ های خاکستری متمایل به قهوه ای که ارتفاع آن در نواحی مساعد به 10 متر می رسد این گیاه در نواحی مرطوب مثل کنار جاده ها یا جنگل ها می روید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگ های آن سبز رنگ است اگر برگ را بشکنید و مالش دهید بوی بدی می دهد.گل های آن سفید است و در اواخر بهار رشد می کند.میوه آقطی گوشتی و ریز مانند انگور به رنگ سیاه و براق است. قسمت مورد مصرف این درختچه گل‌، برگ و پوست داخلی ساقه آن می باشد. آقطی سیاه در ایران در نواحی آذربایجان و همدان رشد می کند.  در گلهای این گیاه آلدرین و مقدار کمی اسانس موجود است. میوه آقطی سیاه دارای کریزان تمین ، مواد قندی ، اسانس، صمغ ، اسید والریانیک و اسید استیک می باشد.

در بیشتر قسمتهای اروپا این گیاه را به خاطرخواص فراوانی که دارد، به عنوان یک گیاه مقدس شناخته می شود.

پیشنهاد می شود بخوانید:خواص چای نعناع / چای نعناع و هزار خاصیت باور نکردنی

خواص آقطی سیاه

طبیعت آقطی سیاه، سرد و خشک می باشد.

برخی از مهم‌ترین خواص آقطی عبارتند از:

دم کرده گلهای آقطی سیاه سرما خوردگی، بیماری های دستگاه تنفسی ، تب را درمان می نماید

اقطی سیاه درمان کننده استسقاء می باشدو آب اضافی را از بین ابافت های بدن دفع می نماید همچنین در معالجه  بیماری‌های صرع موثر می باشد.

برای از بین بردن درد و بهبود بواسیر ، برگهای تازه این گیاه را له کرده و یا اینکه از آن پماد تهیه نمایید و روی بواسیر دردناک قرار دهید .

شیرمادران شیرده را افزایش می دهد.

برای از بین بردن ورم چشم باید چشم را با جوشانده گل‌های این گیاه شستشو نمایید.

بخور گلهای آقطی سیاه جهت معالجه بیماری سل مفید می باشد و اخلاط چسبناک را از گلو خارج می نماید.

 این گیاه تقویت کننده سیستم ایمنی ،ضد عفونی کننده و ادرارآور می باشد

گیاه آقطی سیاه سنگ کلیه را خارج می ‌کند.

جوشانده گل‌های آقطی سیاه را روی سوختگی‌ها قرار دهید و کمپرس نمایید سوختگی را برطرف می کند.

خوردن میوه آقطی سیاه ‌و مالیدن آن به سر موجب سیاه شدن مو و تقویت مو می گردد.

خواص آقطی سیاه برای پوست

این گیاه یک پاک کننده تمیز برای پوست صورت می باشد برای این منظور گل آقطی را با شیر قاطی کرده بجوشانید صاف کنید صورت را ماساژ دهید.

برای شاداب و جوان شدن پوست گل‌های خشک شده آقطی سیاه را دم نمایید و مقداری پودر باقلای خشک را در ظرفی ریخته و سپس دم‌ کرده آقطی سیاه را روی آن بریزید و خمیری تهیه نمایید

این خمیر را به‌صورت ماسک روی صورت قرار داده و پس از یک ربع ساعت بشویید این ماسک را هر روزه روی پوست خود قرار دهید.

برای معالجه خارش بدن‌، پوست ساقه آن را در روغن بجوشانید و سپس آن را صاف نموده و بگذارید سرد گردد. این روغن را روی قسمت‌هائی که خارش دارد بمالید.

جهت  انسداد منافذ پوست از عرق گل آقطی که با آب خیار قاطی گردیده استفاده نمایید.

اگر پوست حساسی دارید برای شستن صورت یا پاک کردن آرایش دم کرده آقطی سیاه را مصرف نمایید.

کرم آقطی:

گل آقطی ۲۰ گرم عرق برگ چنار ۷۰ گرم گلیسیرین ۱۰ گرم بوراکس ۲ گرم موم عسل ۷۰ گرم

مرطوب کننده پوست می باشد. 
   


روش مصرف آقطی سیاه

جوشانده: مقدار ۶۰ گرم پوست ساقه، برگ و یا میوه این درختچه را در یک لیتر آب قرار داده و بگذارید آهسته بجوشد تا حجم آن به نصف برسد. سپس آن را صاف نمایید.

سرکه آقطی سیاه: ۱۰-۲۰ گرم برگ‌های خشک شده این درختچه را در یک لیتر سرکه بریزید و بگذارید تا مدت دو هفته هر روز آن را به‌هم بزنید. پس از این مدت آن را صاف نموده و در شیشه در بسته نگهداری فرمایید.

دم‌کرده آقطی سیاه: مقدار ۱۰۰ گرم گل خشک شده این درختچه را در یک لیتر آبجوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه دم نمایید.

شیره یا آب میوه‌: میوه‌های رسیده آقطی سیاه را فشار داده تا شیره آن بیرون بیاید. مقدار مصرف این شربت یک قاشق غذا خوری قبل از هر غذا می باشد.

خواص آقطی سیاه برای یبوست

این گیاه ملین و ضد یبوست است و بهترین دارو برای رفع یبوست در افراد سالخورده و کسانی است که انقباضات روده بزرگ در آنها ضعیف کردیده است.

 برای معالجه یبوست ۲۰ گرم میوه تازه یا خشک آقطی را در ۵۰۰ سی‌سی آب ریخته ۱۰ دقیقه جوشانده سپس  ۱۵ دقیقه دم‌ و صاف نموده با عسل شیرین کنید صبح ناشتا یک لیوان مصرف گردد.

خواص آقطی سیاه برای جوش خوردن استخوان

برای جوش خوردن استخوان و مداوای شکستگی استخوان، از دم کرده ریشه این درختچه بهره ببرید.

خواص آقطی سیاه برای درد اعصاب

بیست تا چهل گرم میوه آقطی تازه یا خشک را در نیم لیتر آب یا شیر بریزید و ظرف محتوای آن را روی آتش قرار داده تا ده دقیقه بجوشد، و بعد آن را از روی آتش بردارید تا ده دقیقه بماندو دم بکشد و بین غذای صبحانه، ناهار و شام از آن سه فنجان میل نمایید.

مضرات آقطی سیاه

 استفاده بیش از حد ازگیاه  آقطی سیاه ممکن است موجب تهوع و همچنین ورم روده‌ها گردد. آقطی سیاه طبع سردی دارد و بنابراین افراد سرد مزاج حتماً باید آن را با عسل میل نمایند

اطلاعات مفید در مورد آقطی سیاه

در اواخر تابستان ، گلها به دسته های میوه با توت های کوچک بنفش سیاه تبدیل می شوند ، که از نظر گیاهشناسی ، در واقع میوه های سنگی هستند. علاوه بر ویتامین های A ، B و C ، آب قرمز خون حاوی مقدار زیادی پتاسیم و قند معکوس است. با این حال ، میوه ها برای مصرف تازه مناسب نیستند ، زیرا سامبوسین و سایر سموم ضعیف موجود در آنها می تواند مشکلات جدی برای دستگاه گوارش انسان ایجاد کند. مواد فقط با گرم شدن تجزیه می شوند.

امیدواریم مطلب خواص آقطی سیاه برایتان مفید باشد.

پیشنهاد می شود بخوانید:خواص عرق نعناع / خواص عرق نعنا برای لاغری / عرق نعناع و یبوست / مضرات عرق نعناع

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سئوی سایت دم کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۰۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه های فنی پیشگیری از خسارت در باغات سیاه ریشه

به گزارش جام جم آنلاین مازندران، فرید بیگی با اشاره به اهمیت پیشگیری و کاهش خسارت آفات و بیماری ها در باغات سیاه ریشه، توصیه های فنی برای مديريت آفات و بيماري هاي درختان ميوه هسته دار و دانه دار باغات سیاه ریشه را ارائه کرد.

 سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه زنبور گوجه و آلو از آفات مهم درختان گوجه سبز (آلوچه) در اوایل فصل رشد (بهار) در مازندران است که لارو(کرم)آن با تغذیه از گوشت میوه های تازه تشکیل شده سبب زرد شدن، ریزش میوه و کاهش محصول می شود، افزود: مبارزه شیمیایی در مناطقی که سابقه آلودگی دارد پس از تشکیل میوه و مشاهده اولین علایم خسارت آفت، ضمن ارائه نمونه و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی با اخذ نسخه گیاهپزشکی با سموم توصیه شده، ضروری است.

 

وی درباره آفت شته، اظهار کرد: این آفت، حشرات مکنده کوچکی به رنگ های سبز، سیاه و قهوه ای هستند که از اواسط فروردین به بعد پشت برگ ها و روی شاخه های جوان و نورسته با تراکم بالا ظاهر شده و با تغذیه از شیره گیاهی موجب پیچیدگی برگ ها، سرشاخه ها، ترشح عسلک و دوده ای شدن برگ و میوه و ریزش شکوفه ها و میوه های تازه تشکیل شده و انتقال بیماری های ویروسی می شود.

 

این مسوول تصریح کرد: تراکم پائین این آفت توسط حشرات مفید مانند کفشدوزک ها، زنبورها و مگس های پارازیت و بالتوری های شکارگر بصورت طبیعی کنترل شده و نیاز به مبارزه شیمیایی نیست، در صورت مشاهده تراکم بالای شته ها با هماهنگی و مشاوره کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی با سموم اختصاصی توصیه شده مانند پریمور ، مالاتیون، هوستاکوئیک، متاسیستوکس و ونتیگرا با دوز توصیه شده در نسخه گیاهپزشکی بصورت مه پاشی با فشار کم انجام تا موجب ریزش شکوفه ها و میوه های تازه تشکیل شده، نشود.

 

بیگی با اشاره به اینکه شپشک سفید توت از آفات مهم درختان هلو، شلیل، کیوی، گردو، توت و بید است، افزود: تراکم بالای پوره های این آفت با تغذیه از شیره گیاهی، سبب ضعف عمومی درخت، زرد شدن و ریزش برگ و خشکیدگی سرشاخه های آلوده می شود، این آفت ابتدا روی تنه درخت نزدیک سطح خاک مستقر شده که در صورت عدم مبارزه به دلیل چند نسله بودن آفت، پوره های نسل دوم یا نسل سوم روی شاخه های اصلی و سرشاخه ها مستقر می شود و در صورت عدم کنترل بموقع موجب خشکیدگی درخت و علاوه بر خسارت های یاد شده صادرات میوه به ویژه کیوی را بشدت تحت تاثیر قرار می دهد.

 

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سارمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: در حال حاضر مدیریت آفت در قالب مبارزه تلفیقی شامل مبارزه مکانیکی(پاک کردن تنه و شاخه های اصلی درخت با اسکاچ نرم و حذف سرشاخه های شدیدا" آلوده) و در صورت مشاهده ظهور پوره های آفت از هفته دوم اردیبهشت به بعد ضمن ارائه نمونه و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی می توان با یکی از حشره کش های توصیه شده مانند اتیون، آدمیرال، اپلاود و رلدان روی تنه و شاخه های اصلی درخت اقدام به سمپاشی کرد.

 

وی درخصوص بیماری های میوه هسته دار و دانه دار، گفت: مهمترین بیماری های قارچی، لب شتری هلو و شلیل، غربالی، مونیلیا، لکه سیاه سیب و گلابی و سفیدک هاست که با ایجاد علائم مربوط به خود روی برگ ها منجر به کاهش سطح فتوسنتز و خسارت کمی و کیفی روی محصول می شود.

 

این مسوول در مورد بیماری شانکر باکتریایی درختان هسته دار، اظهار کرد: علائم بیماری بصورت لکه های آب سوخته قهوه ای رنگ همراه با ترشح صمغ و خشکیدگی از محل ایجاد لکه به سمت نوک شاخه ها مشاهده می شود.

 

وی اظهار کرد: مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی جهت استفاده یکی از قارچکش های اختصاصی و مناسب نظیر کاپتان، تیوفانات متیل، فلینت، ناتیوو، استروبی، دلان، مانکوزب، پانچو تی اف، دودین و بایکور برای بیماری های قارچی و ترکیبات مسی جهت بیماری های باکتریایی با دوز توصیه شده پس از ریزش گل ها و ظهور میوه الزامی است. 

 

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه به دلیل حساسیت شدید درختان سیاه ریشه در فصل رشد به روغن امولسیون شونده، استفاده از ترکیب یاد شده در مبارزه بهاره اکیدا ممنوع است، افزود: برای پیشگیری از هرگونه تاثیر سوء احتمالی سمپاشی ها روی حشرات گرده افشان به ویژه زنبور عسل، هماهنگی با زنبورداران منطقه برای جابجایی کندوها و رعایت نکات ایمنی ضروری است.

 

وی در پایان به باغداران توصیه کرد از اختلاط سموم با کودهای شیمیایی در سمپاشی ها خودداری و برای کسب اطلاعات و راهنمایی های بیشتر به کارشناسان حفظ نباتات مستقر در مراکز، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها و کلینیک های گیاهپزشکی مراجعه و به اطلاعات هواشناسی برای اطمینان از عدم بارندگی بمدت حداقل 24 تا 48 ساعت پس از سمپاشی توجه کنند.

دیگر خبرها

  • نابرابری‌های نژادی درون اتاق‌های اعدام در آمریکا
  • خواص شگفت‌انگیز روغن ماکادمیا برای سلامتی، پوست و مو
  • توصیه های فنی پیشگیری از خسارت در باغات سیاه ریشه
  • لزوم مدیریت بیماری و آفات درختان سیاه ریشه
  • این میوه کمبود‌های بدن را جبران می‌کند
  • توصیه‌های فنی پیشگیری از خسارت در باغات سیاه ریشه
  • مصرف این صیفی همه کمبودهای بدن و ویتامین ها را جبران می کند/ تنظیم آنی فشار و قند خون
  • این میوه از صدتا کدئین بهتر است
  • قیمت حبوبات در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد
  • اثربخشی بهتر از کدئین با این میوه فصل