Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بازار‌های مالی گفت: بخش عمده ضرر برای گروه‌هایی است که دولت آن‌ها را به بازار بورس دعوت کرده و سهم‌هایی با قیمت بالا فروخته است و بازار سهام را حباب گونه به سمت بالا سوق داده و در قسمت انتهایی و سقف قیمتی، سهام خود را فروخته است. به گزارش پول نیوز، مدتی است پیش بینی وضعیت بازار‌های مالی به ویژه بازار سهام سخت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه عوامل موثر، متغییر هستند و پس از گذشت زمان از آن ها، پیش بینی‌ها به وقوع نمی‌پیوندد. به طورمثال تا پیش از انتخابات آمریکا صحبت از تاثیر مثبت بر بازار به واسطه انتخاب جو بایدن بود. اما خلاف پیش بینی‌ها اتفاق افتاد. ازطرفی نرخ دلار روند کاهشی گرفت و نوسانات بازار مجددا آغاز شد. برای بررسی و پیش بینی بازار‌های مالی به ویژه بازار بورس با یوسف کاووسی به گفتگو پرداختیم.

یوسف کاووسی، کارشناس بازار‌های مالی درمورد وضعیت بازار‌های موجود به ویژه بازار سهام گفت: روند بازار‌ها باتوجه به انتخابات آمریکا به سمت تعادل حرکت می‌کرد و به قیمت‌های پایدارتری برسد البته جو روانی حاکم بر بازار این اتفاق را رقم زد و دلار را به زیر ۲۲ هزارتومان نیز رساند و سکه نیز زیر ۱۰ میلیون تومان ورود پیدا کرد. بازار سرمایه نیز افت شدید خود را داشت.

وی افزود:، اما انتظاراتی که از مسائل سیاسی و تاثیراتی که در موضوع برجام و رابطه با آمریکا و مذاکرات ایجاد شده بود به نحوی برآورد نشد. همانطور که وزیرامورخارجه جدید دولت آمریکا در موضع گیری که موضع دولت آمریکا بود به صراحت اعلام کرد که ابتدا ایران باید به سمت بازگشت به برجام گام بردارد و سپس ما ارزیابی می‌کنیم و راستی آزمایی می‌کنیم که منظورش گزارش بازرسان آژانس بود، همچنین با مشورت با شرکای اروپایی خود به برجام بازگردیم.

کاووسی بیان کرد:، اما آنطور که از شواهد پیداست بازگشت به برجام تنها راه حل و مشکل ما نیست که بازار‌ها را متعادل کند. بازگشت به برجام باید با برداشتن تحریم‌ها همزمان باشد تا بتواند اثرگذار واقع شود و فروش نفت انجام شود و بانک‌ها نیز مبادله پول را انجام دهد. اما آنچه که مسلم است تحریم‌های صورت گرفته که حدود ۸۰۰ تحریم برای برجام بوده که که باید برداشته می‌شد، اما ابقا شد و ۷۵۰ تحریم نیز در دوره سه ساله ترامپ وضع شده است مواردی نیستند که به سادگی و یک شبه رفع شوند.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد:، زیرا برجام برخی از تجریم‌ها و محدودیت‌های هسته‌ای را تعلیق می‌کرد، اما تحریم‌های موشکی، تامین مالی تروریسم، پولشویی، حقوق بشری همگی باقی هستند و پیرامون آن‌ها هیچ مذاکره‌ای صورت نگرفته است؛ لذا اگر تحریم‌های هسته‌ای نیز لغو شود هیچ اتفاق خاصی در کشور نمی‌افتد.

او اظهارکرد:، اما مسئله روانی که در بازار ایجاد شد که با آمدن بایدن تسهیلاتی ایجاد و مشکلات کمتر می‌شود، محقق نشد. البته ممکن است مشکلات به واسطه وضع نکردن تحریم جدید به دست بایدن بیشتر نشوند، اما زیربنا‌ها هیچ کدام دست نمی‌خورند، اما شاید از یک لحاظ بدتر شود و متحدان اروپایی با آمریکا پشت یک خط قرار گیرند. مسئله‌ای که در سال‌های ریاست جمهوری ترامپ این بود که ما توانستیم اروپا را از از آمریکا جدا کنیم.

روند بازار از این به بعد نزولی نخواهد بود و می‌توان گفت که بازار کمی سفت و محکم‌تر شده و انتظاراتی که برای ریزش بیشتر قیمت وجود داشت، حادث نخواهد شد و قیمت‌ها با توجه به بودجه‌ای که درحال نهایی شدن است می‌تواند سال آینده که بحث انتخابات ریاست جمهوری نیز درمیان است، بازار‌ها را به سمت بالا سوق دهد

این کارشناس اقتصادی اظهارکرد: اما رویکردی که اکنون در سیاست خارجی آمریکا دیده می‌شود باعث خواهد شد که اروپا پشت آمریکا قرار می‌گیرد و آن‌ها را تایید می‌کند. نشانه هایش نیز از الان مشخص است که وزیر امورخارجه آلمان و فرانسه موضع گیری‌هایی کردند که علاوه بر برجام ما بایدبه مذاکرات موشکی و منطقه‌ای با ایران داشته باشیم.

کاووسی ضمن پیش بینی وضعیت آتی بازار سرمایه می‌گوید: بنابراین روند بازار از این به بعد نزولی نخواهد بود و می‌توان گفت که بازار کمی سفت و محکم‌تر شده و انتظاراتی که برای ریزش بیشتر قیمت وجود داشت، حادث نخواهد شد و قیمت‌ها با توجه به بودجه‌ای که درحال نهایی شدن است می‌تواند سال آینده که بحث انتخابات ریاست جمهوری نیز درمیان است، بازار‌ها را به سمت بالا سوق دهد.

او معتقد است که ممکن است بازار مسکن کشش قبل را نداشته باشد، اما بازار‌های دیگر می‌توانند افزایشی باشند.

تحلیلگر بازار سهام تصریح می‌کند: شرایط و رفتار‌هایی که تا امروز دیدیم طوری نیست که بازار به سمت ثبات یا نزول حرکت کند. بلکه انتظار این است که بازار به سمت ثبات و بالا حرکت کند و آن انتظار که درمورد فرورفتن بازار به رکود عمیق وجود داشت، احتمالا به نتیجه نمی‌رسد و بازار به رکود نمی‌رود و به سمت بالا حرکت می‌کند و تورم بیشتری در سال اینده خواهیم داشت.   بیشتر بخوانید: تغییر دامنه نوسان بورس به منفی ۲ تا مثبت ۶ از ۲۵ بهمن
وی ضمن اشاره به راهکاری برای جبران سهامداران در بورس تاکید می‌کند: دو دسته سهامدار در بورس داریم. نخست عده‌ای که از ابتدا در بورس بودند که در این مدت زیان نکردند و سود کردند. عده‌ای از سهامداران نیز توسط سهام عدالت وارد بازار شدند که نیم توانیم بگوییم ضرر کردند، اما در کل از زمان دادن سهام عدالت تا امروز شاید ارزش پولی‌اش کمتر از ارزش واقعی باشد. اما اگر یک میلیون تومان سهام داده شده آن زمان، امروز ۱۵ میلیون تومان فروخته میشود و این برای فردی که هیچ سهامی نداشته است، ضرر نیست.

کارشناس مسائل اقتصادی و بازار‌های مالی افزود:، اما بخش عمده ضرر برای گروه‌هایی است که دولت آن‌ها را به بازار بورس دعوت کرده و سهم‌هایی با قیمت بالا فروخته است و بازار سهام را حباب گونه به سمت بالا سوق داده و در قسمت انتهایی و سقف قیمتی، سهام خود را فروخته است. مانند پالایشی ها، دارا یکم، بانکی‌ها که به مردم فروخته است، اما اکنون قیمت آن سهام‌ها به نصف تقلیل پیدا کرده است و این یعنی دولت دارایی مردم را چه عمدی و چه غیرعمدی نصف کرده است.

کاووسی بیان داشت: حال راهکاری که برای این‌ها می‌توان در نظرگرفت این است که کارگروهی را مامور کرده اند که پیشنهاد بیاورند، اما بهترین کار این است که دولت هیچ حرکتی نکند و قصور خود را بپذیرد و از بازار خارج شود. زیرا هر حرکتی که دولت بخواهد در جهت جبران ضرر سهامداران انجام دهد باز هم از جیب خود سهامداران خارج می‌کند و به خودشان می‌دهد.

او اضافه کرد: اکنون مسائلی مطرح است. مثل اینکه خوراک پتروشیمی‌ها را با قیمت ارزان‌تر یا یارانه‌ای به آن‌ها بدهد که خودش رانت و فساد دارد و بنابراین مسلم است که اگر دولت هیچ دخالتی نکند، بهترین راه است. حال راه‌هایی که قرار است کمیته ذی ربط برای جبران ضرر سهامداران بررسی کند ممکن است یکی از راه ها، میانگین گیری باشد یا سهام بیشتری به این گروه اختصاص دهند. به طورمثال اگر آن روز سهامی به مردم با قیمت ۱۰ هزارتومان فروخته شده و امروز به ۵ هزارتومان رسیده به اندازه ۲ یا ۳ هزارتومان دیگر یعنی ۲۰ یا ۳۰ درصد دیگر در سیستم به این‌ها اختصاص دهند، مثلا اگر از سهم مذکور ۱۰۰۰ سهم داشتند سهم آن‌ها به ۱۲۰۰ یا ۱۳۰۰ سهم برسد.

کاووسی گفت: جالب است که بدانید آن زمان که اوج رشد بازار بود و دولت سهامش را به مردم می‌فروخت، می‌گفت که من ۲۰ درصد به مردم تخفیف دادم. پس این ۲۰ درصد اختصاص سهم با ۵۰ درصد زیان نشان می‌دهد که مردم حدود ۷۰ درصد ضرر کردند و اگر کسی ۱۰ میلیون تومان داشته، اکنون ۳ میلیون تومان دارد و این ظلم بزرگی به سهامداران است و بی اعتمادی صورت گرفته و مدت زیادی طول می‌کشد که این اعتماد بازگردد البته با تصمیماتی که هم دولت و هم مجلس می‌گیرند و تغییر رئیس بورس و قراردادن معاون وزیر اقتصاد به عنوان رئیس بورس، دستکاری کردن بازار و قیمت‌ها و سیاسی کردن بورس بعید است که اعتماد مردم برگردد. بازگرداندن اعتماد ازدست رفته به این سادگی‌ها نیست.

اکنون مسائلی مطرح است. مثل اینکه خوراک پتروشیمی‌ها را با قیمت ارزان‌تر یا یارانه‌ای به آن‌ها بدهد که خودش رانت و فساد دارد و بنابراین مسلم است که اگر دولت هیچ دخالتی نکند، بهترین راه است

این کارشناس بازار‌های مالی در انتها ابرازکرد: اگر شرایط بازار با وضعیتی که درمقدمه گفتم پیش برود و ارتباطی بین ایران و آمریکا و اروپا حادث نشود، که احتمال دارد اجرایی نشود. چراکه این دولت زمان کمی دارد و شاید دولت امریکا ترجیح دهد که با دولت بعدی مذاکره کند. ازطرفی با قانون مجلس که ۳ اسفند از پروتکل الحاقی خارج می‌شویم و دیگر بازرسان آژانس اجازه ورود به کشور را نخواهند داشت، به نظر می‌رسد نرخ ارز کاهش پیدا نمی‌کند و در این زمان کالا‌های صادراتی و شرکت‌های صادرات محور قیمتشان به سمت بالا می‌رود چراگه نرخ ارزشان را با قیمت بالا در بازار می‌فروشند.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت بازار های مالی کارشناس بازار میلیون تومان بازار سهام تحریم ها پیش بینی بازار ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۱۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!

تین نیوز

فعالان صنعت چای با انتقاد از افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده این محصول، تاکید کردند که این مساله منجر به ایجاد بحران در بازار چای خواهد شد.

به گزارش سرویس اقتصادی تین نیوز ، اول اردیبهشت ماه جاری، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیات دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. براین اساس کالاهای مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند.

نکته قابل توجه در این میان حذف کالای چای از این لیست است. در این راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به 10 درصد را تصمیمی نادرست خواندند.

یکی از فعالان صنعت چای در این زمینه به خبرنگار ما گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود. مسعود طاهری اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می شود. طاهری با بیان اینکه بیش از هفتاد درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هریک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می آورد. این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های وارد شده به صنعت چای در یکسال و نیم گذشته، گفت: مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاشی فوق العاده ، ایجاد شده دچار خدشه نشود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیات مدیره مشخص شد
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو