Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری با اشاره به اینکه کارفرمایان و سازمان تأمین اجتماعی چوب لای چرخ کارگران در مشاغل سخت و زیان آور می گذارند گفت:گاهی کارگربعد از 20سال کار کردن در مشاغل سخت و زیان آور در فرآیند سازمان گرفتار می شود.
به گزارش خبرگزاری آریا ، هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری درباره مشکلات کارگران در مسائل سخت و زیان آور گفت: در مشاغل سخت وزیان آور دو کمیته بدوی و تجدید نظر داریم, آنها موارد را بررسی می کنند و اگر مشکلی در کار کارگر و کارفرما باشد بعد از بررسی در نهایت,رأی قابل اجرا صادر می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد:درقانون پیش بینی شده است, اگر این رأی قابل اجرا باشد و کسی معترض باشد باید به دیوان عدالت اداری مراجعه کند. متأسفانه سازمان تأمین اجتماعی با وجود اینکه رأی شفاف و واضح است از اجرا خودداری می کنند و یک پروسه بررسی را تعیین می کند و این مسئله مشکلاتی را برای کارگران ایجاد می کند.
ابوی گفت: درچنین شرایطی کارگری که در مشاغل سخت و زیان آور 20سال کار کرده است, زحمت کشیده و خود را مستحق بازنشستگی می داند و می خواهد بازنشسته شود, مشاهده می کنیم که در فرآیند تأمین اجتماعی گرفتار می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه قانون مشاغل سخت و زیان‌آور قانونی است که کرامت انسانی کارگران را مدنظر دارد ادامه داد: هدف از مشاغل سخت و زیان آور این است که جای اینکه بعد 30 سال کار بازنشسته شود با 20 سال سابقه از مزایای بازنشستگی بهره‌مند شود.
دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران درباره دسته بندی مشاغل گفت: در مورد دسته الف مشاغل سخت و زیان‌آور که تکلیف روشن است. شغلی که ذاتاً سخت است قاعدتا باید در این دسته طبقه‌بندی شده و شاغلان آن از مزایای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور بهره‌مند شوند. به نظر نمی‌رسد در این مورد نمایندگان کارفرمایان با کارگران مشکلی داشته باشند. مشکل بیشتر سر همان دسته ب مشاغل سخت و زیان‌آور است.
ابوی بیان کرد: بعضاً کارفرمایان خواستار این هستند که کار در کارگاه‌ها و کارخانه‌هایی که موقتاً جزء مشاغل سخت و زیان طبقه‌بندی شده‌اند بعد مدتی از شمول این قانون خارج شوند. ما می‌گوییم همانطور که قانون می‌گوید ابتدا باید کارفرمایان مشکلات را رفع کنند، بعد این مشاغل عادی حساب شوند. کارگران با کار در کارگاه‌ها و کارخانه‌هایی با آسیب‌های جسمی و روحی رو‌به‌رو می‌شوند. ممکن است فرد مشکل شنوایی، آلودگی شیمیایی، آسیب عصبی و ... پیدا کند، بنابراین باید کارش جزء مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب شود.
وی با اشاره به حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور گفت: یک بحث مهم دیگر درباره مشاغل سخت و زیان‌آور نوع پرداخت حق بیمه است. این امکان وجود دارد که کارفرمایان جای پرداخت چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور به صورت ماهانه، آن را جمع کنند و بپردازند که کارفرمایان اغلب از این شیوه استقبال می‌کنند. وقتی حق بیمه جمع می‌شود در موارد زیادی مشکل ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است پرداخت حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور ماه به ماه باشد.
دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران ادامه داد: سوءاستفاده‌هایی در بحث مشاغل سخت و زیان‌آور وجود دارد. برای مثال برخی کارفرمایان کارگران را مجبور به توافق می‌کنند، یعنی رضایت آنها را می‌گیرند تا حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور را نپردازند و آنها هم به دلیل ترس از بیکاری چیزی نمی‌گویند. در واقع، اینطور نیست که هر کس در مشاغل سخت و زیان‌آور فعالیت داشت به صورت اتوماتیک‌وار مشمول قوانین مربوط به آن شود. افراد باید پیگیر این وضعیت باشند و هستند کارگرانی که 30 سال کار می‌کنند و دنبال چنین چیزی هم نمی‌روند.آنطور که قانون مشخص کرده شاغلان مشاغل سخت و زیان‌آور در صورت پرداخت 20سال حق بیمه متوالی یا 25سال حق بیمه متناوب بازنشسته می‌شوند.
به گزارش تسنیم ، دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگری از سوی دیگر به مشکلات کارگران درباره بیمه بیکاری اشاره کرد و گفت: کارگرانی داریم که از فروردین ماه هنوز مقرری بیمه بیکاری را دریافت نکرده اند. کارگران مقصر نیستند,این تأمین اجتماعی است که باید زیرساخت ها را فراهم می کرد, سه سامانه بعد از افزایش تعداد بیکاران در کرونا راه اندازی شده است اما این کارگران نیستند که مقصر هستند. کارگران 30درصد حقوق خود را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می کنند. از این 30درصد, انتظار و توقع دارد که خدمات و امکانات را دریافت کند. در حوزه بیمه بیکاری مشکلات زیادی درحوزه تأمین اجتماعی داریم. کارگری هست که برای دریافت بیمه بیکاری به کاریابی مراجعه کرده است,به موقع تقاضا را داده است, در هیأت حل اختلاف مطرح شده است ولی متأسفانه به اجرا که می رسد, بهانه هایی از سوی سازمان ارائه می شود.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور مشاغل سخت و زیان آور تأمین اجتماعی بیمه بیکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۵۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست نمایندگان تشکل های کارگری وکارفرمایی با استاندار کردستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان ، استاندار کردستان در ابتدای این نشست با اشاره به موفقیت اخیر هوافضای سپاه علیه رژیم غاصب صهیونیستی آن را افتخارآمیز و اقدامی بازدارنده توصیف کرد.

زارعی کوشا در ادامه با اشاره به اینکه کردستان منشاء بسیاری از اقدامات خوب در راستای صیانت از قانون کار از جمله بیمه کارگران ساختمانی بوده است، اظهار داشت: سال گذشته در مجموع معدل خوبی برای استان در حوزه‌های مختلف کسب شد که پایه و اساس برنامه‌های سال جاری خواهدبود.

وی به کاهش نرخ تورم و بیکاری از نیمه دوم سال گذشته در استان اشاره کرد و افزود: این روند مثبت می‌تواند به تقویت اقتصاد کشور کمک کند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان نیز در این نشست، برنامه‌های حمایتی سال جاری برای دفاع از حقوق کارگران را تشریح کرد.

در این جلسه قریشی مدیرکل تامین اجتماعی استان هم ازافزایش چهار و سه دهم درصدی آمار بیمه شدگان در سال گذشته خبرداد و گفت: تعداد کارگاه‌های جدید استان نیز چهار و یک دهم درصد افزایش داشت.

نبود پزشک متخصص در مراکز درمانی تامین اجتماعی، لزوم تقویت سامانه کارگری، انتقاد از بکارگیری نیرو‌های غیربومی در معدن طلای قروه، کمبود ناوگان حمل و نقل بین شهری، قدردانی از ایجاد امنیت برای توسعه سرمایه گذاری در استان، بسترسازی برای ورود صندوق‌های اقتصادی مانند شستا به استان و تقویت مولدسازی از درخواست‌های نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی استان در این نشست بود.

دیگر خبرها

  • حذف شناسه پرداخت تامین اجتماعی برای تسهیل و پیشگیری از اشتباه
  • بازنشستگی بیش از موعد ۱۷۰۰ کارگر شاغل در مشاغل سخت و زیان آور
  • جشن بزرگ کارگری در میبد
  • اعلام دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۳
  • دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۳
  • اعلام دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال 1403
  • نشست نمایندگان تشکل های کارگری وکارفرمایی با استاندار کردستان
  • همه چیز درباره بیمه بیکاری؛ کاهش مقرری‌بگیران بیمه بیکاری
  • بیمه کارگران ساختمانی به کجا رسید؟ | حل یک اختلاف نظر بزرگ