Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کشور به دولت‌های کارآمد، قوی، مسئولیت پذیر و پاسخگو نیاز دارد. البته دولت‌ها باید از اول تا پایان تلاش کنند اما عذرخواهی در ماه‌های پایانی کافی نیست.

محسن رضایی با حضور در برنامه زنده تلویزیونی "اشاره" با تبریک حلول ماه رجب و میلاد فرخنده امام محمد باقر(ع) و با اشاره به حضور مردم در جشن‌های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: مردم، گلایه مند و امیدوارند؛ مردم حق دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کل عالم هیچ ملتی به خوبی ملت ما نیست؛ با همه وجود و با جان و دل، قدم در دفاع از ایران و اسلام گذاشته‌اند. دولت‌ها آمده‌اند و وعده داده‌اند و عمل نکرده‌اند. ما به سهم خودمان سیاست‌های کلی اقتصادی را به رهبر انقلاب تقدیم و ایشان با دقت این سیاست‌ها را تکمیل و تصحیح و ابلاغ کرده‌اند. اما این سیاست‌ها تبدیل به قانون و برنامه نشد. کشور به دولت‌های کارآمد، قوی، مسئولیت پذیر و پاسخگو نیاز دارد. البته دولت‌ها باید از اول تا پایان تلاش کنند اما عذرخواهی در ماه‌های پایانی کافی نیست.

رضایی گفت: ما در مجمع تشخیص مصلحت نظام وظیفه داریم در مورد سیاست‌های کلی، نظارت کنیم. در مورد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از وزارتخانه‌ها گزارش می‌گیریم. هر سه قوه مسئولند و باید پاسخگو باشند. خیلی طول می‌کشد تا وزرا و معاونان و مدیرکل‌ها، تعریف سیاست‌های کلی را درک کنند و برنامه‌های خودشان را بر اساس این سیاست‌ها تنظیم کنند؛ متاسفانه تغییرات مدیریتی بی‌قاعده در کشور سبب شده که کارگزاران تا بیایند و متوجه شوند سیاست‌های کلی چه می‌گوید مهلت مدیریت آنها تمام شده است.

وی گفت: در خراسان رضوی 2300 پروژه نیمه تمام وجود دارد؛ در بانک‌های استان 131 هزار میلیارد تومان توسط مردم و شرکت‌های استان سپرده‌گذاری شده و عدد بزرگی از آن به تهران رفته؛ اقتصاد ایران متمرکز است و تهران تصمیم‌گیرنده است. بحث استان‌های قوی اقتصادی که مطرح کردم و گفتم با اختیارات گسترده مثل ساتراپ‌های قدیم یا ایالت‌ها اداره شود، یک ضرورت مدیریتی برای تحول اقتصاد کشور است. تحول کشور بدون تلاش محقق نمی‌شود؛ باید برنامه و اداره و مسئولیت و اختیار کارهای اقتصادی را به استان ها و مناطق داد. اگر اقتصاد استان‌های مرزی سامان نیابد، اقتصاد مقاومتی شکل نمی‌گیرد.

 

20 درصد اقتصاد مقاومتی اجرا شده است

 

رضایی بیان کرد: از نظر من 20 درصد اقتصاد مقاومتی اجرا شده و 80 درصد باقی مانده را مجلس و دولت باید اجرایی کنند. در اداره اقتصاد کشور در 50 سال گذشته، گرانی، بیکاری، تورم و کاهش ارزش پول ملی را داشته‌ایم و این روند نشان می‌دهد که دولت‌های متفاوت از نظر سیاسی، نتیجه اقتصادی یکسانی داشته اند. در چهارسال دوم همه دولت ها، نرخ ارز دو برابر شده است و در دولت دوم آقای روحانی، نرخ ارز هفت هشت برابر شده؛ اقتصاد ایران راه حل سیاسی ندارد. تحول اقتصاد ایران، راه حل اقتصادی می‌خواهد.

وی با اشاره به مختصات دولت های تحولگرا در عرصه اقتصاد گفت: دولت‌های آینده باید با برنامه اقتصادی جلو بیاید و برنامه‌های تحولی را اقدام کند. من برداشتم این است که مردم از وعده دادن و حرف زدن خسته شده‌اند. دولت آینده باید با یک تیم اقتصادی بیاید و تحول اقتصادی به وجود بیاورد.

 

ارزش پول ملی کم شده است

 

رضایی تصریح کرد: سه چهارسال پیش کالاهای مصرفی و خوراکی چقدر بوده؟ الان چقدر است؟ من سال 92 به مردم گفتم که ارزش پول ملی را باید با برنامه حفظ کرد. این سال ها ارزش پول ملی کم شده است. توان خرید با یارانه 45 هزارتومانی در سال 92 برابر 270 هزارتومان امروز است. قدرت خرید 45 هزار تومان یارانه امروز برابر 7 هزار تومان در سال 92 است. با این روند غلط اقتصادی، تخم مرغ به دانه‌ای 10 هزار تومان هم خواهد رسید. این روند باید متوقف شود تا پول ملی از بین نرود. پول ملی یک طرف ترازوی اقتصاد است یک طرف دیگر تولید است. باید رابطه دولت و اقتصاد اصلاح شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقتصاد باید با ثبات و بدون تلاطم به پیش برود در این صورت است که پول ما معتبر می‌شود. اگر ایالت‌های اقتصادی تشکیل شود، ضمن ایجاد ظرفیت برای 10 میلیون شغل، دولت دست از دخالت در امور اقتصادی مناطق بر خواهد داشت و صنعت، کشاورزی و سرمایه گذاری رونق پیدا می‌کند. تولید ملی پشتوانه پول ملی خواهد شد. تولید ملی، اشتغال واقعی و سرمایه‌گذاری مثبت را پدید می‌آورد. ما می‌توانیم با تحول اقتصادی ارزش پول ملی خودمان را تقویت کنیم.

رضایی گفت: الان در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال تنظیم سیاست‌های کلی برنامه توسعه هفتم هستیم و براساس این سیاست‌های کلی، دولت، برنامه پنج ساله را به مجلس می‌دهد. بعد از این، دولت و مجلس باید به رهبر انقلاب گزارش بدهد که سیاست‌های کلی را چگونه اجرایی خواهند کرد.

 

با جوانان الان می شود اقتصاد ایران را متحول کنیم

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به موضوع جمعیت فعال کشور گفت: جمعیت ایران و ترکیب آن، الان یک فرصت است ولی در سال 1430 تبدیل به یک تهدید خواهد شد. با جوانان الان می شود اقتصاد ایران را متحول کنیم زیرا آرام آرام به سوی کهنسالی خواهیم رفت و از سی سال دیگر جمعیت بازنشستگان بیش از فعالان خواهد شد. اگر از این دوران جوانی کشور استفاده نکنیم، وضع خطرناکی پیش می‌آید.

 

همچنان سقط جنین غیرضروری را شاهد هستیم

 

وی افزود: سیاست‌های کلی جمعیت، پنج شش سال است که به دولت و مجلس ابلاغ شده و متاسفانه همچنان سقط جنین غیرضروری را شاهد هستیم و مشوق هایی را برای فرزندآوری تعیین نکرده اند. گزارش تمام بندهای سیاست‌های کلی را خدمت مقام معظم رهبری داده‌ایم که ایشان نکات مورد نظر خود را به قوای سه گانه گوشزد کنند تا سیاست‌های کلی را با جدیت بیشتری دنبال کنند.

استاد دانشگاه امام حسین (ع) گفت: یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی، ثبات است. اگر ثبات قیمت‌ها، ثبات در بورس و ارز نباشد، با کوچک‌ترین تلاطم، برخی خانواده‌ها در یک شب فقیر می‌شوند. سیاست‌های پولی، مالی و ارزی باید توسط دولت مرکزی به درستی اتخاذ شوند. نمی‌شود که بدون آگاهی مردم، نرخ بنزین را بالا برد. مردم از نوسانات ناگهانی و غیرشفاف، عصبانی می‌شوند و حق دارند.

رضایی با اشاره به معضل حاشیه‌نشینی در کلانشهرهای کشور به ویژه مشهد گفت: مسئله حاشیه نشینی در مشهد نگران‌کننده است. خانه های کوچک و ناایمن و غیربهداشتی را می توان با طرحی نو و جهادی در مسکن، نوسازی و ایمن کرد. این کار نیازمند صدور مجوزهایی برای ساخت خانه برای 18 میلیون نفر ایرانی است که در خانه های ناپایدار و غیراستاندارد در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند.

وی در زمینه عدالت در گام دوم انقلاب اسلامی گفت: یکی از اهداف انقلاب اسلامی عدالت بوده و است. قانون اساسی هم بر رکن عدالت و حق تاکید کرده است. مردم، عدالت قبل از تولید و عدالت در فرصت‌ها و عدالت در توزیع عادلانه درآمدها را می‌خواهند و این مطالبه درستی است که باید با قاطعیت اجرا شود. باید اتکا به درآمدهای نفتی را از دولت بگیریم تا منشا مسائل تبعیض آمیز نشود.

رضایی تاکید کرد: سفره مردم و دولت باید یکی باشد. نفت نمی‌گذارد که سفره ملت و دولت ما یکی شود. وقتی دولت درآمد نفتی نداشته باشد، به بالابردن درآمد مردم فکر می کند تا درآمدهای خودش نیز از طریق مالیات بالا برود. باید با مردمسالاری اقتصادی و حاکمیت مردم بر اقتصاد و در پیش گرفتن شایسته سالاری و تربیت قهرمانان ملی از میان افراد گمنام، پیشرفت و عدالت را در کشور اجرایی کنیم.

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 اقتصاد ایران حسن روحانی سقط جنین محسن رضایی عذرخواهی روحانی جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی اقتصاد ایران ارزش پول ملی سیاست ها تحول اقتصاد دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۶۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عباس عبدی بررسی کرد؛ تفاوت سه سال اول دولت رئیسی با روحانی

آفتاب‌‌نیوز :

عباس عبدی در اعتماد نوشت: امسال آخرین سال سند چشم‌انداز ایران است که در سال ۱۳۸۲ از سوی مقام معظم رهبری برای اجرا به نهاد‌های حکومت ابلاغ شد.

طبق چشم‌انداز بیست‌ساله، ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهام‌بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بین‌الملل... متکی بر اصول اخلاقی و ارزش‌های اسلامی، ملی و انقلابی، با تأکید بر مردم‌سالاری دینی، عدالت اجتماعی، آزادی‌های مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسان‌ها و بهره‌مندی از امنیت اجتماعی و قضایی.

برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری، متکی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی. امن، مستقل و مقتدر با سامان دفاعی مبتنی بر بازدارندگی همه‌جانبه و پیوستگی مردم و حکومت. برخوردار از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصت‌های برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده، به دور از فقر، تبعیض و بهره‌مند از محیط‌زیست مطلوب. فعال، مسوولیت‌پذیر، ایثارگر، مومن، رضایت‌مند، برخوردار از وجدان کاری، انضباط، روحیه تعاون و سازگاری اجتماعی، متعهد به انقلاب و نظام اسلامی و شکوفایی ایران و مفتخر به ایرانی بودن.

دست یافته به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی (شامل آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشور‌های همسایه) با تأکید بر جنبش نرم‌افزاری و تولید علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقاء نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل. دارای تعامل سازنده و موثر با جهان بر اساس اصول عزت، حکمت و مصلحت.»»

اکنون که در سال پایانی این سند مهم هستیم آیا می‌توانیم تصویری از تحقق این اهداف ارایه دهیم؟

اگر بلی آیا موفق شده‌ایم یا شکست خورده‌ایم؟ یا وضعیتی بینابینی است؟ گمان نمی‌کنم که رسیدگی دو و چند باره به شاخص‌های مندرج در این سند ما را به نتیجه‌ای جز این برساند که نه تنها در اغلب موارد نسبت به ۲۰ سال پیش جایگاه بهتری پیدا نکرده‌ایم بلکه و بدون تردید موقعیت ما در بیشتر جهات هم در مقایسه با گذشته خود و به ویژه در مقایسه با دیگران ضعیف‌تر هم شده است.

در واقع در مسیر معکوس حرکت کرده‌ایم. کافی است چند شاخص مهم آن یعنی؛ «رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل» را بررسی کنیم.

هیچگاه نه رشد پرشتابی داشتیم و مهم‌تر از آن اصلا هم مستمر نبود، در نتیجه ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه را نیز شاهد نبوده‌ایم. اشتغال کامل نیز امری شوخی است. با کاهش یا ثبات نرخ فعالیت اقتصادی و نیز افزایش مشاغل کم‌کیفیت و خویش‌فرما و خروج افراد از بازار کار، همچنان بیکاری بالا است و مهاجرت نیروی متخصص نیز به این روند‌های منفی افزوده شده است.

تقریبا همه اهداف این سند به جز موارد معدودی فاصله‌ای ژرف با واقعیت دارد. جالب است برای مواردی هم که به‌شدت هزینه و برنامه‌ریزی کردند مثل فرزندآوری نیز شکست فاحشی خوردند.

این شکست‌ها را نیز نمی‌توان معلول این دولت و آن دولت دانست. هر چند تفاوت‌های عملکردی میان دولت‌ها وجود داشته است. این روند را باید در ذیل کلیت جریان حکمرانی کشور تحلیل کرد.

البته دوره اصلاحات از این داوری استثنا است؛ به قول یرواند آبراهامیان تاریخ‌نگار برجسته ایرانی در آخرین کتاب خود: «بدون هیچگونه اغراقی خاتمی را باید موفق‌ترین رییس‌جمهور ایران بعد از انقلاب سال ۵٧ دانست، زیرا ایران در سال (١٣٨١/٢٠٠١) در شرایطی پا به قرن بیست و یکم گذاشت که اگر نگوییم در غرب آسیا، اما در خاورمیانه به عنوان قدرت اول منطقه در تمام زمینه‌ها شناخته می‌شد.»

اکنون می‌توان پرسید که اگر این روند مطلوب و یا حداقل با موفقیت‌های نسبی همراه بوده است، این نتیجه را به‌طور رسمی اعلام نمایند، تا مردم تکلیف خود را با چنین اسنادی و اهدافی بدانند و آن‌ها را توخالی و فاقد اعتبار بدانند. پس اگر در تحقق این اهداف شکست خورده‌ایم، پیش از هر چیز باید یک تحلیل جامع از علل شکست ارایه و سپس نتیجه‌گیری شود که براساس این تحلیل چه تغییرات سیاستی باید داده شود؟

می‌توان تمام شاخص‌های مذکور در سند را بررسی کرد و نشان داد که نه تنها مطابق هدف تعیین شده محقق نشده‌اند، بلکه اغلب آن‌ها فاصله بزرگی با هدف دارند و مهم‌تر از همه اینکه سرجمع نتیجه این اهداف که معادل جایگاه کلی کشور است، نشانگر پیشرفت رتبه ایران نیست، بلکه پسرفت هم هست. تحولاتی که در ۷ سال اخیر به ویژه در سه سال گذشته رخ داده، نه تنها به بهبود چشم‌انداز کشور کمک نکرده، بلکه امید را کم‌رنگ‌تر از گذشته کرده است.

کافی است که سه سال اول دولت روحانی را مقایسه کنید با سه سال اخیر، تا ببینیم هر چه در آن دوره چشم‌انداز مثبت و امیدبخش بود و حتی به رشد اقتصادی بالای ۱۴درصد و تورم تک‌رقمی هم رسید، در این دولت ماجرا معکوس است.

دولت روحانی که با چنان وضع امیدبخشی آغاز کرد؛ پایانش چنان شد که همه می‌دانیم. پایان این دولت چه خواهد شد که آغازش از پایان روحانی ناامیدکننده‌تر است.

آنچه که ناامیدی را دامن می‌زند، فقدان چشم‌انداز نسبت به آینده است. از این رو امسال را باید سال ضرورت تغییر ریل سیاست به سوی عقلانیت و به سود مردم برای ایجاد امید تلقی کرد. امید محصول نقد گذشته و برنامه‌ریزی علمی و منطقی و قابل قبول برای آینده است و ربطی به تلقینات و تبلیغات توخالی و پوچ رسانه‌های رسمی ندارد که همگی ناامید کننده هستند.

آینده کشور در صورت ادامه سیاست‌های موجود قابل پیش‌بینی است، همین مسیری است که از سال ۹۶ تاکنون آمده است و حتی ممکن است این روند تشدید هم بشود. به قول امام علی فرصت‌ها، چون ابر می‌گذرند، امسال را باید سال فرصت دانست. فرصتی که استفاده نشود، تبدیل به تهدید می‌شود.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) واکنش جالب شبنم مقدمی به روش عذرخواهی محسن شریفیان: سمت من نیا!
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • توییت محسن رضایی دباره پیام امام به فرماندهان سپاه
  • حامی اقتصاد اسلامی
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی
  • عباس عبدی بررسی کرد؛ تفاوت سه سال اول دولت رئیسی با روحانی
  • درآمد خالص ملی سرانه در دولت روحانی ۳۰ درصد کم شد/ در دولت رئیسی ۱۴ درصد بهبود یافت
  • عباس عبدی: شاخص‌های ۳ سال اول دولت رئیسی عقب‌تر از ۳ سال اول دولت روحانی است
  • شاخص های ۳ سال اول دولت رئیسی عقب تر از ۳ سال اول دولت روحانی است /سندچشم انداز ۲۰ ساله ایران ناکام بود