Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-19@18:30:08 GMT

کابوس امنیت فناوری برای جو بایدن

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۰۷۹۲۸

کابوس امنیت فناوری برای جو بایدن

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، تجهیزات الکترونیکی پیرامون رییس‌جمهوری ایالات متحده مهم‌ترین اهداف هکرهای جهان هستند و به همین خاطر تمام ابزارهایی که بایدن به‌ کار می‌برد از فیلترهای امنیتی بسیار دقیق عبور می‌کنند. حدود دو دهه قبل نگرانی چندانی در مورد فناوری‌های کاربردی مخصوص رییس‌جمهوری امریکا وجود نداشت و تا آن زمان شبکه‌های رایانه‌ای و گوشی‌های غیرهوشمند تنها ابزارهایی محسوب می‌شدند که امکان هک شدن آنها وجود داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن زمان، رییس‌جمهوری نیازی به استفاده از تلفن همراه نداشت و از طریق یک خط ایمن با هر شخصی در هر نقطه از دنیا ارتباط مستقیم برقرار می‌کرد ولی هم‌اکنون شرایط تغییر کرده است و «بروس اشنایر» از محققان مرکز «هاروارد کنِدی» در این خصوص می‌گوید «احتمال اینکه روسیه رهبرهای بزرگ جهان را مورد هدف سایبری قرار ندهد صفر است.»

همه فناوری‌های بایدن

از سال 2009 میلادی که «باراک اوباما» سکان ریاست جمهوری امریکا را در دست گرفت شرایط تغییر کرد و از آنجا که او علاقه زیادی به گوشی هوشمند بلک بری خود داشت، هفته‌های طولانی با مشاوران امنیتی کاخ سفید مشاجره کرد تا آنها را راضی کند که گوشی خود را نگه دارد و آن را با گوشی مخصوص رییس‌جمهوری عوض نکند. این جدل‌ها در نهایت به نفع اوباما تمام شد و او توانست از طریق این گوشی با کارمندان ارشد و گروه‌های کوچک دوستان خود در تماس باشد. از آن زمان به بعد کم‌کم امکان استفاده از انواع مختلف فناوری‌های شخصی که رؤسای جمهور تمایل به استفاده از آنها داشتند فراهم شد و البته مشکلات امنیتی هم به‌دنبال آن افزایش یافت.

زمانی که سال 2010 میلادی برای نخستین بار از رایانه لوحی آیپد اپل رونمایی شد، رییس‌جمهوری امریکا اعلام کرد که حتماً باید یک دستگاه از آن را در اختیار داشته باشد. بنابراین مشاوران امنیت ملی امریکا دستگاهی با نام «اوباماپَد» ارائه کردند که نسخه سخت‌تر و ایمن‌تر آیپد بود.

«آری شوارتز» مقام ارشد امنیت سایبری شورای امنیت ملی امریکا در زمان دولت اوباما در این خصوص گفت: «در دولت اوباما استفاده از آیپد مخصوص با تغییرات ویژه اعمال شده روی آن برای کارمندان ارشد کاخ سفید معمول بود.» ولی این ابزار هم اکنون قدیمی شده است و محصولات پیشرفته‌تری جای آن را گرفته‌اند.

«دونالد ترامپ» رییس‌جمهوری بود که در بین فناوری‌های مختلف بیش از همه به شبکه اجتماعی توئیتر علاقه نشان می‌داد و البته تأکید فراوان بر استفاده از تجهیزات الکترونیکی شخصی خود داشت. او سال‌های نخست ریاست جمهوری از گوشی شخصی خود استفاده می‌کرد و سپس به اصرار مشاوران امنیتی، آن را با گوشی مخصوص رییس‌جمهوری تعویض کرد.

در حالی که تا حدود یک دهه پیش استفاده از گوشی هوشمند شخصی خواب را از چشمان مشاوران امنیتی گرفته بود، این روزها اینترنت اشیا (IoT) به یک کابوس شبانه‌روزی برای آنها تبدیل شده است و در این میان «جو بایدن» رییس‌جمهوری جدید تأکید زیاد بر استفاده از تمام گجت‌های شخصی خود دارد. چندی پیش عکسی از این رییس‌جمهوری 78 ساله منتشر شد که یک دستگاه ساعت هوشمند «اپل واچ» در دست داشت و سپس افراد نزدیک به او اعلام کردند که بایدن در طول روز با دوچرخه ثابت هوشمند ورزش می‌کند که این دستگاه به یک نمایشگر رایانه‌ای، دوربین دیجیتال و میکروفن مجهز است و تمام آنها به اینترنت متصل هستند ولی آیا این وسایل ایمن هستند؟ اشنایر در این خصوص توضیح داد: «شما می‌توانید هرگونه اصلاحیه سخت‌افزاری مانند حذف دوربین را روی دورچرخه ثابت انجام دهید و آژانس امنیت ملی (NSA) امریکا وظیفه تمام این اصلاحیه‌ها و ایمن‌سازی‌ها را برعهده دارد.» با اینکه اقدامات مقامات امنیتی امریکا می‌تواند این تجهیزات را ایمن کند، ولی این ابزارها باز هم می‌توانند هدف هکرها قرار بگیرند. «هربرت لین» از دانشگاه استنفورد بر این باور است که تمام تجهیزات الکترونیکی موجود در جهان را می‌توان هک کرد و بنابراین ابزارهای شخصی رییس‌جمهوری امریکا هم در خطرند.

کابوس امنیت فناوری

شاید ایمن‌ترین اقدام این باشد که به هیچ وجه هیچ ابزار الکترونیکی را مورد استفاده قرار ندهیم. بر این اساس همان‌طور که دو رییس‌جمهوری قبلی پذیرفتند، بایدن هم باید استفاده از تجهیزات الکترونیکی محبوب خود را محدود کند.

 «ایوان اسنوس» نویسنده کتاب زندگینامه آقای بایدن توضیح داده است که او همچنان از اپلیکیشن «اپل نیوز» برای خواندن اخبار استفاده می‌کند که این مساله هم می‌تواند مشکل آفرین باشد. به عقیده مدیر اسبق شورای امنیت ملی امریکا، ایمن‌ کردن نرم‌افزارها بسیار دشوارتر از سخت‌ افزارها صورت می‌گیرد.

او می‌گوید: «حفظ امنیت سایبری در بخش نرم‌افزاری دشوارتر است، زیرا این روزها نرم افزارها با فاصله زمانی زیاد به‌روز می‌شوند. همه چیز می‌توانند یک آسیب‌پذیری بالقوه را در خود همراه داشته باشند؛ از اپلیکیشن «اپل نیوز» گرفته تا دیگر نرم‌افزارها و سخت‌‌افزارهایی که رییس‌جمهوری از آنها استفاده می‌کند.»

اواخر سال گذشته اخباری مبنی بر به خطر افتادن شبکه‌های دولتی ایالات متحده توسط هکرهای روسی منتشر شد و سپس کارشناسان در گزارش‌های بعدی اعلام کردند عملیات هکری گسترده «سولار ویند» به وزارتخانه های خزانه‌داری، بازرگانی و سرویس امنیت داخلی امریکا باعث شد اطلاعات حساس آنها به خطر بیفتد. نکته نگران‌کننده‌تر این بود که هکرها بی‌سروصدا برای مدت طولانی در شبکه این سازمان‌های دولتی حضور داشتند و هیچ کس از فعالیت آنها خبر نداشت. سناریوی نگران کننده‌ای که از همان ابتدا در این زمینه مطرح شد این بود که بازیگران خارجی به‌دنبال ایجاد شکاف در امنیت سایبری ایالات متحده هستند تا در نهایت بتوانند به تجهیزات شخصی رییس‌جمهوری این کشور دسترسی پیدا کنند.

اخبار مربوط به این عملیات هکری گسترده در شرایطی منتشر شد که پیروزی بایدن در چهل و ششمین انتخابات ریاست جمهوری امریکا قطعی شده بود و این مساله تیم امنیتی او را بسیار نگران کرد. پس از این اتفاقات «هربرت لین» از دانشگاه استنفورد در پیامی گفت: «فرض کنید آیفون رییس‌جمهوری امریکا هک شده است. در چنین شرایطی چراغ راهنمای هکرها در جیب رییس‌جمهوری امریکا می‌تواند همه اطلاعات مورد نیاز آنها را در اختیارشان بگذارد.» از آنجایی که رسانه‌های خبری از «جو بایدن» به‌عنوان قدرتمندترین فرد در قدرتمندترین کشور جهان یاد می‌کنند، حتی احتمال هک شدن گوشی هوشمند او هم می‌تواند یک معضل بزرگ باشد. سناریوی نگران کننده این است که هکرها بتوانند به هر یک از تجهیزات الکترونیکی که رییس‌جمهوری امریکا از آنها استفاده می‌کند دسترسی داشته باشند و هیچ کس هم از این مساله باخبر نشود.

پانزدهم فوریه در امریکا به‌عنوان «روز رییس‌جمهور» شناخته می‌شود و در این راستا آژانس امنیت ملی این کشور قصد دارد این هفته فهرست تجهیزات الکترونیکی کاملاً ایمن شده‌ای که «جو بایدن» از آنها استفاده می‌کند را در حالی منتشر کند که ادعا می‌شود احتمال هک شدن آنها تقریباً صفر است. باید توجه داشت بجز ابزارهای شخصی موبایلی، رییس‌جمهوری امریکا در دفتر کار، اتومبیل لیموزین، بالگرد و هواپیمای مخصوص خود به تجهیزات و فناوری‌های ویژه دسترسی دارد که هر کدام از آنها می‌توانند خطرات امنیتی فراوانی را با خود حمل کنند.

پربیننده ترین قیمت گوشی‌های جدید در بازار/ ۲۶بهمن ۹۹ قیمت گوشی اپل در بازار/ ۲۵بهمن ۹۹ بیت‌کوین ریزشی ماند قیمت گوشی‌های محبوب/ ۲۴بهمن ۹۹ تلاش اپل برای ایجاد تغییرات منحصر به فرد در سیستم عامل جدید iOS

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: حمله سایبری جو بایدن تجهیزات الکترونیکی رییس جمهوری امریکا مشاوران امنیت امنیت ملی جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۷۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش کلاهبرداری و ارتقای امنیت با اجرای طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی

۲۹ فروردین ماه بود که بانک مرکزی اعلام کرد در راستای تنوع بخشی به ابزار‌های پرداخت و بروزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت کشور، طرح کهربا در دستور کار قرار دارد. بر این اساس، مشتریان شبکه بانکی امکان تعریف کارت بانکی فیزیکی خود در برنامک‌های هوشمند مبتنی بر تلفن همراه را دارند.

بانک مرکزی همچنین تاکید کرد: با اجرای طرح "کهربا"، امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی و استفاده از آنها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده، مطابق با آخرین فناوری و استاندارد‌های روز میسر شده است.

پروژه کهربا که مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در رابطه با آن گفته بود: یکی از مهم‌ترین اقدامات بانک مرکزی برای امسال تکمیل پروژه پرداخت‌های مبتنی بر NFC است که در سال ۱۳۹۹ از آن رونمایی شد و برای ارائه آن به مردم نیاز به همکاری بانک‌ها بود.

وعده اجرای طرح کهربا که ۲۴ آبان سال گذشته مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: اصلا سیاست ما (بانک مرکزی) تجمیع کارت‌های بانکی نیست.

او در ادامه بیان کرد: این امکان را که مردم بتوانند تمام کارت‌های بانکی را در یک اپلیکیشن قرار دهند و با NFC یا تکنولوژی‌های مشابه خرید انجام دهند را دنبال می‌کنیم، ولی بحث تجمیع کارت‌ها مطرح نیست و پروژه کهربا را در این زمینه در حال دنبال کردن هستیم.

طرح کهربا در شش بانک آغاز شد

حالا بنابر اعلام بانک مرکزی اکنون شش بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش طرح کهربا بوده و تعداد بانک‌های این طرح در حال افزایش است. 

حذف امکان کپی کارت بانکی با اجرای طرح کهربا

اما هدف از اجرای طرح کهربا چیست؟ در همین راستا مانی‌یکتا مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکز می‌گوید: هدف گذاری اصلی پروژه کهربا، ارتقاء استاندارد‌های امنیتی شبکه بانکی کشور و کارت‌های بانکی در اختیار مردم است که با توجه به عدم نیاز حضور فیزیکی کارت در زمان انجام تراکنش‌های حضوری، مخاطراتی همانند کپی و اسکن شدن کارت بانکی از بین می‌رود و با چندین مرحل اخذ اثر انگشت متشری بر روی برنامه هوشمند، امنیت تراکنش به میزان بالایی ارتقا پیدا می‌کند.

ارتقای امنیت بواسطه طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی

در ادامه هم مهدی میرزایی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در رابطه با طرح کهربا یکی از مهم‌ترین موارد که به آن با توجه به نیازسنجی‌ها توجه شده بحث توسعه بانکداری الکترونیک است زمانی که نیاز به صدور کارت فیزیکی نباشد مراجعه به شعب کمتر می‌شود و اصلا گاهی دیگر تعدد شعب زیاد بی معنی خواهد شد.

میرزایی در ادامه می‌گوید: با اجرای طرح کهربا و کاهش نقش فیزیکی کارت‌های بانکی در پرداخت علاوه بر ارتقای امنیت پرداخت دیگر شاهد مباحث کپی کارت، موارد خارج از چهارچوب نیستیم علاوه بر دیگر این دیگر امکان استفاده از کارت‌های بانکی دیگران و سوءاستفاده از آنها برای مواردی همچون قمار، کلاهبرداری، پولشویی و... کاهش پیدا می‌کند.

در نهایت او افزود: اکنون بنابر اعلام بانک مرکزی این طرح با شش بانک کلید خورده است، اما برای موفقیت این طرح نیاز است علاوه بر شناسایی دقیق باگ‌های احتمالی سایر بانک‌ها نیز با سرعت به این طرح اضافه شوند‌تا نتایج آن گسترده‌تر شود.

همچنین مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تاکید کرد: با عملیاتی شدن این پروژه (طرح کهربا) و حذف کارت‌های بانکی به صورت فیزیکی آمار کلاهبرداری از طریق دسترسی به اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

نحوه انجام تراکنش بانکی از طریق تلفن همراه هوشمند چگونه است؟

در ادامه مانی یکتا مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در رابطه با نحوه اجرای طرح کهربا بیان کرد: مشتریان بانک‌ها و دارندگان کارت‌های بانکی، برنامه هوشمندی که از سوی بانک مربوطه اعلام می‌شود را روی تلفن همراه هوشمند خود نصب و راه اندازی و سپس کارت بانکی خود را روی آن برنامه ثبت می‌کنند ثبت کارت، تنها در مرحله اول انجام می‌شود و نیازی نیست که برای هر عملیات و تراکنش بانکی مجددا کارت بانکی، ثبت شود.

او افزود: در مرحله تراکنش خرید، همانند تراکنش خرید در کارت‌های بانکی، مبلغ مربوطه روی دستگاه تراکنش پایانه فروشگاهی درج می‌شود و بعد از تایید مبلغ توسط خریدار یا پذیرنده، تلفن همراه هوشمند که برنامه و کارت روی آن ثبت شده است به صورت غیر تماسی در کنار دستگاه پایانه فروش قرار می‌گیرد و بلافاصله عملیات تراکنش و تایید آن آغاز می‌شود سپس رسید الکترونیک خرید فروشگاهی هم روی دستگاه پایانه فروش و هم روی تلفن همراه هوشمند در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

حالا باید منتظر ماند و دید سرعت اضافه شدن سایر بانک‌ها با توجه به مزایای مطرح شده طرح کهربا چگونه است؟ باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر این موضوع خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • وتو امریکا در برابر 12 رای مثبت به عضویت فلسطین در سازمان ملل (فیلم)
  • وتو امریکا در برابر 12 رای مثبت به عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • کاهش کلاهبرداری و ارتقای امنیت با اجرای طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی
  • رسانه آمریکایی: لغو حمله فوری اسرائیل به ایران بعد از تماس تلفنی جو بایدن - نتانیاهو
  • ارتقای امنیت بواسطه طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی
  • حمله جدید بایدن به ایران: دنبال محو اسرائیل تا ابد هستند
  • بایدن: ایران می خواهد تنها دولت یهودی موجود در جهان را محو کند | اکنون زمان مناسبی برای پشت کردن به اسرائیل نیست
  • نشاندن بایدن پشت میز روزولت برای سخنرانی، تهران را تحریک می‌کند
  • واکنش وزیر ارتباطات به تولید گوشی نوکیا در ایران/ زارع‌پور: ماهواره‌های متعددی آماده پرتاب داریم
  • واکنش وزیر ارتباطات به تولید گوشی نوکیا در ایران