Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، امروز(دوشنبه) دومین جلسه شورای تخصصی قیمت گذاری محصولات کشاورزی به ریاست وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد و طی آن قیمت خرید تضمینی چغندرقند بهاره هرکیلو۱۲۴۷ تومان و قیمت چغندرقند پاییزه هر کیلو ۱۲۰۴ تومان تصویب شد.

همچنین به دلیل کمبود زمان برای تعیین مباشر برای خرید تضمینی دانه‌های روغنی، شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان مباشر خرید دانه‌های روغنی تعیین شد اما تصویب قیمت خرید تضمینی دانه‌های روغنی به جلسه بعدی این شورا موکول شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی مصوب سال ۱۳۶۸ دولت مکلف است به منظور حمایت از تولید محصولات اساسی کشاورزی و ایجاد تعادل درنظام تولید و جلوگیری از ضایعات این محصولات و ضرر و زیان کشاورزان همه‌ساله خرید محصولات اساسی کشاورزی (گندم، برنج، جو، ذرت، چغندر، پنبه وش، دانه‌های روغنی و...) را تضمین کند. بر اساس یکی از تبصره های این قانون وزارت کشاورزی موظف است همه‌ساله قیمت خرید تضمینی محصولات فوق‌ را با رعایت هزینه‌های واقعی تولید تعیین و حداکثر تا آخر تیر ماه به هیأت دولت تقدیم  کند و دولت نیز موظف است قیمت های مصوب را قبل از آغاز هر سال زراعی (آخرشهریور ماه)   اعلام کند. همچنین در تبصره دیگر این قانون نیز ذکر شده است که قیمت تعیین شده نیز باید به گونه ای باشد که میزان افزایش آن هیچگاه از نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی در همان سال کمتر نباشد.

امسال اما روند قیمت گذاری خرید تضمینی  محصولات کشاورزی متفاوت پیش رفت و بنا شد تا تعیین قیمت ها توسط شورای تخصصی قیمت گذاری انجام شود و به همین دلیل شورایی تحت عنوان شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک و اتخاذ سیاست‌های حمایتی  تشکیل شد. این شورا  متشکل از ۹ عضو دارای رای و دو ناظر از مجلس شورای اسلامی است. اعضای دارای رای شامل ۴ تشکل کشاورزی، دو کشاورز خبره، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد و وزیر جهاد کشاورزی است.

پربیننده ترین روند کاهشی قیمت خودرو‌ ادامه دارد/ کاهش قیمت مرغ چند روز دیگر قیمت برنج های وارداتی چقدر افزایش یافت؟ ۱۰۰هزار تن موز داخلی کجاست؟ خیار ارزان شد افزایش قیمت مرغ قانونی یا غیر قانونی؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: چغندر قند قیمت خرید تضمینی دانه های روغنی قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۲۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ‌و خرید دانه کلزا توسط بخش خصوصی آغاز شد

به گزارش خبرنگار مهر، در راستای کاهش وابستگی به واردات دانه‌های روغنی و حمایت از تولید محصولات اساسی در کشور طی ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری مقرر شده دانه‌های روغنی کشور شامل کلزا، گلرنگ، سویا، آفتابگردان و کاملینا توسط بخش خصوصی خریداری شود.

از آنجایی که بزرگترین دغدغه چند سال اخیر کشاورزان کلزاکار در خوزستان که مهم‌ترین استان تولیدکننده کلزا شناخته می‌شود موضوع تحویل و پرداخت مطالبات کشاورزان است در سال جاری با سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی به نظر می‌رسد این مشکل مرتفع گردد.

کیوان فرهنگ آسا یکی از کارشناسان حوزه دانه‌های روغنی در این خصوص گفت: با همفکری سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ۳۰ مرکز خرید در مناطق استان فعال شده و عملیات تحویل محصول از کشاورزان از ۱۷ فروردین آغاز شده است.

وی میزان خرید دانه از کشاورزان را تا کنون ۷۵۰۰ تن عنوان کرده که بیشترین میزان خرید در شهرستان شوش با ۲۷۰۰ تن، بهبهان با ۱۲۰۰ تن، کرخه ۱۱۰۰ تن و دزفول با ۴۵۰ تن در رده چهارم است.

پیش بینی می‌گردد بیش از ۶۰ هزار تن دانه کلزا از کشاورزان خوزستانی خریداری شده و از این حیث در کشور مقام نخست را کسب نماید.

همچنین گفتنی است؛ قیمت خرید تضمینی کلزا به ازای هر کیلو دانه خالص ۳۵ هزار تومان از سوی دولت ابلاغ گردیده است.

استان خوزستان از کانون‌های تولید دانه کلزا در کشور بوده و معمولاً نخستین استانی است که برداشت دانه در آن آغاز می‌شود. دانه کلزا دانه‌ای صنعتی و فسادپذیر بوده که ضرورت دارد به محض تحویل به کارخانه مقصد ارسال گردد. انتظار می‌رود با عملکرد مناسب، سطح زیر کشت این محصول سال آینده افزایش یابد.

کد خبر 6079204

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی جاری
  • اعلام قیمت خرید تضمینی ۱۲ قلم محصول اساسی زراعی
  • قیمت تضمینی ۱۲ محصول کشاورزی اعلام شد
  • نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست
  • نرخ فعلی خرید تضمینی گندم با میزان تورم هم‌خوانی ندارد
  • قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ اعلام شد
  • اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳
  • آغاز کشت چغندر قند بهاره در مرودشت
  • برداشت ‌و خرید دانه کلزا توسط بخش خصوصی آغاز شد
  • فعالیت مراکز خرید تضمینی و توافقی محصولات کشاورزی از نیمه اردیبهشت در گلستان