Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز دیگر نمایشگاه سیزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در حالی به پایان میرسد که نگارخانه‌های فرهنگستان هنر در طول روز میزبان تعداد محدودی از بازدیدکنندگان هستند. از طرفی به گفته برخی از داوران و اساتید، موضوع و کیفیت آثار این دوره هم به گونه‌ای نیست که قلاب خوبی برای شکار مخاطب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دوره علاوه بر اضافه شدن کارگاه و نمایشگاه چاپ دستی، بخش ستارگان هنر که شامل آثار هنرمندان برگزیده در جشنواره‌های بین المللی است هم به بخش نمایشگاهی فجر اضافه شده است.

کیفیت آثار در دوره های پیشین بهتر بود

مریم ویسی هنرمند خوشنویس که در بخش رقابتی طوبای زرین حضور دارد، درباره اولین حضور خود در سیزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر به خبرنگار ما گفت: من معمولا هنرمند گوشه نشینی هستم به همین دلیل کمتر در جشنواره‌ها شرکت میکنم. از طرفی کمی هم کمالگرا هستم و معتقدم که خوشنویسی هنری نیست که سریع به نتیجه برسد. اما بالاخره امسال با یک قطعه خط کوفی در ابعاد ۵۰ در ۵۰ در جشنواره شرکت کردم.

وی افزود: من چندین دوره است که آثار جشنواره فجر را دنبال میکنم، در بخش‌های دیگر خیلی نمیتوانم نظر بدهم، اما باتوجه به تحصیلاتم که کارشناسی ارشد گرافیک است و فعالیتی که در زمینه خوشنویسی داشتم، میتوانم بگویم که آثار این دو بخش امسال خیلی کیفیت بالایی نداشتند که جا دارد علت‌های آن آسیب شناسی شود.

بیشتر بخوانید:

سیزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر افتتاح شد

ویسی همچنین گفت: یکی دیگر از انتقاد‌ها متوجه هیات داوران به ویژه در رشته خوشنویسی است، زیرا وقتی معیار‌های داوران را میخواندم متوجه شدم که یکی از آن‌ها خط کوفی را اصلا نمی‌شناسد. از طرفی این داوران متخصص خطوط سنتی هستند پس باید فکری به حال گرایش جدید خوشنویسی به نام نقاشیخط هم شود. نقاشیخط یک هنر بینارشته‌ای است و هنرمندانی داریم که در این رشته شرکت می‌کنند، اما وقتی می‌بینند که در نهایت هنرمندان سنتی برگزیده می‌شوند، انگیزه آن‌ها کم می‌شود.

وی ادامه داد: به نظرم کرونا بیشتر فعالیت‌های میدانی هنرمندان مانند نشست ها، کارگاه‌ها و نمایشگاه‌ها را تحت تاثیر قرار داد وگرنه در روند برگزاری جشنواره خیلی موثر نبود. از طرفی ما دلمان میخواهد که جشنواره بعد از اتمام هم رابطه خود را حفظ و از شرکت کنندگان در راستای رونق فعالیت هایشان حمایت کند.

تمرکز جشنواره بر خطوط نستعلیق و شکسته است

مظفر بزرگ امید خوشنویس نام آشنا از خطه کردستان که در بخش ستارگان هنر این دوره حضور دارد، درباره اثر خود گفت: اثر من که کتابت سوره توحید است در جشنواره بین المللی کالیتون هند منتخب شده بود. اضافه شدن بخش ستارگان در این دوره اتفاق خیلی خوبی است که امیدوارم در سال‌های بعد هم تکرار شود.

وی افزود: اما گلایه من از جشنواره فجر این است که به خطوط اسلامی مانند نسخ و ثلث خیلی توجه نمی‌کند و بیشتر تمرکزش بر روی خطوط شکسته و نستعلیق است. ما هم مانند کشور‌های همسایه نسخ و ثلث نویس داریم، اما نسبت به آن کم لطفی میشود. من خودم نسخ عثمانی مینویسم و چندین بار هم در کشور‌های خارجی در این رشته مقام کسب کرده ام.

این خوشنویس اظهار کرد: کشور ایران سابقه درخشانی در خطوط شش گانه دارد و تاریخ ما در این بخش بسیار غنی است. الان هم در خط نستعیلق، شکسته و نگارگری سرآمد کشور‌های دیگر هستیم، اما در کشور خودمان به این دستاورد‌ها توجه نمی‌کنند.

وی افزود: من پیش از این دو بار هم در جشنواره تجسمی فجر شرکت کردم، اما متاسفانه گزینش نهایی به گونه‌ای است که از بین گرایش‌های مختلف خوشنویسی در نهایت یک نفر به عنوان برنده انتخاب می‌شود. در صورتی که در جشنواره‌هایی که در کشور‌هایی مانند ترکیه، عراق و... برگزار می‌شود داوران هر رشته جدا هستند.

گفتنی است سیزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر تا ۳۰ بهمن ماه در فرهنگستان هنر برقرار است.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هنرهای تجسمی تجسمی فجر خوشنویسی اسلامی سیزدهمین جشنواره هنر های تجسمی فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۵۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی برگزار می‌شود

به گزار گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بنا بر اعلام روابط‌عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و به نقل از قاسم زائری رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و دبیر جشنواره بین‌المللی شانزدهم پژوهش فرهنگی، هفدهمین دوره  آیین‌ اختتامیه جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی در سال ۱۴۰۳ همزمان با هفته پژوهش برگزار می‌شود.

جهت‌گیری اصلی این جشنواره، اهتمام به پژوهش علمی سیاست‌گذارانه و حل مسئله‌محور و متعهد بر بنیان‌های نظم فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران است. به گفته دکتر قاسم زائری رئیس پژوهشگاه و دبیر جشنواره شانزدهم، مسیر سیاست‌گذاری معقول جز از مجرای پژوهش علمی و مسئله‌مند و جهت‌دار نمی‌گذرد و حکمرانی نوین فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران، جبراً راهی جز اتکا به پژوهش فرهنگی ندارد.

همچنین با توجه به تأکید دکتر محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه جشنواره شانزدهم، امروز حوزه سیاست‌گذاری نیازمند کمک همه اصحاب علم و دانش و فرهنگ و هنر است و پژوهش‌ها باید بتوانند خلأ مهمی را در حوزه ادبیات نظری، تصمیم‌گیری‌ و سیاستگذاری‌های مهم پر کنند.

در همین راستا پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در نظر دارد دوره هفدهم این جشنواره را همزمان با هفته پژوهش ۱۴۰۳ برگزار کند.

گفتنی است آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی ۳۰ دی ۱۴۰۲ با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با معرفی برگزیدگان داخلی و بین‌المللی در محورهای پنج گانه فرهنگ، هنر، رسانه و ارتباطات، پژوهش‌های دینی و اسلامی، و فناوری‌های جدید و آینده‌پژوهی فرهنگی در تالار وحدت برگزار شد.

در این دوره، ضمن تقدیر از پژوهشگران برتر در بخش‌های زن، جوان و استان، و معرفی پیشکسوت پژوهش فرهنگی، برای اولین بار جایزه ویژه زنده‌یاد دکتر عماد افروغ با موضوع نقد و سیاستگذاری فرهنگی به پژوهشگر برگزیده این حوزه اهدا شد.

همچنین پژوهشگران برگزیده دوره شانزدهم به بنیاد ملی نخبگان معرفی شدند تا علاوه‌بر عضویت در آن، از حمایت‌های مادی و معنوی آن بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لیلا زارع: نباید در زمینه فیلمسازی فقط به جشنواره‌های دولتی اکتفا کرد
  • نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی دربهشهر
  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود
  • سومین نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی برای حمایت از کودکان غزه
  • ارسال ۳۴۲ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فتح خرمشهر
  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی
  • ۸۴ بهار با رادیو
  • شرکت ۲۸ کشور دنیا در جشنواره بین‌المللی پوپک
  • هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی برگزار می‌شود