Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: منطقه هشتبندی در شهرستان میناب با بیش از ۱۵ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی از قطب‌های اصلی کشاورزی استان هرمزگان و کشور در تولید محصولات صیفی و باغی خارج از فصل است. در این منطقه به واسطه وجود منابع آب شیرین و خاک حاصلخیز انواع صیفی جات نظیر گوجه فرنگی، پیاز، هندوانه، خیار سبز، فلفل، لوبیا، کلم، بادمجان و… کشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود ظرفیت‌های مناسب کشاورزی در منطقه هشتبندی باعث شده است هر ساله قریب ۲۰ هزار نفر کارگر مهاجر فصلی از شهرستان‌های بشاگرد، رودان و بخش‌های سندرک و مرکزی میناب و همچنین بیکاران جویای کار شهرستان‌های جنوبی استان کرمان نظیر قلعه گنج، کهنوج، جیرفت، عنبر آباد و منوجان برای کشت و کار به این منطقه مهاجرت کنند و به مدت ۹ ماه از سال در این منطقه ساکن می‌شوند.

یکی از معضلاتی که پایداری کشاورزی در قطب کشاورزی هرمزگان را تهدید می‌کند افت شدید قیمت محصولات کشاورزی است که سبب تحمیل خسارت‌های سنگین و جبران ناپذیر به بهره برداران کشاورزی می‌شود و این مشکلی است که هر ساله تکرار می‌شود و چاره‌ای اساسی برای آن اندیشیده نمی‌شود.

افت شدید قیمت محصول مرغوب گوجه فرنگی و پیاز این روزها امان کشاورزان را بریده و موجب ایجاد نارضایتی گسترده ای میان آنها شده است و در سال جهش تولید که باید مورد حمایت ویژه قرار گیرند در کمال ناباوری دسترنج آنها مقابل چشمانشان که با صرف هزینه‌های هنگفت به مرحله برداشت رسانده اند در معرض نابودی است.

گوجه کاران مینابی با مشکل فروش محصول روبرو هستند

علی کرم زاده یکی از کشاورزان گوجه کار منطقه هشتبندی در گفتگو با خبرنگار مهر در این رابطه گفت: افت شدید قیمت محصول گوجه فرنگی باعث شده است هزینه‌های تولید جبران نشود.

وی گفت: سبد خالی گوجه فرنگی ۸,۵۰۰ تومان از کارخانه جات خریداری می‌شود در حالی که یک سبد ۲۰ کیلویی محصول مرغوب گوجه فرنگی ۲۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری نمی‌شود.

کرم زاده تصریح کرد: رسیدن هرکیلو گوجه فرنگی در هشت بندی به کمتر از ۱,۰۰۰ تومان کفاف هزینه‌های تولید شامل بذر، کود، کارگر، هزینه آب، برق، حمل محصول به بازار و هزینه خرید سبد را نمی‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: افت شدید قیمت محصول گوجه فرنگی و پیاز سبب شده است کشاورزان انگیزه‌ای برای برداشت نداشته باشد و هزاران تن محصول مرغوب در معرض نابودی است.

لزوم بازاریابی فروش محصولات گوجه فرنگی و پیاز

محمد پورمحمدی نایب رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت بازار محصول گوجه فرنگی و پیاز، عنوان کرد: منطقه توکهور و هشتبندی به عنوان قطب اصلی کشاورزی استان هرمزگان در تولید محصولات خارج از فصل کشور است که محصولات تولیدی کشاورزان به دلیل نبود بازار در معرض نابودی قرار دارد.

وی افزود: قریب به ۱۰ هزار هکتار از مزارع کشاورزی در منطقه هشتبندی به کشت محصول گوجه فرنگی و پیاز اختصاص دارد که به دلیل نبود بازار محصول کشاورزان در معرض نابودی کامل قرار دارد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی در همین رابطه گفت: به دلیل افزایش بی سابقه نرخ ارز و در پی آن افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی، کشاورزان با صرف هزینه‌های سرسام آور و هنگفت محصول را به مرحله برداشت رسانده اند و اگر تدبیری در حمایت از آنها اندیشیده نشود ورشکستگی کامل صدها بهره بردار کشاورزی و بیکاری هزاران کارگر کشاورز را در پی دارد.

پورمحمدی تصریح کرد: وعده‌های مسئولان استانی و شهرستانی در حمایت از کشاورزان در سال جهش تولید عملی نشد و شایسته نیست رکن تولید کشور در این اوضاع نابسامان اقتصادی به حال خود رها شود.

وی خاطرنشان کرد: افت شدید قیمت محصول گوجه فرنگی و پیاز به جایی رسیده است یا محصول بازار ندارد یا با نازل‌ترین قیمت خریداری می‌شود که کفاف هزینه‌های تولید را نمی‌دهد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی در همین رابطه گفت: از استاندار هرمزگان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی به ویژه نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی انتظار است با اتخاذ اقدامات فوری نظیر خرید تضمینی محصولات توسط تعاون روستایی و افزایش صادرات از نابودی هزاران تن محصول مرغوب گوجه فرنگی و پیاز و ورشکستگی کشاورزان در سال جهش تولید جلوگیری کنند.

پورمحمدی تصریح کرد: عدم حمایت از بخش کشاورزی به عنوان رکن تولید کشور معضلات اجتماعی نظیر روی آوردن افراد جویای کار بیکار شده به پدیده شوم قاچاق را در شرق هرمزگان در پی دارد که زمینه ساز ناامنی نیز می‌شود.

وی افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی خلع اساسی کشاورزی منطقه هشت بندی هرمزگان است که سالهاست بر زمین مانده است و با وجود وعده‌های متعدد اقدامی صورت نگرفته است.

کد خبر 5147594

منبع: مهر

کلیدواژه: گوجه فرنگی پیاز جهاد کشاورزی هرمزگان محمد پورمحمدی ویروس کرونا بوشهر شیوع کرونا خطبه های نماز جمعه کرمانشاه آمار کرونا مجلس شورای اسلامی شهرکرد شیراز مشهد اردبیل لیگ برتر فوتبال ایران شهرستان کرج واکسن کرونا محصول گوجه فرنگی و پیاز افت شدید قیمت محصول معرض نابودی منطقه هشتبندی شورای اسلامی محصول مرغوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۷۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱۱ هزار تن محصول کشاورزی در شهرستان دشتی تولید شده است

رضا کشاورز روز یکشنبه در جلسه کارگروه اشتغال شهرستان دشتی اظهار داشت: ضرورت دارد در سال جاری که بنام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های شهرستان حمایت‌های لازم را از طرح‌هایی که ضمن رونق تولید زمینه افزایش اشتغال را نیز فراهم می‌کنند صورت دهند.

وی افزود: ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان بومی شهرستان دشتی و بهبود فضای کسب و کار مورد توجه و تاکید قرار دارد و بویژه برای رونق تولید از تمام توان و ظرفیت موجود بهره ببریم.

معاون برنامه ریزی فرماندار دشتی با اشاره به جایگاه دشتی در حوزه کشاورزی خاطر نشان کرد: در بخش کشاورزی سطح زیر کشت محصولات زراعی شهرستان دشتی، ۵۵ هزار هکتار است که ۲۲ درصد سطح زیر کشت اراضی کشاورزی استان بوشهر را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه شهرستان دشتی رتبه دوم استان بوشهر در سطح زیر کشت محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده است گفت: در یکسال اخیر ۲۱۱ هزار تن محصول کشاورزی در دشتی تولید شد که ۲۳ درصد کل محصولات استان بوشهر و رتبه سوم استان بوشهر دارد.

کشاورز ادامه داد: همچنین شهرستان دشتی در بخش تولید مواد معدنی نیز رتبه نخست با ظرفیت ۸.۷ میلیون تن در سال معادل ۳۰ درصد محصولات مواد معدنی استان بوشهر را دارد.

وی از فعالیت ۴۱ واحد معدنی در شهرستان دشتی خبر داد و بیان کرد: در حوزه کشاورزی، صنعت و گردشگری این شهرستان از ظرفیت‌های مهمی برخوردار است.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • برداشت محصول گوجه سبز در ۲ روستای پیران و کلاهمال
  • کشت ۱۵۰ هکتار کلزا در جلگه رخ تربت حیدریه
  • آغازبرداشت نوبرانه گوجه سبز از باغات سرپل ذهاب
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل
  • قیمت پیاز در میادین میوه و تره بار کاهش یافت
  • خرید توافقی گوجه فرنگی صنعتی در استان بوشهر
  • ۲۱۱ هزار تن محصول کشاورزی در شهرستان دشتی تولید شده است
  • قیمت انواع سبزیجات برگی و غیر برگی در میادین میوه و تره‌بار
  • خیانت «پادشاه گوجه فرنگی» به فلسطین
  • برداشت توت فرنگی در مزارع مازندران