Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@10:27:55 GMT

واکاوی مشکلات ازدواج جوانان سمیرمی

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۳۵۵۹۸

واکاوی مشکلات ازدواج جوانان سمیرمی

این روزها، مشکلات مبتلابه اقتصادی و پیچیدگی‌های زندگی ماشینی بر روند پدیده ازدواج تاثیر گذاشته و آن را از دسترس جوانان دور کرده است.

تشکیل زندگی و خانواده، به مثابه مهمترین پایه‌های تکوین یک جامعه سالم در گرو ازدواج است و تنها از رهگذر تشکیل کانون خانواده می‌توان فرزندانی را  تربیت کرد تا بتوانند نقشی شایسته در جامعه بیابند و به رشد و توسعه آن کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه جوانان با دیدن آمار و ارقام زیاد طلاق و جدایی در جامعه دچار نگرانی و وسواس ورود به زندگی مشترک می‌شوند که در کنار موانع دیگر عاملی مزید بر علت برای دیر ازدواج کردن آنها محسوب می‌شود.

 طبق گزارش‌ها، در ۶ ماهه نخست سال جاری ۲۸۹ هزار و ۲۹۰ فقره ازدواج در کشور ثبت شده که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۲۸۸ هزار و ۵۴۰ فقره بوده است.

همچنین در ۶ ماه امسال ۸۳ هزار و ۴۷۷ فقره و در مدت مشابه سال قبل ۸۱ هزار و ۹۰۹ فقره  طلاق در سطح کشور به ثبت رسیده است.

بر این اساس، آمار ازدواج در ۶ ماهه نخست سال ۹۹ تنها سه دهم درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل ارتقاء و میزان طلاق در  همین مدت نزدیک به 2 درصد افزایش داشته است.

اگرچه به اعتقاد تعدادی از کارشناسان، شیوع ویروس کرونا مشکلات اقتصادی را دوچندان کرده اما همین عامل باعث کاهش هزینه‌های اضافی برگزاری تشریفات مراسم عقد و عروسی شده و یا تاریخ رُند و لاکچری ۹۹.۹.۹ نیز، رشد ازدواج‌ها در این بازه زمانی را بدنبال داشته است.

افزایش 8 درصدی آمار ازدواج در استان اصفهان در سال جاری نیز از پیامدهای شیوع ویروس کرونا بوده که تغییر در باورها و سنت‌های غلط بویژه در بخش ازدواج زوجین ایجاد کرده است.

بطورکلی روند ازدواج و طلاق در شهرستان سمیرم نیز تابع متغییرات یاد شده است.

رییس اداره ثبت املاک و اسناد سمیرم به خبرنگار ایرنا گفت: این اداره نخستین جایی است که زوج‌های متقاضی طلاق یا خواهان مهریه برای تشکیل پرونده ابتدایی خود، به آن مراجعه می‌کنند.

به گفته محمود زمانی، در هفته گذشته ۱۳۸ نفر از بانوان، مهریه خود را از طریق اداره ثبت اسناد و املاک به اجرا گذاشته‌اند.

وی با بیان‌اینکه ۳۴۰ ازدواج و ۴۷ طلاق تا پایان دی امسال در این شهرستان به ثبت رسیده است، اظهار داشت: این آمار در سال گذشته ۴۰۰ فقره ازدواج و ۶۸ فقره طلاق بوده است.

رییس اداره ثبت اسناد و املاک سمیرم، بیکاری زوج را عامل نخست درخواست مهریه و طلاق ذکر کرد و گفت: اعتیاد، مشکلات مالی، خیانت جنسی، نداشتن تفاهم اخلاقی، دخالت خانواده‌ها، ترک زندگی و ناباروری، عوامل دیگر این موضوع را شامل می‌شوند.

طلاق صوری

این مسوول، تداول یک رسم غلط و بظاهر مختص سمیرم را انتقال بخشی از اموال پدر داماد به نام عروس عنوان کرد و افزود: مشکل زمانی ایجاد می‌شود که حکم برای انتقال سند اموال پدر داماد - نه اموال خود او- به اسم عروس صادر می‌شود و این موضوع یک یا چند خانواده را درگیر مشکلات بعدی می‌کند.

زمانی، طلاق‌ صوری برای بهره بردن از برخی مزایای نهادهای حمایتی را پدیده نازیبای دیگر در بی‌سر و سامان کردن ازدواج برشمرد و گفت: گاهی دیده شده که یک زوج به شکل رسمی از یکدیگر طلاق می‌گیرند تا زن بتواند از مزایای سرپرست خانوار بهره ببرد اما در عمل زندگی آنها در جریان است.

وی با یادآوری اینکه بیکاری مهمترین مانع ازدواج در سمیرم و حتی کشور است، تاکید کرد: وقتی یک جوان شغلی برای کسب درآمد نداشته باشد یا در صورت اشتغال، از آینده شغلی خود مطمئن نباشد چگونه می‌تواند به تشکیل خانواده فکر کنند.

کارشناس بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان سمیرم نیز در همین پیوند خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۵، همه ازدواج‌ها باید گواهی تایید از مراکز مشاوره، آموزش و و مشاوره ازدواج بگیرند.

خدیجه خادمی اظهار داشت: آمار ثبت شده مرکز مشاوره ازدواج از سال ۹۵ که در سمیرم پایه‌گذاری شده، بیشتر کاهشی بوده، به شکلی که سال ۹۵ با ۷۵۹ مورد، سال ۹۶ با ۴۴۲ مورد، سال ۹۷ با ۵۹۰ مورد، سال ۹۸ با ۵۵۸ مورد و سال ۱۳۹۹ با ۳۲۲ مورد تا امروز  ازدواخ در این شهرستان به ثبت رسیده که نشانه روند نزولی آمار است.

کارشناس مشاوره ازدواج و آسیب‌های اجتماعی مرکز شهید مطهری سمیرم نیز تصریح کرد: مراجعه زوج‌ها به شوراهای حل اختلاف و اینکه این مراکز فقط بدنبال دادن آمار مطلوب خودشان هستند دردی را درمان نخواهد کرد.

پیشگیری از ازدواج!

به گفته محمدرضا طغرایی، اگر بخواهیم فکری اساسی به حال ازدواج کرده باشیم باید قبل از این کار، به فکر چاره‌جویی مسائل مبتلابه باشیم نه اینکه با تشکیل چند ساعت کلاس فشرده مراکز مشاوره، زوج‌ها را به امان خدا رها کنیم.

وی مشکل دیگر در ساماندهی ازدواج را برگزاری نشست و کارگروه پیشگیری از طلاق برشمرد و تاکید کرد: این موضوع، اقدام غلطی است چرا که باید در مرحله قبل از ازدواج کاری انجام داد تا بعد مجبور نباشیم برای جلوگیری از طلاق، کارگروه و نشست برگزار کنیم.

کارشناس مشاوره ازدواج و آسیب‌های اجتماعی مرکز شهید مطهری سمیرم با پیشنهاد بهره گرفتن از مشاوران نهاد تعلیم و تربیت در موضوع ازدواج گفت: امور فرهنگی و دینی همواره در حاشیه است و تا زمانی که این تفکر در بین مردم و مسوولان حاکم باشد امور دیگر نیز دچار مشکلات و آسیب‌های جدی خواهند شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری سمیرم نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مشکل اصلی این است که همه در بحث ازدواج کار می‌کنند اما فقط در چهارچوب اداره خودشان فعالیت دارند.

علی‌رضا فخری‌زاده، از کارشناسان ساماندهی ازدواج و مسوولان مرتبط با این موضوع خواست تا برای کمک به کاهش آسیب‌ها، طرح‌های قابل اجرای خود را به فرمانداری ارائه کنند.

مدیر روابط عمومی اداره ورزش و جوانان سمیرم نیز گفت: چهار سازمان مردم نهاد فعال در امر ازدواج در سمیرم فعالیت دارند.

به گفته علی افشاری، تولید آثار رسانه‌ای و هنری، تقدیر از ازدواج‌های آسان و راه‌اندازی اپلیکیشن مشاوره از جمله فعالیت‌های این سمن‌ها بوده است.

تاکید بر برگزاری آموزش‌های میان مدت و نه ساعتی و کوتاه مدت، نداشتن نظارت بر فضای مجازی در خانواده‌ها، دور شدن از امور دینی و معنویات و ناآشنایی با مهارت‌های زندگی زناشویی از دیگر عواملی است که شمار دیگری از کارشناسان در باره تاثیر آنها در فروپاشی کانون خانواده‌ها هشدار دادند.

برچسب‌ها بیکاری مهریه طلاق ازدواج ساده آسیب ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیکاری مهریه طلاق بیکاری مهریه طلاق ازدواج ساده آسیب ها اخبار کنکور مشاوره ازدواج آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۵۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴۹ هزار نفر چشم انتظار دریافت وام ازدواج/ نمایش پیام پایان اعتبار وام ازدواج در برخی استان‌ها

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، وام ازدواج که به صورت رسمی از سال ۱۳۸۸ وارد شبکه بانکی کشور شد به عنوان تسهیلات تشویقی، قرار بود در راستای حمایت از جوانان برای تامین بخشی از نیاز‌های آنها در آستانه تشکیل زندگی پرداخت شود، اما حالا تبدیل به غصه پر قصه زوج‌های جوانی شده که تازه ازدواج کردند.

«۹ ماه است که برای وام ازدواج ثبت نام، اما هیچ خبری از بانک نشد وقتی هم به بانک مراجعه می‌کنم می‌گویند شلوغه و کاری از دست ما بر نمیاد.» «به امید وام ازدواج مسئولان قول دادن سریع پرداخت میشه ازدواج کردم و ۵ ماه معطل شدم و منتظرم بگیرم که بتونم پول پیش خونه بدم.» « اینقدر برای مدرک و چند ضامن سخت میگیرن تا آدم پشیمون بشه» «مگه یه جوون چه قدر پول داره که بخواد ازدواج کنه امیدش به همین وام ازدواجه که اونم با این شیوه پرداخت امید جوون‌ها رو ناامید کرده.» این پیام‌ها بخشی از گلایه‌های متقاضیان وام ازدواج است که برای باشگاه خبرنگاران جوان ارسال کردند و درخواست پیگیری را داشتند.

گلایه‌های متقاضیان به همین جا ختم نمی‌شود و اخیرا مخاطبین در برخی استان‌های کشور اعلام کردند زمانی برای ثبت نام وام ازدواج مراجعه می‌کنند با پیام «در حال حاضر هیچ بانکی در استان انتخابی شما دارای اعتبار نمی‌باشد، دوباره تلاش کنید» مواجه می‌شود که انتظار این زوج‌های جوان را تبدیل به ناامیدی کرده و مشخص نیست چه زمانی امکان ثبت نام برای وام ازدواج در استانشان امکان پذیر خواهد شد.

معاون اعتبارات بانک مرکزی علت نمایش پیام بالا را هنگام ثبت نام وام ازدواج وجود حجم زیاد متقاضیان وام ازدواج عنوان می‌کند و می‌گوید: در سه ماه پایانی سال گذشته تعداد زیادی از متقاضیان در سامانه برای دریافت تسهیلات ثبت نام نکردند و منتظر اعلام سقف‌های جدید بودند بنابر این حجمی زیادی از متقاضیان برای سال گذشته و حجم دیگریاز متقاضیان برای امسال وجود دارد که به این صورت تعداد متقاضیان اخذ این تسهیلات در فروردین ماه بسیار فراتر از روند همیشگی جهت ثبت نام به سامانه مراجعه کرده‌اند و هر میزان اعتبار که در سامانه باز شود در پنج دقیقه ابتدایی طرفیت تکمیل خواهد شد.

رئیس جمهور در مورد وام ازدواج چه گفت؟

 در خصوص رفع مشکلات و موانع دریافت وام ازدواج توسط زوجین جوان، رئیس جمهور سال گذشته در چند نوبت به این موضوع ورود کرد یکبار در تیرماه رئیس جمهور گلایه‌های جوانان شنید و در جشن هفته ازدواج به آن واکنش نشان دهند و بر تسریع در پرداخت تسهیلات بانکی برای ازدواج تاکید کرد  و آخرین مورد آن مربوط به سوم اسفند سال گذشته در چهارمین جلسه شورای‌عالی جوانان و نخستین جلسه شورای‌عالی نوجوانان و جوانان بود که گفتند: بدون تردید برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری برای تسهیل امر ازدواج جوانان علاوه بر ایجاد امید در نسل جوان آثار بسیار مثبت اجتماعی در زمینه افزایش جمعیت و کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد داشت که در این راستا بانک مرکزی را موظف است در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف هزاران زوج در انتظار وام ازدواج از جمله رفع مشکل اخذ تضامین بانکی اقدام کند.

اما تاکیدات رئیس جمهور همچنان بر روی کاغذ باقی مانده است و به گفته وزیر ورزش و جوانان تا نیمه فروردین امسال همچنان ۱۴۹ هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج هستند.

مخالفت بانک‌ها با قانون

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفته بود در بسیاری از بانک‌ها به صورت غیرقانونی برای وام ازدواج سخت‎گیری می‌شود و طبق قانون باید یک ضامن خواسته شود ولی متاسفانه در برخی از بانک‌ها درخواست دو ضامن و سه ضامن می‌شود که این موضوع کار را برای دریافت وام سخت می‌کند. امروزه بخش عمده روند افزایشی پرداخت تسهیلات مربوط به پیگیری بانک مرکزی است در حالی که در اخذ ضمانت اگر سخت‌گیری شود، روند پرداخت کاهشی می‌شود.

اکنون با گذشت ۱۵ سال از ورود وام ازدواج به خانواده تسهیلات بانک‌ها، کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ برای امسال تصویب کرده تا بانک‌ها به هر یک زوجین که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۰۱‏/۰۱‏/۱۳۹۹ باشد، مبلغ سه میلیارد (۳،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ده ساله پرداخت کنند؛ همچنین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال خواهد بود.

در سال جاری جوانان تازه ازدواج کرده منتظر هستند تا اقدامات اخیر انجام شده توسط بانک مرکزی به ثمر بنشیند و در صورتی می‌تواند امیدوارکننده برای جوانان در صف انتظار وام ازدواج باشد که نظارت جدی بانک مرکزی همراه آن شود تا دیگر شاهد تخلفات برخی بانک‌ها در گرفتن تضامین یا تاخیر در رسیدگی پرونده‌ها نباشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان تا رسیدن شرایط پرداخت وام ازدواج به وضعیت مطلوب و پرداخت در کمترین زمان این موضوع را از مسئولین مربوطه پیگیری می‌کند.

گزارش از حسین قربانی

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • چیزی کم ندارم فقط به دنبال همدم بودم ! | انگار جای زن و مرد در زندگی ما عوض شده است
  • داستان غم‌انگیز زنی که تنها همدم می‌خواست اما همسرش به دنبال پولش بود
  • بالا رفتن سن ازدواج جوانان از چالش‌های جدی در سطح کشور است
  • روند افزایشی آمار ازدواج در گچساران
  • افزایش آمار ازدواج در گچساران
  • استقبال ویژه دهه شصتی‌ها از مراکز همسرگزینی
  • دهه شصتی‌ها؛ اولین مخاطب مراکز همسرگزینی
  • چرا برخی از دهه شصتی‌ها در تجرد قطعی ماندند؟
  • ۱۴۹ هزار نفر چشم انتظار دریافت وام ازدواج/ نمایش پیام پایان اعتبار وام ازدواج در برخی استان‌ها
  • دلیل طلاق این ستاره، هواداران را شوکه کرد