Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مصدق مصدق‌پور» کارشناس مسائل منطقه در تشریح دلایل ادامه بن‌بست در تشکیل دولت جدید لبنان به‌رغم رایزنی‌های گسترده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اوضاع لبنان پس از وقوع انفجار بندر بیروت هنوز درست نشده است. بارها و بارها طی روزهای اخیر دیده‌ایم یا شنیده‌ایم که «سعد الحریری» نخست‌وزیر مکلف لبنان با «میشل عون» رئیس‌جمهوری این کشور دیدارهای مختلفی داشته و بنا بوده تا به یک فرمول مشخص برای تشکیل دولت لبنان برسند که باز هم این اتفاق رخ نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین چند روز پیش بود که او در کنفرانس مطبوعاتی‌اش در شانزدهمین سالروز ترور پدرش (رفیق حریری) از ذکر اسامی پیشنهادی برای کابینه خودداری کرد اما عکس فهرست اسامی در دست او توسط عکاسان منتشر شد که تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌های زیادی را به دنبال داشت. بر این اساس تا به این لحظه هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده است و مشخص نیست که چه روی خواهد داد.

وی ادامه داد: اوضاع لبنان در وضعیت کنونی کاملاً پیچیده است و به نوعی تمام این روند به مسائل منطقه و همچنین موضوعات خارجی ربط دارد. شکی وجود ندارد که کشورهایی مانند امارات، عربستان سعودی، آمریکا و حتی رژیم صهیونیستی در این پرونده به صورت کاملاً مستقیم نقش ایفاء می‌کنند و به همین دلیل است که می‌گویم بسیاری از دولت‌های منطقه در حال سناریونویسی علیه بیروت هستند. اما موضوع دیگری که در این میان باید مورد نظر قرار بگیرد، این است که در داخل لبنان هم مشکلات و مسائل زیادی وجود دارد که مانع شکل‌گیری دولت و کابینه جدید در این کشور است. از سال‌های پیش تاکنون بسیاری از جناح‌های داخلی لبنان صرفاً بر روی تامین منافع خود متمرکز بوده‌اند و از جهتی دیگر طیف‌بندی‌های موجود در بیروت هم روز به روز عیان‌تر شده است؛ به عبارتی دیگر هر کدام از جناح‌ها به کشورهای مختلفی وصل هستند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: واقعیت این است که هیچ نیت خیری از سوی احزاب و جناح‌های مستقر در بیروت برای تامین منافع ملی و آرام شدن اوضاع وجود ندارد و به همین دلیل است که ما می‌بینیم تمام روندها و حتی تصمیمات مربوط به تشکیل کابینه هر روز به بن‌بست منتهی می‌شود. متاسفانه برای بسیاری از سیاستمداران لبنان صرفاً آینده سیاسی خودشان مهم است و هیچ اهمیتی به وضعیت کشورشان نمی‌دهند و بر همین اساس که تمام تحلیل‌ها فاقد افق مثبت در سپهر سیاسی لبنان است. اوضاع در این کشور متاسفانه همانند دو دهه گذشته شده است. در همان موقع ما شاهد وقوع جنگ‌های داخلی در بیروت بودیم و به همین منظور اختلاف‌ها به حدی بالا گرفته که حل و فصل آن مشخص نیست. این روند و پیچیدگی‌ها به ما نشان می‌دهد که هیچ‌گونه علائم سیاسی زنده در لبنان وجود ندارد و تمام مٔولفه‌های مسدود است.

مصدق‌پور افزود: نکته بسیار مهم که در ابتدا هم به آن اشاره کردم این است که تصمیم‌گیری برای تشکیل دولت لبنان در داخل بیروت انجام نمی‌شود، بلکه همه‌چیز خارج از بیروت مشخص می‌شود و در نهایت یک به‌هم‌ریختگی را شاهد هستیم. البته در این میان امیدهای اندکی به چشم می‌خورد. به عنوان مثال «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد که از «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهوری فرانسه برای ورود به مسأله تشکیل کابینه لبنان درخواست کرده است تا بتواند گره موجود را باز کند. این اقدام او به خوبی نشان می‌دهد افرادی مانند بری به منافع ملی می‌اندیشند و باید همین سیاست در لبنان پیگیری شود. باید توجه داشت که فرانسوی‌ها به دلیل نفوذی که از دهه‌ها قبل تاکنون در لبنان دارند، می‌توانند تا حدودی اوضاع را آرام کنند و حالا پاریس به دنبال بازگشت به همان دوران و دهه‌های اخیر است تا بتواند نقش خود را در لبنان تقویت کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در لبنان باید یک وفاق ملی حاصل شود تا حل و فصل ماجرا به صورت آبرومندانه صورت پذیرد. تمام نفراتی که در شطرنج سیاسی لبنان حضور دارند باید به نوعی به دنبال آن باشند که بتوانند اوضاع را در این کشور بهبود ببخشند و آبرومندانه اختلاف‌ها را کنار بگذارند. در این میان به نظرم سخنان شب گذشته «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان و دعوت مسئولان این کشور به اتحاد ملی و آتش‌بس رسانه‌ای را باید به فال نیک گرفت. او هم مانند نبیه بری خواهان حل و فصل مشکلات موجود در کشورش است تا بتواند بیروت را از این بن‌بست خارج کند. بر این اساس باید میان تمام قوا و جریانات لبنان یک هماهنگی به وجود بیاید وگرنه هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد. مسأله دیگر این است که راه‌حل‌هایی که ارائه می‌شود، عموماً مقطعی است و مشکلات به صورت دائمی حل می‌شود که برای این موضوع هم باید یک چاره عاجل در نظر گرفته شود. از سوی دیگر باید منتظر سفر ماکرون به عربستان و خروجی آن هم باشیم؛ چراکه این سفر برای آینده لبنان می‌تواند مهم باشد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سید حسن نصرالله لبنان بیروت نبیه بری میشل عون سعد الحریری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۸۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه زیرساخت‌ها به ویژه راه‌ها درسیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، وزیر کشور در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران سیستان و بلوچستان در فرمانداری شهرستان کنارک گفت: توجه به راه‌های استان به ویژه در جنوب استان برای توسعه سواحل مکران بسیار مفید است، زیرا راه؛ زیربنای توسعه است و باید برای ارتقای راه‌ها و استانداردسازی آنها با سرعت بیشتری حرکت کنیم و مسئله راه‌ها در دستور کار جدی مسئولان باشد.

وحیدی وزیر کشور افزود: مسائل و مشکلات سیل‌زدگان از لحظات اولیه توسط مسئولان به ویژه استاندار و فرمانداران در حال پیگیری است و مشکلات براساس اولویت پیگیری و رفع خواهد شد، دولت با تمام قوا در کنار مردم است و از هیچ کوششی برای حل مشکلات مردم دریغ نخواهد کرد.
وی افزود: در بحث برق، اقدامات لازم در حال انجام است، به زودی تمام مشکلات مردم سیلزده حل می‌شود البته در ابتدا باید آب مصرفی مردم به صورت سالم و بهداشتی تامین شود تا شاهد مشکلات دیگری در این مناطق نباشیم.
وی گفت: اقدامات اساسی برای تامین زیرساخت‌ها و رفع مشکلات مردم انجام شود تا مردم نگرانی در هنگام بارندگی نداشته باشند.
وزیر کشور با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد جمعیت استان در روستا‌ها زندگی می‌کنند، وباید سرعت بیشتر در اجرای طرح‌های حوزه راه، برق، آب، تلفن، اینترنت و آبخیزداری باشد، تصریح کرد: مشکلات آبگرفتگی خانه‌ها در شهر کنارک نیز باید پیگیری شود و طرح‌های نیمه تمام فاضلاب شهری و هدایت آب‌های سطحی به نتیجه برسد تا همیشه در زمان بارندگی مردم با مشکل مواجه نشوند.
وحیدی با اشاره به اینکه که آب پشت سد‌ها برای اشتغال و تولید کاربرد دارد، ادامه داد: گرگرو‌ها (فرسایش خندقی خاک) برخی روستا‌ها را با مشکل جدی تخریب مواجه کرده که امیدواریم با انجام طرح‌های آبخیزداری و مهار آب‌ها بتوانیم گرگرو‌ها را ساماندهی کنیم.

 

استاندار سیستان و بلوچستان هم با اشاره به اینکه با فعالیت سامانه بارشی در این استان بیشترین آسیب به جاده‌ها وارد شد، گفت: بخش‌های خصوصی در کنار دستگاه‌های دولتی در حال تلاش برای برطرف کردن معضلات هستند.
 کرمی بیان کرد: در برخی شهرستان‌های جنوبی این استان مانند ایرانشهر، سراوان، دلگان، بمپور، قصرقند و نیکشهر بارندگی‌هایی رخ داد و خسارت‌هایی به جاده‌ها و برخی زیرساخت‌ها وارد شد و حجم زیادی از آب به سمت دریا هدایت شده است.
وی افزود: به دلیل حجم بالای بارش‌ها برق تعدادی از روستاها قطع شده و برخی منازل دچار آبگرفتگی شدند، همچنین اختلالاتی در ارتباطات به وجود آمد که بخش‌های خصوصی و دستگاه‌های دولتی در حال تلاش برای برطرف کردن این معضلات هستند.
وی اظهار کرد: با فعالیت سامانه بارشی در سیستان و بلوچستان بیشترین آسیب به جاده‌ها وارد شد، همچنین با ورود آب به برخی منازل بخشی از وسایل زندگی مردم از بین رفته که باید کمک برای جایگزینی آنها انجام شود‌.
کرمی گفت: برق تعدادی از روستاها به علت وزش شدید باد و باران قطع شده که باید هرچه سریعتر مشکل برطرف شود، پست برق کهیر نیز دچار مشکل شده که تلاش تیم‌ها برای رفع این مشکل ادامه دارد.
وی تاکید کرد: تامین آب شرب مردم یکی از مهم‌ترین وظایفی است که باید به درستی انجام شود، در این زمینه یکی از اقدامات آبرسانی توزیع آب معدنی در نقاط درگیر سیل است.

دیگر خبرها

  • اوسمار:کاری که باید برای صدرنشینی می کردیم انجام دادیم/ در جام حذفی از تمام نفرات استفاده می کنم
  • دقیقی: فردا دنبال انجام بازی زیبا هستیم
  • تمامی امکانات برای رفع مشکلات مردم سیل‌زده بسیج شده است
  • استانداردسازی راه‌ها در بلوچستان با سرعت پیگیری شود
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و راه‌ها در سیستان وبلوچستان
  • استانداردسازی راه‌ها در سیستان و بلوچستان با جدیت و سرعت پیگیری شود
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌ها به ویژه راه‌ها درسیستان وبلوچستان
  • تاکیدوزیرکشور:جدیت استانداردسازی راه‌ها درسیستان وبلوچستان
  • اجرای اقدامات برای تامین زیرساخت ها ورفع مشکلات مردم سیل زده
  • معاون وزیر اقتصاد: به دنبال آرامش در فضای اقتصادی هستیم