Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@23:02:05 GMT

درخواست وزیر بهداشت از دست اندرکارانِ اقتصاد

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۵۰۰۱۰

وزیر بهداشت گفت: ما متاسفانه امسال در بدترین سال اقتصادی دولت، باری را به دوش کشیدیم با یک میلیارد دلار ارز کمتر از سال 1397 که سال آرام نظام سلامت کشور بود و انتظار ما از عزیزانی که دست اندرکار مسائل مالی و اقتصادی کشور هستند، این است که مدل‌هایی را طراحی کنند که در شرایط سخت کشور، ما در نظام سلامت کشور، موجبات کار سنگین‌تر بر دوش همکاران‌مان را فراهم نکنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر سعید نمکی در دومین همایش مالی ایران "نقش بازارهای مالی و همراهی اقتصاد با سلامت در فضای کرونا، گفت: یکی از اقداماتی که ما در اوج تحریم انجام دادیم، این بود که می‌دانستیم در هزینه‌های کمرشکن خانوار علی رغم اینکه ما سبدهای معیشتی برای مردم دیدیم، با توجه به اینکه در کشورهای در حال توسعه بضاعت در حمایت بیشتر از مردم ندارند، پروتکل نوشتیم و سعی کردیم که بنگاه‌های اقتصادی به خصوص بنگاه‌ها و مراکز تولیدی تعطیل نشوند.


وی افزود: یک روز یکی از وزرای بهداشت یکی از کشورهای اروپایی با من تماس داشت و گفت شما چه کردید که هم اپیدمی را مهار می‌کنید، هم صنعت و اشتغال‌تان آسیب جدی ندیده است. شما مستحضرید که ما در بین کشورهایی که در طول کووید-19 رشد منفی داشتند، کشورمان کمترین آسیب را دید و اقتصاد کشور ما به شدت کمتر از اقصاد کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان در ایام کووید-19 کوچک‌تر شد.

وی ادامه داد: یکی از دلایلش این بود که وزیر بهداشت و همکارانش بجای اینکه دیگران از حوزه اقتصاد کمک‌شان بیایند، به کمک اقتصاد این کشور رفتند که چطور پروتکل بنویسند و چگونه این سیگنال امیدبخش را به مردم بدهند که در عین حالیکه شما چرخ اقتصاد را می‌چرخانید، ما سربازان نظام سلامت در کنار شما هستیم.

نمکی ادامه داد: گرچه زیرساخت‌های ما در حوزه سلامت طی سال‌های اخیر رشد خوبی داشته است، اما ما 1.6 تخت به ازای 1000نفر جمعیت داریم. درحالی که این یک پنجم، یک هفتم و بعضا یک دوازدهم کشورهایی است که در باتلاق کرونا مانده‌اند. ما در این مدت 2500 تخت آی سی یو را با یک کار ضربتی و در زمان محدود و با کیفیتی مناسب ایجاد کردیم. در عین حال توانستیم در اوج تحریم و اقتصاد پریشان ناشی از تحریم 11 هزار تخت بیمارستان به ظرفیت تخت‌های کشور اضافه کنیم.

وزیر بهداشت افزود: امیدوارم بزرگان اقتصاد کشور، راهکارهایی را پیدا کنند که رد شرایط سخت پیش رو و به خصوص در روزهایی که ممکن است هر لحظه یک ویروس نوپدید، طوفانی در کشور برپا کند، نظام اقتصادی کشور روی پا بماند و نظام سلامت هم مجبور نشوند که جور کاستی‌های اقتصاد را برای خودش به دوش کشد.

نمکی گفت: امسال از یک میلیارد دلاری که مقام معظم رهبری فرمودند، هنوز مقدار زیادی‌ را نگرفته‌ایم. در حالی که در انگلیس 22 میلیارد پوند و در آمریکا 111 میلیارد دلار فقط در نظام سلامت و زیرساخت‌های سلامت برای مدیریت کووید-19 هزینه شد، اما ما متاسفانه امسال در بدترین سال اقتصادی دولت، باری را به دوش کشیدیم با یک میلیارد دلار ارز کمتر از سال 1397 که سال آرام نظام سلامت کشور بود.

نمکی گفت: انتظار ما از عزیزانی که دست اندرکار مسائل مالی و اقتصادی کشور هستند، این است که مدل‌هایی را طراحی کنند که در شرایط سخت کشور، ما در نظام سلامت کشور، موجبات کار سنگین‌تر بر دوش همکاران‌مان را فراهم نکنیم و دغدغه اقتصاد و معیشت مردم را هم نداشته باشیم.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: وزیر بهداشت اقتصاد نظام سلامت کشور وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۰۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست

ایسنا/کرمان رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به نامگذاری امسال به «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: مشکلات و معضلات اقتصادی، همه حوزه‌ها را تحت تاثیر قرار داده و باید این اقتصاد نفتی و آفت‌زده را درمان کرد که این جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست.

حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین موسی پور بعد از ظهر امروز پنجم اردیبهشت ماه در جلسه شورای اداری استان کرمان اظهار کرد: راهبرد امام راحل در مبارزه علیه رژیم پهلوی و در پیروزی انقلاب تا زمان حیاتشان آگاهی‌بخشی، بصیرت‌دهی و بسیج توده‌ها بود و امام این عنصر یعنی مردم را قدرت نرم در سیاست جلوه داد و از این قدرت بهره گرفت.

وی افزود: امام خمینی(ره) هیچ گاه با جنگ مسلحانه و چریکی موافقت نکرد و باید این راهبرد (حضور مردم) انقلاب را به پیروزی رساند و موجب تکوین، اثبات و استمرار انقلاب همین عامل مردم و حضور آنها در صحنه‌های مختلف بود.

موسی پور بیان کرد: امام برای اینکه این قدرت نرم را سامان بدهد، از چهره‌های برجسته انقلاب (شهیدان مطهری، بهشتی، حقانی و ...) برای اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و ساماندهی حرکت‌های مردم علیه رژیم پهلوی استفاده کرد و بعد از انقلاب این گروه کارش را ادامه داد تا سال ۵۹ که امام نهاد شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی را برای همین کار تشکیل داد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به اینکه برهه خطرناک ابتدای انقلاب بر اثر ساماندهی مردمی همین مجموعه به سلامت عبور داده شد، افزود: سیاست‌گذاری، ساماندهی، برنامه‌ریزی، نظارت و راهبری مناسبت‌ها، فراخوان و مراسم ملی، سیاسی مذهبی و انقلابی به دوش شورای هماهنگی نهاده شده و تاکنون به خوبی این ماموریت انجام شده است.

وی تصریح کرد: شورای هماهنگی با کمک مردم و هم‌افزایی کمک‌های دولتی و مردم توانسته انقلاب را از گردنه‌های سخت عبور داده و توطئه‌های دشمن را خنثی کند.

موسی پور گفت: کارنامه شورا در جنگ قابل مطالعه است. در فتنه ۷۸ و توطئه سنگینی که علیه نظام بود، با حضور به موقع شورا و هماهنگی بین نهادهای مردمی و حاکمیت خنثی شد و بعد از آن همه مسائل سال‌های ۸۸، ۹۶ و ... با قدرت و حضور مردم خنثی شد و مردم حرف اول و اخر را زدند.

وی بیان کرد: در فتنه پیچیده و سهمگین سال ۱۴۰۱ که دشمن با تمام ظرفیت و ابزارها آمده و مطمئن بود نظام اسلامی را سرنگون خواهد کرد؛ حضور مردم خنثی سازی کرد و از زمانی که فتنه اوج گرفت، میلیون‌ها نفر از مردم در قالب تظاهرات، راهپیمایی‌ها، محکومیت‌ها و ... به میدان آمدند و استکبار دید قدرت مردمی نظام هنوز سر جایش است.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور اظهار کرد: علی رغم همه مشکلات، گرفتاری و ضعف‌ها، مردم پای نظام ایستاده‌اند و در راهپیمایی روز قدس امسال شاهد بودیم که مردم چگونه به صحنه آمدند و رهبری عبارت بی‌نظیری درباره این حضور بیان کردند و این حضور خنثی ساز توطئه‌ها و نقطه قوت نظام اسلامی است.

وی بیان کرد: هر آنچه که این سرمایه اجتماعی و حضور مردم را افزایش بدهد، یک عبادت، وظیفه و فضیلت است و هر چه موجب بی‌اعتمادی و کاهش حضور مردم بشود، گناه بزرگ و نابخشودنی است.

موسی پور با تاکید بر اینکه وظیفه ما و شما در افزایش این سرمایه اجتماعی بسیار سنگین است، گفت: در تبیین و ایجاد اعتماد و خدمت به مردم هر کاری که می‌توانیم انجام بدهیم، نباید کوتاهی کنیم زیرا حضور مردم در همه صحنه‌ها گره‌گشا و راهگشاست.

وی با اشاره به نامگذاری امسال به «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار کرد: مشکلات و معضلات اقتصادی، همه حوزه‌ها را تحت تاثیر قرار داده و باید این اقتصاد نفتی و آفت زده را درمان کرد که این جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور افزود: یکی از مهم‌ترین عوامل رشد اقتصادی و تولید که مداوم و مستمر باید باشد، زمانی امکان‌پذیر است که مردم به صحنه بیایند و وظیفه تک تک مسئولان است برای این مسئله راهکار اندیشیده و پروژه‌های رغبت انگیز تعریف کنند تا مردم سرمایه‌های خود را وارد چرخه کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم عرصه تولید، صرفه‌جویی است، اظهار کرد: ۱۰۰ میلیارد دلار اتلاف انرژی در کشور داریم که باید به سمت حل این مسئله برویم؛ بهره‌وری در کشور ما کاهشی است و تا نقطه مطلوب فاصله داریم در حالی که یک سوم رشد اقتصادی را بهره‌وری تشکیل می‌دهد.

موسی‌پور اظهار کرد: ۹۲ درصد منابع آبی ما صرف کشاورزی می‌شود و اگر ۱۰ درصد در این حوزه صرفه‌جویی صورت بگیرد، مشکل آب در کشور حل می‌شود و این هم با آگاه‌سازی و مشارکت مردم ممکن است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
  • تجلیل از دست اندرکاران حوزه سلامت شهرستان قرچک
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • بازسازی اورژانس‌ها در اولویت قرار گرفت