Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، بسیاری از مردم پس از اجرای طرح مدیریت سوخت و سهمیه‌بندی و اصلاح قیمت بنزین، تمایل بیشتری به استفاده از سوخت سی ان جی و دوگانه‌سوز کردن خودروها پیدا کردند بطوریکه فروش سی ان جی در استان اصفهان، افزایش و مصرف بنزین کاهش یافت.

گاز طبیعی فشرده یا سی‌ان‌جی، سوختی است که بیشتر به‌عنوان جایگزینی برای بنزین، گازوییل و گاز مایع به‌کار می‌رود؛ سی‌ان‌جی نسبت به سایر سوخت های فسیلی، آلودگی کمتری ایجاد می‌کند و فراوانی و قیمت مناسب دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح اصلاح قیمت و سهمیه‌بندی بنزین در راستای اجرایی شدن مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه و با هدف کاهش قاچاق و کنترل و مدیریت هرچه بهتر مصرف داخلی از آبان سال ۹۸ در کشور اجرا شد.

پس از اجرای این طرح، ایجاد و تامین مشوق ها و زیرساخت های لازم برای مصرف سی ان جی بویژه برای خودروهای عمومی و کمتر بودن نرخ سی ان جی نسبت به بنزین به روی آوردن مردم به استفاده از سوخت پاک سی ان جی منجر شد.

کارشناسان تاکید دارند که گاز طبیعی فشرده از نظر آلایندگی، یکی از پاک ترین سوخت ها و از نظر اقتصادی مصرف آن نسبت به بنزین دارای صرفه بیشتری است.

از طرف دیگر، شیوع ویروس کرونا از اسفند ۹۸ در کشورمان، محدودیت های زیادی بویژه در تردد داخل شهری و میان شهرها و استان ها بهمراه داشت که همین امر نیز در کاهش سفرهای درون و برون شهری و مصرف سوخت برای خودروهای سبک تاثیر زیادی داشت.

با همه گیری بیماری کووید ۱۹ عملا در تعطیلات عید نوروز امسال، سفرهای نوروزی تعطیل شد و در تابستان نیز بدلیل اوج گیری آمار کرونا، سفرها بصورت محدود انجام می شد.

کاهش ۲۴ درصدی مصرف بنزین در اصفهان

بر اساس گزارش "گزیده شاخص‌ها و نماگرهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فصل پاییز ۹۹ " که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان منتشر شد، مصرف بنزین در این خطه از فصل زمستان پارسال روند کاهشی به خود گرفت و در ۹ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

بر این اساس، میزان مصرف بنزین معمولی در خودروهای سبک در ۹ ماه نخست پارسال حدود یک میلیارد و ۷۴۵ میلیون لیتر بود که در ۹ ماه نخست امسال به یک میلیارد و ۳۹۷ میلیون لیتر کاهش یافت؛ مصرف بنزین در بهار امسال ۴۲۸ میلیون لیتر (با کاهش ۲۵.۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۹۸)، در تابستان امسال ۵۲۳ میلیون لیتر (کاهش ۱۶.۶ درصدی) و در پاییز امسال ۴۴۶ میلیون لیتر (کاهش ۱۷.۷ درصدی) اعلام شده است.

نگاهی دقیقتر به این آمار نشان می دهد که مصرف بنزین معمولی از بهار تا پاییز پارسال در استان اصفهان روند صعودی داشت اما در زمستان، آمار آن کاهشی شد؛ مصرف بنزین معمولی در فصل های بهار، تابستان و پاییز پارسال در استان اصفهان به ترتیب ۷.۳، ۷.۴ و ۲.۸ درصد نسبت به فصول مشابه سال ۹۷ افزایش نشان می دهد اما در فصل زمستان و پس از اجرای طرح مدیریت سوخت و همچنین شیوع ویروس کرونا، مصرف بنزین نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ حدود ۱۶ درصد کاهش یافت.

میزان مصرف بنزین معمولی در سال ۹۸ در استان اصفهان در مجموع حدود ۲ میلیارد و ۲۱۲ میلیون لیتر بود که نسبت به سال ۹۷ معادل ۰.۴ درصد افزایش نشان می دهد درحالیکه میزان افزایش مصرف بنزین در سال های گذشته همواره ارقامی بالاتر از یک درصد بود.

مصرف بنزین معمولی در خودروهای سبک در استان اصفهان در سال ۹۵ معادل یک میلیارد و ۹۱۳ میلیون لیتر (افزایش ۴.۹ درصدی)، در سال ۹۶ معادل یک میلیارد و ۹۶۲ میلیون لیتر (افزایش ۲.۶ درصدی) و سال ۹۷ معادل ۲ میلیارد و ۲۰۳ میلیون لیتر (افزایش ۱۲.۳ درصدی) بود.

افزایش ۸.۴ درصدی مصرف گاز طبیعی در اصفهان

آمار اقتصادی استان اصفهان نشان می دهد که میزان مصرف گاز طبیعی فشرده ( CNG) در خودروهای سبک در ۹ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸.۴ درصد افزایش یافت.

میزان مصرف گاز طبیعی فشرده در ۹ ماه نخست سال ۹۸ حدود ۳۷۹ میلیون متر مکعب بود که در ۹ ماه نخست امسال به ۴۱۱ میلیون متر مکعب افزایش یافت؛ مصرف گاز طبیعی در بهار امسال ۱۲۵ میلیون متر مکعب (با افزایش ۰.۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل)، در تابستان امسال ۱۵۰ میلیون متر مکعب (با افزایش ۲۳ درصدی) و در پاییز امسال ۱۳۶ میلیون متر مکعب (با افزایش ۲.۳ درصدی) بود.

بررسی آمار موجود نشان می دهد که روند مصرف گاز طبیعی فشرده در ۶ ماه نخست سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ نزولی بود و در فصل های بهار و تابستان به ترتیب ۴.۶ و ۳.۹ درصد نسبت به مدت مشابه قبل کاهش یافت اما از پاییز پارسال روند آن صعودی شد و در پاییز و زمستان به ترتیب ۳.۱ و ۹.۴ درصد نسبت به مدت مشابه قبل، افزایش نشان می دهد.

همچنین آمار سال های گذشته نشان می دهد که مصرف سی ان جی در خودروهای سبک در استان اصفهان پس از افزایش قابل توجهی که در سال ۹۵ داشت، دچار روند نزولی شد اما از سال ۹۸ و پس از اجرای طرح مدیریت سوخت، مصرف آن مجدد افزایش یافت.

مصرف سی ان جی در خودروهای سبک در این خطه در سال ۹۵ معادل ۵۲۹ میلیون متر مکعب (افزایش ۱۱.۶ درصدی)، در سال ۹۶ معادل ۵۲۶ میلیون متر مکعب ( کاهش ۰.۶ درصدی)، در سال ۹۷ معادل ۵۲۴ میلیون متر مکعب (کاهش ۰.۴ درصدی) و در سال ۹۸ معادل ۵۳۰ میلیون متر مکعب (افزایش ۱.۱ درصدی) بود.

به گفته معاون فنی و عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان، سهم گاز طبیعی فشرده یا همان سی ان جی در ۹ ماه نخست امسال در سبد سوخت مردم این استان افزایش یافته است و هنوز ظرفیت لازم برای توسعه هرچه بیشتر آن وجود دارد.

ساسان تیموری در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه پس از اجرای طرح ملی مدیریت مصرف سوخت، مصرف‌کنندگان به استفاده از گاز طبیعی فشرده روی آوردند، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط و محدودیت های ناشی از شیوع کرونا، میزان افزایش مصرف سوخت سی ان جی و کاهش مصرف بنزین، روند عادی خود را طی کرد.

وی با اشاره به فعالیت ۱۶۴ جایگاه سی‌ان‌جی به‌صورت شبانه‌روزی در استان اصفهان، افزود: چند ماه پس از اجرای طرح مدیریت سوخت و سهمیه بندی بنزین با همه گیری بیماری کووید ۱۹ مواجه شدیم و مسافرت ها و ترددها بدلیل شیوع کرونا کاهش یافت.

تیموری تصریح کرد: استان اصفهان از نظر تجهیزات و جایگاه سوخت ظرفیت مناسبی برای پاسخگویی به تقاضای بیشتر برای سی ان جی و جایگزین کردن آن با بنزین دارد اما در زمان حاضر با محدودیت های کرونا و کاهش ترددها مواجه هستیم.

مطالعه بر روی سوخت سی ان جی از سال ۱۳۷۹ در ایران شروع شد و استانداردهای مربوط به خودروهای دوگانه‌سوز نیز به طور همزمان در دست تدوین قرار گرفت. در سال ۱۳۸۲ عملیات توسعه سی ان جی به کل کشور تعمیم یافت و جایگاه‌ها با استفاده از تسهیلات مختلف در سراسر کشور رشد کردند. 

 از سال ۱۳۸۴ و با ورود جدی سی ان جی به سبد سوخت کشور، گاز طبیعی توانست با جایگزین شدن به جای بنزین، مصرف بنزین را مهار کرده و واردات بی‌رویه بنزین را تا حد خوبی کاهش دهد که این مهم تا کنون سبب صرفه‌جویی بیش از ۴۵ میلیارد دلاری در واردات بنزین شده است.

مصرف سی ان جی (CNG) از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸ تقریبا ثابت شد اما پس از اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین، تقاضا برای استفاده از این سوخت پاک به مقدار قابل توجهی افزایش یافت که بیشتر آن خودروهای حمل و نقل عمومی و بار است.

۲۹۱ جایگاه سوخت بنزین خصوصی و ۱۶۴ جایگاه سی‌.ان‌.جی در استان اصفهان وجود دارد که حدود ۳۵ جایگاه عرضه سوخت گاز طبیعی فشرده در کلانشهر اصفهان است.

استان اصفهان بیش از پنج میلیون نفر جمعیت دارد که بیش از ۲ میلیون نفر آنها در مرکز این استان یعنی کلانشهر اصفهان زندگی می‌کنند.

برچسب‌ها بنزین اصفهان گاز شرکت ملی پخش فراورده های نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بنزین اصفهان گاز بنزین اصفهان گاز شرکت ملی پخش فراورده های نفتی اخبار کنکور پس از اجرای طرح مدیریت سوخت نسبت به مدت مشابه سال مصرف بنزین معمولی ۹ ماه نخست امسال خودروهای سبک استان اصفهان گاز طبیعی فشرده میلیون متر مکعب مصرف گاز طبیعی نشان می دهد مصرف بنزین مصرف سی ان جی یک میلیارد افزایش یافت میلیون لیتر میزان مصرف سهمیه بندی سی ان جی کاهش یافت سال ۹۷ ۶ درصدی ۴ درصدی ۴ درصد سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۱۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد

ایسنا/اردبیل مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اردبیل گفت: از آغاز اجرای طرح رایگان دو گانه سوز کردن خودروهای عمومی تاکنون، پنج هزار و ۳۲۹ خودروی عمومی در استان اردبیل دوگانه سوز شده است.

سید حجت مدنی ۵ اردیبهشت گفت: تاکنون شش هزار و ۱۳۳دستگاه خودرو در سامانه gcr.niopdc.ir برای تبدیل به دو گانه سوز در سطح منطقه ثبت نام کرده اند که از این تعداد پنج هزار و ۳۲۹ خودرو دو گانه سوز شدند و ۸۰۴ دستگاه خودروی دیگر در صف تبدیل هستند.

مدیر منطقه اردبیل افزود: از مزیت‌های استفاده از سوخت سی ان جی در خودروها می‌توان به صرفه‌جویی در مصرف بنزین، آلایندگی کمتر نسبت به سوخت بنزین و همچنین کاهش هزینه سوخت اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از نکات اصلی و مهم در سوق دادن صنعت خودرو سازی به سمت تولید خودروهای دوگانه سوز این است که فرایند تولید گاز نسبت به بنزین آسان بوده و هزینه کمتری نسبت به تولید بنزین در سطح کشور دارد.

مدنی ادامه داد: برای خودروهای شامل طرح، پیامک واجد شرایط بودن استفاده از این طرح ارسال می شود و مالکان خودروها می‌توانند با مراجعه به سایت اشاره شده، نسبت به ثبت نام و نوبت گیری در کارگاه‌های مجاز تبدیل اقدام کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • در هنگام سوخت گیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنید
  • میزان سفرهای حمل ونقل عمومی درون شهری زیر ۵۰ درصد است
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • میزان سفر‌های حمل ونقل عمومی درون شهری ۵۰ درصد است