Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@14:48:44 GMT

سریال نوسانات قیمت مرغ در بلوچستان تمامی ندارد

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۶۱۲۴۹

سریال نوسانات قیمت مرغ در بلوچستان تمامی ندارد

گروه استان‌ها- این روزها مردم جنوب استان سیستان و بلوچستان از افزایش بی‌رویه قیمت عرضه مرغ گلایه دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کنارک ، یکی از شهروندان زرآباد در تماس با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: به بازار رفته بودم تا مرغ خریداری کنم که با قیمت 39 هزار تومانی مرغ زنده برق از سرم پرید و حالا نیز دست از پا درازتر به خانه برگشته‌ام تا ببینم کی قیمت مرغ در اینجا کنترل می‌شود، چرا که مثل همیشه مسئولان وعده کنترل دوباره قیمت را داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد شهنوازی ادامه داد: من فکر می‌کردم فقط در زرآباد قیمت‌ها اینگونه رو به فزونی گذاشته اما وقتی با یکی از دوستانم در چابهار تماس گرفتم او هم از قیمت 30 تا 35 هزار تومانی مرغ زنده گله کرد و گفت قیمت مرغ گرم کشتار روز به حدود 30 هزار تومان رسیده است.

یکی از مرغ فروش‌های جنوب استان به نام حبیب دامنی در این رابطه به خبرنگار تسنیم در کنارک  گفت: قیمت مرغ به دلیل گران‌فروشی مرغداری‌های جنوب استان رو به فزونی گذاشته است. در حال حاضر برخی از مرغداری‌ها مرغ را با قیمت 26 هزار تومان می‌فروشند که همین موضوع باعث گرانی مرغ شده است.

چالش اصلی مرغداری‌های خراسان جنوبی نبود نقدینگی است قیمت مرغ در بازار همدان 23 هزار تومانی شد مرغ با قیمت مصوب از هفته آینده به دست مصرف کنندگان اصفهانی می‌رسد
​​وی ادامه داد: این استان به حد کافی مرغداری دارد اما برخی مرغداری‌ها اخلاق را رعایت نمی‌کنند و در حالی که بیشتر مواقع هیچ استانی حاضر نمی‌شود مرغ‌های تولیدی را به استان دیگری بفروشد، برخی مرغداری‌های اینجا به راحتی مرغ را به قیمتی گرانتر به استان‌های دیگر می‌فروشند و اکنون نیز مردم بلوچ باید مرغ زنده را با قیمت 30 تا 40 هزار تومان از بازار تهیه کنند و قیمت مرغ روز کشتارگاه نیز از 29 هزار تومان به بالا است.

این فروشنده مرغ ادامه داد: ما حتی شنیده‌ایم که برخی مرغداری‌ها اگرچه فعال نیستند اما نهاده‌های دامی دولتی را با قیمت یارانه‌ای می‌گیرند و با قیمتی بالاتر یعنی قیمت آزاد وارد بازار می‌کنند که این موضوعات حتماً قیمت مرغ را افزایش خواهد داد و ای کاش مسئولان صنعت، معدن و تجارت نظارت‌ها را بیشتر می‌کردند و واقعاً وقتی مطمئن شدند مرغدار جوجه‌ریزی کرده، آنوقت با توجه به ظرفیت مرغداری نهاده را در اختیارشان قرار می‌دادند.

مرغدار: مجبوریم نهاده را آزاد بخریم

یک مرغدار چابهاری در رابطه با این موضوع به خبرنگار تسنیم گفت: سعی ما بر این است که مرغ را به قیمت مصوب بفروشیم اگرچه من به شخصه خودم این بار مجبور شده‌ام 30 تن غذای مرغ را به قیمت آزاد بخرم و تنها 120 تن را با قیمت یارانه‌ای بگیرم که کفاف 30 هزار جوجه من را بدهد.

بادپا ادامه داد: من هربار خودم 30 درصد مرغ تنظیم بازار سهم خودم را به کشتارگاه 16 هزار تومان می‌فروشم و این موضوع در حالی است که آخرین بار جوجه را از بیرجند، شمال و شهرهای دیگر با قیمت حدود پنج هزار تومان خریداری کرده‌ام که واقعاً انصاف نیست با قیمت مصوب مرغ را بفروشم اما خب قانون است و چاره‌ای جز رعایت قانون ندارم.

وی اضافه کرد: ما 10 مرغداری در سطح جنوب استان داریم و به همین دلیل کفاف چابهار، کنارک و دشتیاری را نمی‌دهیم که به همین دلیل مرغ فروش‌ها می‌روند از بیرون از سیستان و بلوچستان مرغ وارد استان می‌کنند و معمولاً هم با قیمت حدود 26 هزار تومان می‌خرند و به همین دلیل است که می‌بینید اکنون قیمت مرغ به حدود 29 هزار تومان رسیده است.

با گران‌فروشی برخورد می‌کنیم

معاون امور بازرسی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در این رابطه به خبرنگار تسنیم   گفت: قیمت مرغ زنده در سطح جنوب استان بالا رفته که این موضوع غیرقانونی است؛ ما در این رابطه با مرغداری‌هایی که خارج از شبکه توزیع اقدام به فروش مرغ زنده کرده‌اند برخورد قانونی کرده‌ایم و خواهیم کرد.

محمد قاسمی با تأکید بر اینکه فروش مرغ زنده به مصرف کننده غیرقانونی است, اظهار داشت: جریمه‌ای که برای این مرغداری‌ها تعیین کرده‌ایم سنگین بوده تا حدی که خودشان نیز به این موضوع معترض شده‌اند اما قانون با اینها که متخلف هستند حتماً برخورد خواهد کرد و این را از همین‌جا می‌گویم که هیچ مرغداری حق توزیع مرغ زنده خارج از شبکه توزیع را ندارد.

وی در رابطه با برنامه‌های این اداره برای پایین آوردن قیمت مرغ روز کشتارگاه بیان کرد: ما به صورت روزانه مرغ را از مرغداری‌های استان می‌گیریم و خیلی سریع به کشتارگاه می‌رسانیم که حتی هم‌اکنون شما برای خرید مرغ به زاهدان بروید می‌توانید با قیمت مصوب 23 هزار تومان برای هر کیلوگرم مرغ اقدام کنید و بالاتر از این قیمت هم حق ندارند عرضه کنند.

مردم گران‌فروشی را گزارش کنند

قاسمی خاطرنشان کرد: ما پیش از این نیز به پیشواز عید رفته‌ایم و برای پایان سال با همه مرغداران صحبت کرده‌ایم که سعی کنند تولید خود را افزایش دهند تا به این شکل برای پایان سال کمبود مرغ نداشته باشیم و از طرفی هم‌اکنون جهاد کشاورزی به ما عنوان کرده نزدیک به 345 تن مرغ استحصالی روز کشتارگاه داریم که عرضه این مقدار خودش تا حدودی باعث پایین آمدن قیمت‌ها می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تلاش‌هایی برای تأمین بیشتر مرغ از بیرجند صورت گرفته، گفت: این مرغ‌های تحویلی از بیرجند نیز با همان قیمت خریداری شده به دست مصرف کننده خواهند رسید و به این شکل ما تلاش داریم حتی از تولید داخل نیز حمایت به عمل آوریم.

معاون امور بازرسی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان صنعت، معدن و تجارت سیستان‌ و بلوچستان اظهار داشت: اگرچه صنعت، معدن و تجارت عرضه مرغ زنده و خارج از شبکه توزیع را غیرقانونی می‌داند اما حتی با گران‌فروشانی که مرغ زنده را نیز به قیمت گران بفروشند برخورد می‌کند.

وی تصریح کرد: در انتها از مردم درخواست داریم گزارشات گران‌فروشی را طریق شماره تلفن 124 در اختیار مسئولان اداره صنعت، معدن و تجارت قرار بدهند.

گزارش از سیدخلیل موسوی نیا

انتهای پیام/395/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان خبرنگار تسنیم معدن و تجارت گران فروشی هزار تومان جنوب استان مرغداری ها قیمت مصوب مرغ زنده قیمت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۱۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست

به گزارش خبرنگار مهر یکی از دغدغه‌های این روزها در کشور موضوع تأمین ارز کالاهای اساسی و خدمات است و شاهد نوسانات غیر متعارف در بازار سفته بازی ارز هستیم، رویدادی که با وجود تأمین نیاز ارزی کالای اساسی با نرخ‌های ترجیحی بر روند بازارها اثر گذار بود و منجر به ایجاد رفتارهای هیجانی در قیمت‌ها می‌شود.

جعفر قادری اقتصاددان و نماینده شیراز و زرقان در گفت و گویی با مهر گفت: در حال حاضر بانک مرکزی نیاز ارزی را به صورت شناور مدیریت می‌کند و اگر می‌خواستیم اجازه دهیم نرخ ارز کاملاً آزاد شود شاهد التهابات ارزی قابل توجهی بودیم. طبیعتاً با توجه به وابستگی تولید از نظر مواد اولیه کالاهای واسطه‌ای، ماشین آلات، تجهیزات و دانش فنی به خارج هرگونه افزایش نرخ ارز برای تأمین این موارد می‌توانست مشکلات جدی برای کشور ایجاد کند و تورم بیشتری را در داخل ایجاد می‌کرد.

وی در ادامه گفت: اکنون بانک مرکزی نیازهای ارزی را در چند گروه تقسیم بندی کرده است و متناسب با شرایط نرخ ارز را برای کالاهای اساسی و … تخصیص می‌دهد، بخشی از تقاضا هم که انتقال سرمایه است و قابل کنترل نیست. این اقدام منجر شده تا فضای آرامش در کشور بوجود آمده و از تشدید تورم جلوگیری شود.

قادری در ادامه گفت: البته باید به این موضوع نیز اشاره کرده که مدیریت تمام نوسانات نرخ ارز در اختیار بانک مرکزی نیست و ناترازی های موجود در حوزه‌های مختلف مانند هزینه‌های جاری، صندوق‌های بازنشستگی، بخش انرژی و … به بودجه فشار آورده و فشار این ناترازی های در بازار ارز منعکس می‌شود، بنابراین شاید نیاز باشد تا کارهای جدی در سازمان برنامه بودجه، وزرات اقتصاد و بانک‌ها برای رفع ناترازی ها اجرایی شود.

نماینده مردم شیراز و زرقان گفت: به منظور کمک به بانک مرکزی در مجلس قوانینی وضع شده که این اختیار و فرصت را به بانک مرکزی می‌دهد تا جلوی ناترازی های سیستم بانکی گرفته شود و با بانک‌های متخلف برخورد شود. در بحث صندوق‌ها هم کاری که توسط مجلس شد فضا را تاحدی قابل کنترل کرد و در بخش انرژی هم در تلاشیم با تصویب قوانینی به کاهش ناترازی ها کمک کنیم. تمام این موارد می‌تواند فشار را تاحدی از بازار ارز کم کند تا بانک مرکزی امکان مدیریت شرایط ارزی را به نحو بهتری پیاده سازی کند.

قادری گفت: در بحث مولد سازی دارایی‌ها و افزایش دامنه سیاست‌های اصل ۴۴ نیز باید اهتمام ویژه ای باشدتا ناترازی ها کاهش یابد، البته در این بین چند کار دیگر مانند حذف پیمان سپاری در بعضی حوزه‌ها مانند صنایع دستی برای دستیابی به جایگاه اصلی در این حوزه و رونق بخشی به این بازار نیز الزامی است. همچنین امکان افتتاح سپرده‌های ارزی و امکان توثیق این سپرده‌ها نیز از اقداماتی است که می‌تواند راهگشا باشد تا افرادی که نگران کاهش قدرت خرید خود هستند و می‌خواهند نقدینگی را به ارز و سکه و طلا و مسکن و خودرو تبدیل کنند این امکان را داشته باشند تا منابع را تبدیل به ارز کنند، مشروط بر اینکه بتوانند در سیستم بانکی سپرده کنند و سود منطقی هم به این سپرده تخصیص داده شود و امتیاز دیگری هم مانند امکان وثیقه گذاری این سپرده هم مورد پذیرش باشد. طبیعتاً با اجرای این طرح ارز حاصل از سپرده گذاری ها را که اکنون برای پاسخ دادن به تقاضای سفته بازی در جریان است به کار گرفته می‌شود و در زنجیره ارزش برای تأمین نیازهای ارزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این اقتصاددان در پایان گفت: باید به این موضوع توجه داشت که حتماً باید ناترازی ها مدیریت شود تا بتوانیم تورم را کاهش دهیم و در صورت ایجاد ثبات و پایداری در اقتصاد قطعاً انگیزه‌های سفته بازی کاهش پیدا کرده و تقاضا برای خرید ارز و دارایی‌ها حقیقی کاهش پیدا کرده و برای تأمین نیازهای ارزی بخش‌های مولد به کار گرفته می‌شود. اما اگر این اتفاق رخ ندهد هرچقدر هم که ارز به بازار تزریق شود پاسخگوی نیاز سفته بازی نخواهد بود و کل بخش‌ها را فلج می‌کند و نقدینگی در سیستم بانکی برای خلق ارزش نمانده وشاهد یک دور تسلسل خواهیم بود.

کد خبر 6086724 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • توریسم درمانی در سیستان و بلوچستان باید توسعه یابد
  • رشد ۱۷ درصدی جوجه ریزی در واحدهای مرغداری سیستان وبلوچستان
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید
  • توضیح سلاجقه درباره عقب نشینی آب دریای خزر
  • دریای خزر عقب‌نشینی کرد
  • توضیح سلاجقه درباره عقب نشینی آب دریای خزر و حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • جوجه یک روزه
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • شوخی همسفران «نون خ» با مسعود فراستی +فیلم
  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است