Web Analytics Made Easy - Statcounter

هلیله زرد و خواص آن

هلیله زرد نوعی  از هلیله  است که متوسط و زرد رنگ است . هلیله زرد مصرف درمانی  زیادی نسبت به سایر انواع هلیله رادارد و بهترین نوع هلیله زرد خوب رسیده و هسته کوچک و گوشتی آن می باشد. طبیعت آن سرد وخشک می باشد ،هلیله زرد یکی از داروهای بسیار خوب برای مغز و نیروی فکری می باشد، همچنین از بین برنده سرگیجه و درمان کننده بیماری صرع صفراوی می باشد و بهترین دارو برای یرقان و کهیر و جوش های صفراوی می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت علی علیه السلام درباره مصرف هلیله زرد فرموده‌اند: اگر مردم می‌دانستند که هلیله زرد چه خاصیتی دارد هم‌ وزن طلا از آن خرید می کردند.

طرز استفاده هلیله زرد

میوه هلیله زرد، به شکل تخم مرغ می باشد. جهت مصرف ، ابتدا آن را با آب سرد شسته و هسته را دور می اندازیم و سپس پوست و گوشت آن را مصرف نمایید.

پیشنهاد می شود بخوانید: خواص بابا آدم / مضرات بابا آدم / خواص بابا آدم برای لاغری / خواص بابا آدم برای مو

خواص هلیله زرد برای دل پیچه

روش اول :جهت معالجه دل پیچه ۵ گرم هلیله زرد را در آب جوش خیس نموده صبح ناشتا به مدت ۲ روز مصرف گردد. 

روش دوم : اندکی پوست هلیله زرد را در روغن گاوی تازه تفت دهید و سپس روغن را با دستمال تمیز گرفته و کمی هم از پوست سخت میوه نارگیل را سوزاده و زغال شود سپس به میزان نیم مثقال از هلیله زرد و یک چهارم مثقال از پوست سوخته نارگیل را قاطی و پودر نموده به مدت سه روز با آب ولرم میل شود پیچش شکم را درمان می نماید.

جهت برطرف شدن ترشی معده بعد از غذا مصرف شود.همچنین هلیله زرد برای  درمان سردردهای صفراوی موثر است . هر شب یک گرم مصرف گردد. 

خواص هلیله زرد برای تقویت مغز

هلیله زرد برای تقویت قوای فکری و مغز موثر می باشد، همچنین این گیاه حواس پنجگانه را افزایش داده و مقوی اعصاب می باشد. برای ازدیاد حافظه روزی یک دانه هلیله زرد مصرف گردد. خیسانده هلیله زرد در آب انار ضد تومور مغزی می باشد.

خواص هلیله زرد برای کبد

برای درمان مشکلات کبد مقدار 4 مثقال هلیله زرد قطعه قطعه شده و خشک شده را در آب جوش ریخته و در ظرف سربسته گذاشته تا خنک شود و به مدت ۴۸ ساعت یا بیشتر خیس بخورد سپس آن را صاف نموده و مایع صاف شده را میل کنیدمانند یک مسهل قوی می باشد . در هنگام مصرف در آن روز نان خورده نشود و غذا به صورت کته یا آش میل گردد.

خواص هلیله زرد برای بینایی

جهت زیاد شدن نور چشم، تقویت بینایی و معالجه بعضی ناراحتی‌های چشم باید ده گرم صبر زرد، ده گرم کندر، ده گرم هلیله زرد و ده گرم از گیاه مسطکی را باهم  مخلوط نموده، بعد از صرف ناهار و شام یک گرم از این مخلوط مصرف شود برای رفع سستی چشم و آبریزش آن، می توانید هلیله زرد را همانند سرمه  داخل چشم کشید. برای تقویت بینایی مصرف روزانه یک عدد هلیله زرد موثر می باشد. جهت برطرف شدن لکه های سفید چشم پوست هلیله را کوبیده و با کمی گلاب مخلوط شود و هر روز صبح و شب هر بار پنج قطره از آن را با کمی فاصله بوسیله قطره چکان در چشم بریزید.

هلیله زرد و درمان درد مفاصل

جهت درمان دردهای مفصلی، مخصوصا درد آرنج و زانو باید هلیله زرد را به همراه صبر زرد (آلوئه‌ورا) و سورنجان هر کدام به اندازه ده گرم باهم مخلوط نمایید، آسیاب کنید و بعد آن را با گلاب قاطی کنید. خمیر حاصل را را به صورت حب‌های کوچکی هم اندازه نخود نمایید، روزی سه حب میل شود.

هلیله زرد و تکرر ادرار

برای درمان تکرار ادرار مخصوصاً در افرد مسن باید هلیله سیاه و زرد، بلوط، قرص کمر و کُندر از هر کدام ۱۰ گرم آسیاب نموده با زرده تخم‌مرغ قاطی کنید با پارچه آب ندیده پهن کرده به مدت ۳ روز به کمر بسته شود.

 مضرات هلیله زرد

 هلیله زرد را در افرادی که تب دارند نباید استفاده شود. زنان باردار و شیرده در استفاده این گیاه احتیاط کنند و با نظر پزشک میل نمایند

دیگر کاربرد های هلیله زرد

هلیله زرد در خارج به عنوان غرغره برای عفونت های دهان و لثه و برای درمان زخم استفاده می شود.
از نظر داخلی برای آسم ، اسهال ، انزال زودرس ، بواسیر ، اختلالات عصبی ، سوi هاضمه ، یبوست و موارد دیگر. آنها نباید در دوران بارداری ، خستگی شدید یا کم آبی بدن استفاده شوند.

آنها بخشی از تری فالا هستند. شاید مهمترین ترکیب دارویی آیورودا باشد. تری فالا یک ماده ملین و "جوان کننده" است

از آنها به عنوان عوامل برنزه کننده در صنایع دستی استفاده می شود.

در طب سنتی چینی از میوه ها (He Zi) برای اسهال مزمن ، سرفه مزمن و آسم
استفاده می شود.پوست در طب سنتی به عنوان مقوی قلب و ادرار آور استفاده می شود.

امیدواریم مطلب خواص هلیله زرد برایتان مفید باشد.

پیشنهاد می شود بخوانید : خواص خولنجان /خواص خولنجان برای پوست / عوارض خولنجان

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سئوی سایت استفاده می شود هلیله زرد هلیله زرد بابا آدم ده گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۴۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد

آفتاب‌‌نیوز :

از جمله علل سفتی و درد مفاصل می‌توان به این موارد اشاره کرد:

وضعیت خوابیدن

بسیاری از اوقات وضعیت خوابیدن افراد در شب می‌تواند در ایجاد سفتی مفاصل نقش داشته باشد.

وقتی فردی به گونه‌ای نمی‌خوابد که ستون فقراتش را در یک راستا قرار دهد و گردن خود را در وضعیت خنثی نگه دارد، ممکن است با احساس سفتی یا درد از خواب بیدار شود.

افرادی که به پهلو می‌خوابند، اگر در حال حاضر دچار سفتی مفاصل هستند، ممکن است بخواهند از دراز کشیدن به پهلوی خاصی اجتناب کنند. استفاده از انواع بالش‌ها در اطراف بدن می‌تواند به نگه داشتن آن در وضعیت خواب مناسب برای استراحت شبانه خوب و سفتی کمتر مفاصل کمک کند.

زمان روز

علاوه بر وضعیت خوابیدن، تحقیقات نشان می‌دهد که سفتی مفاصل ممکن است در هنگام صبح که فرد برای اولین بار از خواب بیدار می‌شود، به دلیل ارتباط بین التهاب و ساعت شبانه‌روزی فرد، شدیدتر باشد. این احتمال در موارد سفتی مفاصل ناشی از آرتریت روماتوئید بیشتر است.

علاوه بر این، شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه خواب بد شبانه ممکن است باعث بدتر شدن ناراحتی مفاصل شود؛ و خود درد و سفتی مفاصل به نوبه خود ممکن است خواب را مختل کند.

سن

افراد مسن ممکن است صرفا به دلیل استفاده بیشتر از مفاصل‌شان در طول عمر مفاصل سفت‌تری داشته باشند. با گذشت زمان، دامنه حرکت مفصل فرد محدودتر می‌شود. همچنین ممکن است مفاصل فرد انعطاف‌پذیری کمتری پیدا کنند.

غضروف مفصل که به صورت بالشتکی است که از اتصال بین استخوان‌های فرد در مفاصل محافظت می‌کند، با افزایش سن شروع به فرسوده شدن می‌کند و دچار التهاب می‌شود و و آرتریت ایجاد می‌شود.

چاقی

وقتی فردی اضافه وزن دارد، وزن او بیشتر از وزنی است که پزشکان برای قد او سالم می‌دانند. رایج‌ترین روش برای اندازه گیری این شاخص با استفاده از شاخص توده بدنی (BMI) است. BMI بالاتر از ۲۵ را به عنوان اضافه وزن، بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی و بالاتر از ۴۰ را به عنوان چاقی شدید تعریف می‌شود.

هنگامی که بدن اضافه وزن دارد، این وزن فشار اضافی بر مفاصل وارد می‌کند. علاوه بر این، سلول‌های چربی می‌توانند پروتئین‌هایی را در بدن آزاد کنند عامل التهاب هستند. هر دوی این عوامل با هم ممکن است منجر به آرتریت شود که با سفتی مفاصل بروز می‌کند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که اضافه وزن ممکن است باعث ایجاد انواع مشکلات متابولیک در بدن شود که ممکن است اثر منفی بر سلامت استخوان داشته باشد.

از نشستن طولانی مدت یا پس از بیدار شدن از خواب، این مشکل را احساس می‌کنند. برخی از افراد ناراحتی خفیفی را تجربه می‌کنند که مدتی پس از شروع حرکت از بین می‌رود. در برخی دیگر سفتی مفاصل بیشتر طول می‌کشد و ناراحت کننده‌تر است.

در موارد شدیدتر سفتی مفاصل ممکن است بر تحرک فرد تأثیر بگذارد. افراد ممکن است در گذاشتن وزن بر روی مفاصل خود یا ایستادن یا راه رفتن مشکل پیدا کنند.

رژیم غذایی

خوردن محصولات لبنی و حیوانی ممکن است در ایجاد عوارضی که می‌تواند باعث سفتی مفاصل شوند مانند نقرس یا آرتریت نقش داشته باشد.

هنگامی که افراد بیشتر از این غذا‌ها و غذا‌های گیاهی کمتری می‌خورند، ممکن است بیشتر مستعد سفتی مفاصل شوند.

تحقیقات نشان می‌دهد که انتخاب یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای یا گیاهخواری نیز می‌تواند به کاهش سفتی کمک کند. به طور خاص، خوردن فیبر بیشتر، غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، چربی‌های سالم، پروبیوتیک‌ها، گیاهان و ادویه هم ممکن است مفید باشد.

بورسیت

بورسیت زمانی می‌شود که کیسه‌های ریز پر از مایع در مفاصل به نام «بورسا» ملتهب شوند. التهاب باعث درد و همچنین سفتی می‌شود.

بورسیت تقریباً در هر مفصلی ممکن است رخ دهد، اما در مفاصل بزرگتر مانند شانه‌ها، لگن، مچ پا و آرنج شایع‌تر است.

بورسیت معمولاً با استراحت خود به خود بهبود می‌یابد. فرد معمولاً باید فعالیت‌هایی را که باعث حرکت مفصل می‌شود کم کند و برای مدت طولانی به مفصل استراحت دهد.

استراحت دادن به مفصل باعث بهبودی التهاب بورس‌ها می‌شود و درد و سفتی مفاصل از بین می‌رود.

آرتروز یا استئوآرتریت

استئوآرتریت یا آرتروز یک نوع آرتریت تحلیل‌برنده است که به دلیل ساییدگی غضروف مفصل رخ می‌دهد و بنابراین در افراد بالای ۶۵ سال بیشتر دیده می‌شود.

آرتروز اغلب این مفاصل را دچار خود می‌کند، از جمله مفاصل انگشتان دست، مفصل‌های لگن، زانو، گردن

همانطور که این بیماری پیشرفت می‌کند می‌تواند باعث تورم و درد مفصل و همچنین صدا‌های ترک خوردگی با حرکت شود.

درمان‌ها معمولاً بر تسکین درد و کاهش تورم در مفاصل متمرکز می‌شوند. افرادی که آرتروز آن‌ها به خصوص دردناک و ناتوان کننده است ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند.

روماتیسم مفصلی

آرتریت روماتوئید (RA) یکی دیگر از آرتریت‌های رایج است که معمولاً در بزرگسالان بین ۳۰ تا ۶۰ سال ظاهر می‌شود.

آرتریت روماتوئید یک اختلال خود ایمنی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی به مفاصل سالم حمله کند. افراد مبتلا به این بیماری با حمله دستگاه ایمنی به مفاصل درد و تورم را تجربه خواهند کرد.

هیچ درمانی برای آرتریت روماتوئید وجود ندارد. درمان‌ها بر کاهش سرعت پیشرفت بیماری تمرکز دارند.

لوپوس

یکی دیگر از بیماری‌های خود ایمنی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی به بافت‌های سالم مانند ماهیچه‌ها و مفاصل حمله کند. هنگامی که لوپوس به مفاصل حمله می‌کند، علائم عبارتند از:تورم، سفتی، سختی، درد

تشخیص لوپوس اغلب دشوار است، زیرا بسیاری از علائم مشابه سایر شرایط پزشکی است. هیچ درمانی وجود ندارد و علائم با گذشت زمان بدتر می‌شوند.

درمان بر درمان علائم تمرکز دارد. درمان‌های موجود می‌تواند در کمک به افراد در یافتن تسکین علائم مؤثر باشد.

نقرس

نقرس یک آرتریت با شروع ناگهانی است که مردان را بیشتر از زنان مبتلا می‌کند. نقرس وضعیتی است که به سرعت ایجاد می‌شود و علائم آن گاهی یک شبه ظاهر می‌شود و اغلب در انگشت شست پا ظاهر می‌شود.

نقرس با درد و حساسیت شدید مفاصل، سفتی مفاصل، تورم و افزایش گرمای مفصل بروز می‌کند.

نقرس می‌تواند در هر مفصلی ایجاد شود. نقرس معمولاً برای مدت کوتاهی ظاهر می‌شود و از بین می‌رود. افراد مبتلا به نقرس اغلب علائم را در طول زندگی خود روشن و خاموش می‌کنند.

درمان بر کاهش شدت علائم و کاهش سطح اسید اوریک در خون متمرکز است.

فیبرومیالژی

فیبرومیالژی یک بیماری مزمن است که باعث درد در سراسر بدن فرد می‌شود. همچنین سفتی مفاصل به عنوان یکی از علائم آن است.

از آنجایی که افرادی که به لوپوس یا آرتریت روماتوئید مبتلا هستند ممکن است بیشتر در معرض این بیماری باشند، این افراد ممکن است در معرض خطر خاصی برای سفتی مفاصل باشند.

سرطان استخوان

سرطان استخوان در اغلب موارد باعث سفتی مفاصل نمی‌شود، اما ممکن است گاهی اوقات این کار را انجام دهد. وقتی فردی به دلیل سرطان استخوان دچار سفتی مفاصل می‌شود، معمولاً سرطان در بازو‌ها و پا‌ها فرار دارد.

درمان

بسیاری از دارو‌های بدون نسخه (OTC) و خانگی برای کمک به کاهش سفتی، درد و تورم مفاصل وجود دارد. یکی از انواع دارو‌های OTC که فرد می‌تواند مصرف کند، دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) است که شامل دارو‌های مانند ایبوپروفن و همچنین مسکن‌های دیگر مانند استامینوفن می‌شود.

برای افرادی که سفتی شدید مفاصل را در نتیجه عوارضی مانند آرتریت تجربه می‌کنند، تحقیقات اخیر هنوز دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی ممکن است درمان مطمئن‌تری از مواد افیونی مانند مورفین باشند.

اگر علت درد مفاصل شما ناشناخته است یا به طور ناگهانی ظاهر شده است یا با علائم دیگر همراه باشد، ضروری است با پزشکتان در این باره مشورت کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • خواص درمانی رازیانه
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است
  • خواص آب هویج بستنی