Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-18@10:51:40 GMT

پزشکان جوان کشور در بیمارستان‌ها استثمار می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۶۷۳۷۱

پزشکان جوان کشور در بیمارستان‌ها استثمار می‌شوند

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، مصطفی معین، در چهل و هفتمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی کشور، اظهار کرد: با توجه به اینکه ایام نوروز نزدیک است و کشور در آستانه موج چهارم کرونا قرار دارد، امیدواریم که شکل جهش یافته و جدید این ویروس از سوی مسئولان و مردم بیش از پیش جدی قلمداد شده و سیاست‌های قاطع و با ثباتی در جهت پیشگیری، کنترل و مهار آن اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، موضوع سلامت آحاد جامعه را مهم عنوان کرد و گفت: باید از سلامت و امنیت بهداشتی مردم دفاع کنیم و با توجه به هشدارهای مسئولان وزارت بهداشت و قرمز یا نارنجی اعلام شدن نقاطی از کشور به وسیله ویروس جدید، ضرورت شفاف سازی در خصوص واکسیناسیون کرونا بیش از پیش احساس می‌شود. به ریاست کل سازمان هم پیشنهاد می‌کنم درباره اقدامات انجام گرفته در مورد واکسیناسیون کادر درمانی فداکار کشور که در چرخه دیوانسالاری دولتی بدون پاسخ مانده است، جهت استحضار جامعه پزشکی کشور شفاف سازی و روشنگری کنند.

معین در ادامه ضمن قدردانی از تلاش‌های ریاست کل سازمان نظام پزشکی ایران در خصوص رایزنی برای ورود واکسن کرونا و ایمن سازی کادر درمان بخش خصوصی، افزود: علاوه بر واکسیناسیون کادر درمان، موضوع تعرفه‌های سال ۱۴۰۰ و رفع تبعیض در این زمینه نسبت به سایر گروه‌های اجتماعی و نیز در داخل خانواده جامعه پزشکی و همچنین بازگرداندن اختیار قانونی تعرفه گذاری به سازمان نظام پزشکی از جمله مباحث مهمی است که باید توجه ویژه به آن داشت. رفع تبعیض بین جامعه پزشکی و سایر مشاغل و حل و فصل آن در درون جامعه پزشکی از معضلاتی است که اگر رفع نشود زمینه ساز بی انگیزگی و کاهش کیفیت خدمات، فرسودگی کادرهای پزشکی و یا مهاجرت نخبگان علمی کشور خواهد شد.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر نقش پزشکان جوان در آینده نظام سلامت، اظهار کرد: باید به طور جدی از حقوق پزشکان جوان دفاع کنیم زیرا سرمایه‌های ملی این مرز و بوم هستند اما با مشکلات متعددی در بیمارستان‌ها و کشیک‌های خود مواجه هستند.

وی با بیان اینکه اگر پزشکان ما بخواهند تا سن ۴۰ سالگی برای ادامه تحصیل خود در مقاطع مختلف آموزشی طرح‌های خارج از مرکز بروند و از حداقل امکانات معیشتی هم برخوردار نباشند، آینده روشن و مطلوبی را برای نظام سلامت پیش بینی نمی‌کنم، خاطرنشان کرد: پزشکان جوان ما به نوعی در این زمینه در استثمار قرار دارند و این مسئله از نظر اخلاقی و مدیریتی قابل قبول نیست. زمانی که برخی از اعضای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیشنهاد حذف سربازی اجباری را مطرح می‌کنند، چرا ما از نخبگان کشور که در مقاطع عالی تحصیلی و علمی هستند، دفاع نکرده و خواستار تغییرات اساسی و ساختاری در خصوص قوانین و مقررات نحوه ادامه تحصیل، طرح‌های اجباری خدمت خارج از مرکز و شرایط زندگی آنان نشویم.

وی تصریح کرد: چنانچه دولت به خدمات دانش آموختگان پزشکی در نقاط دورافتاده کشور نیاز دارد، طبیعی است که باید حقوق و مزایا و امکانات حداقلی معیشتی و زیستی آنان را فراهم کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: گادوین منشا سی سخت زلزله تروئیکای اروپایی معین نظام پزشکی پزشکان جوان استثمار ویروس کرونا واکسیناسیون گادوین منشا سی سخت زلزله تروئیکای اروپایی جامعه پزشکی پزشکان جوان نظام پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۷۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام قیمت ویزیت پزشکان؛ تعرفه‌های پزشکی چقدر افزایش یافت؟

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ و اجرایی شدن تعرفه های پزشکی مصوبه دولت با افزایش ۳۵ درصدی به مراکز بهداشتی و درمانی و سایر نهادهای مرتبط کشور خبر داد.

ایرنا در خبری نوشت: سعید کریمی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در ستاد وزارت بهداشت افزود: در فضای مجازی برخی افراد تعرفه های پزشکی امسال را اعلام کرده بودند که درست نبود و اکنون نرخ مصوب تعرفه ها در بخش خصوصی برای پزشکان عمومی ۱۲۶ هزار تومان، متخصص ۱۸۹ هزار تومان ، فوق تخصص و فلوشیب۲۴۱ هزار تومان و روانپزشکی ۲۵۱ و پزشکان فوق تخصص روانپزشکی۲۸۶ هزار تومان است.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه جراحی ها بر اساس کا محاسبه می‌شود، در بخش خصوصی ۱۰۱ هزار تومان و در بخش دولتی ۳۰ هزار تومان بوده که بطور متوسط ۳۵ درصد افزایش نسبت به سال ۹۰ افزایش داشته است.

وی تصریح کرد: دولت مساعدت خوبی در زمینه افزایش تعرفه‌های پزشکی داشته و این رقم در سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده است، زیرا یک عقب ماندگی تاریخی ۱۰ ساله تعرفه‌ها نسبت به نرخ تورم داریم و دولت سعی کرد برای حفظ پزشکان و پیشگیری از مهاجرت، امسال تعرفه‌ها را افزایش دهد.

به گفته کریمی، با توجه به اینکه دریافتی پرستاران دریافتی کم است، مساعدت شده در سالجاری کارانه گروه پرستاری افزایش یابد.

تنها تعرفه های قانونی ملاک عمل خواهد بود

پدرام پاک آیین سخنگوی وزارت بهداشت نیز در این رابطه گفت: بیشترین افزایش تعرفه خدمات درمانی، تشخیصی و پزشکی با هدف تأمین هزینه های مراکز درمانی و ماندگاری پزشکان برای سال ۱۴۰۳ صورت گرفته که اعم از هزینه های خدمات بیمارستانی و سهم پزشکان است.

وی اظهار داشت: محاسبه تعرفه خدمات درمانی و تصویب آن در دولت با رویکرد تعادلی مبنی بر حمایت از سبد معیشتی مردم، تأمین حق جامعه در دسترسی آسان و ارزان به خدمات درمان و ماندگاری پزشکان در بخش دولتی صورت گرفته است.

تعرفه خدمات درمانی شامل تعرفه معادل قیمت در بازار است با این تفاوت که قیمت‌ها با توجه به عرضه و تقاضا به‌طور مدام در حال تغییر هستند اما تعرفه خدمات پزشکی بدون در نظر گرفتن کارکرد و شرایط بازار برای یک دوره ثابت که عموماً یکساله است، بدون تغییر باقی می‌ماند.

هر ساله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعرفه خدمات پزشکی و درمانی را در دو بخش دولتی و خصوصی اعلام می‌کند و همه مراکز درمانی موظف به دریافت هزینه‌ها مطابق با تعرفه تعیین شده سالانه هستند.

به طور مثال، فرض کنید یک بیمار علاوه بر داشتن یک عمل جراحی، خدمات جانبی دیگر مانند آزمایش‌های مختلف، سونوگرافی و شب‌های بستری در بخش‌هایی مانند آی. سی. یو و بخش عمومی را در فرایند درمان خود از بیمارستان دریافت کرده است؛ هر کدام از این خدمات طبق تعریف در کتاب ارزش‌های نسبی دارای K مشخصی هستند که با توجه به مبلغ هر K که سالانه اعلام می‌شود، کل خدمات درمانی برای یک بیمار محاسبه و در صورتحساب ذکر می‌شود.

بر این اساس، تعرفه خدمات بهداشتی، درمانی و دارویی اواخر هر سال در شورای عالی بیمه که ارکان آن را برخی از اعضای هیات دولت و نیز نمایندگان جامعه پزشکی و سازمان‌های بیمه گر تشکیل می‌دهند، تعیین و از سوی وزیر بهداشت به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد می‌شود. این سازمان نیز آن پیشنهاد را در هیات دولت مطرح می‌کند و نرخ نهایی پس از تصویب به دستگاه‌های مرتبط اجرایی و سازمان نظام پزشکی کشور ابلاغ می‌شود.

در همین راستا، شورای عالی بیمه اواخر دی پارسال با افزایش ۴۶ درصدی تعرفه‌های تشخیصی درمانی در سال آینده موافقت کرد. در این جلسه، همه اعضا از جمله وزیر بهداشت، معاون درمان وزارت بهداشت، نمایندگان بیمه‌ها، سازمان برنامه، سازمان اداری استخدامی و سازمان نظام پزشکی حضور داشتند و نرخ تعرفه ها با رأی اکثریت اعضا تصویب و از سوی وزارت بهداشت به سازمان برنامه و بودجه اعلام‌ شد؛ در نهایت هیات وزیران در جلسه پنجم فروردین ماه با افزایش میانگین ۳۵ درصدی تعرفه‌های پزشکی برای سال ۱۴۰۳ موافقت کرد.

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت جامعه پزشکی در آموزش و پرورش
  • بهره‌برداری از ۷۱ طرح درمانی طی دو سال گذشته در لرستان
  • آماده باش نیروهای امدادی و درمانی برای یادواره عملیات بازی دراز
  • هوش مصنوعی چقدر در پزشکی قابل اعتماد است؟
  • مبلغ ویزیت پزشکان در سال ۱۴۰۳ + جزئیات افزایش تعرفه‌های پزشکی
  • جزییات افزایش ویزیت پزشکان اعلام شد/ پزشک متخصص ۱۸۹ هزار تومان
  • تعداد پزشکان اعزامی به حج کم شد/ ۳۸۰ پزشک عازم حج تمتع می شوند
  • اعلام قیمت ویزیت پزشکان؛ تعرفه‌های پزشکی چقدر افزایش یافت؟
  • جزییات تعرفه ویزیت پزشکان در سال ۱۴۰۳
  • جزئیات تعرفه پزشکان اعلام شد