Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@14:43:54 GMT

غذاهای خام و نیمه خام مصرف نکنید

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۳۰۳۳

غذاهای خام و نیمه خام مصرف نکنید

ایسنا/لرستان یک متخصص بیماری‌های عفونی با توصیه به حذف مصرف غذاهای خام و نیمه خام، گفت: پس از استفاده از اسپری ضدعفونی کننده از خشک کردن دست‌ها با دستمال خودداری کنید.

ژیلا سمیعی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه در رستوران‌ها و غذاخوری‌ها، تراکم جمعیت وجود دارد و همچنین تهیه غذا در چند مرحله و توسط چند فرد انجام می‌شود، احتمال آلودگی بیشتر است و در شرایط اپیدمی بهتر است غذاها در شرایطی تهیه شود که کمتر دست به دست شده و غذاها به شکل پخته شده مصرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره مصرف مواد غذایی همچون نان، که احتمال قرار گرفتن آن روی سطوح آلوده بیشتر است، گفت: این موضوع فصل مشترک همه مواد غذایی است؛ برخی ویروس‌ها همچون اچ آی وی در محیط از بین می‌رود؛ به همین خاطر با اطمینان بالا می‌گوییم که این ویروس قابلیت انتقال از سطوح ندارد، اما ویروسی مثل کرونا می‌تواند با ضریب بالا و استحکام بیشتری در محیط بماند و این محیط شامل همه محیط ها می‌شود.

سمیعی ادامه داد: برای مثال اگر دست نانوا آلوده به ویروس باشد و بعد از فرایند پخت دست خود را بدون دستکش به نان بزند، طبیعتا احتمال انتقال ویروس افزایش می‌یابد؛ چنین نکاتی باید توسط افراد جامعه رعایت شود تا بتوان از انتقال بیماری جلوگیری کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در مراکز توزیع مواد غذایی، عنوان کرد: افراد باید از دست به دست کردن مواد غذایی تا حد امکان پرهیز کنند.

وی با تأکید بر اهمیت اطمینان از سلامت فردی افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی نقش دارند، اظهار کرد: اگر فردی در خود علائم بیماری مشاهده کرد باید در خانه استراحت کند.

سمیعی افزود: این توصیه‌ها شامل تمامی مشاغل می‌شود و با رعایت این نکات می‌توان به راحتی از انتقال بیماری جلوگیری کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری ادامه داد: مردم نباید در ضدعفونی کردن چنین چیزهایی دچار وسواس شوند، اما افرادی که با مواد غذایی سر و کار دارند باید قبل از دست زدن به مواد حتماً دست خود را شست‌وشو کنند.

وی افزود: در شرایط اپیدمی بیماری مردم باید از حضور در مکان‌های پرازدحام مانند سینماها، ورزشگاه ها، دانشگاه‌ها و هرجایی که تراکم وجود دارد خودداری کنند اما هیچ ضرورتی ندارد که از حضور در مکان هایی همچون سوپرمارکت ها وحشت زده شوند

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری همچنین ایجاد امکانات برای شست و شوی دست و ضدعفونی کردن مکان‌هایی همچون آموزشگاه‌های رانندگی، کلاس‌های آموزش زبان و... را ضروری دانست و افزود: مهم‌ترین نکته در استفاده از اسپری های ضدعفونی این است که بعد از استفاده نباید دست‌ها را خشک کنیم، بلکه باید مدتی صبر کنیم تا خشک شود.

 وی با اشاره به یان‌که شست و شوی دست‌ها نیز باید حدود ۳۰ ثانیه طول بکشد، افزود: افراد مبتلایی که احتیاج به بستری در بیمارستان ندارند، باید حداقل ۱۴ روز در منزل بمانند و تماس خود با دیگران را محدود کنند، اگر علائم تنفسی شان مشکل پیدا کرد به بیمارستان‌های معین مراجعه کنند؛ در غیر این صورت با مصرف مایعات و داروهای ضدتب در منزل منتظر طی شدن بیماری خود بمانند.

سمیعی بیان کرد: تنها ۱۰ درصد مبتلایان احتیاج به بستری پیدا می‌کنند و ۲.۵ درصد این افراد دچار مرگ و میر می‌شوند و حدود ۹۰ درصد مبتلایان تنها به مراقبت در منزل نیاز دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی مواد غذايي کرونا كرونا ایسنا ايسنا همه باهم علیه کرونا همه با همه علیه کرونا همه با هم کرونا متخصص بیماری های عفونی مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۳۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیر بهداشتی در بوکان از چرخه مصرف

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بوکان با اشاره به اجرای طرح سلامت نوروزی در این شهرستان گفت: هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیر قابل مصرف و ۴۸۰ لیتر روغن سوخته و چند بار مصرف در سطح این شهرستان کشف و از چرخه مصرف خارج شد.

سوران ایوبی افزود: با هدف حفظ و ارتقای سلامت عمومی از طریق پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیرواگیر همزمان با نوروز بیش از ۱۰ هزار و ۱۸۷ مورد بازرسی توسط بازرسان سلامت محیط صورت گرفت.

ایوبی اظهارکرد: در جریان این طرح روغن سوخته و انواع مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته و غیرقابل مصرف شناسایی و امحاء و به ۲۴ مورد شکایت مردمی ثبت شده درسامانه ۱۹۰ رسیدگی شد.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بوکان گفت: همچنین در نوروز امسال پنج هزار و ۳۷۹ مورد کلرسنجی، ۲۲۴ مورد نمونه برداری میکروبی آب آشامیدنی، ۲۶۸ مورد بازرسی از سامانه های آبرسانی و پنج هزار و ۵۶۱ سنجش با استفاده از دستگاه پرتابل (شوری سنج-TPM-لومینومتر-PH سنج) انجام شد.

برنامه سلامت نوروزی از ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین جاری با هدف حفظ و ارتقای سلامت عمومی ازطریق پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیر واگیر در مناطق مختلف آذربایجان‌غربی اجرا شد.

دیگر خبرها

  • مواد غذایی سالمی که می‌توانید جایگزین قند و شکر کنید
  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • به بچه‌هایتان نودل ندهید!
  • خروج هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیر بهداشتی در بوکان از چرخه مصرف
  • هشدار؛ این غذا برای کودکان ممنوع
  • هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی در بوکان از چرخه مصرف خارج شد
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • مصرف غذاهای سوخته یا گرم کردن مجدد موادغذایی سرطان‌زا است؟
  • توقیف یک‌تن تخم‌مرغ فاسد در زاهدان/سردخانه فروشگاه پلمب شد
  • چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟