Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مجتبی شاه نظری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیش از این نیز ۱۰ هزار هکتار از باغات و اراضی کشاورزی استان به سیستم های نوین آبیاری مجهز بودند که این رقم اکنون به بیش از۱۹.۵ هزار هکتار افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه ۲۸ درصد از مجموع باغات و اراضی کشاورزی گیلان در دولت یازدهم و دوازدهم به سیستم نوین آبیاری تجهیز شده اند، اضافه کرد: در سال های اخیر با وجود مشکلات مختلف اقتصادی شامل تورم و تحریم از آنجا که تقویت کشاورزی و حفظ امنیت غذایی جامعه از اولویت های دولت بوده در زمینه پیشبرد طرح های آبیاری با ارائه یارانه شاهد حمایت های کم نظیری از کشاورزان بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطر نشان کرد: از ابتدای امسال نیز حدود ۲ هزار و ۱۳۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم های نوین آبیاری مجهز شده اند و ٢ هزار و ۴۱۶ هکتار از مزارع و باغ های گیلان نیز در حال تجهیز هستند.

وی با بیان اینکه با اجرای طرح های آبیاری نوین در دست اجرا مساحت اراضی کشاورزی تجهیز شده استان به ۲۴.۵ هزار هکتار افزایش خواهد یافت، اضافه کرد: یکی از راه های تحقق کشاورزی مدرن و ارتقای بهره وری در این بخش و حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی، تجهیز باغات و اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری است که این مهم در دولت فعلی به بهترین شکل مورد توجه قرار گرفته و از اولویت های اساسی وزارت جهاد کشاورزی به شمار می رود.

شاه نظری تجهیز باغات و اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری را موجب کاهش قابل توجه مصرف آب در این بخش، پایدار شدن فعالیت های کشاورزی و رشد عملکرد و کمک به بهبود تولید محصولات دانست و اظهار داشت: با اجرایی شدن طرح بیش از ۳۵ درصد از تلفات انتقال آب کاهش می یابد.

استان گیلان دارای ۳۴۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی است، که حدود ۳۴ هزار هکتار قابلیت اجرای سامانه های آبیاری نوین را دارد.

۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند.

گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی رشت گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی رشت گیلان وزارت جهاد کشاورزی رشت گیلان اخبار کنکور سیستم های نوین آبیاری باغات و اراضی کشاورزی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۲۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درختان زیتون در جبالبارز جایگزین درختان جنگلی می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، چنگیز رزاقپور، صبح پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: در پی طرحی نوین، شهرداری جبالبارز در نظر دارد درختان جنگلی موجود در پیاده‌روهای این شهر را با درختان زیتون جایگزین کند.

وی با اشاره به اهداف متعدد این طرح از جمله حفظ و احیای جنگل‌ها، توسعه فضای سبز شهری، و ترویج کشت و آبیاری نوین افزود: درختان جنگلی که در حال حاضر در پیاده‌روهای جبالبارز کاشته شده‌اند، به دلیل عدم تناسب با شرایط اقلیمی شهر، نیاز به مراقبت و آبیاری فراوان دارند و از سوی دیگر، درخت زیتون با شرایط اقلیمی شهر جبالبارز سازگار بوده و نیاز به مراقبت و آبیاری کمتری دارد.

رزاقپور، تصریح کرد: علاوه بر این، درخت زیتون ثمری مفید و ارزشمند دارد و می‌تواند به عنوان منبع درآمدی برای شهروندان و شهرداری محسوب شود.

وی گفت: در این طرح، از شیوه نوین کشت و آبیاری زیر سطحی استفاده خواهد شد که به حفظ رطوبت خاک، کاهش مصرف آب و جلوگیری از هدر رفتن آن کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه در راستای جلب مشارکت مردم، از شهروندان خواسته شده است تا در نگهداری و آبیاری درختانی که در حریم منزلشان کاشته شده است، مشارکت کنند افزود: شهرداری جبالبارز امیدوار است با اجرای این طرح، گامی نوین در راستای توسعه پایدار شهری برداشته و به توسعه فضای سبز شهری و ترویج کشت و آبیاری نوین کمک کند.

کد خبر 6064160

دیگر خبرها

  • درختان زیتون در جبالبارز جایگزین درختان جنگلی می شوند
  • کشت گندم در ۵۹ هزار هکتار اراضی چهارمحال و بختیاری
  • چهارمحال و بختیاری پیشرو در تجهیز اراضی به سامانه نوین آبیاری
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در ۱۸۹ هزار هکتار از اراضی آذربایجان غربی
  • شتاب دراجرای طرح‌های آب و‌خاک آذربایجان غربی با اختصاص اعتبار ویژه
  • اختصاص اعتبار ویژه برای اجرای طرح‌های آب و خاک در آذربایجان غربی
  • تجهیز بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی به سامانه‌های نوین آبیاری
  • شوری ۶.۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی و چالش بهره‌وری در تولید
  • بیش از ۲۰۰۰ هکتار از اراضی استان چهارمحال و بختیاری به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شدند
  • نزدیک به 576 هکتار اراضی ملی به بیت المال بازگشت