Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: سازمان انرژی اتمی باید پروتکل الحاقی را لغو می‌کرد و اقدامات ایران تنها نظر پادمان قرار می‌گرفت و اقدام شب گذشته سازمان انرژی اتمی در حقیقت دور زدن 100 درصد مصوبه مجلس است. حسین آبنیکی، رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص بیانیه شب گذشته سازمان انرژی اتمی با رافائل گروسی، رئیس سازمان بین المللی انرژی اتمی در تهران گفت: ما یک سابقه 7 ساله از مذاکرات داریم که متاسفانه آنچه طرف ایرانی می‌گوید با آنچه طرف خارجی بیان می‌کند متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: الان گروسی عنوان کرده تعدادی از بازرس‌ها در اماکن ایران هسته‌ای حفظ خواهد شد و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف می‌شود این در حالی است که حتی ایران نظارت بر فعالیت‌ها را نیز ادامه می‌دهد، به این معنا که نظارت‌های فراپادمانی بدون تغییر با گذشته تداوم می‌یابد البته این نکاتی است که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی بیان کرده است.

آبنیکی ادامه داد: مطابق نظر گروسی آژانس تا سه ماه فعالیت‌های راستی آزمایی خود را ادامه می‌دهد به این معنا که روند قبل بدون هیچ تغییری تداوم دارد در حالی که براساس مصوبه مجلس بنا بود روند قبلی متوقف و روند جدید مبتنی بر پادمان اجرایی شود.

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی با اشاره به بخش دیگری از سخنان مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه با این نظارت‌ها آژانس پلی خواهد زد برای حفظ نظارت‌های خود در آینده گفت: این ادعا به معنای آن است که آژانس مدعی شده سطحی از نظارت‌ها را که نیاز دارد با توافق حفظ کرده است.

وی ادامه داد: در بخش دیگری از ادعای گروسی آمده است که بازه زمانی بازرسی‌ها تغییر پیدا می‌کند، اما تعداد بازرس‌ها بدون تغییر است و بازرسی‌های سرزده نیز امکان پذیر است و ادامه دارد.

آبنیکی تصریح کرد: در صورتی که روایت رافائل گروسی از دیدار‌های روز گذشته خود در تهران و بیانیه اخیر درست باشد این روند خلاف مصوبات مجلس است و سازمان انرژی اتمی عملاً مجلس را دور زده است.

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی افزود: این دور زدن به معنا و مفهوم آن است که سازمان انرژی اتمی با طرف خارجی مذاکره کرده و سعی کرده از یک طرف وانمود کند مصوبه مجلس را اجرا می‌کند و از طرف دیگر در واقع با آژانس بین المللی وارد معامله شود.

وی تصریح کرد: در مورد بیانیه نیز آنچه به صراحت بیان شده تداوم راستی آزمایی و مانتورینگ ضروری است در حالی که براساس مصوبه مجلس اصلاً سخنی از تداوم وجود نداشت و بنا بود جمهوری اسلامی از این پس براساس پادمان عمل کند. اینکه گفته شده ایران اطلاعات موجود را ظرف سه ماه ثبت و ضبط می‌کند و برای طرف مقابل ذخیره می‌کند و در صورتی که تحریم‌ها لغو شود این اطلاعات را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد نیز کاملا غیرمنطقی است.

آبنیکی با تاکید بر اینکه ما اجازه نداریم فیلم‌های این سه ماه را که براساس آن پروتکل الحاقی لغو شده در اختیار طرف مقابل قرار دهیم، گفت: براساس مصوبه مجلس بنا بود هر زمان که به هر دلیل جمهوری اسلامی اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را از سر گرفت از آن تاریخ به بعد فیلم‌ها را در اختیار آژانس قرار دهد و این قانون عطف به ماسبق نمی‌شود.

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: البته جمهوری اسلامی فراتر از پادمان و براساس پروتکل الحاقی به صورت داوطلبانه براساس توافق نامه برجام اجازه تصویربرداری را به آژانس داده بود، اما زمانی که بناست اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کند دلیلی وجود ندارد که در آن مقطع فیلم‌ها را ضبط کرده و پس از سپری شد دوره سه ماهه و در صورت لغو تحریم‌ها در اختیار آژانس قرار دهد.

وی با انتقاد از بیانیه شب گذشته که بین آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی منعقد شد، گفت: اساساً این روند نیازی به توافق‌نامه نداشت آن هم توافق نامه‌ای که براساس بند یک آن موظف شدیم پادمان را اجرا کنیم و براساس بند دو آن فعالیت‌های ضروری را به مدت سه ماه ادامه دهیم و براساس بند سه نیز اطمینان دادیم که این روند به صورت پیوسته ادامه دارد و می‌تواند مورد بازنگری نیز قرار بگیرد و چیزی به آن اضافه شود.

آبنیکی افزود: همه این روند نشان دهنده آن است که آقایان به دنبال این بودند که پروتکل الحاقی همچنان اجرا شود و حرف‌های گروسی این فرضیه را تقویت می‌کند.

رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: سازمان انرژی اتمی باید پروتکل الحاقی را لغو می‌کرد و اقدامات ایران تنها نظر پادمان قرار می‌گرفت و اقدام شب گذشته سازمان انرژی اتمی در حقیقت دور زدن 100 درصد مصوبه مجلس است و مجلس شورای اسلامی باید در اجرای این مصوبه جدیت لازم را به خرج بدهد.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پروتکل الحاقی آبنیکی گروسی سازمان انرژی اتمی پروتکل الحاقی انرژی اتمی مصوبه مجلس شب گذشته نظارت ها سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۲۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ایران همسو با سایر کشورهای جهان، گام‌های اساسی برای افزایش تعداد نیروگاه‌ها و ظرفیت تولید برق هسته‌ای برداشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، محمد اسلامی در جریان بازدید از واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر درباره میزان برق هسته‌ای تولید شده در این نیروگاه اظهار داشت: ‌ در یک دهه گذشته 63 میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شده است.

وی افزود: سال 1402 جشن دهمین سال تولید برق از نیروگاه اتمی بوشهر برگزار شد و بر اساس آمار در یک دهه گذشته 63 میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای در این نیروگاه تولید شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: تولید این میزان برق هسته‌ای، موجب صرفه‌جویی 103 میلیون بشکه نفت خام شده که ارزش این میزان صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی بیش از 8 میلیارد دلار است.

اسلامی: دامنه فعالیت انرژی هسته‌ای ایران گسترش یافت

اسلامی خاطرنشان کرد: تاکنون با تولید 63 میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، ‌نیروگاه اتمی بوشهر توانسته 4 بار هزینه صرف شده بابت احداث خود را تامین کند.

وی با بیان اینکه تحقق تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای از موضوعات مهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری است؛ گفت: این طرح  مهم با جدیت در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد و بلوغ هسته‌ای کشور از طریق تولید انرژی و برق هسته‌ای با جدیت دنبال می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به سهم 11 درصدی برق هسته‌ای تولیدشده در نیروگاه‌های اتمی جهان عنوان کرد: در جریان برگزاری بیست و هشتمین اجلاس جهانی تغییرات اقلیمی سازمان ملل مقرر شد تا سال 2050 ظرفیت انرژی هسته‌ای برای تولید برق جهانی سه برابر شود که ما نیز گام‌های اساسی برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی کشور خود برداشته‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادعای بی‌اساس گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار شد
  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی: تولید رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی ایران افزایش خواهد یافت
  • توضیحات جدید رئیس سازمان انرژی اتمی از ساخت نیروگاه‌های برق هسته‌ای+ فیلم