Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-24@02:41:23 GMT

شعار «بازگشت آمریکا» به برجام

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۰۳۵۱۱

شعار «بازگشت آمریکا» به برجام

کیهان: نشنال اینترست در تحلیلی که از سوی «ویلیس کرومهلز» عضو اندیشکده Defense Priorites (اولویت‌های دفاعی) به نگارش درآمده، می‌نویسد: شعار بازگشت آمریکا (احیای قدرت و رهبری جهانی آمریکا) به عنوان شعار بایدن لااقل در حوزه سیاست خارجی پوچ و بی‌اساس است.

از بسیاری از جهات، انتظار می‌رود که سیاست خارجی بایدن، با تکرار اشتباهات تاریخی دولت‌های پیشین آمریکا در دو دهه گذشته، همچنان در مسیر شکست قدم بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عجیب است که بایدن نه در سخنرانی‌های خود و نه در مدت اخیر، کوچک‌ترین اشاره‌ای به افغانستان یعنی همان جایی که نیروهای آمریکایی بیش از 20 سال است که در آن حضور دارند، نکرده است. بایدن همچنین در رابطه با عراق، سوریه و ده‌ها کشور آفریقایی که ایالات متحده آمریکا در آن‌ها نیروی نظامی فعال دارد نیز هیچ اشاره‌ای نداشته است.

دولت بایدن به احتمال فراوان همچنان حضور نظامی آمریکا در خارج از این کشور را حفظ خواهد کرد و حتی احتمال دارد جای پای آمریکا را در خارج از این کشور، گسترش نیز بخشد. بایدن برخلاف تمام لفاظی‌هایش که در آن به پایان بخشیدن به جنگ یمن تأکید کرده، احتمالاً همچنان به کمک‌هایش به دولت عربستان ادامه خواهد داد. بایدن همچنین به احتمال فراوان، نیروهای نظامی آمریکا را نیز در عربستان حفظ خواهد کرد. حرکت بسیار بدی که ترامپ آن را آغاز کرد و چالش‌های فراوانی را در آینده برای آمریکا ایجاد خواهد کرد.

بایدن به هیچ عنوان به این مسئله توجه نمی‌کند که حضور سیاسی و نظامی آمریکا در جهان، بیش از حد افزایش یافته است.

در سوریه،‌ واشنگتن به صورت مخفیانه و پنهانی تلاش کرد تا دولت سوریه را سرنگون کند. امری که موجب شد تا گروه‌های افراط‌گرایی نظیر داعش و القاعده، قدرت‌گیری قابل توجهی داشته باشند. رویکردی که فجایع زیادی را در منطقه خاورمیانه ایجاد کرد. جدای از این‌ها، نیروهای آمریکایی همچنان در عراق باقی مانده‌اند که این مسئله، نارضایتی‌های زیادی را در داخل عراق برانگیخته است. با این حال، آمریکا و به احتمال فراوان دولت بایدن، همچنان نیروهای آمریکایی را در عراق نگه خواهند داشت تا بنا به ادعای خود، ایران را مهار کنند.

نکته عجیب در دولت‌های مختلف آمریکا و حتی دولت بایدن این است که آن‌ها می‌دانند جنگ‌هایی نظیر افغانستان، که بیش از 20 سال آمریکا را درگیر کرده است، هیچ منفعت و بردی را برای واشنگتن به بار نخواهند آورد، با این حال، همچنان نظیر نمونه جنگ ویتنام، از یک چنین نبردهایی حمایت می‌کنند و جان سربازان آمریکایی را به خطر می‌اندازند. امری که شکست‌های عمیق و قابل توجهی را به آمریکا و وجهه بین‌المللی آن وارد کرده است.

شعار «بازگشت آمریکا» در دوره بایدن، کاملاً پوچ و بی‌اساس است. بایدن باید با عقب‌نشینی از افغانستان، اتخاذ دیپلماسی در قبال روسیه، و تعامل مفید با اروپا، رویکردی جدید را در عرصه سیاست خارجی آمریکا به نمایش بگذارد. بایدن درک درستی از وضعیت کلان آمریکا ندارد. درست به همین دلیل باید اذعان کرد که دولت جدید آمریکا نیز روی ریلی در عرصه سیاست خارجی آمریکا گام خواهد گذاشت که فقط و فقط برای آمریکا، ناکامی و شکست به بار خواهد آورد.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: بایدن نشنال اینترست سیاست خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۳۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال‌های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

 «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش‌ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم‌ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: «من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم، اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفتگو با ایرنا درباره برخی ادعا‌ها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشور‌های عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه‌ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق‌های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرف‌هایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم‌های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می‌شود، دیدگاه‌ها شنیده می‌شود و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران ارائه می‌گردد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • بخشی از حق‌آبه ایران از «هیرمند» پرداخت شد/ در سفرهای خارجی تحقق شعار سال در دستور کار قرار دارد/ دولت همچنان خواهان افزایش تعطیلات آخر هفته است
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • اقدام مجلس نمایندگان آمریکا برای حفاظت از «داده‌های ۱۷۰میلیون کاربر»
  • وال‌استریت‌ژورنال: دولت بایدن ملتمسانه به‌دنبال منصرف‌کردن ایران از حمله به اسرائیل بود
  • دولت بایدن ملتمسانه به‌دنبال منصرف کردن ایران از حمله به اسرائیل بود | انتظار عذاب‌آور بایدن در مدت حمله ایران
  • بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه صنعت نفت ونزوئلا
  • بسته کمکی جدید برای تل‌آویو؛ «خیانت و فاجعه» دولت بایدن از نگاه مسلمانان آمریکا