Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان ارکانی عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: جمعی از فارغ‌التحصیلان بدون شغل دهه شصت مطالبه‌ای برای افزایش سن استخدام به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده‌اند.

وی افزود: نسل اول انقلاب اسلامی ایران بسیار متضرر و متحمل رنج فراوان شده و با مشکلات عدیده و جبران‌ناپذیری در طول زندگی مواجه شده‌اند و همچنان درگیر مسائل آن هستند از جمله مشکلاتی در تحصیل، امکانات، معیشت، تجرد و بیکاری که متأسفانه با توجه به شرایط نامساعد و نبود آزمون در برهه زمانی مشخص نتوانسته‌اند در شغل مرتبط با تحصیلات و تخصص خود مشغول به کار شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: در شرایط کنونی متقاضیان متولد دهه شصت به دلیل بالا رفتن سن از شرکت در آزمون‌های اخیر جا ماندند.

وی با استناد به ماده ۴۲ قانون مدیریت خدمات کشوری، گفت:‌ شرایط استخدام مشخص و در بند «الف» تأکید شده که داشتن حداقل سن ۲۰ سال تمام و حداکثر ۴۰ سال برای استخدام رسمی و برای متخصصین مدرک تحصیلی دکتری ۴۵ سال است.

ارکانی خاطرنشان کرد: متأسفانه داوطلبان بسیاری امسال آخرین فرصت را جهت شرکت در آزمون داشتند که به دلیل کرونا و شرایط بحرانی کشور، آزمون نداده و نتوانستند در جلسه شرکت کنند و یا به دلیل شرایط نامناسب سر جلسه آزمون، امیدی به قبولی ندارند.

وی با اعلام ورود مجلس به موضوع تغییر شرط سن متقاضیان با مدرک کارشناسی به ۴۰ سال و کارشناسی ارشد به ۴۵ سال، بیان کرد: اخیرا برای وزارت بهداشت این امکان فراهم شد و با افزایش سن متقاضیان موافقت شد، لذا این قانون نیز باید اصلاح شده و  امکان برای این دسته از داوطلبان نیز فراهم و عدالت اجرا شود و همچنین یکسان‌سازی صورت گیرد تا این نسل پرتلاش و خستگی‌ناپذیر و فعال، انگیزه مضاعف پیدا کرده و بتوانند به حداقل نیازهای خود که حق مسلم و قانونی آن‌هاست، از جمله شغل، مسکن، ازدواج و تشکیل خانواده، دست یافته و در تشکیل جامعه پویا، اسلامی و آرمانی گامی موثر و موفق بردارند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مجلس استخدام کارشناسی ارشد استخدامی احسان ارکانی نماینده نیشابور آزمون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۴۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در آمریکا برای دومین سال متوالی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در آمریکا برای دومیت سال متوالی زنگ خطری برای آموزش عالی است. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات ملی دانشجویان آمریکا (NSCRC)، تعداد دانشجویان فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی در این کشور ۲.۸ درصد کاهش یافته است. این کاهش تعداد شامل فارغ‌التحصیلان کالج‌های محلی می‌شود که نقش مهمی در ورود دانشجویان کم درآمد و محروم دارند.

بیشتر بخوانید: ترک تحصیل ۳۰ درصدی دانشجویان آمریکایی

کاهش ۲.۸ درصدی تعداد دانشجویانی که در پایان سال تحصیلی ۲۰۲۳-۲۰۲۲ در آمریکا فارغ‌التحصیل شدند، تقریبا ۲ برابر کاهش سال قبل (۱.۵%) بود که ۳ میلیون و ۵۴۱ هزار و ۳۴۳ فارغ‌التحصیل وجود داشت. این تعداد ۱۰۵ هزار و ۵۰۰ فارغ‌التحصیل دانشگاهی کمتر از ۲۰۲۲-۲۰۲۱ است که کمترین تعداد از سال ۲۰۱۴-۲۰۱۳ است که تقریبا ۳.۳ میلیون دانشجو از کالج فارغ‌التحصیل شدند.

این کاهش تعداد دانشجویان در سراسر ۵۰ ایالت آمریکا به جز پنج ایالت شامل یوتا (رشد ۰.۳ درصدی)، نبراسکا (رشد ۰.۲ درصدی)، آریزونا (رشد ۰.۳ درصدی)، رودآیلند (رشد ۰.۳ درصدی) و کانکتیکات (ثابت) دیده می‌شود. این ایالت‌ها مجموعا ۵.۱ درصد از جمعیت ۳۳۵ میلیون نفری آمریکا را تشکیل می‌دهند.

از طرف دیگر، ۶ ایالت از جمله نیویورک، واشنگتن و مینه سوتا کاهش بیش از ۵ درصدی را تجربه کردند. در حالی که کالیفرنیا ۳.۶ درصد، فلوریدا ۲.۸ درصد و تگزاس ۱.۶ درصد کمتر از سال قبل مدرک کارشناسی اعطا کردند. در مجموع، ۴۲ ایالت شاهد کاهش تعداد دانشجویانی بودند که به مدارک لیسانس ۲ ساله دست یافتند. بیشترین کاهش به ترتیب مربوط به فلوریدا ۱۴.۲ درصد، کالیفرنیا ۱۲ درصد و نیویورک ۱۰.۷ درصد بود. این ایالت‌ها دارای بیشترین تعداد کالج‌های محلی هستند.

این دومین سال متوالی است که هم تعداد کل مدارک کارشناسی کاهش یافته و هم تعداد مدارکی که برای اولین بار دریافت می‌شوند. داگ شاپیرو، مدیر تحقیقات اجرایی NSCRC گفت: کاهش نرخ فارغ‌التحصیلان کارشناسی از حدود ۱.۵ درصد در سال گذشته به ۲.۸ درصد در سال جاری تقریباً دو برابر شده است.

زنان بومی در آمریکا بیشترین کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان را دارند

آمارها نشان می‌دهد که زنان بومی آمریکا با ۱۴.۴ درصد بیشترین میزان کاهش مدارک کارشناسی بین را داشته‌اند. به این معنا که در سال ۲۰۲۳، تعداد فارغ‌التحصیلان زن بومی آمریکا از کالج‌های ۴ ساله، هزار و ۲۹ نفر کمتر از سال قبل بود. در حالی که کاهش مدرک برای مردان بومی آمریکا ۶.۳ درصد بود. فارغ‌التحصیلان زن سیاه‌پوست در سال ۲۰۲۳، ۶.۱ درصد کمتر از سال ۲۰۲۲ بودند. در سال ۲۰۲۲ هم تعداد فارغ‌التحصیلان زن سیاه‌پوست نسبت به سال قبل ۳.۹ درصد کاهش داشت: تعداد فارغ‌التحصیلان در ۲ سال گذشته از ۱۱۴ هزار نفر به ۱۰۳ هزار و ۲۳۷ نفر کاهش یافته است. تعداد مردان سیاه‌پوست فارغ التحصیل با مدرک کارشناسی هم از ۶۰ هزار و ۹۶۰ نفر به ۵۵ هزار و ۹۲۲ نفر کاشته شد.

تعداد زنان فارغ‌التحصیل سفیدپوست در دو سال گذشته ۳.۵% و ۴.۴% کاهش یافته است و ۵۴۱ هزار و ۲۶۲ هزار نفر دیپلم خود را در سال ۲۰۲۳ دریافت کردند. تعداد مردان فارغ‌التحصیل سفیدپوست هم به کاهش سه ساله خود ادامه داد. به طوری که تعداد کمتری از مردان سفیدپوست، یعنی ۲۹۸ هزار و ۸۳۲ نفر در سال گذشته نسبت به سال ۲۰۱۶ که ۳۹۷ هزار و ۸۸۲ نفر از کالج‌ها و دانشگاه‌های آمریکا فارغ التحصیل شدند، مدرک کارشناسی خود را دریافت کردند.

شاپیرو معتقد است که کاهش تعداد دانشجویانی که مدرک کارشناسی کاردانی را دریافت می‌کنند، به‌ویژه به دلیل نقشی که کالج‌های اجتماعی به عنوان پله برای آموزش عالی بازی می‌کنند، نگران‌کننده است. وی تصریح کرد؛ فکر می‌کنم این خبر بسیار بدی است. مدرک کاردانی یکی از موفق‌ترین مسیرها برای دسترسی به مدرک کارشناسی برای دانشجویان کم درآمد و محروم بوده است. من فکر می‌کنم که این دانشجویان به‌ویژه برای رسیدن به مدرک لیسانس به دلیل این کاهش‌ها با چالش‌های بیشتری مواجه خواهند شد.»

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228015 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • پیشنهاد دولت برای افزایش تعطیلی هفته چه روزی است؟
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می‌شود
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان جذب فراگیر کارشناسی ارشد
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان فراگیر ارشد/ مجوز ثبت نام به هیچ یک از موسسات آموزشی ندادیم
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان فراگیر ارشد/ مجوز ثبت نام برای هیچ یک از موسسات آموزشی ندادیم
  • هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان فراگیر ارشد
  • کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در آمریکا برای دومین سال متوالی