Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید حاج اسماعیلی گفت: بیش از ۷۵ درصد مستمری بگیران تامین اجتماعی زیر ۴ یا حتی ۳ میلیون تومان دریافتی دارند که عدد ناچیزی به شمار می‌رود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، متناسب سازی حقوق و دستمزد‌ها علی رغم تحمیل تورم زیادی که امسال موجب رنج‌های زیادی بر سفره و معیشت مردم شد خبر خوبی بود بلکه چند درصدی از رنج سفره و سبد معیشتی بکاهد، هنگامی که براساس آمار‌های رسمی خط فقر در شهر‌های بزرگ به ۵ میلیون تومان رسیده است، اما علی رغم شعار‌ها و خبر‌های خوبی که مدیران مربوطه عنوان کردند مستمری بگیران تامین اجتماعی ضعیف‌ترین قشر در دریافت حقوق به شمار می‌روند که بعد از گذشت چندین ماه از متناسب سازی حقوق و دستمزد‌ها همچنان آن‌ها پایین‌ترین دریافتی‌ها را دارند موضوعی که صدای اعتراض این گروه را به دولت و مسوولان سازمان تامین اجتماعی بلند کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید حاج اسماعیلی؛ کارشناس بازار کار و کارگری و تامین اجتماعی درباره چرایی تبعیض صورت گرفته نکاتی را با ما مطرح کرده است که در ادامه مشاهده می‌کنید.


کارشناس بازار کار و کارگری درخصوص واکنش‌های جدی به عدم افزایش مستمری بگیران و حقوق بگسیران تامین اجتماعی نسبت به سایر حقوق بگیران لشکری و کشوری گفت: موضوع عدم همسان سازی حقوق و دستمزد‌ها موضوع جدی است که منجر به واکنش‌های بسیار گسترده‌ای در کل کشور شده است به این علت که سازمان تأمین اجتماعی نسبت به دو صندوق کشوری و لشکری نسبت به اجرای همسان سازی حقوق و دستمزد‌ها زودتر عمل کرد، اما به دلیل کمبود منابع و اعتبارات لازم این موضوع به درستی انجام نگرفت، اما مسائل دیگری نیز دراین مساله دخیل است که باید مد نظر قرار داده شود.

وی دراین باره توضیح داد: انتقادات گسترده‌ای که به بحث مستمری بگیران وجود دارد به دلیل پایین بودن حقوق و مستمری آن‌ها نسبت به سایر مستمری بگیران است. متاسفانه بیش از ۷۵ درصد مستمری بگیران تامین اجتماعی زیر ۴ یا حتی ۳ میلیون تومان دریافتی دارند که با توجه به رقم ۵ میلیون تومانی زیر خط فقر و تورم شدید سال جاری عدد بسیار ناچیزی به شمار می‌رود. حقوق بگیران و مستمری بگیران تامین اجتماعی از این موضوع گلایه‌مند هستند که حق آن‌ها در متناسب سازی حقوق و دستمزد‌ها به عنوان یک پروژه بزرگ ملی مصوب مجلس شورای اسلامی نادیده گرفته شده است.

این کارشناس در ادامه توضیح داد: آنچه تنش و عصبانیت مستمری بگیران را افزایش داد اتفاقی بود که در صندوق لشکری و کشوری افتاد، اتفاقی که با افزایش حقوق‌های آن‌ها نشان داد که در همسان سازی‌ها عدالت رعایت نشده و تبعیض ناروایی صورت گرفته است. با توجه به اینکه صندوق تامین اجتماعی صندوق بسیار بزرگی است و نزدیک به ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را پوشش می‌دهد و وقتی حقوق و دستمزد صندوق لشکری و کشوری با کمک دولت و سه برابر نسبت به مستمری بگیران تامین اجتماعی افزایش می‌یابد مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی به خود حق اعتراض می‌دهند، همچنین تامین اجتماعی نیز عدالت را رعایت نکرده چرا که دچار یک تبعیض دو گانه در خود سازمان شده است.

حاج اسماعیلی در این باره توضیح داد: سازمان تامین اجتماعی بین مستمری بگیران کارگری بازنشسته سازمان تامین اجتماعی و کارمندان بازنشسته خود برخورد دو گانه‌ای در پرداختی‌های حقوق داشته است یعنی به کارمندان خود حقوق بیشتری داده و به مشمولین قانون کار که از طریق سازمان تامین اجتماعی حقوق دریافت می‌کنند حقوق کمتری می‌دهد که یک تبعیض آشکار به شمار می‌رود.

وی دراین باره خاطر نشان کرد: این موضوع حتما باید پیگیری شود چرا که یکی از اعتراضات به حق مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی است، حتی در خصوص مشاغل سخت و زیان آور هم پرداختی‌ها درست نیست و عدالت درباره آن‌ها رعایت نشده است به این معنا که خیلی از افراد با قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شده‌اند، اما سنوات ارفاقی آن‌ها در متناسب سازی منظور نشده، لذا این هم یکی از موضوعاتی است که باید در نظر گرفته شود.

حمید حاح اسماعیلی با انتقاد از دخالت‌های دولت در سازمان تامین اجتماعی گفت: با وجود اینکه سازمان تامین اجتماعی یک سازمان غیردولتی است، اما دولت دراین سازمان در نحوه اجرای برنامه‌ها و سیاست‌ها بیش از حد دخالت می‌کند. وقتی سازمان تامین اجتماعی یک نهاد غیردولتی است دولت نباید تا این اندازه در اجرا و برنامه‌های سازمان تامین اجتماعی مداخله کند، ضمن اینکه دولت مکلف به جبران تورمی است که بر مردم تحمیل کرده است. یعنی قرار نیست جبران تورم از اعتبارات و منابع سازمان تامین اجتماعی صورت بگیرد و هزینه شود، به این دلیل که سیاست‌های دولت باعث افزایش تورم شده و قدرت خرید را از مردم گرفته است لذا خود دولت باید قدرت خرید مردم را با کمک به تامین اجتماعی برای افزایش حقوق‌ها جبران کند بنابراین اعتبارات لازم از سوی دولت باید پرداخت شود.

کارشناس بازار کار درباره منابع مالی متناسب سازی سازمان تامین اجتماعی گفت: منابعی که سازمان تامین اجتماعی برای سری اول متناسب سازی در نظر گرفت از محل ۳۲ هزار میلیارد تومانی بود که بابت بدهی‌های دولت به سازمان واریز شده بود که بخشی از آن تهاتر بود. سازمان تامین اجتماعی حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان برای این منظور اختصاص داد که رقم بسیار پایینی بود، البته در بودجه ۱۴۰۰ رقم ۹۰ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان و صندوق بازنشستگی مطرح شد که اعتراضاتی نسبت به این رقم صورت گرفت البته با واکنش‌های صورت گرفته این رقم به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت لذا انتظار می‌رود دولت و مجلس از تامین اجتماعی حمایت کنند و دولت بخشی از منابع تامین اجتماعی را به دلیل تورم و شرایط خاص اقتصادی کشور تقبل کند. به هر حال دولت باید با کمک بلاعوض کاهش قدرت خرید مردم را جبران کند و منابعی را برای طرح همسان سازی برای مستمری بگیران تامین اجتماعی در نظر بگیرد و بدهی‌های خود به سازمان تامین اجتماعی را هم پرداخت و تصفیه کند.

کارشناس بازار کار در پایان گفت: دولت به هیچ وجه نباید انتظار داشته باشد که سازمان تامین اجتماعی از محل دریافت بدهی‌های خود متناسب سازی حقوق مستمری بگیران را انجام دهد، بنابراین انتظار می‌رود دولت و مجلس در این خصوص تصمیمات جدی بگیرند تا در اوایل سال ۱۴۰۰ شاهد احکام حقوق مستمری بگیران براساس متناسب سازی واقعی و اصلاح شده باشیم تا مقداری از مشکلات مستمری‌بگیران کاهش بیابد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی صندوق بازنشستگی بودجه 1400 حقوق کارگران دستمزد عدالت اجتماعی مستمری بگیران تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی سازی حقوق و دستمزد ها هزار میلیارد تومان کارشناس بازار کار متناسب سازی حقوق میلیون تومان همسان سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۴۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق کارگران ۱۴۰۳ تامین اجتماعی چقدر افزایش یافته است؟ + جزئیات و جدول حقوق

هر ساله، مسأله حقوق و دستمزد به عنوان یکی از اصولی‌ترین و مهم‌ترین مباحث در جوامع مورد بحث و توجه قرار می‌گیرد. این موضوع که مستقیماً به زندگی و رفاه افراد مرتبط است، همواره برای میلیون‌ها نفر یکی از اولویت‌های اصلی زندگی به شمار می‌آید. هر سال، با نزدیک شدن به سال جدید، افراد به دنبال اطلاعات دقیق و موثقی درباره حقوق و مزایای دستمزد خود می‌گردند. این انتظارات و امیدها، بر مبنای افزایش حقوق و دستمزد و بهبود شرایط اقتصادی فردی و خانوادگی شان استوار است. در ادامه در مورد میزان افزایش حقوق نیروی کار در سال ۱۴۰۳ و مبلغ دقیق هریک از مشاغل و گروه‌های کار صحبت خواهیم کرد.

میزان حداقلی افزایش حقوق در سال ۱۴۰۳

در سال ۱۴۰۳، حقوق و دستمزد کارمندان دولت و کارگران مشمول قانون کار با یک افزایش ۳۵ درصد مواجه خواهد شد. بر اساس جدول حقوق کارگران ۱۴۰۳ تامین اجتماعی ارائه شده، حداقل دستمزد ساعتی برای کارگران و کارمندان به مبلغ ۳۲۵.۸۸۴ ریال خواهد بود. همچنین، حداقل دستمزد روزانه در این سال ۷۲۸,۳۸۸,۲ ریال و حداقل حقوق ماهانه ۷۱.۶۶۱.۸۴۰ تومان خواهد بود. این افزایش حقوق و دستمزد به عنوان یکی از روش‌های تنظیم نرخ حقوق در جهت کنترل تورم و تعادل بازار کار انجام می‌شود.

چگونگی تعیین حداقل حقوق ۱۴۰۳

تعیین حداقل حقوق برای کارگران در سال ۱۴۰۳ توسط وزارت کار انجام می‌شود و در این فرایند، چندین عامل تاثیرگذار در نظر گرفته می‌شود. یکی از این عوامل نرخ تورم کشور است. زیرا تورم تاثیر مستقیمی بر ارزش پول دارد و افزایش هزینه‌های زندگی را نشان می‌دهد. بنابراین، درصد افزایش حقوق اداره کار با توجه به نرخ تورم سالانه مشخص می‌شود. عامل دیگری که در تعیین حداقل حقوق کارگران تاثیرگذار است، شرایط اقتصادی خانوار‌ها و هزینه‌های زندگی آنها است.

اگر هزینه‌های زندگی افزایش یابد، حقوق کارگران نیز باید به نسبت این افزایش تعیین شود. این امر اجازه می‌دهد که کارگران بتوانند هزینه‌های زندگی خود را تامین کنند. همچنین، شناخت خط فقر و حداقل نیاز‌های زندگی نیروی کار نیز در تعیین حقوق حائز اهمیت است. حقوق باید به گونه‌ای تعیین شود که کارگران بتوانند نیاز‌های اساسی خود را برآورده کنند و از خط فقر فاصله داشته باشند.

جدول حقوق کارگران ۱۴۰۳ تامین اجتماعی

حقوق اداره کار در سال ۱۴۰۳ به صورت محسوسی افزایش یافته است. طبق اعلامات لایحه بودجه در سال ۱۴۰۳، افزایش ۳۵ درصدی در حقوق کارمندان را شاهد خواهیم بود. به این ترتیب، حقوق حداقل برای کارمندان رسمی مجرد پس از کسز حق بیمه در سال جاری به مبلغ ۸۸.۰۳۵.۵۱۱ ریال و برای افراد متاهل بدون فرزند پس از کسر حق بیمه ۵۱۱,۰۳۵,۹۳ و برای افراد متاهل با یک فرزند ۶۹۵,۲۰۱, ۱۰۰ و در نهایت برای افراد متاهل با دو فرزند پس از کسر حق بیمه ۸۷۹,۳۶۷,۱۰۷ تعیین شده است. این افزایش نشان از توجه دولت به بهبود شرایط اقتصادی کارمندان دارد و سعی در تامین هزینه‌های زندگی آنها را دارد.

بررسی مصوبه مجلس در راستای حقوق اداره کار در سال ۱۴۰۳

مصوبه مجلس در خصوص حقوق اداره کار در سال ۱۴۰۳ به شیوه‌ای جامع و جدید اعلام شده است. بر اساس تصمیم نمایندگان مجلس، افزایش ۳۵ درصدی حقوق و مزایای مستمر شاغلان، شامل همه کارمندان مشمول و غیرمشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، تصویب گردیده است. این تصمیم اصلاحی در جزء ۲ بند الف تبصره ۱۵ مصوبه مجلس به تائید رسیده است. تفاوت‌های موجود در تطبیق مواد مذکور با قوانین مرتبط به بودجه در سال‌های گذشته، بدون تغییر باقی مانده است.

فرمول افزایش حقوق سال ۱۴۰۳ بر مبنای حداقل دستمزد

برای محاسبه حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۳، از یک فرمول استفاده می‌شود که بر مبنای حداقل دستمزد تعیین می‌شود. این فرمول شامل دو بخش اصلی تخمین حقوق پایه و محاسبه سایر اقلام حقوق و دستمزد است. فرمول افزایش حقوق سال ۱۴۰۳ بر مبنای حداقل دستمزد عبارت است از:

حقوق خالص = حقوق پایه + سایر مزایا - کسورات

 اولین قدم در این فرمول، تخمین حقوق پایه است. حقوق پایه بر اساس توافق بین کارفرما و کارمند و با توجه به روش‌های حقوق ثابت و حقوق متغیر تعیین شود. در حقوق ثابت، پایه حقوق برای همه کارمندان یکسان است، در حالی که در حقوق متغیر، حقوق پایه بر اساس معیار‌هایی مانند تجربه، عملکرد و تخصص کارمند تعیین می‌شود.
 در قدم دوم، سایر اقلام حقوق و دستمزد محاسبه می‌شود. این اقلام شامل مزایا، کسورات و مالیات است. مزایا شامل حق مسکن، حق اولاد، حق ایاب و ذهاب، حق اضافه کار، حق لباس و حق سنوات می‌شوند، در حالی که کسورات شامل مالیات، بیمه تامین اجتماعی، بیمه حوادث شغلی، بیمه عمر و وام‌های شخصی است.

با در نظر گرفتن مزایا و کسورات به اضافه حقوق پایه، وزارت کار برای تعیین حداقل حقوق سال ۱۴۰۳ ابتدا حقوق خالص را محاسبه می‌کند و سپس مبلغ را به میزان ۳۵ درصد افزایش می‌دهد. این فرمول برای محاسبه حقوق و مزایا استفاده می‌شود و مقدار حقوق خالص نهایی بر اساس این فرمول تعیین می‌شود.

حداقل حقوق ساعتی اداره کار

حداقل حقوق ساعتی اداره کار برای هر ساعت در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۳۲۵.۸۸۴ تومان خواهد بود. این مبلغ به ازای هر ساعت کاری انجام شده توسط پرسنل و کارمندان در محل کار پرداخت می‌شود. این افزایش از ۲۴۱.۳۹۵ ریال که حقوق ساعتی در سال گذشته بوده، با افزایش بیست درصدی به دست آمده است. این افزایش به منظور تطبیق حقوق با نرخ تورم و هزینه‌های زندگی و همچنین افزایش کیفیت زندگی کارگران اعمال شده است.

حق اولاد بر اساس حقوق و دستمزد ۱۴۰۳

حق اولاد در حقوق اداره کار به عنوان یکی از مزایای اختصاص یافته به کارمندان متاهل محسوب می‌شود که به صورت ماهیانه به همراه دیگر مزایا به حساب آنها واریز می‌شود. این مزایا تنها تفاوت حقوق و دستمزد بین افراد مجرد و متاهل است. مبلغ حق اولاد برای هر فرزند، سه برابر حداقل حقوق و دستمزد روزانه وزارت کار است. برای سال ۱۴۰۳، این مبلغ معادل ۷,۱۶۶,۱۸۴ ریال است.

برای دریافت حق اولاد، برخی شرایط وجود دارد که کارمند باید آنها را رعایت کند. این شرایط شامل داشتن بیمه تامین اجتماعی و بودن مشمول قوانین آن، فرزندان باید زیر ۱۸ سال باشند و در صورت داشتن مشکلات ناتوانی برای کار یا تحصیل ممکن است حق اولاد برای فرزندان بالای ۱۸ سال نیز پرداخت شود. همچنین، کارمند باید سابقه بیمه تامین اجتماعی به مدت ۷۲۰ روز را داشته باشد.

منبع: خبرآنلاین

tags # حقوق کارگران سایر اخبار اولین انسان روی زمین چند سال پیش به دنیا آمد؟ (تصاویر) دانشمندان چهرۀ یک انسان اولیه را شناسایی کردند؛ انسان اولیه این شکلی بود! (تصاویر) چند سال پس از مردن انسان‌ها زمین چه شکلی خواهد بود؟ انسان‌هایی که خوراکشان گوشت انسان است!

دیگر خبرها

  • مبلغ دقیق حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و لشکری و کشوری در ۱۴۰۳؛ چقدر اضافه شد؟
  • شارژ ۹ میلیونی حساب حقوق این بازنشستگان
  • بالاخره دولت تسلیم شد؛ آپشن طلایی به حقوق کارگران اضافه شد / متناسب‌سازی حقوق‌ها با تورم ۴۵ درصد
  • حقوق کارگران ۱۴۰۳ تامین اجتماعی چقدر افزایش یافته است؟
  • مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد
  • خبر مهم برای حقوق بگیران؛ آیین نامه حقوق و دستمزد ۱۴۰۳ در هیئت دولت تصویب شد
  • خبر مهم برای حقوق بگیران؛ آیین‌نامه دستمزد ۱۴۰۳ در هیئت دولت تصویب شد
  • حقوق کارگران ۱۴۰۳ تامین اجتماعی چقدر افزایش یافته است؟ + جزئیات و جدول حقوق
  • افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت اعمال می‌شود
  • اعلام زمان افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی