Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نامه‌ای به رئیس مجلس درباره تبعات مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر حذف معافیت مالیات ارزش افزوده مناطق آزاد نوشت: حذف این معافیت مالیاتی فقط در بخش گردشگری تاثیر خواهد داشت و تعداد گردشگران را کاهش خواهد داد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نمایندگان مجلس یازدهم در حین بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیون تلفیق مجلس تصمیم گرفتند که مصوبه‌ای درباره حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده داشته باشند، اقدامی که با استقبال کارشناسان مواجه شد، زیرا آن‌ها اعتقاد دارند هم این معافیت مالیاتی هیچ فایده‌ای برای بخش تولید ندارد و هم در این مناطق، فرار مالیاتی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با این حال مسئولان دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی یکی از مخالفان اصلی این مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس است و در همین راستا تلاش کرده تا به صورت شفاهی و مکتوب نظر نمایندگان مجلس را تغییر دهند.

در همین راستا، مرتضی بانک دبیر دوبار بازنشسته شورای عالی مناطق آزاد که بنا به گفته دبیرخانه با استیذان (اذن طلبیدن) از رهبری همچنان مشغول به فعالیت است، در نامه‌ای به رئیس مجلس خواستار تجدید نظر مجلس در مورد حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده شد.

بانک در نامه به قالیباف در ۵ محور به حمایت از تداوم معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد پرداخته و آورده است: همانگونه که مستحضرید مجلس شورای اسلامی در مورخه ۹۹.۱۰.۲۲ تصویب نموده است مناطق آزاد در سال ۱۴۰۰ مشمول پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده می‌گردند که دارای ایرادات ذیل الذکر می‌باشد.

۱- این مصوبه به لحاظ وجود قوانین بالادستی از جمله ماده ۲۵ احکام دائمی برنامه توسعه کشور و همچنین قانون چگونگی اداره مناطق آزاد از جمله مواد ۱۳ و ۵ مغایرت و تداخل داشته لذا مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ مشکلات عدیده‌ای جهت مناطق آزاد ایجاد می‌نماید.

٢- مصوبه کمیسیون تلفیق فقط آثار روانی و سلب اعتماد عمومی سرمایه گذاران را در پی خواهد داشت و موجب کاهش رونق و سرمایه گذاری در مناطق ازاد خواهد شد چرا که تولیدکنندگان مناطق آزاد صنعتی و تجاری در هر صورت مالیات بر ارزش افزده را پرداخت می‌نمایند. هر کالایی که در مناطق آزاد صنعتی تجاری تولید می‌شود قبل از اینکه بخواهد وارد سرزمین اصلی شود قبل گیت گمرک ایران حقوق گمرکی بعلاوه مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت می‌نماید؛ بنابراین با مصوبه کمیسیون تلفیق فقط زمان پرداخت مالیات بر ارزش را از مصرف کننده نهایی به تولید کنندگان منطقه آزاد منتقل می‌نماید و ۹ درصد به سرمایه در گردش تولید کنندگان اضافه خواهد شد.

۳- حذف مالیات بر ارزش افزوده فقط در بخش گردشگری تاثیر خواهد داشت یعنی هزینه‌های سفر و بخش گردشگری را افزایش داده و تعداد گردشگران را کاهش خواهد داد.

۴- همانطور که مستحضرید کشور‌های همسایه از جمله امارات متحده عربی، عمان و سایر رقبا بیشترین معافیت‌ها و کمترین محدودیت‌ها در موانع سرمایه گذاری را دارند با حذف قانون مالیات بر ارزش افزوده به نظر می‌رسد مناطق آزاد از رقابت پذیری کمتری برخوردار شود.

۵- موضوع مالیات بر ارزش افزوده در لایحه جامع مالیات بر ارزش افزوده و همچنین در طرح اصلاح قانون مناطق آزاد و ویژه اقتصادی قرار دارد لذا طرح آن در قانون یک ساله بودجه موضوعیت ندارد.

خواهشمند است با توجه به بند ۱۱ سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی در خصوص توسعه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مواد ۱۳ و۵ قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و ماده ۶۵ احکام دائمی که اصراحت دارد مناطق آزاد صرفا با قانون خود اداره می‌گردند از تحمیل محدویت بیشتر به این مناطق اجتناب گردد در خاتمه از بذل محبت شما تشکر و قدردانی می‌نمایم».


تاکید سازمان امور مالیاتی و کارشناسان بر ضرورت حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد


عرفان قمی کارشناس اقتصادی درباره معافیت مالیات ارزش افزوده در مناطق آزاد گفته بود: «این معافیت در حالی به این مناطق اختصاص یافته که ۱۲.۵ میلیارد دلار رقم قاچاق سالانه کشور است که بنا بر اظهارات کارشناسان و مسئولان ۹۰ درصد آن یعنی ۱۱.۵ میلیارد دلار واردات از مبادی مناطق ویژه اقتصادی صورت می‌گیرد. در هر حال اگر ۱۵ درصد از این ۱۱.۵ میلیارد دلار به عنوان مالیات اخذ می‌شد رقم مالیات مستقیم که از این مناطق اخذ می‌شد ۱.۶ میلیارد دلار معادل ۱۳ هزار میلیارد تومان و مالیات غیرمستقیم بین ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان بود».

همچنین احمد زمانی، معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و امور بین‌الملل سازمان امور مالیاتی یکی از منتقدین معافیت‌های مالیاتی بوده و معتقد است: «بر اساس اذعان مراجع بین‌المللی، ایران بیشترین تنوع و عمق معافیت‌های مالیاتی را دارد که از آن‌ها سوء استفاده می‌شود مانند مناطق آزاد که آثار آن به‌شدت کشور را آزار می‌دهد و مالیات‌ها را تهدید می‌کند».

گفتنی است باتوجه به ضرورت شفافیت عملکرد مناطق آزاد در حوزه‌های مختلف، حذف این معافیت مالیاتی امری اجتناب ناپذیر است که می‌تواند جنبه درآمدزایی نیز برای دولت داشته باشد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معافیت مالیاتی ارزش افزوده مناطق آزاد نامه بانک به قالیباف مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مالیات بر ارزش افزوده مصوبه کمیسیون تلفیق حذف معافیت مالیات معافیت مالیاتی میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۵۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی فرآیندهای اقتصادی در مناطق آزاد اصلاح می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الله عبدالملکی در دیدار با سرمایه گذاران جزیره کیش، سرمایه گذاران را فرماندهان جنگ اقتصادی دانست و اظهار کرد: علاقه به حفظ و تقویت سرمایه گذاران در انقلاب اسلامی یک هدف ایدولوژیک است و نگاه ما به سرمایه گذار همچون مکتب‌های نئو لیبرالیسم مقطعی نیست.

وی با بیان اینکه در ادبیات اقتصاد بین الملل، مناطق آزاد جایگاه مستحکمی دارند، افزود: بند ۱۱ سیاست‌های کلی اقتصادی مقاومتی نیز بر اهمیت این مناطق تاکید کرده و نشانگر نقش تعیین کننده آن‌ها در افزایش تراز اقتصادی است؛ اما باید اذعان کرد که هرچند عملکرد مناطق آزاد ایران طی ۳۰ سال اخیر مثبت است، اما ایده‌آل نیست و انتظارات را برآورده نکرده است.

عبدالملکی مناطق آزاد را بهشت سرمایه گذاران توصیف کرد و ادامه داد: برخی اصلاحات در مناطق آزاد برای تسریع در روند سرمایه گذاری و رفع موانع ضروری است.

وی اضافه کرد: از مناطق آزاد خواسته شده تا تمامی فرآیندهای اداری مرتبط با سرمایه گذاری و مباحث اقتصادی را به دبیرخانه ارسال و این فرآیندهای توسط مشاوران برجسته کشوری بررسی شوند.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور مناطق آزاد در پاسخ به برخی شبهات در رابطه با رتبه بندی عملکرد مناطق آزاد، بیان کرد: هیچ منطقه آزادی به دلیل دریافت هزینه پایداری مورد تشویق قرار نمی‌گیرد و درآمد زایی حاصل از این روند نیز در رتبه بندی مطرح نیست.

وی همچنین از اجرا نشدن قوانین مربوط به مناطق آزاد انتقاد کرد و گفت: قوانین این مناطق نه تنها اجرا نمی‌شود، بلکه بیش از ۱۸۲ قانون نیز برای محدود کردن قوانین مناطق آزاد در ادوار مختلف مجلس صادر شده است.

عبدالملکی با قدردانی از اقدامات مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش برای توسعه منطقه، اظهار کرد: از هرگونه اقدام جهت توسعه اقتصادی منطقه حمایت می‌کنیم.

کد خبر 6064143

دیگر خبرها

  • نرخ مالیات بر ارزش افزوده افزایش یافت/ اعلام جزییات
  • مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی رسمی شد
  • نرخ مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصد شد
  • برخی فرآیندهای اقتصادی در مناطق آزاد اصلاح می‌شود
  • مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد
  • نرخ جدید مالیات بر ارزش افزوده اعلام شد
  • جهش چشمگیر قیمت گاز در انتظار شهروندان آلمانی
  • محاسبه مالیات بر ارزش افزوده با نرخ ۱۰ درصد
  • ضرورت اصلاحات مالیاتی لازم در جهت تقویت تولید/ چگونه سرمایه‌های خرد مردمی به سمت بخش مولد اقتصاد جذب می‌شود؟
  • جزئیات مالیات کارگران و کارمندان در سال 1403 / سقف معافیت مالیات حقوق ۱۴۰۳ چقدر است؟