Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-23@19:11:30 GMT

فقدان حس چشایی و بویایی تا ۵ ماه بعد از کرونا

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۰۸۸۸۶

آفتاب‌‌نیوز :

 بیماران بهبود یافته از بیماری کووید-۱۹ که پس از آلوده شدن به ویروس کرونا، حس بویایی و چشایی خود را از دست داده‌اند ممکن است تا پنج ماه این علائم در آنها وجود داشته باشد. تقریباً از هر شش فرد دارای علائم کووید-۱۹ یک نفر از انها از "آنوسمی" رنج می‌برند.

به گزارش دیلی میل، نابویایی یا کربویی یا آنوسمی(Anosmia) به طور رسمی به عنوان علامت عفونت ویروس کرونا شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داده‌های اداره آمار ملی نشان می‌دهد که نیمی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا دچار علائم می‌شوند که ۱۶ و ۱۷ درصد آنها به ترتیب دچار نوعی از علائم از دست دادن حس بویایی و چشایی می‌شوند. محققان دانشگاه کبک طی این مطالعه ۸۱۳ نفر از کارکنان بهداشتی که به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند را مورد بررسی و مطالعه قرار دادند.

بیش از یک سوم(۳۸ درصد) از کسانی که حواس خود را از دست داده بودند پس از گذشت پنج ماه همچنان به طور کامل حس چشایی خود را به دست نیاورده بودند.

شرکت کنندگان این مطالعه چند پرسشنامه‌ را پر کردند و آزمایشاتی را نیز برای ارزیابی حس چشایی و بویایی خود انجام دادند. این موارد به طور متوسط ​​پنج ماه پس از ابتلای افراد به کووید -۱۹ انجام شد و بنابراین محققان قادر به گفتن این موضوع نیستند که آیا نابویایی بیش از این مدت طول می‌کشد یا خیر.

دکتر "یوهانس فراسنلی"(Johannes Frasnelli) نویسنده تحقیق گفت: در حالی که کووید-۱۹ یک بیماری جدید است اما تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که بیشتر افراد در مراحل اولیه بیماری حس بویایی و چشایی خود را از دست می‌دهند. ما می‌خواستیم بیشتر مطالعه و بررسی کنیم تا دریابیم تا چه مدت علائمی مانند از دست دادن بویایی و چشایی در افراد ادامه دارد و در افراد مبتلا به کووید-۱۹ این علائم چقدر شدید است.

افراد حس بویایی و چشایی خود را در مقیاس ۰ تا ۱۰ درجه‌بندی کردند و صفر به معنای کاملاً بی حس است و ۱۰ به معنای یک حس قوی است.

میانگین نمره افرادی که از کووید بهبود یافته بودند نمره هشت بود در حالی که قبل از اینکه بیمار شوند، نمره آنها برای این حواس ۹ بود. از بین ۸۱۳ شرکت کننده، ۵۲۷ نفر حس چشایی خود را در طی مراحل اولیه بیماری از دست دادند. سی و هشت درصد(۲۰۰ نفر) از این افراد پنج ماه بعد حس چشایی خود را به دست نیاورده بودند.

این مطالعه هنوز مورد بازنگری بادقت قرار نگرفته است و در ۷۳ امین نشست سالانه آکادمی مغز و اعصاب آمریکا بین ۱۷ تا ۲۲ آوریل ارائه خواهد شد.

از دست دادن بویایی و چشایی به طور رسمی به عنوان یکی از علائم کووید-۱۹ در ۱۸ ماه مه سال ۲۰۲۰ شناخته شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بویایی چشایی کرونا ویروس حس بویایی و چشایی چشایی خود حس چشایی کووید ۱۹ پنج ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۸۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند، اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

به گزارش میزان، وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند.

شیوع سویه JN ۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN ۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است
  • اتفاقاتی که بعد از زیاده‌روی در مصرف هندوانه در بدن شما می‌افتد
  • رایج‌ترین علائم ام اس را بشناسید
  • اختلال اضطراب اجتماعی چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • کووید باعث تحریک آسم در کودکان نمی‌شود