۵ اسفند ۱۳۹۹
ماهی قرمز عامل انتقال کرونا نیست اما مراقب باشید
به گزارش خبرگزاری مهر، اداره کل دامپزشکی استان تهران اعلام کرد: ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور توصیه میشود که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات ذیل توجه شود؛
نخست اینکه ویروس کرونای عامل بیماری کووید ۱۹ در ماهیان بیمار زا نبوده و توصیههای بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است.
در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کنندههای مناسب اقدام شود.توصیههای بهداشتی در خرید ماهی ماهی قرمز
۱- ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.
۲- مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداریها با هماهنگی اداره دامپزشکی میباشند.
۳- در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
۴- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود.
۵- از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
توصیههای بهداشتی نگهداری ماهی قرمز
۱- پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
۲- با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
۳- در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.
۴- ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
۵- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر میباشد.
۶- بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲-۲۶ درجه سانتی گرد میباشد.
۷- غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
۸- به منظور تعویض آب هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود واز تعویض یکباره آب خودداری شود.
۹- در هنگام تعویض آب و...... نیازی به دستکاری ماهی نمیباشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.
۱۰- به منظور ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی، میتوان از نمک به میزان ۳ درصد و سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
۱۱- در پایان نوروز ماهیها را در رودخانهها و یا نهرها رها نکرده و در محلهای تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.
کد خبر 5154411منبع: مهر
کلیدواژه: اداره کل دامپزشکی استان تهران ماهی قرمز عید نوروز بانک مرکزی ایران قیمت دلار شاخص کل بورس ویروس کرونا قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی قیمت طلا بورس تهران اقتصاد آمریکا بازار سهام صادرات غیرنفتی قیمت سکه بهار آزادی سازمان کشورهای صادرکننده نفت بازگشت ارز صادراتی نگهداری ماهی خودداری شود ماهی قرمز تعویض آب
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه در مورد انتشار این خبر انتقاد یا پیشنهادی دارید لطفاٌ کد ۳۱۱۰۹۲۵۴ را به همراه موضوع به آدرس ایمیل [KHABARBAN] ارسال فرمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
علی مطهری: اگر رابطه با آمریکا به نفع انقلاب است، باید اینکار را بکنیم
همدستی و توطئه پوتین و نتانیاهو علیه ایران؛ در سوریه چه میگذرد؟
عکس| آگهی استخدام قبل از انقلاب با شرایط فوقالعاده
انتقاد تند اصولگرایان از نامه خاتمی به رهبری
فرهاد مجیدی سرمربی تیم فوتبال استقلال شد
خبر بعدی:
دلیل نیمکتنشینی طارمی در شب تلخ
تیم فوتبال پورتو شب گذشته در دیدار برگشت مرحله نیمه نهایی جام حذفی پرتغال برابر براگا با نتیجه ۲ به ۳ شکست خورد و از رسیدن به فینال باز ماند.
مهدی طارمی مهاجم ایرانی پورتو در تصمیمی عجیب از سوی سرمربی این تیم نیمکت نشین بود و وقتی تیمش دو گل دریافت کرد، در دقیقه ۲۳ برای جبران نتیجه وارد زمین شد؛ هرچند که تلاش طارمی هم ثمری نداشت. علاوه بر طارمی، زیدو و سرجیو اولیویرا دو بازیکن تاثیرگذار دیگر پورتو هم نیمکت نشین بودند.
«سرجیو کونسیسائو» سرمربی پورتو در پایان این مسابقه درباره نیمکت نشین کردن طارمی، اولیویرا و زیدو گفت: همیشه مسئولیت ۱۱ بازیکنی که وارد زمین میشوند با من است و فکر میکنم که بهترین ترکیب است. ما باید جنبههای مختلف را بررسی کنیم. باید استراتژی حریف را ببینیم و برای این کار به بازیکنانی نیاز داریم که از نظر جسمی خوب باشند.
وی افزود: زیدو و اولیویرا در این مسابقه زمان کمتری برای بازی داشتند اما این نمیتواند بهانه باشد. هر بازیکنی که در پورتو بازی میکند، باید برای نیم ساعت هم آماده باشد.
سرمربی پورتو خاطرنشان کرد: گاهی اوقات من را به دلیل تعویضهای دیرهنگام سرزنش میکنند. با توجه به استراتژی مسابقه تعویضها را انجام میدهم.