Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ نماینده آستان قدس رضوی گفت: سید مرتضی علم الهدی در آثار خود دارای نوآوری بود و در تقارب بین مذاهب نقش مهمی داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ‌قم، حجت‌الاسلام سید‌محمود مرویان حسینی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت رونمایی از آثار سید مرتضی علم الهدی درکنگره بین‌المللی سید مرتضی علم الهدی که در سالن اجتماعات دارالحدیث برگزار شد اظهار داشت: سید مرتضی ملقب به شریف مرتضی و علم الهدی از دانشمندان علمی قرن پنجم و چهارم تشیع است او هم‌دوره دانشمندانی هم چون شیخ مفید و شیخ طوسی است و شخصیت او بسیار برجسته و در زمینه‌های فقه و حدیث و تاریخ و هم‌چنین تفسیر و ادب اسلامی دارای نوآوری است آثار او کم‌نظیر و با عقلانیت دینی در تقریب بین مذاهب هم نقش مهمی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری برای تبیین شخصیت این عالم برجسته ضمن توصیه به معرفی هرچه بهتر آثار این عالم بر تحلیل شخصیت علمی و اندیشه‌های این عالم بزرگ تأکید داشتند در چندین دارالحدیث زیر نظر علمای بزرگ و شورای علمی معتبر 40 اثر از آثار برجسته این دانشمند را موردتحقیق و بازشناسی کرده است با درخواست دارالحدیث آستان قدس رضوی هم در این زمینه همکاری کرده و در حال بازخوانی و بررسی نهایی آثار این دانشمند و بررسی اشکالات فنی و اعرابی این آثار است.

‌پیکر شهدای تفحص در قم تشییع‌ شد+تصاویرمراسم تشییع پیکرهای شهدای تفحص در قم برگزار می‌شودهمکاری آموزشی دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم با حوزه‌های علمیه خارج از کشور آغاز شد

به گفته نماینده آستان قدس رضوی، از آثار سید مرتضی تاکنون 40 اثر گردآوری‌شده و دانشمندانی هم درباره شخصیت این عالم بزرگوار 60 جلد از 20 اثر این عالم تألیف داشتند دفتر بنیاد پژوهش‌های اسلامی قم هم در طی 40 نشست علمی با محققانی از تهران و مشهد و قم این آثار را بررسی و در گردآوری آن نقش داشتند.

 گردآوری 4 هزار و 500 اثر از مهم‌ترین دانشمندان و عالمان جهان اسلام طی 35 سال گذشته 

مرویان حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستاوردهای مهم این آستان در گردآوری تألیفات و آثار مهم عالم برجسته جهان اسلام و تشیع گفت: آستان قدس رضوی درزمینهٔ گردآوری و معرفی آثار مهم عالمان و دانشمندان قدم‌های مهم و ارزشمندی را برداشته و در این زمینه طی 35 سال گذشته بیش از 4 هزار و 500 اثر را از عالمان برجسته معرفی و در اختیار محققان و پژوهشگران قرار داده است.

وی افزود: این آثار به‌عنوان مهم‌ترین آثار تمدنی زیرساخت فرهنگی جهان اسلامی است طبق تأکید مقام معظم رهبری که باید دانشمندان و علمای ما در آثار خود در تمدن سازی در گام دوم انقلاب قدم بردارند این آثار می‌تواند در تمدن سازی نقش مهمی داشته باشد.

نماینده آستان قدس رضوی تصریح کرد: پژوهش و تحقیق درباره آثار هرکدام از دانشمندان بزرگ اسلام یک کار دشوار و طولانی و هزینه‌بر است آستان قدس رضوی در این زمینه گام‌های مهمی را برداشته است بنیاد پژوهش‌های اسلامی هم در این زمینه اشراف دارد این دانشمندان نقش مهمی در معرفی اندیشه‌های اسلامی و مکتب اهل‌بیت علیه‌السلام دارند.

به گفته مرویان حسینی؛ در آینده نزدیک از آثار شوشتری و حسین هندی تا اوایل سال 1400 رونمایی خواهد شد قرار بود همایش علمی در ارتباط با سید مرتضی علم الهدی داشته باشیم که به دلیل بحران کرونا به مجازی بودن اکتفا شد 80 اثر از آثار سید مرتضی از سوی علمای اهل سنت تألیف شده است.

گفتنی است؛ آثار برجسته سید مرتضی علم الهدی به‌عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی و کتاب سال حوزه انتخاب‌شده است.

انتهای پیام/454/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سید مرتضی علم الهدی آستان قدس رضوی جهان اسلام نقش مهمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۲۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی

در حال حاضر، بیش از 250 هزار و 600 منبع مطالعاتی متنوع با محوریت سیره و معارف اهل بیت(ع) در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی در دسترس اهل علم و پژوهش قرار دارد. 

قاسم فدایی‌راد مسئول امور کتابخانه تخصصی اهل بیت علیهم السلام(گوهرشاد سابق) سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با آستان نیوز اظهار کرد: این کتابخانه در حال حاضر دارای سه هزار و 919 نسخه خطی است که نسخه پشتیبان آن‌ها از طریق کتابخانه دیجیتال این سازمان در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد. 

وی ادامه داد: همچنین سه هزار و 545 نسخه کتاب چاپ سنگی، بیش از 120 هزار نسخه کتاب چاپی، 1700 لوح فشرده، 1500 نسخه پایان‌نامه و افزون بر 120 هزار نسخه کتاب الکترونیکی با محوریت سیره و معارف اهل بیت(ع) در این کتابخانه وجود دارد. 

 

معرفی خدمات و برنامه‌ها

فدایی‌راد بیان کرد: کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) ویژه پژوهشگران، طلاب علوم دینی و دانشجویان است، اما با توجه به شبانه‌روزی بودن کتابخانه، به زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت رضا(ع) و اعضای کتابخانه مرکزی و سایر کتابخانه‌های آستان قدس رضوی در زمان تعطیلی کتابخانه‌ها خدمات‌رسانی می‌کند.

وی گفت: همچنین این کتابخانه، یکی از بزرگترین کتابخانه‌های تخصصی و شبانه‌روزی در جهان اسلام به شمار می‌آید که از ابتدای تأسیس ویژه ارائه خدمات به آقایان بود، اما بنا به درخواست‌های مکرر مراجعان، بخش بانوان نیز در سال‌های اخیر در آن راه‌اندازی شد.

مسئول امور کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی با اشاره به این‌که در مجموع 433 هزار و 500 زائر و مجاور از خدمات این کتابخانه در سال گذشته بهره‌مند شدند، افزود: کتابخانه به طور میانگین ماهانه به 22 هزار نفر در بخش آقایان و 14 هزار نفر در بخش بانوان ارائه خدمت می‌کند. 

وی ادامه داد: برگزاری نشست‌های علمی به صورت سلسله نشست‌های رضوی، سیره و معارف اهل بیت(ع) به صورت حضوری و غیرحضوری و برپایی نمایشگاه کتاب و نرم‌افزار همزمان با مناسبت‌های اسلامی در محل دائمی نمایشگاه کتاب خود در ورودی کتابخانه، از جمله فعالیت‌های جانبی این کتابخانه تخصصی است. 

 

تاریخچه تأسیس کتابخانه

فدایی‌راد در خصوص تاریخچه کتابخانه تخصصی اهل بیت علیهم السلام یا گوهرشاد سابق حرم مطهر رضوی نیز اظهار کرد: هسته اولیه و اصلی کتابخانه جامع گوهرشاد با وقفیات مرحوم سید سعید طباطبایی نایینی، یکی از واقفان و بسترسازان فضای علم و اندیشه شکل گرفت و او این کتابخانه را در سال 1332 شمسی در جوار بارگاه منور رضوی بنیان نهاد. 

وی گفت: این واقف فرهنگ‌دوست با وقف پنج هزار نسخه خطی، چاپ سربی، چاپ سنگی و... به انضمام املاک و رقباتی برای اداره کتابخانه، نام خود را برای همیشه در زمره واقفان آستان قدس رضوی ثبت کرده است. 

وی افزود: پس از مدت‌ها فعالیت کتابخانه، باتوجه به افزایش تقاضای مراجعان برای بهره‌مندی از معارف اهل بیت(ع) و همچنین اهتمام بیشتر به اجرای نیت واقف آن، کتابخانه عمومی جامع گوهرشاد در آذرماه 1389 با عنوان جدید «کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع)» افتتاح شد و ارائه خدماتش را به صورت شبانه‌روزی به مشتاقان معارف اهل بیت(ع) اعم از زائر و مجاور دنبال کرد. 

فدایی‌راد ادامه داد: در این میان، با توجه به قرارگیری کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) در مسیر انجام پروژه زیرسطحی بست شیخ بهایی حرم مطهر رضوی، این کتابخانه به سالن اجتماعات دانشگاه علوم اسلامی رضوی واقع در صحن امام حسن مجتبی(ع) حرم مطهر منتقل شده است و در حال حاضر در این مکان به اهل علم و پژوهش خدمات‌رسانی می‌کند.

وی گفت: این کتابخانه در طول سال بجز پنج روز تعطیل رسمی اعم از بیست و نهم اسفندماه، اول و سیزدهم فروردین، تاسوعا و عاشورای حسینی، در سایر ایام به صورت 24 ساعته پذیرای علاقه‌مندان(آقایان) در محل موقت کنونی در صحن امام حسن مجتبی(ع) است. البته بخش بانوان آن از ساعت 7 تا 21 پذیرای مراجعان است. 

مسئول امور کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: عضویت در این کتابخانه تخصصی نیز از طریق کتابخانه مرکزی بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) و پیش ثبت‌نام در سایت کتابخانه مرکزی این آستان مقدس به نشانی https://library.razavi.ir امکان‌پذیر است.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی
  • مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!
  • لیگ برای این بازیکن ملی‌پوش پرسپولیس تمام شد
  • علم الهدی: دشمنان اسلام چشم به ولایت معصوم دارند
  • علم الهدی: دشمنان اسلام از مسائل سیاسی عبور کرده و چشم به ولایت معصوم دارند
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • نمایشگاه خوشنویسی هنرمندان در جهان اسلام برگزار می‌شود/ ساخت فیلمی با موضوع رضوی برای جشنواره فجر
  • آمادگی میزبانی برای رویداد خوشنویسی جهان اسلام/ خبر خوب آقای مدیر
  • تشریح جزئیات جشنواره‌های رضوی/ نمایشگاه آثار خوشنویسی جهان اسلام برگزار می‌شود