Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همزمان با بررسی لایحه بودجه، احکام بسیار مهم مالیاتی در زمینه های مختلف از جمله کالای لوکس، مناطق آزاد و... را تصویب کردند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ‍ "لوکس‌سواران در سال 1400 مالیات می‌دهند" این خبری از مصوبات بودجه ای مجلس  بود که روز گذشته بازتاب زیادی پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس نمایندگان مجلس میزان دریافت مالیات از انواع خودروهای لوکس را مشخص کردند. موضوع مالیات از کالای لوکس یکی از نکات چالش برانگیز در بحث مالیات ستانی است. در ابتدای بحث باید به این نکته اشاره کرد  که هدف وضع مالیات می تواند کاهش مصرف یک کالای خاص باشد مانند وضع مالیات بر کارخانه هایی که آلودگی ایجاد می‌کنند. گاهی نیز وضع مالیات برای توزیع درآمد است؛ یعنی از دهک بالا مالیات اخذ می شود و به دهک پایین تر پرداخت می شود.

به این ترتیب ابتدا باید خودروهای لوکس تعریف شوند. اگر منظور از خودروهای لوکس، خودروهایی با قیمت های خاص است، باید گفت این خودروها در خارج از کشور نیز مالیات های کلانی دارند و حتی گواهینامه این ماشین های لوکس نیز متفاوت است و افرادی خاص می توانند آن‌ها را خریداری کنند.
 این مالیات می تواند بدون اینکه خدشه ای به منافع ملی وارد شود برای دولت درآمدزایی داشته باشد و فرد ثروتمند هم مشکلی با پرداخت این مالیات ندارد. این مالیات ضمن اینکه برای دولت منافع مالی ایجاد می کند، بر روی خودروهای ارزان قیمت تأثیری نمی گذارد.
 بغزیان، استاد اقتصاد دانشگاه تهران معتقد است،  این مالیات می تواند یک پایه مالیات جدید باشد و برای کشور و دولت درآمد ایجاد کند و از سوی دیگر مردم را از نظر روانی تسکین می دهد که از افراد ثروتمند مالیات بیشتری دریافت می شود.

گفتنی است، در بند الحاقی (7) این تبصره آمده است:کلیه مالکین(اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین دارای شماره انتظامی شخصی به نام خود و فرزندان کمتر از 18 سال و محجور تحت تکفل که در پایان سال 1400 مجموع ارزش آنها بیش از ده میلیارد( 000/  000/  000/ 10) ریال باشد به شرح زیر مشمول مالیات سالانه خودرو می باشند:


1- تا مبلغ پانزده میلیارد( 000/  000/  000/ 15) ریال نسبت به مازاد ده میلیارد( 000/  000/  000/ 10) ریال یک درصد (1%)

2- تا مبلغ سی میلیارد( 000/  000/  000/ 30) ریال نسبت به مازاد پانزده میلیارد( 000/  000/  000/ 15) ریال دو درصد (2%)

3- تا مبلغ چهل و پنج میلیارد( 000/  000/  000/ 45) ریال نسبت به مازاد سی میلیارد( 000/  000/  000/ 30) ریال سه درصد (3%)

4- نسبت به مازاد چهل و پنج میلیارد( 000/  000/  000/ 45) ریال چهار درصد (4%)

ماخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند قیمت روز انواع خودرو با توجه به تاریخ ساخت یا واردات آن است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تا پایان سال 1399 تعیین و اعلام می شود.

جریمه سنگین مالیاتی برای وکلای فراری از مالیات

گفتنی است مجلس شورای اسلامی احکام  بسیار مهمی را در خصوص اخذ مالیات همزمان با  بررسی لایحه بودجه به تصویب رسانده است. بر اساس بند ع تبصره 6 ماده واحده لایحه بودجه، که دیروز تصویب شد، قوه قضائیه مکلف است ظرف مدت یک‌ماه پس از ابلاغ این قانون، سامانه تنظیم قرارداد الکترونیکی بین وکیل و موکل را تکمیل کند. 

تمام افراد فعال اعم از مشاوران و وکلای عضو مراکز وکلا، و کانون‌های وکلای دادگستری موظفند قراردادهای مالی خود با موکل را در این سامانه ثبت و تنظیم نمایند. شناسه(کد) یکتای صادر شده برای هر قرارداد توسط سامانه قرارداد الکترونیک، مبنای شناسایی مشاوران، وکلا و کانون‌های وکلای دادگستری در سامانه خدمات قضائی به منظور استخراج اطلاعات مالی مندرج در قرارداد و ابطال تمبر مالیاتی خواهد بود. 

بر این اساس سازمان امور مالیاتی در صورت اثبات خلاف گویی وکیل علاوه بر پیگیری موضوع در مراجع قضائی، نسبت به اعمال جریمه مالیاتی تا سقف پنج برابر اختلاف کشف شده اقدام می‌کند.

اینفلوئنسرهای اینستاگرامی هم مشمول مالیات شدند

این پایان کار نبود و  بر اساس دیگر مصوبات مجلس اینفلوئنسرها در سال 1400 مالیات پرداخت می کنند. بر اساس مصوبه نمایندگان مجلس، درآمدهای کاربران دارای بیش از 500 هزار دنبال کننده رسانه های کاربر محور از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود.

 براساس این بند الحاقی، درآمدهای کاربران دارای بیش از 500 هزار دنبال کننده رسانه های کاربر محور از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود. سازمان امور مالیاتی مکلف است ظرف دو ماه پس از لازم الاجرا شدن این بند دستورالعمل اجرایی مربوط به اخذ مالیات از درآمدهای کاربران حرفه ای رسانه های کاربر محور از محل تبلیغات را تهیه و به تائید وزیر اقتصاد و امور دارایی برساند. سازمان امور مالیاتی مکلف است لیست مودیان مالیاتی و خوداظهاری تهیه شده توسط آن ها را تهیه و در سایت سازمان در منظر عموم قرار دهد. 

حذف معافیت مالیات ارزش افزوده مناطق آزاد

اما یکی دیگر از مصوبات بسیار مهم مجلس حذف معافیت مالیات ارزش افزوده مناطق آزاد بود. هرچند دبیر شواری عالی مناطق آزاد در خصوص لغو مصوبه اولیه کمیسیون تلفیق با رئیس مجلس مکاتبه ای انجام داد اما در نهایت این حکم نیز به تصویب صحن علنی مجلس رسید.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مالیات مالیات سازمان امور مالیاتی نسبت به مازاد مشمول مالیات مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۰۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود

به گزارش تابناک اقتصادی؛ باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: اول اردیبهشت ماه، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیئت دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.  

براین اساس کالاهای مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند. نکته قابل توجه در این میان حذف کالای چای از این لیست است.  

در این راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به ۱۰ درصد را تصمیمی نادرست خواندند.  

یکی از فعالان صنعت چای گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود.  

 طاهری اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می شود.  

این فعال صنعت چای با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هریک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.  

او ادامه داد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می آورد.   

این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های وارد شده به  صنعت چای در یکسال و نیم گذشته، گفت:  مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاشی فوق العاده، ایجاد شده دچار خدشه نشود.

دیگر خبرها

  • ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • ۲ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی به سلامت گلستان اختصاص یافت
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • آیا ارزش افزوده همان هیولایی است که از آن می‌ترسیم؟
  • ابلاغ مصوبه دولت برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده
  • مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی، دارو و شیر خشک یک درصد شد
  • مجلس مانع ساماندهی معافیت مالیاتی صندوق‌های بورسی می‌شود؟
  • مجلس مانع ساماندهی معافیت مالیاتی صندوق های بورسی می شود؟
  • تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی