Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس درباره سند ملی مسجد، اظهار داشت: گرچه این سند در مجموعه اسناد تحت سند مهندسی فرهنگی کشور تعبیه شده است اما صرفاً به این دلیل اهمیت پیدا نکرده است.

وی با تأکید بر اینکه به میزان اهمیت جایگاه مسجد، این سند نیز حائز اهمیت است، گفت: همه آن ادله بلندی که در تعالیم اسلام ناب و رهبران این مکتب پیرامون اهتمام به امر مسجد بیان شده، دلایلی محکم بر اهمیت سند ملی مسجد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: نگاه ما این است که سند ملی مسجد مبنای عمل واقع شود. قرار است معیارهای مسجد با تراز مورد توقع اسلام ناب، در این سند به خوبی دیده شده و دنبال شود.

تجربه تلخ سیاست‌گذاری برای مسجد بدون در نظر گرفتن ظرفیت‌های مردمی

قمی با ابراز تأسف از اینکه تاکنون تجربه خوبی از امعان نظر دستگاه‌ها در امر مسجد نداشته‌ایم، گفت: دستگاه‌های مختلفی وجود دارند که به حکم حاکمیت اسلام در جمهوری اسلامی، موظف هستند اهتمام واقعی و روز افزون نسبت به مسائل مسجد داشته باشند نه اینکه صرفاً حرکت‌های شعاری از آنها مشاهده کنیم.

وی حضور و فعالیت مردم برای اداره امورات مسجد را امری ضروری خواند و افزود: جایگاه مسجد به زندگی، خانوده، تربیت، هدایت، نظام و امامت جامعه و بسیاری از مسئله‌های مردم گره خورده و می‌خورد؛ بر همین اساس امر مسجد برای مردم ایران مقدس و عزیز است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: باید در طراحی سند ملی مسجد، آراء نخبگان و فرهیختگان تجمیع شود به این جهت که نظرهای مردم را نمایندگی کنند و برای حضور مردم برای پیاده سازی واقعی سند مسجد زمینه سازی کنند؛ اگر مردم پای کار اقامه مکتب و مسجد نیایند کارها آن‌گونه که باید پیش نمی‌رود.

لزوم فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی برای سند ملی مسجد

قمی به بحث فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی مسجد محوری تأکید کرد و گفت: مردم باید سند را ببینند و آن را جدی بگیرند بدین منظور لازم است که سازوکاری طراحی شود. معمولاً این اسناد به مردم ربطی پیدا نمی‌کنند و صرفاً به دستگاه‌های حاکمیتی ابلاغ می‌شوند، نتیجه این می‌شود که برای پیدا کردن این اسناد باید به کتابخانه اتاق کار مسئولان مراجعه کنید.

وی یادآور شد: درست است که سند ملی باید مبنای عمل و برنامه ریزی سازمان‌ها و دستگاه‌ها باشد اما مجموعه‌ها، پویش‌ها و خیزش‌های مردمی و فرهنگ عمومی مردم باید به مرور به امر مسجد اهتمام پیدا کنند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: سند ملی مسجد باید این مهم را تسهیل کند و در طراحی آن نیز باید این مسئله لحاظ شده و برای فرهنگ سازی و گفتمان سازی آن تلاش شود. مردم اجمالاً می دانند که سند تحولی آموزش و پرورش وجود دارد؛ اما درباره سند ملی مسجد، مردم باید بیشتر بدانند.

قمی مساجد را سنگر اسلام و پایگاه ترویج حیات طیبه خواند و گفت: اگر مسجد یک محله احیاء و آباد شود، مردم آن محل، زندگی آبادتری خواهند داشت.

مأموریت تدوین سند ملی مسجد از سوی سازمان تبلیغات اسلامی به بنیاد هدایت واگذار شده است. این طرح پس از تدوین برای تصویب و ابلاغ به نهادهای ذی‌ربط، در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مسجد احیا تبلیغات قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی سند ملی مسجد دستگاه ها امر مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۹۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد از نحوه قیمت گذاری زمین توسط کارشناسان دستگاه‌های دولتی وعمومی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، دکتر محمد صالح جوکار در جمع مردم محله اسدآباد یزد، با انتقاد از قیمت گذاری زمین توسط کارشناسان دستگاه‌های دولتی وعمومی، گفت: متأسفانه نحوه نرخ گذاری کارشناسان این دستگاه‌ها به گونه‌ای است که در زمان خرید زمین از مردم نرخ را پایین اعلام می‌کنند، ولی در زمان فروش زمین، قیمت آن را بیشتر اعلام می‌کنند، این کار اصلا درست نیست و حق مردم ضایع می‌شود. 
نماینده مردم یزد، اشکذر و زارچ در مجلس با تأکید بر اینکه محله اسدآباد نیازمند مدرسه است، اظهار داشت: در حال حاضر دبستانی با بیش از ۴۰ دانش آموز در هر کلاس در این محله وجود دارد و به هیچ عنوان قابل قبول نیست که سرانه فضای اموزشی در این منطقه کم باشد.
وی اضافه کرد: حتی اگر در محله اسدآباد زمین برای ساخت مدرسه وجود نداشته باشد و یا خیری هم نباشد که زمین برای این منظور اهدا کند، باید زمین با کاربری آموزشی در این منطقه بر اساس طرح خریداری و مدرسه در این محله ساخته شود.
نماینده مردم در ادامه با بیان اینکه پساب یزد همچنان رها است و با شروع فصل تابستان، مشکلاتی برای مردم شاهدیه، زارچ و اشکذر ایجاد خواهد شد، اضافه کرد: بار‌ها نسبت به ایجاد شبکه و تسریع در اجرای ان تأکید کردم؛ ولی اعلام می‌شود که بودجه لازم برای این کار نیست، در حالی که با فروش پساب، می‌توان هزینه مورد نیاز آن را تأمین کرد.
جوکار تأکید کرد: طی مدت یک هفته باید توسط شرکت آب و فاضلاب استان یزد و شرکت آب منطقه‌ای استان، پساب رها شده، تعیین تکلیف شود.
جوکار در پایان به عدم آشنایی مردم با قوانین حمایتی و مشکلات پیش آمده برای شهروندان اشاره کرد و گفت: متأسفانه این عدم آشنایی مردم با قوانین جاری کشور، سبب بروز مشکلات بسیاری برای آنها شده، که لازم است که به دنبال آشنایی با این قوانین باشند. زین پس، طی توافقی که صورت گرفته، سرپرست دیوان عدالت اداری استان یزد در دیدار‌های مردمی حضور خواهند داشت و با توجه به نقش این مجموعه در تظلم خواهی مردم از دستگاه‌ها، پیگیر احقاق حقوق آنها خواهند بود.

دیگر خبرها

  • نرخ رهن مسکن تهران؛ رهن در محله آذری با ۳۵۰ میلیون تومان
  • تکیه تاریخی سادات اخوی احیا و بازسازی می‌شود
  • (ویدئو) درخواست کمک امام جماعت از طریق بلندگوی مسجد
  • طرح «حکمرانی محله محور» با حضور مردم در ورامین اجرا می شود
  • تخصیص ۴۴ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های محله‌محور منطقه ۵ اصفهان
  • داستان شور نمکی‌ها و قصه شیرین کیک‌ و نوشابه بعدازظهر
  • آمادگی نانوایی‌های کرمانشاه برای پخت نان کامل
  • برنامه‌ریزی شهری برای مقابله با چاقی شهروندان
  • انتقاد جوکار از نحوه قیمت گذاری توسط کارشناسان دستگاه‌های دولتی وعمومی
  • انتقاد از نحوه قیمت گذاری زمین توسط کارشناسان دستگاه‌های دولتی وعمومی