Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@17:12:04 GMT

«راهنمای فیلم سینمای ایران» کتابی تقویمی نیست

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۳۰۵۰۵

«راهنمای فیلم سینمای ایران» کتابی تقویمی نیست

سیدحسن حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا، درباره مدت زمان پژوهش برای نوشتن کتاب راهنمای فیلم سینمای ایران، اظهار داشت: تحقیق و پژوهش برای نوشتن این کتاب از سال ۹۴ به همراه یک تیم چند نفره آغاز شد که بعد از ۵ سال پژوهش درنهایت یک سال هم کارهایی چون نمونه خوانی، صفحه آرایی، آماده سازی تصایر و کلا امور چاپِ آن زمان برد تا امسال به دست مخاطبان و علاقمندان سینما برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره تفاوت این پژوهش با دیگر آثاری از این دست، گفت: بیشتر متن‌هایی که درباره تاریخ سینما نوشته شده رویکرد تقویمی دارد و رخدادها را اعلام و انتشار کرده‌اند اما ما تلاش کرده‌ایم در این کتاب خیلی فراتر از این موضوع عمل کنیم.

این پژوهشگر افزود: کتاب راهنمای فیلم سینمای ایران از ۵۱۷ مدخل (فیلم) تشکیل شده است که هر فیلم به عنوان یک متن در زمینه‌های مختلف مورد بررسی، تحلیل و نقد قرار گرفته که در واقع این فیلم‌ها برگزیده فیلم‌های سینمای ایران در سال‌های ۱۳۰۹ تا ۱۳۶۱ هستند.

حسینی با بیان اینکه هر فیلم به عنوان یک مدخل داری معنای مستقلی در کتاب است، ادامه داد: در عین حال این کتاب چون یک مطالعه بینارشته‌ای دارد بنابراین مجموع آثار بررسی شده در موضوعاتی مثل جامعه‌شناسی و مردم‌شناسی برسی شده و به نوعی تصویر و بازتابی از ایران آن زمان را نشان می‌دهد.

وی تاکید کرد: البته هر فیلم در عین اینکه به عنوان یک مدخل شناخته می‌شود در مجموع نیز به مدخل‌های دیگر مرتبط است تا تصویر درستی از ایران آن سال‌ها را برای ما ترسیم کند و در واقع اساسی‌ترین تفاوت این کتاب با سایر نمونه‌های مشابه که پیش از این منتشر شده‌اند، بخش «نقد فیلم» است.

نویسنده کتاب راهنمای فیلم سینمای ایران، گفت: در این کتاب تاریخ نگاری فنی، اقتصادی و اجتماعی صورت گرفته است. یعنی متون پیش از این شرح وقایع بوده اما ما در این کتاب بررسی علت این وقایع را کنکاش کرده‌ایم.

حسینی درباره عمده تفاوت این کتاب با آثاری که به فرهنگ فیلم‌ها پرداخته است، توضیح داد: فرق عمده کتاب راهنمای فیلم سینمای ایران در نقد مقاله‌ها است یعنی درباره هر فیلم ما شناسنامه مختصری آورده‌ایم. بعد خلاصه داستان مفصل که در دیگر آثار مشابه به این شکل نیست و در نهایت در بخش نقد مقاله به بررسی ایران آن زمان و تاثیر آن بر این فیلم پرداخته شده است.

این نویسنده ادامه داد: در این مقطع زمانی بین سال‌های ۱۳۰۹ تا ۱۳۶۱ بیش از یک هزار و ۲۰۰ فیلم ساخته شده است که بنده یک هزار و ۳۰ فیلم از این آثار را دیده‌ام و از بین این تعداد ۵۱۷ فیلم برای معرفی در کتاب انتخاب شده است.

حسینی ادامه داد: معیار انتخاب فیلم‌ها نیز موضوعاتی است از جمله اینکه فیلم شاخص باشند و بتواند یکی از چرخه‌های تولید چون فیلم‌های روستایی، جاهلی، کمدی، جنایی، جیمزباندی، وسترن‌های فارسی، فیلم‌های سیرکی خلیل عقاب و... را نمایندگی کند.

وی ادامه داد: همچنین اقتباس‌های عجیب و غریب سینمای فارسی از آثار نویسندگانی چون شکسپیر، ایبسن یا ناباکوف و ارجاعات این فیلم‌ها به اندیشمندانی چون فرید مورد اشاره قرار گرفته است.

حسینی افزود: در کتاب راهنمای فیلم سینمای ایران تلاش شده به جزئیاتی مثل بازیگران نقش منفی، بازیگران فرعی و مواردی از این دست به صورت جداگانه پرداخته شود تا برای مطالعه راحت تر و قابل دسترس تر باشد.

این پژوهشگر درباره جلد دوم کتاب راهنمای فیلم سینمای ایران و پرداختن به سینمای ایران از سال ۶۱ به بعد نیز، توضیح داد: کار پژوهشی از آنجایی که زمان‌بر است و متاسفانه کمتر هم مورد حمایت قرارمی گیرد احتمالا به اندازه جلد اول یعنی حدود ۶ سال زمان خواهد برد.

وی اضافه کرد: قاعدتا باید در جلد دوم سینمای ایران از سال ۶۱ تا ۱۴۰۰ را بررسی کرد که امیدواریم شرایطی فراهم شود تا با تیم پژوهشی بتوانیم در زمان کمتری جلد دوم کتاب را آماده کنیم.

به گزارش ایرنا، جلد نخست کتاب راهنمای فیلم سینمای ایران از سوی انتشارات روزنه‌کار روانه بازار نشر شد. همچنین در انتشار این کتاب منتقدان سینمایی و پژوهشگرانی همچون خسرو دهقان، بهزاد رحیمیان، علیرضا محمودی، علی قلی‌پور، بهداد آوندامینی و علی پاپلی یزدی نیز با حسن حسینی همکاری کرده‌اند.

این کتاب در ۸۲۰ صفحه، در قطع رحلی با قیمت ۳۲۵ هزار تومان و به تیراژ ۷۷۰ نسخه از سوی انتشارات روزنه‌کار منتشر شده است.

برچسب‌ها سید حسن حسینی سینمای ایران اختصاصی ایرنا کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید حسن حسینی سینمای ایران اختصاصی ایرنا سید حسن حسینی سینمای ایران اختصاصی ایرنا کتاب اخبار کنکور کتاب راهنمای فیلم سینمای ایران فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۰۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۳ سازمان سینمایی منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد.

متن این فراخوان به این شرح است:

معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی، با هدف ارتقای سینمای ایران از طریق مساله‌یابی دقیق و شناخت چالش‌های اصلی آن، محور‌های پژوهشی سازمان سینمایی را (که با نظرخواهی از سینماگران، پژوهشکده‌ها پژوهشگران، استادان دانشگاه، بخش‌های مختلف سازمان سینمایی، اصناف و انجمن‌های سینمایی گردآوری شده است) با رویکرد میان‌رشته‌ای و کاربردی، پس از پالایش توسط شورای پژوهشی معاونت، به شرح زیر اعلام می‌نماید:

محور‌های پژوهشی:

۱- سینمای ایران، گفتمان و آرمان‌های انقلاب اسلامی

۲- سینمای دفاع مقدس و مقاومت

۳- جهش تولید در سینمای ایران و چالش‌های پیش رو

۴- کارکرد‌های سینما در روایت پیشرفت ایران اسلامی و امید افزایی

۵- طراحی الگوی بهره‌گیری از ظرفیت زیست بوم علم و فناوری در توسعه زیرساخت‌های سینما درایران

۶- ظرفیت‌های سینما در کار آفرینی و اشتغال

۷- ظرفیت‌های روایی سینمای ایران درخارج از تهران (مستند، انیمیشن و داستانی)

۸-سینما، فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی (ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای آینده سینمای ایران)

۹- موانع و راهکار‌های تقویت فیلمنامه در سینمای ایران

۱۰- ظرفیت‌های ادبیات فارسی، فرهنگ عامه و موسیقی محلی در تولید آثار انیمیشن، مستند و داستانی

۱۱- خلاء‌ها و چالش‌های حقوقی سینمای ایران (حقوق مخاطب، مالکیت معنوی، نظام قرارداد‌ها و ...)

سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، از کلیه مراکز علمی و پژوهشی، اساتید و پژوهشگران برای همکاری دعوت به عمل می‌آورد.

علاوه بر حمایت از طرح‌های پژوهشی در محور‌های ده‌گانه یاد شده، چنانچه پایان نامه‌هایی به موضوعات مذکور بپردازند و یا به صورت خلاقانه به یکی از نیاز‌های کاربردی سینمای ایران پاسخ دهند، درمقطع کارشناسی ارشد تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال و درمقطع دکتری تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال، مورد حمایت قرارخواهند گرفت.

پژوهشگران محترم قبل از ارائه طرح‌نامه پژوهشی (پروپوزال)، ارائه فرم درخواست طرح اولیه پژوهشی (RFP) و قطعی کردن عنوان پژوهش، ضروری است برای دریافت فرم مربوطه به آدرس سایت اینترنتی زیر مراجعه نمایید.

apf.farhang.gov.ir/fa/deputy/appliedresearch

• مهلت ارسال آثار: ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
درخواست‌ها و طرح‌نامه‌های پژوهشی می‌بایستی به ایمیل‌های معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی cinemares@chmail.ir ارسال شوند. بدیهی است این طرح‌ها، نزد سازمان امانت خواهند بود.

شماره تماس: ۳۸۵۱۲۲۳۴ - ۰۹۱۲۵۳۶۶۶۸۵

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتشار شماره پنجم سمرقند با ویژه‌نامه تاریخ و فرهنگ «بخارا»
  • بزرگداشت کیومرث پوراحمد ؛ میراث این فیلمساز چه بود؟
  • کیومرث پوراحمد پرچمدار سینمای کودک بود
  • تبلیغات ۱۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران در شبکه GEM
  • بیش از 100 میلیارد تومان هزینه سینمای ایران برای تبلیغ در شبکه جم
  • تسخیر «سینمای ایران» با کمدی اتفاق خوبی نیست
  • نرخ دستمزد صنف تدارکات سینمای ایران تعیین شد/ سقف ۷۰ میلیون تومان
  • جزئیاتی تازه درباره سال گربه و بهرام افشاری | کمدی متفاوت در سینمای ایران
  • اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۳ سازمان سینمایی منتشر شد
  • بهترین فیلم‌های ایرانی دهه شصتی (+عکس)