Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر پرتغال رسما "آنتونیو گوترش"، را برای دور دوم به عنوان نامزد عهده داری دبیرکلی سازمان ملل معرفی کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "آر ان دی" آلمان، دولت پرتغال رسما "آنتونی گوترش"، دبیر کل سازمان ملل متحد را مجددا برای دور دوم نامزد عهده داری این مسئولیت مهم بین‌المللی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

"آنتونیا کاستا"، نخست وزیر پرتغال روز گذشته در پیامی توئیتری نوشت: گوترش وظیفه خود را با استقلال، صلاحیت و شایستگی برای گفتگو انجام داده است. وی نوشته‌ای را با مضمون اعلام نامزدی مجدد گوترش به روسای مجمع عمومی سازمان ملل متحد و شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرد.

سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد هم بابت این حمایت از دولت پرتغال قدر دادنی کرده و اعلام کرد که گوترش همه تلاش خود را برای محقق کردن اعتماد انجام خواهد داد.

گوترش اوایل سال جاری میلادی هم خبر داده بود که تصمیم دارد برای دور بعد هم نامزد دبیر کلی سازمان ملل شود.

گوترش 71 ساله اوایل سال 2017 به عنوان دبیر کل سازمان ملل انتخاب شد و مسئولیت وی د ر این دوره در پایان سال جاری میلادی خاتمه می یابد.

تا به حال هیچ رقیب تایید شده‌ای برای گوترش معرفی نشده است. به طور سنتی 5 قدرت دارنده حق وتو یعنی ایالات متحده آمریکا، چین، روسیه، انگلیس و فرانسه تاثیر تعیین کننده‌ای در انتصاب این سمت دارند. منتقدان این انتقاد را وارد می کنند که روند نامزدی برای این سمت مهم بین‌المللی به اندازه کافی شفاف نیست و خواهان روی کار آمدن یک زن برای اولین بار در این سمت هستند.

آنتونیو کاستا، نخست وزیر پرتغال در لیسبون با ارائه پیشنهاد نام نخست وزیر پیشین پرتغال برای دومین بار برای عهده داری دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: "طی پنج سال گذشته، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به صورت بی مثال به این سازمان، منشور و ارزش‌های آن خدمت کرده است. این مساله مطمئنا برای پرتغال افتخار آفرین بوده است، اما مهمتر از همه به ارزش‌های بنیادی از جمله انسان گرایی که منشور ملل متحد از آن الهام گرفته و باید از آن به درستی ترویج و دفاع شود، قدرت جدیدی بخشیده است."

وی همچنین تاکید کرد که پنج سال اخیر به ویژه دوران سختی بود چراکه در جهان بحث زیادی بین بازگشت به ملی گرایی، انزوا یا دفاع از چند جانبه‌گرایی وجود داشت.

وی همچنین به چالش‌های بزرگ دیگر امروز مانند بیماری همه گیر کووید-19، مبارزه با تغییرات آب و هوا، محافظت از اقیانوس‌ها و ارتقای صلح و حقوق بشر در مقیاس جهانی اشاره کرد.

سازمان ملل متحد روند رسمی انتخاب دبیرکل بعدی این سازمان را در ماه جاری میلادی آغاز کرده و از همه 193 کشور عضو خواست نام اسامی نامزدها را برای تصدی این پست ارسال کنند.

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس که ریاست موقت بر شورای امنیت سازمان ملل متحد را بر عهده دارد آنتونیو گوترش را برای دوره دوم تصویب کرده است. آلمان هم حمایت خود از دبیرکل فعلی سازمان ملل را علنی کرده است.

سازمان ملل خواستار توقف فوری تخریب خانه‌های فلسطینیان شدقصد آمریکا برای بازگشت به شورای حقوق بشر سازمان ملل

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان ملل سازمان ملل کل سازمان ملل متحد دبیر کل سازمان ملل نخست وزیر برای دور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۱۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست شورای امنیت با موضوع عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل/

به گزارش جماران؛ دبیرکل سازمان ملل امروز (پنج‌شنبه) در سخنانی تاکید کرد که زمان پایان دادن به این چرخه انتقام خونین فرا رسیده است و پایان دادن به خصومت‌ها در غزه، تنش‌های گسترده در «خاورمیانه» را خنثی خواهد کرد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل گفت: خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد و زمان پایان دادن به این چرخه انتقام خونین فرا رسیده است. پایان دادن به خصومت‌ها در غزه تنش‌های گسترده در خاورمیانه را خنثی خواهد کرد. عملیات نظامی اسرائیل در غزه که ۷ ماه است ادامه دارد، جهنمی ایجاد کرده است.

گوترش افزود: یونیسف از کشته شدن ۱۳۹۰۰ کودک فلسطینی در حملات هولناک و کورکورانه در غزه خبر داده است. محدودیت‌های اسرائیل ارائه و تامین خدمات و کمک‌ها به نیازمندان در نوار غزه را پیچیده می‌کند. اسرائیل اخیرا بیش از ۴۰ درصد درخواست‌های سازمان ملل برای ارسال کمک به نوار غزه را رد کرده است.

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: امدادگران به طرز وحشتناکی در نوار غزه کشته می‌شوند و من خواستار تحقیق درباره این رویدادها هستم. تیم‌های بشردوستانه به تنهایی نمی‌توانند به بحران در نوار غزه رسیدگی کنند.

گوترش همچنین با اشاره به کرانه باختری گفت: یک رویکرد جامع برای آرامش باید اتخاذ شود که شامل کرانه باختری اشغالی شود. سال گذشته شاهد بالاترین میزان حملات شهرک‌نشینان به فلسطینیان در کرانه باختری بودیم. از اسرائیل می‌خواهم به این سطح بی‌سابقه خشونت شهرک‌نشینان علیه فلسطینی‌ها پایان دهد.

گوترش تاکید کرد که رژیم صهیونیستی و جامعه بین‌المللی باید محیطی را برای ایجاد یک دولت فلسطینی که قادر به کارکرد موثر باشد، فراهم کنند.

گوترش در ادامه سخنانش گفت که تلاش‌هایی در راستای تنش‌زدایی باید شامل وضعیت ملتهب جنوب لبنان هم باشد. او ادامه داد: تلاش‌هایی در راستای تنش‌زدایی باید ایمنی دریانوردی در دریای سرخ را هم تضمین کند.

آنتونیو گوترش حملات در دریای سرخ را «تهدیدی برای امنیت ناوبری و زنجیره تامین» دانست و گفت این «تهدیدی برای وقوع یک درگیری بین‌المللی است.»

دبیرکل سازمان ملل متحده همچنین تاکید کرد که «ناکامی در پیشرفت به سوی راه‌حل ۲دولتی، هم اسرائیلی‌ها و هم فلسطینی‌ها را مجبور می‌کند که در معرض خطر دائمی خشونت زندگی کنند.»

او با اشاره به اینکه نزدیک به ۲۵۰ امدادگر از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در غزه کشته شده اند، خواستار تحقیقات کامل در مورد این مرگ های غم انگیز شد.

دبیرکل سازمان ملل با هشدار به «تشدید خطرناک» در لفاظی ها و اقدامات در خاورمیانه گفت که یک اشتباه محاسباتی می تواند منجر به یک درگیری ویرانگر شود.

او گفت: روزهای اخیر شاهد تشدید تنش خطرناکی - در گفتار و کردار بوده‌ایم. یک اشتباه محاسباتی، یک اشتباه ارتباطی، یک اشتباه، می‌تواند منجر به یک درگیری منطقه‌ای تمام عیار غیرقابل تصوری شود که برای همه طرفین درگیر و برای بقیه جهان ویرانگر خواهد بود. همه طرف ها باید حداکثر خویشتنداری را در چنین فضای متشنجی به کار گیرند.

گوترش در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «زمان پایان دادن به چرخه خونین انتقام‌گیری (میان رژیم صهیونیستی و ایران) فرا رسیده است. زمان توقف فرا رسیده است. جامعه بین‌المللی باید برای جلوگیری از هرگونه اقدامی که می‌تواند کل خاورمیانه را به حاشیه راند و تأثیر مخربی بر غیرنظامیان داشته باشد، همکاری کند.»


 

 نماینده تشکیلات خودگردان در نشست شورای امنیت در سازمان ملل:

اعطای عضویت کامل به فلسطین بخشی از بی‌عدالتی تاریخی علیه ملت فلسطین را از بین می برد.

ما حق عضویت کامل را با تصمیم بین المللی داریم نه از طریق مذاکره.

 هرکسی که مانع اعطای عضویت کامل به ما شود، به تحقق صلح در منطقه ما کمک نمی کند.

اینکه ما مشغول تلاش برای عضویت کامل فلسطین هستیم، باعث نمی‌شود جنگ همه جانبه‌ای که در غزه در حال وقوع است را فراموش کنیم.

اکثریت باریکه غزه غیرقابل سکونت شده است.

حملات شهرک نشینان علیه شهروندان ما در کرانه باختری و قدس اشغالی در حال افزایش است.

جامعه جهانی نباید اجازه دهد هیچ کشوری از مجازات فرار کند.

مسئولیت جنگ بر عهده کشورهایی است که «اسرائیل» را مسلح می کنند.

 

 

گزافه‌گویی نماینده رژیم اسرائیل در شورای امنیت:

اگر تصمیم برای عضویت کامل فلسطین اتخاذ شود، این شورا تروریستی خواهد بود نه شورای امنیت.

اگر تصمیم برای عضویت کامل فلسطین اتخاذ شود، هر گونه مذاکره در مورد سازش پیچیده خواهد شد.

حضور نماینده ایران در میان ما بزرگترین گواه بر این است که سازمان ملل جایگاه خود را از دست داده و به پناهگاه تروریسم تبدیل شده است.

چطور ممکن است وزیر امور خارجه ایران در میان ما باشد در حالی که ایران مسئول حملات 7 اکتبر بود؟

این شورا به صحبت در مورد غزه و تکرار عباراتی مانند حقوق بشر ادامه خواهد داد و به هیچ چیز دیگری اهمیت نخواهد داد.

این شورا بر هیچ بحران فوری جهانی مانند اوکراین یا سودان تمرکز نمی کند و تنها به غزه می پردازد.

رفتار این شورا فقط در خدمت سنوار و ایران است.

هرگونه تصمیم برای اعطای عضویت کامل به یک رژیم تروریستی، آغاز فروپاشی نظام سازمان ملل خواهد بود.

 

 

نماینده روسیه در شورای امنیت:

 آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است.

خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد.

 «اسرائیل» کاروان های بشردوستانه در غزه را هدف قرار می دهد و مانع کار آنها می شود.

 

نماینده انگلیس در شورای امنیت: 

حمله ایران به «اسرائیل» را محکوم می کنیم و مصمم به حفظ ثبات در منطقه هستیم.

حمله 7 اکتبر را محکوم می کنیم و خواهان آزادی فوری همه گروگان‌ها هستیم.

باریکه غزه شاهد یک بحران انسانی ناگوار و فزاینده است.

از راه حل دو کشوری که امنیت و ثبات فلسطینی ها و «اسرائیل» را تضمین می کند، حمایت می‌کنیم.

 بار دیگر از «اسرائیل» می‌خواهیم فوراً شهرک‌سازی را متوقف کند.

 

تکمیل می شود...

دیگر خبرها

  • دیدار وزیر خارجه کشورمان با گوترش
  • دیدار امیرعبداللهیان و آنتونیو گوترش
  • وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل دیدار و گفتگو کرد
  • وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل دیدار و گفت‌وگو کرد
  • دیدار وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل
  • ​هشدار دبیرکل سازمان ملل درباره وقوع «درگیری منطقه‌ای تمام‌عیار»
  • نشست شورای امنیت با موضوع عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل/
  • گوترش: خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد
  • گوترش: اسرائیل جهنم شعله‌ور در غزه به راه انداخته است
  • گوترش : خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد