Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-03-29@02:25:03 GMT

بازگشت روند نزولی به معاملات هفتگی بورس

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۳۲۲۲۳

بازگشت روند نزولی به معاملات هفتگی بورس

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفته جاری (۶ اسفند ‌ماه) به عدد یک میلیون و ۲۰۵ هزار واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته حدود ۲.۷ درصد افت داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شاخص بورس در معاملات هفته‌ای که گذشت ۳۳ هزار واحد کاهش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (‌۲۹ بهمن ماه) در حالی با رقم یک میلیون و ۲۳۸ هزار واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (‌۶ اسفند) به یک میلیون و ۲۰۵ هزار واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) در پایان هفته گذشته ۴۳۸ هزار و ۹۶۶ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۴۳۴ هزار و ۳۸۹ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) از ۲۸۶ هزار و ۹۵۷ واحد به عدد ۲۸۳ هزار و ۸۳۸ واحد رسید.

در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، سرمایه گذاری سیمان تامین (سیتا)، تامین سرمایه امین (امین)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، پالایش نفت تهران (شتران)، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

در هفته‌ای که گذشت فعالیت‌های مهندسی، تجزیه، تحلیل و آزمایش فنی، سایر واسطه‌گری‌های مالی، محصولات چرمی، کاشی و سرامیک، استخراج نفت و گاز جز اکتشافات، منسوجات، فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه و فلزات اساسی بالاترین درصد بازدهی را داشتند.

همچنین نماد مخابرات، سایر حمل و نقل، زراعت و خدمات وابسته، محصولات کاغذی، قند و شکر، چاپ، رایانه، سیمان، آهک و گچ، فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط، محصولات کامپیوتری، الکتریکی و نوری، کانی غیرفلزی، سرمایه‌گذاری‌ها،ماشین‌آلات و تجهیزات، محصولات چوبی، صنایع غذایی به‌ جز قند و شکر، واسطه‌گری‌های مالی و پولی، دستگاه های برقی، وسایل ارتباطی، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، محصولات فلزی، استخراج کانه‌های فلزی، پیمانکاری صنعتی، استخراج سایر معادن، دارویی، انبوه سازی املاک و مستغلات، بیمه و بازنشستگی، خرده فروشی صنعتی، خودرو و قطعات، لاستیک و پلاستیک، شیمیایی، فنی و مهندسی، بانک‌ها و موسسات اعتباری، استخراج زغال سنگ،  فرآورده‌های نفتی، چند رشته‌ای صنعتی، هتل و رستوران و اطلاعات و ارتباطات از جمله نمادهایی بودند که بازدهی منفی را در بازار ثبت کردند.

در ادامه کابل البرز (بالبر)، لعابیران (شلعاب)، سیمان غرب (سغرب)، بازرسی مهندسی و صنعتی ایران (خبازرس)، تامین سرمایه امید (امید)، گوشت مرغ ماهان (زماهان)، کاشی سعدی (کسعدی)، شرکت سرمایه گذاری مسکن شمال شرق (ثشرق)، سیمان شمال (سشمال)، شرکت سرمایه گذاری معیار صنعت پارس (معیار)، بیمه پارسیان (پارسیان)، لیزینگ ایرانیان (ولیز)، انرژی آذرآب (فنرژی)، کشت و صنعت جوین (جوین)، مبین وان کیش (اوان)، لیزینگ پارسیان (ولپارس)، گلتاش (شگل)، نیروگاه زاگرس کوثر (بزاگرس)، کاشی سینا (کساوه)، مهندسی و ساختمان صنایع نفت (شساخت)، لیزینگ ایرانیان (وایران)، سیمان فارس نو (سفانو)، داده پردازی ایران (مداران)، کاغذسازی کاوه (چکاوه)، پخش هجرت (هجرت)، بیمه میهن (میهن)، احیاء صنایع خراسان (واحصاء)، شیمی داروپخش (دشیمی)، کشت و دامداری فکا (زفکا)، سیمان آرتا اردبیل (ساربیل)، پگاه آذربایجان (غشاذر)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، کف (شکف)، لیزینگ خودرو غدیر (ولغدر)، سیمان ارومیه (ساروم)، زرین معدن آسیا (فرزین)، پگاه خراسان (غشان)، بانک سامان (سامان)، سیمان مازندران (سمازن)، پرداخت الکترونیک سامان کیش (سپ)، ایران مرینوس (نمرینو)، پتروشیمی اصفهان (شصفها) در شمار مثبت‌ترین نمادهای بازار بودند.

همچنین نمادهای بانک دی (دی)، شرکت سرمایه‌گذاری ساختمان نوین (وثنو)، عمران و توسعه فارس (ثفارس)، معادن مس تکنار (تکنار)، تامین سرمایه دماوند (تماوند)، توسعه بازرگانی آهن و فولاد میلاد (بمیلا)، فن آوا (فن‌آوا)، بیمه سینا (وسین)، صندوق واسطه‌گری مالی یکم (دارایکم)، بیمه کارآفرین (وآفری)، داده گستر عصرنوین های وب (های وب)، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه خوزستان (وثخوز)، اعتباری ملل (وملل)، تامین مسکن جوانان (ثجوان)، حفاری شمال (حفاری)، شرکت سرمایه‌گذاری ملت (وملت)، شرکت سرمایه‌گذاری کوثر بهمن (وکبهمن)، شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی و گردشگری (سمگا)، فولاد امیرکبیر کاشان (فجر)، شرکت سرمایه‌گذاری پارس آریان (آریان)، ایران خودرو دیزل (خاور)، پتروشیمی ارومیه (شاروم)، صندوق سرمایه‌گذاری پالایشی یکم (پالایش)، شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی (وخارزم)، شرکت سرمایه‌گذاری ارس صبا (وارس)، توسعه و عمران امید (ثامید)، نورد قطعات فولادی (فنورد)، معادن روی ایران (کروی)، توسعه ساختمان (ثاخت)، شرکت سرمایه‌گذاری نفت (ونفت)، شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین (تاصیکو)، آما (فاما)، پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان (پترول)، شرکت سرمایه‌گذاری غدیر (وغدیر)، سیمان ممتازان کرمان (سمتاز)، بانک صادران ایران (وبصادر)، فولاد خوزستان (فخوز)، شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز تامین (تاپیکو)، شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین (صبا)، سایپا دیزل (خکاوه) و بانک ملت (وبملت) از جمله نمادهای منفی معاملاتی در بازار بودند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: فرابورس معاملات بورس بورس شرکت سرمایه گذاری هزار واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۲۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سوت‌زنی سایبری بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان بورس، حامد سنجری گفت: در سالی که گذشت، بر اساس الزامات ابلاغ شده از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار و ابلاغیات مرکز افتای ریاست جمهوری، نزدیک به ۳۰ شرکت فناوری محور بازار سرمایه ممیزی امنیتی شدند که در این راستا مشکلات امنیتی آنها مورد بررسی قرار گرفت و بر این اساس باید مشکلات اعلام شده در سال ۱۴۰۳ برطرف شوند.

وی اظهار داشت: از این تعداد، ۲۲ شرکت جزو شرکت‌های OMS (سیستم معاملات برخط برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری و باشگاه مشتریان) بازار سرمایه هستند که سفارشات کارگزاری‌ها را به هسته معاملات ارسال می‌کنند و مسئولیت امنیتی آنها با شرکت‌های کارگزاری است.

سنجری با بیان این که با این روش سامانه معاملاتی همه کارگزاری‌های بازار سرمایه ممیزی خواهد شد، افزود: در کنار این شرکت‌ها، حوزه فناوری اطلاعات تعداد هشت شرکت مانند سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت بورس تهران، فرابورس، بورس کالا، بورس انرژی، سپرده‌گذاری مرکزی و نیز شرکت‌های تابعه که جزو شرکت‌های ارکان بازار سرمایه هستند، ممیزی امنیتی شدند و مشکلات آنها اعلام شده است.

راه‌اندازی مرکز عملیات امنیتی بازار سرمایه

رییس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار به اقدامات انجام شده در حوزه پایش سامانه‌های بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: از چند سال گذشته مرکز «مکنا» اقدام به راه‌اندازی SOC بازار سرمایه کرد که از این طریق همه سامانه‌ها مورد نظارت قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: امسال SOC (مرکز عملیات امنیتی) را به صورت سلسله مراتب راه‌اندازی کردیم و از این طریق همه سامانه‌های معاملاتی بازار سرمایه را مورد نظارت قرار دادیم که به کمک نظارت‌های صورت گرفته، رخداد‌ها مورد تشخیص و بررسی قرار می‌گیرند.

سنجری خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ سامانه همه شرکت‌های ارکان بازار سرمایه و شرکت‌های نرم افزاری را با سیستم SOC ارتباط دادیم که از این طریق، همه اتفاقات رخ داده در سامانه‌های متصل شده به سیستم SOC را مورد نظارت قرار می‌دهیم و در صورتی که رخدادی به وجود آید قابل حسابرسی امنیتی خواهد بود.

‌رییس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: اکنون به لحاظ امنیتی با تمامی کارگزاری‌های بازار سرمایه از طریق سیستم‌های OMS در ارتباط هستیم و اتفاقات را بررسی می‌کنیم. در صورت رخ دادن اتفافات، دیگر شرکت‌ها را آگاه خواهیم کرد تا مانع از همه‌گیری اتفاقات شویم.

به کارگیری سامانه‌ها جلوگیری از حملات احتمالی سایبری

وی با اعلام این که به کارگیری این سامانه‌ها برای تشخیص و جلوگیری از حملات احتمالی سایبری است، گفت: برای مثال، اگر یک حمله سایبری بر روی سامانه شرکت بورس تهران رخ دهد به سرعت اتفاقات به صورت سیستمی ارسال می‌شود و پس از بررسی، افرادی که در حال تلاش برای نفوذ هستند را به همه ارکان بازار سرمایه اطلاع خواهیم داد تا اقدامات مربوط به جلوگیری از این حملات را به کار بگیریم.

برگزاری مسابقات باگ جایزه‌دار

وی به برگزاری مسابقات باگ جایزه‌دار اشاره کرد و ادامه داد: مرحله نخست این مسابقات به پایان رسید و حدود ۱۴۰ نفر در این مسابقات شرکت کردند که از این تعداد حدود ۴۵ نفر موفق به کشف چالش امنیتی و راه‌یابی در مرحله دوم شدند، پس از موفقیت در مرحله دوم جوایزی را دریافت کردند که از این طریق هم قادر به ارتقای امنیتی سامانه‌های معاملاتی خواهیم بود.

‌برنامه‌های پیش‌رو برای ارتقای امنیت سامانه‌های معاملاتی

سنجری به برنامه‌های پیش‌رو برای ارتقای امنیت سامانه‌های معاملاتی تاکید کرد و اظهار داشت: اکنون در صدد راه اندازی سیستم ISMS (سیستم مدیریت امنیت اطلاعات) برای بازار سرمایه هستیم که اقدامات اولیه آن انجام شده و در حال تلاش برای دریافت گواهینامه هستیم.

رییس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: این سیستم فرآیند‌های حوزه امنیت را در خصوص زیرساخت‌ها و مدیریت‌ها اصلاح خواهد کرد که دنیا هم در حال استفاده از این سیستم هستند.

۲ اقدام متفاوت در حوزه سیستم‌های معاملاتی شرکت‌های کارگزاری

وی به دیگر اقدام انجام شده این مرکز اشاره کرد و گفت: با توجه به این که سیستم‌های معاملاتی شرکت‌های کارگزاری توسط OMS‌ها اقدامات مربوط به معاملات این شرکت را انجام می‌دهند؛ بنابراین شرکت‌های کارگزاری احساس می‌کنند از حوزه امنیت جدا هستند که در این راستا در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، ۲ اقدام متفاوت را انجام دادیم.

سنجری اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۰ کارگزاری اول بازار سرمایه را ممیزی امنیتی کردیم، با توجه به این که داده‌های امنیتی مشتریان بازار سرمایه در این شرکت‌ها قرار دارند، برای جلوگیری از انتشار اطلاعات مشتریان سیستم‌ها را امنیتی و مشکلات امنیتی این شرکت‌ها را مشخص و ملزم به اصلاح کردیم.

رییس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۴۵ کارگزاری دیگر را ممیزی کردیم که اکثر آنها دارای مشکلات امنیتی گسترده بودند.

اهمیت ندادن شرکت‌های کارگزاری به حوزه‌های امنیتی‌

وی به یکی از چالش‌های مهم در این حوزه اشاره کرد و گفت: عدم اهمیت شرکت‌های کارگزاری به حوزه امنیتی داخل شرکت‌ها از جمله چالش‌های موجود در این زمینه است که ممیزی‌ها و بازرسی‌های صورت گرفته آنها را مجاب می‌کند تا مشکلات را برطرف کنند.

سنجری اعلام کرد: در این زمینه یک کارگزاری را بابت اجرایی نکردن امنیت سایبری و هک شدن سامانه کارگزاری به اداره تخلفات فرستادیم که اکنون هم پرونده این شرکت در جریان است.

پیگیری جدی سازمان بورس در حوزه تخلفات

رییس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ به صورت جدی‌تر به پیگیری تخلفات می‌پردازیم که اگر موارد مدنظر را برطرف نکنند پرونده آنها را سریعا به اداره تخلفات ارسال خواهیم کرد.

وی با اعلام این که اکنون در حال تلاش برای ارسال داده‌های فناوری محور سفارشات مشتریان کارگزاری‌ها به سیستم‌های نظارتی سازمان بورس برای ارتقا نظارت بر معاملات هستیم.

رییس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این که در حوزه امنیت می‌توان ۲ نوع افشا برای اطلاعات محرمانه داشت که نباید بنا بر هر دلیلی افشا شود، افزود: نوع نخست مربوط به افرادی است که اطلاعات در اختیار آنها قرار دارد و نباید به هیچ عنوان اطلاعات را مورد افشا قرار دهند، اما فرد به دلیل دسترسی به برخی از دیتا‌ها تخلف کرده و دیتا نشت پیدا می‌کند، این افشا ناشی از حمله سایبری نیست و نفوذ امنیتی صورت نگرفته است.

وی به برنامه‌های مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: به دنبال راه‌اندازی سوت‌زنی سایبری هستیم، در این زمینه هر شخصی که بتواند آسیب‌پذیری و مشکل امنیتی را در سامانه بازار سرمایه کشف کند، جایزه دریافت خواهد کرد.

سنجری اعلام کرد: پیگیری راه‌اندازی مرکز داده پشتیبان و رفع سریع قطعی‌ها از دیگر برنامه‌های این بخش مدیریتی سازمان بورس است که در دستور کار مسوولان قرار گرفته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه‌ اندازی سوت‌ زنی سایبری بازار سرمایه در سال جدید
  • راه‌اندازی سوت‌زنی سایبری بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳
  • پیش بینی بورس در بهار ۱۴۰۳| بورس سبزپوش می‌شود؟
  • رشد ۱۱ هزار واحدی بورس در پایان نخستین هفته کاری ۱۴۰۳
  • رشد ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی هفته
  • بیگانی : پیش بینی بازاری داغ برای فعالان بورس در تابستان 1403 / صندوقهای طلا، کالا و بعضی سهامی، برندگان سال 1402 بازار سرمایه / حضور ترامپ در انتخابات تمام بازارهای مالی ایران را تحت تاثیر قرار می دهد
  • کاهش ۵۰ درصدی سود سهام عدالت روندسرمایه گذاری را نزولی کرد
  • بازار سرمایه کاهشی شد
  • سرریز سرمایه حقیقی به بورس؛ پیش بینی بازار سهام
  • تحلیل روند بازار سرمایه ۶ فروردین