Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمود واعظی» درباره توافق ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، افزود: ایران قبل از امضای برجام عضو آژانس و به پادمان متعهد بوده است. از طریق آژانس و عمل به پادمان اصرار داشتیم به دنیا نشان دهیم فعالیت‌های هسته‌ای ما صلح‌آمیز است.

رییس دفتر رییس جمهوری افزود: قانون مجلس و موارد دیگر نمی‌گوید که عضو آژانس نباشیم چون قبل از مذاکرات برجام عضو آژانس بودیم و این همکاری‌های نظارتی وجود داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واعظی تصریح کرد: در چارچوب مشخص شده در برجام قبول کردیم داوطلبانه پروتکل الحاقی را بپذیریم. اتفاقی که از پنجم اسفند افتاد این بود تعهد برجامی خود را به عنوان پذیرش داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف کردیم. اما میان ما و آژانس در ارتباط با مساله نظارت همیشه ساز و کاری وجود داشت که الان هم وجود دارد.

وی ادامه داد: این موضوع را بررسی کردیم و با آژانس به توافق رسیدیم. موضوع توافق بسیار روشن است. در مدتی که اجرای پروتکل‌ها را متوقف می‌کنیم، بازرسی‌ سرزده را به هیچ وجه نمی‌پذیریم و به بازرسی ‌مجوز نمی‌دهیم.

واعظی اضافه کرد: دسترسی آنها به دوربین‌ها به طور کلی قطع می‌شود و نوار را برای خودمان ثبت و ضبط می‌کنیم و آنها اصلاً به نوار دسترسی نخواهند داشت.  مگر آنکه در آینده همه موضوعات حل شود و طرف مقابل به همه موارد برجامی متعهد شود. تحریم‌های برجامی و هم چنین تحریم‌های که بی‌دلیل و بی‌اساس دولت ترامپ هم برداشته شود، در آن صورت آمادگی داریم حتی نوار که پیش خود نگه داشته‌ایم را به آنها بدهیم و این توافقی بود که بین سازمان انرژی اتمی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام شد.

رییس دفتر رییس جمهوری یادآور شد: نتیجه این توافق این است که می‌خواستیم به آژانس بگوییم بنا نداریم در رابطه با فناوری هسته‌ای کار غیرصلح آمیز انجام دهیم.

وی در واکنش به اظهارات و رفتار برخی نمایندگان پس از توافق با آژانس بین‌المللی اتمی و همچنین فرمایش‌ها و تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر دو صدا بودن دولت و مجلس، خاطرنشان کرد: کاری که دولت کرد شفاف و روشن و بر اساس بحثی است که در شورای عالی امنیت ملی داشته‌ایم؛ اقدام دولت روشن است و از نظر ما قانون کاملا اجرا شده است.

قالیباف مجلس را درباره توافق با آژانس توجیه نکرد

واعظی ادامه داد: مجلس بدون اینکه با دولت صحبت کند و یا جلسه‌ای داشته باشد، کاری انجام داد، با وجود اینکه رییس مجلس در همه جلسات بود و با توجه به حضور او هم در جلسه‌ دبیرخانه و هم در شورای عالی امنیت ملی و همچنین مصوبه‌ای که بعد از تایید مقام معظم رهبری ابلاغ شد، وظیفه داشت مجلس را توجیه کند که چنین نشد.

رییس دفتر رییس جمهوری گفت: حتی شنیدم روز دوشنبه او توییتی زد که در این راستا نبود. تاکید همیشگی رهبری این است  که در موضوعات مربوط به مسائل خارجی باید در کشور یک صدایی، وحدت و انسجام باشد و تفکر و رویکرد ایشان مبنی بر صدای واحد است در حالی که روز دوشنبه مجلس پیام دیگری فرستاد.

مردم از تعامل با قوا سود می‌برند

واعظی با ابراز امیدواری از تکرار نشدن چنین مسائلی، تصریح کرد: در ارتباط با تعامل، دولت نه تنها در این موضوع بلکه در موضوعات دیگر همواره آمادگی تعامل با دیگر قوا را دارد، چون از تعامل قوا مردم سود می‌برند و ما این آمادگی را همواره داشتیم و داریم.

216219

کد خبر 1490205

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محمود واعظی محمد باقر قالیباف مجلس یازدهم آژانس بین المللی انرژی اتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۷۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر دولت تا یکشنبه برنامه خود برای مقابله با مشکلات ارزی را ارائه نکند ما این موضوع را در صحن مجلس دنبال خواهیم کرد، تصریح کرد: با اینکه در موضوع ارز با دولت اختلاف سلیقه داشتیم، اما با دولت همراهی کرده‌ایم و اکنون نیز هدف ما این است که در این موضوع بین دو قوه هماهنگی و همصدایی ایجاد شود و در یک برنامه علمی و عملیاتی با تنش‌های ارزی، مقابله شود.

به گزارش ایلنا، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت:، زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد، بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آن‌ها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست، گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

شایان ذکر است؛ در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

دیگر خبرها

  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • (ویدیو) کنایه واعظی به آمار‌های غلط دولت رئیسی؛ مردم بهترین قاضی هستند
  • پس لرزه برگزاری جلسه مجلس و دولت در دفتر قالیباف نه صحن مجلس
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به مشاغل سخت! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود