Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران کاپیتان داود تفتی مدیرعامل کشتیرانی  دریای خزر با بیان اینکه حل مشکلات حمل و نقل و توسعه بازار حمل دریایی دریای خزر تنها با توسعه ناوگان مرتفع نمی‌شود، خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات مهم برای پوشش کامل بازار صادرات و واردات کشور از طریق دریای خزر توسعه زیرساخت‌های موجود بنادر حوزه این منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بهسازی و به روزرسانی عملیات لجستیکی در برخی از  بنادر شمال کشور و نصب تجهیزات جدید در راستای افزایش سرعت تخلیه و بارگیری می‌تواند به استقبال صاحبان کالا برای حمل کالای صادراتی و وارداتی از این بنادر منجر شود.

تفتی توسعه پسکرانه بنادری مانند بندر نوشهر و بندر انزلی را بسیار حیاتی دانست و گفت: این امر عملیات لجستیکی را به شکل چشمگیری بهبود می‌بخشد.

وی با اشاره به بارندگی‌های شدید در شمال کشور و سرمای این منطقه  در فصول سرد سال، بیان کرد: یکی از نیاز‌های مهم بنادر شمال کشور افزایش ظرفیت انبار‌های مسقف است تا در تمام فصول سال کالا در شرایط مناسب نگهداری شود.

بیشتر بخوانید

افزایش ضریب ایمنی دریانوردی با استفاده از پارامترهای بویه موج نگار

مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر با اشاره به نبود توازن وجود سردخانه در بنادر شمالی کشور برای انبار کردن میوه و محصولات گلخانه‌ای جهت صادرات، افزود: بیش از ۹۰ درصد از سردخانه‌های موجود در کرانه ساحلی دریای خزر به علت نزدیکی به خط مرزی کشور آذربایجان جهت تسهیل در حمل و نقل جاده‌ای در بندر آستارا قرار دارند، این در حالیست که این بندر به نسبت دیگر بنادر ایرانی حاشیه خزر گنجایش محدودی دارد.

کاپیتان داود تفتی متعادل شدن کرایه حمل، مدیریت بهینه ترافیک و زمان در مسیر‌های منتهی به بنادر شمالی را زمینه ساز جلب صاحبان کالا و تجار به این بنادر ارزیابی کرد و ادامه داد: این وضعیت در حالی وجود دارد که دسترسی به مرز‌های کشور آذربایجان در غرب دریای خزر و مرز‌های کشور ترکمنستان در شرق این دریا برای صاحبان کالا راحت‌تر از دسترسی به بنادر ایرانی حوزه دریای خزر است.

وی اتصال تمامی بنادر شمال کشور به ریل را امری ضروری در راستای محور قرار گرفتن این بنادر در تبادل کالای حوزه خزر دانست و تصریح کرد: اکنون بندر امیرآباد ریلی است، اما به زودی بنادر کاسپین و انزلی نیز به ریل وصل می‌شوند که امیدواریم این امر در تمامی بنادر اجرایی شود.

مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر با اشاره به ظرفیت ۹۵ هزار تنی ناوگان این شرکت، اظهار کرد: در صورت تقویت بنادر هر کشتی قادر است حداقل در ماه دو سفر دریایی انجام دهد، علاوه بر این در صورتی که زیرساخت‌ها توان عملیاتی کامل در تمام فصول سال را داشته باشند ناوگان کشتیرانی دریای خزر توان حمل حداقل ۱۹۰ هزار تن بار در ماه را داراست.

کاپیتان تفتی به مدیریت مناسب بخش حمل و نقل جاده‌ای و ریلی در مرز‌های شمالی کشور به نسبت بنادر اشاره و خاطر نشان کرد: این امر باعث شده حمل و نقل ریلی و جاده‌ای در کشور‌های ترکمنستان و آذربایجان قوّت یابد به طوری که بیش از ۷۰ درصد از ناوگان جاده‌ای شمالی را رانندگان روسی و آذربایجانی راهبری می‌کنند.

وی ادامه داد: در همین رابطه توسعه زیر‌ساخت ریلی در بندر آستارا  به کشور آذربایجان واگذار شده است. اگرچه خطوط راه آهن ایران به راه آهن بندر خشک اینچه‌برون متصل است، اما خط ریلی آستارا متصل نیست و خط ریلی آستارا  تنها به خطوط ریلی آذربایجان متصل است و متاسفانه از سایر نقاط کشور به آستارا توسعه خطوط ریلی انجام نشده است.

وی تصریح کرد: به علت اختلاف عرض خط ریلی ایران با خطوط ریلی  کشور ترکمنستان واگن‌های ایرانی  نمی‌توانند از مرز  کشور ترکمنستان  عبور کنند و این امر مستلزم عوض کردن بوژی واگن است که در هزینه و زمان ارسال کالا اثرگذار است، اما با توجه به اینکه خطوط ترکمنستان از مرز ایران به داخل بندر خشک اینچه‌برون توسعه یافته‌اند واگن‌های کشور ترکمنستان به راحتی به داخل بندر خشک اینچه‌برون تردد دارند بنابراین لازم است  تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شود  تا بتوان از مرز‌های ریلی  آذربایجان و ترکمنستان به راحتی عبور کرد.

مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر با اشاره به سهم ۳۰ درصدی حمل دریایی در برابر سهم ۷۰ درصدی حمل جاده‌ای و ریلی در مرز‌های شمالی کشور گفت: این امر سبب شده دو کشور ترکمنستان و آذربایجان در مواقعی عبور کالا را متوقف کنند در حالیکه با تقویت بنادر می‌توانیم مدیریت تردد کالا را کاملاً در اختیار بگیریم.

کاپیتان تفتی به سن بالای ناوگان دریایی شمالی کشور اعم از ناوگان دریایی کشتیرانی دریای خزر و سایر ناوگان‌های موجود در این دریا  نیز اشاره کرد و اظهار داشت: جوانسازی ناوگان باید در اولویت کار  شرکت‌های کشتیرانی  در حوزه دریای خزر قرار گیرد.

وی همچنین بازاریابی مناسب و تبلیغات موثر در حوزه حمل و نقل دریایی خزر را الزامی و ضروری برشمرد و تصریح کرد: با این حال، خوشبختانه در حال حاضر و با رویکرد جدید کشور در شش ماه گذشته صادرات از بنادر شمالی ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و همچنین حمل کانتینری و حمل انواع میوه با کانتینر‌های یخچالی نیز در حال توسعه روز افزون است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حمل ونقل کشتیرانی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۹۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله اوکراین به قدیمی‌ترین کشتی جنگی روسیه که از جنگ جهانی اول و دوم جان به در برد

یک موشک اوکراینی به قدیمی‌ترین کشتی نیروی دریایی ولادیمیر پوتین اصابت کرد، ضربه جدیدی که به نیرو‌های روسیه در منطقه کریمه وارد شده است. تصاویری که صبح امروز از یک کشتی جنگی ۱۱۲ ساله در بندر سواستوپل در کریمه دیده می‌شود، شعله‌های آتش و دود را نشان می‌دهد. در حالی که روس‌ها مجبور به صدور اخطار موشکی و بستن پل ارزشمندشان در کریمه شدند، انفجار‌هایی در منطقه رخ داد.

به گزارش روزیاتو، گزارش‌ها حاکی از آن است که ماشین‌های آتش نشانی برای اطفای حریق در این کشتی ۹۶ متری به این بندر شتافتند. زیر این ویدئوی دراماتیک که توسط Astra در تلگرام به اشتراک گذاشته شد، نوشته شده است: “موشک به کشتی اصابت کرد، ببینید در حال سوختن است. ” کشتی مورد اصابت موشک اوکراینی، کومونا (Kommuna) نام دارد، قدیمی‌ترین کشتی نیروی دریایی جهان و یکی از دارایی‌های ارزشمند ناوگان دریای سیاه روسیه.

این کشتی اولین بار در سال ۱۹۱۳ به آب انداخته شد و پس از جان سالم به در بردن از دو جنگ جهانی، یک هدف چشمگیر برای نیرو‌های اوکراینی بود. فرماندار روسیه در منطقه کریمه، میخائیل رازووژایف، اعتراف کرده که یک موشک ضد کشتی شلیک شده و باعث این آتش سوزی شده است. او ادعا کرده که این آتش سوزی “به سرعت خاموش شد”، اما حملات اوکراین به کشتی‌های روسیه در دریای سیاه در ماه‌های اخیر موفقیت‌های چشمگیری در پی داشته است. این حملات چنان متعدد و تاثیرگذار بوده که روسیه تقریباً تمام کشتی‌های اصلی خود را از بنادر کریمه اشغالی خارج کرده است.

نیروی دریایی اوکراین امروز این حمله را تایید کرده و آن را “کار موفق نیروی دریایی” توصیف کرده است. نیروی دریایی اوکراین در این باره گفته است: «تایید می‌کنیم، یک حمله توسط نیرو‌های نیروی دریایی انجام شد. این کشتی قطعاً دیگر قادر به انجام وظایف خود نیست». یکی از رسانه‌ها مدعی شده که حمله موشک ضد کشتی نپتون اوکراینی به این کشتی قدیمی روسی آسیب رسانده است، اما روسیه ادعا می‌کند که این موشک ساقط شده و بقایای ناشی از ساقط کردن آن باعث آتش سوزی جزئی در کشتی کومونا شده است.

ظاهراً کومونا برای بیرون کشیدن کشتی جنگی غرق شده محبوب پوتین در سال گذشته، مسکووا، از عمق آب‌های منطقه آماده می‌شد. این کشتی که گل سرسبد ناوگان دریای سیاه نیروی دریایی روسیه به شمار می‌رفت، در آوریل ۲۰۲۲ بعد از یک حمله موشکی از جانب اوکراین غرق شد. اقدامات اوکراین بیش از پیش خلاق شده است در شرایطی که بخش‌های قابل توجهی را از ناوگان دریای سیاه روسیه از بین برده است.

ارتش زلنسکی با ترکیب موشک‌های قدرتمندی مانند آنچه در این مورد استفاده شده، با شهپاد‌های کامیکازه، به طور مداوم کشتی‌های جنگی روسیه را از بین برده است. کارشناسان امنیتی گفته‌اند که رویکرد هوشمندانه و تهاجمی اوکراین به طور مؤثری ناوگان دریایی روسیه را آزار داده است – همان کاری که در خط مقدم جبهه به تانک‌های روسی کردند. در دریا، اوکراین از ترکیبی از حملات موشکی متعارف همراه با حملات بلندپروازانه‌تر با پهپاد‌های دریایی استفاده کرده است. در پاسخ به این حملات مستمر، روسیه بخشی از ناوگان کشتی‌های جنگی خود را به نووروسیسک، در جنوب، دور از بنادری مانند اودسا در اوکراین و سواستوپول در کریمه منتقل کرده است.

دیگر خبرها

  • ◄ تجلیل از تلاشگران نوروز 1403 هرمزگان با اجرای ویژه برنامه های مفرح
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • ۷۰ نقطه حادثه در مسیرهای اربعینی ایمن سازی شدند
  • امدادرسانی به ۴۲ شناور و نجات ۱۷۲ دریانورد در آب‌های استان بوشهر
  • توسعه زیرساخت‌ها در بنادر امری ضروری است
  • امضای قرارداد عملیات راهنمایی و یدک کشی کشتی‌ها در حوزه شمال کشور
  • امضای قرارداد عملیات راهنمایی و یدک کشی کشتی ها در حوزه شمال کشور​
  • حمله اوکراین به قدیمی‌ترین کشتی جنگی روسیه که از جنگ جهانی اول و دوم جان به در برد
  • چرا در زمان خودتان لوکوموتیوی واگذار نکردید/ با کدام عملکردتان برای راه آهن نسخه می پیچید؟
  • آغاز رزمایش دریایی آمریکا-فیلیپین با حضور ۱۷ هزار نیروی نظامی