Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@13:56:45 GMT

اقتصاد نیازمند تحول است

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۰۹۶۷

اقتصاد نیازمند تحول است

ایسنا/فارس دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از سیاست های اقتصادی، نیاز به تحول در حوزه اقتصاد و کمک گرفتن از کارشناسان و متخصصان در این بخش را یاداور شد.

محسن رضایی عصر جمعه هشتم اسفند در همایش عشایر و اقوام استان فارس، ضمن تبریک ایام رحب، عشایر را قومی غیرتمند و پرافتخار تلقی و تاکید کرد که با رشادتها و اقدامات این قوم از قبل انقلاب و در دوره های مختلف خصوصا ایام دفاع مقدس آشنا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از سایت محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه شناخت خوبی از عشایر دارد و در ایل بختیاری زندگی و آنان را همراه با پدرش در کوچ همراهی کرده است، گفت: با همه وجودم، هم عشایر را درک می کنم و می شناسم و هم به عشایر علاقه دارم و نیز افتخار می کنم که به شما عشایر تعلق دارم.

وی گفت: امروز شرایط کشور به نحوی است که مردم باید یک تصمیم تاریخی بگیرند. دشمنان ایران در یک جنگ نابرابر اقتصادی علیه کشورمان وارد شده اند و هر آنچه که دراختیارشان بوده و می توانسته اند را تحریم کرده اند؛ اشخاص و شرکت ها و بانک ها، کشتی ها و بنادر ایرانی را تحریم کرده اند. تحریم ظالمانه ای که علیه ایران اعمال شد، بی سابقه است.  اولاً نفت را نمی توانیم بفروشیم و اگر هم به جایی بفروشیم، نمی گذارند پولی که آنجا داریم به ایران بیاید. حدود 8 میلیارد دلار در کره جنوبی داریم که اگر با بهره و سودش حساب کنیم، بالای 9 میلیارد دلار پول باید به ما بدهند اما نمی دهند. کجا باید برویم و فریاد بکشیم؟ باید علیه کسانی سروصدا کنیم که اقتصاد کشور را با ناتوانی و بی مبالاتی خود به این روز انداخته اند. 

رضایی با بیان اینکه از دشمنان جز این انتظاری نداریم، گفت: ما با جناح های سیاسی که در تهران نشسته اند، حرف داریم؛ همین جناح های سیاسی که دولت های بی عرضه و ناتوان را بر سر کار آورده اند و کشور را به این روز کشانده اند. دشمنان ایران به ایران ِ زمان ِ شاه هم اجازه پیشرفت ندادند؛ حالا به جمهوری اسلامی اجازه پیشرفت بدهند؟! دشمنان ایران جز با زبان قدرت، از مقابل راه پیشرفت ایران کنار نخواهند رفت. زمانی که بفهمند ما اقتصادمان را سامان داده ایم، پول ملی مان را بدون آنها تقویت کرده ایم، روی پای خود ایستاده ایم و دامداری و کشاورزی و صنعتمان را پیشرفت داده ایم، آن موقع مأیوس می شوند و کنار می روند و به همکاری عادلانه و منصفانه رضایت می دهند. حق، گرفتنی است.

وی افزود: این چه نحوه اداره کشور است که همه تصمیمات به تهران وابسته شده و 60 درصد پول سپرده مردم استان ها به تهران می رود؟ و چند باند و گروه سیاسی برای همه مردم ایران و ایلات و عشایر تصمیم می گیرند؟ جمهوری اسلامی و ارزش های انقلاب، این نیست. امام بزرگوار ما و رهبر معظم انقلاب چنین وضعی را نمی خواستند و نمی خواهند.

رضایی ادامه داد: ما وحدت را برای عدالت می خواهیم. وحدت را برای تبعیض که نمی خواهیم. ما وحدت را برای پیشرفت، اسلام و انقلاب می خواهیم. باید تمام ملت ایران بدون تبعیض، مشارکت داشته باشند؛ همانطور که در انقلاب و جنگ حضور داشتند. در مشکلات، سهم همه ملت برابر بود ولی وقتی به منافع اقتصادی رسید، امضاهای طلایی به برخی محافل سیاسی در تهران داده شد و سفره دولت از ملت جدا شد. مردم و دولت باید یکی بمانند. همه عشایر و اقوام ایران باید در منافع ملی ایران شریک و سهیم باشند.

فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس گفت: مدتها است که ما همدلی ملت و دولت را در عرصه مدیریت اقتصادی کشور نمی بینیم. در این وضعیت گرانی که خط فقر در استان ها 7 میلیون تومان است، کدام یک از افراد عشایر چنین درآمدی دارند؟ ده هزار تومان امروز، برابر با هزارتومان سال 92 قدرت خرید دارد. اسلام می گوید اگر فقر بیاید، کفر هم وارد می شود. پس نباید فقر و بیکاری باشد. ما کشور ثروتمندی هستیم ولی چرا آزادراه اصفهان به شیراز را نمی کشند؟ چرا راه آهن شیراز به بوشهر را احداث نمی کنند؟ چرا باید یک عده نورچشمی باشند؟ چرا نزدیکان و فامیل های رئیس دولت و وزرایش، در مظّان باشند و پرونده هایی در مورد آنها در حال رسیدگی در دادگاه باشد به طوری که به اعتماد مردم لطمه بزند؟ نباید این وضع ادامه پیدا کند.

رضایی گفت: ما به دولتی صادق که وعده پوشالی و شعار واهی ندهد، نیاز داریم. مردم ما صداقت می خواهند. مردم از دولت هایی که وعده بی عمل می دهند، خسته شده اند. شما عشایر به امام و رهبرمان کمک کنید. جناح های سیاسی و گروه های سیاسی باید پشت سر شما مردم حرکت کنند. 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بعد از دهه اول انقلاب، هر چه جلوتر رفتیم، از ارزش های انقلاب بیشتر فاصله گرفتیم. مهمترین ارزش های انقلاب، تکیه به دین خدا و مردم بود. ارزش های دینی و ارزش های مردمی چقدر در جامعه حفظ شده اند؟ نظامی هایی که از آمدنشان می ترسند، مگر کسانی جز همرزمان حسین خرازی و مهدی باکری و قاسم سلیمانی هستند؟ اینهایی که با برچسب نظامی می خواهید حذفشان کنید، کسانی هستند که سینه خودشان را سپر حوادث قرار داده اند و امروز هم وقتی قدرت را در دست بگیرند، اولین کاری که می کنند این است که دست دزدها را قطع می کنند و رانتخوارها و غارتگران را از منافع ملت دور می کنند.

رضایی گفت:  الان سالهاست که رهبر معظم انقلاب، سیاست های اقتصاد مقاومتی، سیاست های کلی جمعیت و دیگر سیاستها را ابلاغ کرده اند و دولت ها و مجالس نرفته اند اینها را به قانون تبدیل کنند. اگر نمی توانید اقتصاد را اداره کنید؛ کنار بروید یا صادقانه از مردم و کارشناسان کمک بخواهید. هم نمی توانید و هم از کسی هم کمک نمی گیرید. هفت سال، هشت سال از عمر یک کشور را دارید می گذرانید و دشمنان ما را شاد می کنید.

وی افزود: غیرت ما عشایر، اجازه نمی دهد که شاهد باشیم روزی دشمنان ایران از فشار اقتصادی بر ما، شادمانی کنند. باید آنها را با دولتی قوی، کارآمد، مسئولیت پذیر و پاسخگو، ناامید کنیم. دولت پاسخگو از همان سال اول با مردم صادقانه سخن می گوید. باید اقتصاد متحول شود و فرهنگ ما به روزهای اوج ارزش ها برگردد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: عشایر و روستاها و شهرستان ها و استان ها، باید جایگاه خود را در اقتصاد ملی پیدا کنند. جناح های سیاسی نباید بر معیشت مردم دست اندازی کنند. اگر اداره دولت براساس آرمانهای مردمی انقلاب شکل بگیرد، تحول بزرگی در اقتصاد، درآمد و معیشت مردم بوجود می آید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی مجمع تشخیص مصلحت دبیر مجمع تشخیص مصلحت جناح های سیاسی دشمنان ایران ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۰۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردم در اقتصاد مستلزم ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی‌گری‌ها

در یازدهمین نشست از دوره دهم هیئت نمایندگان اتاق ایران عنوان شد که برای حضور و مشارکت مردم در اقتصاد به ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی‌گری‌ها نیاز داریم.

به گزارش ایسنا، در اولین نشست هیئت نمایندگان اتاق ایران در سال ۱۴۰۳ که یازدهمین نشست از دوره دهم هیات نمایندگان اتاق ایران است، نمایندگان بخش خصوصی به بحث درباره الزامات تحقق شعار سال و تقویت تولید و تجارت پرداختند.

آرمان خالقی - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - در این جلسه اظهار کرد: برای تحقق عنوان سال و ایجاد جهش در تولید، استفاده از ظرفیت‌های موجود لازم است؛ اما سؤال اینجاست که باید تولیدات بیشتر را در کدام بازار عرضه کنیم، توان خرید مردم در داخل کاهش پیدا کرده است و متناسب با مسائل پیش ‌روی سیاسی، حضور در بازارهای خارجی هم چندان امکان‌پذیر نیست.

او ادامه داد: از سوی دیگر برای حضور و مشارکت مردم در اقتصاد نیز به ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی‌گری‌ها نیاز داریم. تا زمانی که دولت به این دو اصل باور نداشته باشد و رفتار خود را تغییر ندهد، محیط تولید و کسب‌وکار بهبود نمی‌یابد.

به ظرفیت انرژی‌های تجدید پذیر توجه شود

حمیدرضا صالحی - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - با تأکید بر لزوم توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و ناترازی گاز و برق، گفت: در ۱۵ سال گذشته سرمایه‌گذاری در حوزه برق و گاز انجام‌ نشده و بستری هم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم نشده است. برای همین در تابستان امسال ناترازی بیشتر از قبل خواهد بود.

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، افزود: در شهرک‌های صنعتی هم این ناترازی وجود دارد و صنایع به برق نیاز دارند. این وضعیت در نواحی مختلف ایران دیده می‌شود. مثلاً استان‌های فارس، تهران و یزد بیشترین ناترازی را در شهرک‌های صنعتی دارند.

صالحی ادامه داد: ۸۵۰۰ مگاوات ناترازی برق در کل کشور را داریم که در ۱۰ سال آینده عددها بیشتر خواهد شد. از طرفی هر ساله میزان مصرف برق هم بالاتر می‌رود و اگر فشار افزایی نکنیم وضعیت بدتر هم خواهد بود. یکی از راه‌های کاهش ناترازی توسعه انرژی‌های تجدید پذیر است. در اروپا حتی در منازل از انرژی‌های تجدید پذیر استفاده می‌کنند. در ایران حداقل این وضعیت را می‌توان در حوزه صنایع بهبود داد.

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، گفت: برای اینکه تجدیدپذیرها در حوزه صنایع مورد توجه قرار گیرد انجمن ساتکا سمینارهایی در سراسر کشور برگزار می‌کند. امسال هم این رویه را انجام خواهیم داد. هدف ما این است وضعیت تجدیدپذیرها را با ارائه راه‌حل معرفی کنیم.

به گفته صالحی در دنیا ۸۴ درصد انرژی‌های خورشیدی مورد توجه است. دو میلیون خانه در کشور آلمان مجهز به نیروگاه‌های خورشیدی هستند؛ ولی در ایران عدد پایین است. در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر ۱۴ میلیون امکان اشتغال‌زایی وجود دارد. سهم ظرفیت برق تجدید پذیر در ایران ۱.۳ درصد و سهم انرژی برق تجدید پذیر ۰.۵۵ درصد است. اما ۳۰ درصد از کل برق تولیدشده در جهان در سال ۲۰۲۲ از منابع تجدید پذیر بوده است

او به ظرفیت ماده ۱۲ اشاره کرد و گفت: ما روی ظرفیت ماده ۱۲ تمرکز کرده‌ایم که از محل سوخت صرفه‌جویی شده تأمین سرمایه می‌شود. باید ظرفیت‌های این حوزه را شناخت و بر آن سرمایه‌گذاری کرد.

با رأی هیات نمایندگان، دایره عمل شورای نظارت محدود شد

در ادامه نشست، بهرام شکوری - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - در واکنش به دخالت‌های اخیر شورای عالی نظارت در امور اتاق ایران، گفت: پرداختن شورای عالی به موضوع عضویت تشکل‌ها در هیات نمایندگان در وظایف شورای نظارت نیست. ساماندهی تشکل‌ها از وظایف خود هیات نمایندگان است و طبق قانون اگر اصلاحیه‌ای در کار باشد باید بعد از تصویب در هیئت نمایندگان به شورای نظارت رفته و مورد بررسی قرار گیرد.

محمد دانیالی - دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - نیز با تأکید بر اینکه اتاق ایران باید مستقل بماند و هیات نمایندگان باید به جایگاه سیاست‌گذاری خود بازگردند، افزود: هیات رئیسه تنها باید مجری مصوبات هیات نمایندگان باشد.

حاج کریم - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - تأکید کرد: جایگاه تصویب هر مقرره‌ای در هیات نمایندگان است و هر آنچه در شورای نظارت تصویب می‌شود باید در هیات نمایندگان مصوب شود تا شکل قانونی به خود بگیرد. هیئت رئیسه نیز بدون این تصویب اجازه اجرای آن را ندارد و هر آنچه تا قبل از تصویب هیات نمایندگان، در شورای نظارت تصویب شود به‌منزله پیش‌نویس است و ارزش قانونی ندارد.

علی‌اصغر جمعه‌ای - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - نیز با تأکید بر استقلال اتاق ایران در قانون، بیان کرد: نباید با برخی برداشت‌های ناصواب مشکلاتی ایجاد کرده و رکن ارزشمند بخش خصوصی را تضعیف کنیم. شورای عالی نظارت باید در عملکرد خود بیشتر به قانون توجه کند. این شورا نمی‌تواند مصوبه‌ای را قبل از تصویب هیات نمایندگان، به تصویب برساند. از هیات رئیسه انتظار داریم قاطعانه در قبال این رویه بایستد و از حقوق بخش خصوصی و نهاد ۱۴۰ ساله آن دفاع کند.

مسعود بختیاری - عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - با بیان اینکه آنچه توسط شورای عالی نظارت انجام شد پیام منفی به بخش خصوصی است، ادامه داد: در شرایطی که نیازمند همدلی و همراهی همه اجزای بخش خصوصی هستیم، باید از هر چیزی که به شائبه تقابل دولت و بخش خصوصی و نماد آن یعنی اتاق دامن بزند پرهیز شود. از هیات رئیسه انتظار داریم به پشتوانه هیئت نمایندگان از دست‌اندازی و دخالت شورای نظارت بر ارکان و اجزا اتاق و تشکل‌ها جلوگیری کند.

حلوایی   دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق ایران - نیز گفت: تشکل‌ها از کاهش وزن و اثر خود در اتاق فکر بخش خصوصی نگران هستند و هیات رئیسه باید در تصمیم‌گیری‌های خود به نظرات هیات نمایندگان و تشکل‌ها توجه کند.

پس از این اظهارات، پیشنهاد یک مصوبه با ۹۴ درصد آرا به تصویب هیات نمایندگان رسید که بر اساس آن شورای عالی نظارت موظف است پیش‌نویس هر نوع مصوبه یا اصلاح آیین‌نامه و مقرره‌ای که در دستور کار آن قرار دارد را ابتدا به هیات رئیسه ارائه کند تا پس‌ از آن در صحن هیات نمایندگان مطرح و تصویب شود و بدون رعایت این تشریفات هیات رئیسه مجاز به شرکت در جلسه شورای نظارت در مورد آن مصوبه یا اصلاح آیین‌نامه، نخواهد بود.

ادامه دارد...

دیگر خبرها

  • استاندار خراسان رضوی: طرح تحول روستایی محور آبادی روستاها است
  • ضربه ایران به زیرساخت های اسرائیل به روایت یک نماینده مجلس /جنگ باعث نگرانی مردم می شود اما ما شروع کننده نبودیم
  • توصیه‌ فرماندار جیرفت به کشاورزان و عشایر در پی وقوع سیلاب احتمالی
  • لزوم توسعه فضای شهری بیجار/رفع مشکلات مردم نیازمند توجه
  • آزادی ۴ زندانی نیازمند با گلریزان مردم و خیران کوهپایه
  • برگزاری بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد فرهنگی - ورزشی آذربایجان شرقی ۲۸ اردیبهشت در کلیبر
  • "جنگ" در راه نیست ، "در" همچنان بر همان پاشنه میچرخد
  • حسن روحانی: ایران به خطای بزرگ اسرائیل پاسخ داد/ ما منطقه امن می‌خواهیم/ باید خودانتقادی را آغاز کنیم/ کشور و نظام نیازمند مشارکت عام است
  • روحانی: ایران به خطای بزرگ اسرائیل پاسخ داد /باید خودانتقادی را آغاز کنیم /کشور و نظام نیازمند مشارکت عام است
  • مشارکت مردم در اقتصاد مستلزم ثبات قوانین و خروج دولت از تصدی‌گری‌ها