Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-23@16:16:03 GMT

ساخت موتور جستجوگر کاوش توسط محققان ایرانی

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۴۵۴۷

ساخت موتور جستجوگر کاوش توسط محققان ایرانی

مسئول پژوهشکده فناوری اطلاعات دانشگاه خواجه نصیر با اشاره به ساخت موتور جستجوگر «کاوش» توسط محققان ایرانی، گفت: این سامانه با توجه به ویژگی های زبان فارسی طراحی شده است.

علی احمدی در تشریح جزئیات جویشگر کاوش (موتور جستجوگر تصویری بومی) اظهار کرد: این جویشگر، یک موتور جستجو بر اساس محتوای تصویر است یعنی اینکه علاوه بر کلمات کلیدی، می‌تواند با بارگذاری یک تصویر، سایر تصاویر مشابه را پیدا و به مخاطب نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول پژوهشکده فناوری اطلاعات دانشگاه خواجه نصیر با اشاره به اینکه این موتور توسط ۲۰ نفر از محققان دانشگاه خواجه نصیر و همینطور پژوهشگران سایر دانشگاه‌ها ساخته و طراحی شده است، افزود: این موتور بومی، فقط بر اساس کلیدواژه متنی عمل نمی‌کند بلکه بر اساس محتوای تصویر هم عمل می‌کنند و کاربرد دارند.

احمدی هدف از راه اندازی این جویشگر بومی را ساخت موتوری با توجه به ویژگی‌های زبان فارسی عنوان کرد و گفت: موتورهای جستجوگر بین‌المللی دارای محدودیت‌هایی هستند و به طور مثال ممکن است برخی کلمات کلیدی در زبان فارسی برای موتور جستجوی بین‌المللی معنا دار نباشد.

دانشیار گروه هوش مصنوعی دانشکده کامپیوتر دانشگاه خواجه نصیر خاطرنشان کرد: کاربرد دیگری که این موتور می‌تواند داشته باشد، نقش جستجوگر در بانک اطلاعاتی سازمان‌ها و مؤسسات مختلف است. یعنی به طور مثال نیروی انتظامی می‌خواهد در موضوع اثرانگشت و یا گواهینامه مشابهت‌یابی داشته باشد و یا سازمانی می‌خواهد جستجویی در مدارک هویتی افراد داشته باشد که این موتور همه این موارد را پوشش می‌دهد.

وی با بیان این مطلب که این موتور، یک جستجوگر تصویر بر مبنای مشابهت‌یابی یا کلیدواژه به شمار می‌آید، تصریح کرد: این موتور به سفارش سازمان فناوری اطلاعات در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی طراحی و ساخته شد و تاکنون در چندین مرحله بر روی آن کار شده و همچنان در حال توسعه آن هستیم.

احمدی اضافه کرد: البته در یکی دو سال گذشته این موتور را از روی وب برداشتیم چرا که نیاز به منابع سخت افزاری زیادی دارد و البته اگر حمایت صورت گیرد، بر روی وب هم قابل استفاده خواهد بود، اما در حال حاضر برای سازمان‌های خاص که بانک اطلاعاتیِ تصویریِ بزرگ همراه با متن دارند، قابل استفاده است.

مسئول پژوهشکده فناوری اطلاعات دانشگاه خواجه نصیر لایسنس جویشگر کاوش برای دانشگاه خواجه نصیر است، گفت: سازمان و ارگان‌های مختلفی چون سازمان ملی استاندارد و نیروی انتظامی درخواست‌هایی برای در اختیار داشتن این موتور جویشگر از ما داشته‌اند. همچنین در دو سه هفته اخیر مرکز توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه فناوری اطلاعات خواسته‌اند از این موتور استفاده کنند./مهر

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه خواجه نصیر فناوری اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۴۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی حمزه زاده در نشست شورای راهبردی روستای تاریخی کندوان، روستای مدفون در دل کوه حیله ور را یکی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی شهرستان اسکو و آذربایجان شرقی عنوان کرد و گفت: تاکنون ۶۰ واحد کران در داخل این غار زیرزمینی کشف و از زیر گل و لای بیرون آمده و پیش بینی می‌شود با اجرای طرح‌های مطالعاتی و کاوش‌های باستان شناسی، افزون بر ۲۰۰ واحد کران دیگر نیز شناسایی شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با شناسایی کران‌های مدفون روستای حیله ور و جذب سرمایه گذاران و بهره برداری از مجموعه تاریخی این محوطه خواهیم توانست نسبت به توسعه گردشگری و عمرانی روستای کندوان اقدام کنیم.

فرماندار شهرستان اسکو هم با اشاره به ثبت جهانی گردشگری روستای کندوان، بر لزوم اجرای سریع طرح جامع این روستا تاکید و اظهار کرد: با اجرای طرح جامع کندوان، ساماندهی این روستا سرعت بیشتری گرفته و شاهد استاندارد سازی در ارائه خدمات به گردشگران خواهیم بود.

حسین فیروزی یکی از تهدیدات و چالش‌های پیش روی کران‌های تاریخی کندوان را ورود خودرو‌های سبک و سنگین گردشگران به داخل روستا عنوان کرد و گفت: لرزش و صدای این خودرو‌ها آسیب‌هایی به کران‌های سنگی کندوان وارد می‌کند که در این راستا طرح ایجاد پارکینگ خودرویی در بیرون از محوطه تاریخی روستا به مساحت ۱۳۰۰ متر مربع و گنجایش ۱۲۰۰ دستگاه خودرو تدارک دیده شده است.

وی همچنین ساخت و ساز‌های غیر مجاز در محدوده تاریخی روستای کندوان را یکی دیگر از چالش‌های پیش روی این روستا برشمرد و افزود: با اجرای سیاست‌های تشویقی برای روستائیان جهت تخریب سازه‌های جدید و انتقال آنها به روستای پایین دست، خواهیم توانست تا حدودی از تغییر منظر تاریخی و هویت اصلی کندوان جلوگیری کنیم.

دیگر خبرها

  • فیلم| ساخت بزرگترین سد و نیروگاه در سریلانکا به دست مهندسان ایرانی
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور
  • تولید برق هسته‌ای به بیش از ۳۰۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد
  • ایجاد رشته‌های هسته‌ای در دانشگاه خلیج‌ فارس
  • محله‌های همدان قدیم مرز بندی داشتند / در کاوش از میدان مرکزی همدان هیچ گنجی یافت نشد
  • تشخیص زودهنگام سرطان پستان با بیوسنسور ایرانی
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه با دستاورد محققان ایرانی
  • رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا سفر می‌کند
  • ساخت دوچرخه‌ای دوستدار محیط زیست که با انرژی‌های متعدد کار می‌کند