Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@21:25:53 GMT

خالکوبی موقت هوشمندی که می‌درخشد

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۹۵۶۸

خالکوبی موقت هوشمندی که می‌درخشد

دانشمندان از دانشگاه کالج لندن و موسسه‌ی فناوری ایتالیا یک خالکوبی موقت ساخته‌اند که از فناوری تولید نور تلویزیون‌ها و تلفن‌های هوشمند در آن استفاده شده که راه را برای نسل جدیدی از خالکوبی‌های هوشمند با کاربردهای مختلف باز می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، این فناوری که در آن "دیود نورگسیل ارگانیک"(OLEDs) استفاده شده مانند تتوهای موقت معمولی بر روی بدن خالکوبی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیودها روی یک کاغذ تتوی معمولی قرار می‌گیرد و به وسیله‌ی مرطوب کردن به پوست منتقل شده و می‌چسبد.

محققان که این روند را در مقاله‌ای در مجله‌ی "Advanced Electronic Materials" توصیف کرده‌اند می‌گویند: این فناوری می‌تواند با سایر خالکوبی‌های الکترونیکی دیگر ترکیب شده و به طور مثال هنگامی که ورزشکاری دچار کم‌آبی شده و یا باید برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی از نور خورشید دور بماند شروع به درخشیدن کند. همچنین این تتوها می‌توانند روی بسته‌بندی میوه‌ها قرار گیرند تا زمانی که تاریخ‌ انقضای محصول گذشته یا نزدیک است اطلاع دهد یا به عنوان تتوی درخشان در عرصه‌ی مد استفاده شود.

پروفسور فرانکو کاسیالی(Franco Cacialli)، نویسنده‌ی اصلی مقاله می‌گوید: این نوع تتوی دیود دار که برای اولین بار تولید کرده‌ایم می‌تواند در مقیاس زیاد و با قیمت ارزان ساخته شود. این تتوها در عرصه‌ی پزشکی می‌توانند هنگامی که تغییری در شرایط بیمار ایجاد شد شروع به درخشیدن کنند و یا با روش‌های درمانی حساس به نور ترکیب شوند و سلول‌های سرطانی را مورد هدف قرار دهند.

اثبات این مطالعه مرحله‌ی اول است و پس از آن چالش‌های دیگری در آینده در پیش داریم از جمله قرار دادن دیودها در محفظه‌ای برای جلوگیری از تخریب آن‌ها در اثر برخورد با هوا و همچنین افزودن باتری و ابرخازن به این دستگاه.

این دستگاه به طور کلی ۲.۳ میکرومتر ضخامت دارد(کمتر از یک چهارصدم میلی‌متر) چیزی حدود یک سوم طول یک گلبول قرمز و از یک پلیمر الکترولومینسنت(electroluminescent) در میان چند الکترود تشکیل شده است. این پلیمر در هنگام اعمال جریان الکتریکی می‌درخشد. یک لایه عایق نیز بین الکترودها و کاغذ تتو قرار دارد.

این پلیمر ساطع کننده‌ی نور ۷۶ نانومتر ضخامت دارد(یک نانومتر یک میلیون برابر کوچک‌تر از میلی‌متر است) این پلیمر با استفاده از روش "پوشش دورانی" تولید شده است. در این روش پلیمر بر روی یک زیرلایه قرار می‌گیرد و با سرعت زیاد می‌چرخد تا سطحی بسیار نازک و یکنواخت ایجاد شود.

محققان پس از تولید تتوی دیود داری که نور سبز منتشر می‌کرد، آن را بر روی شیشه، بطری پلاستیکی، پرتقال و یک کاغذ بسته‌بندی نصب کردند.

پروفسور ویرجیلیو ماتولی(Virgilio Mattoli)، محقق ارشد از موسسه‌ی فناوری ایتالیا می‌گوید: تتوهای الکترونیکی به سرعت در حال رشد هستند. ما پیش از این در موسسه‌ی فناوری ایتالیا الکترودهایی تولید کرده‌ایم که بر روی پوست افراد قرار می‌گیرد و از آن‌ها برای آزمایش‌های تشخیصی مثل گرفتن نوار قلب استفاده می‌شود. مزیت این فناوری ارزان بودن آن، استفاده راحت و قابلیت جدا کردن آن با شسشتو با آب و صابون است.

دیود نورگسیل ارگانیک اولین بار ۲۰ سال پیش در تلوزیون‌های تخت مورد استفاده قرار گرفتند. از دیگر مزایای این فناوری انعطاف‌پذیری آن و قابلیت استفاده در سطوح دارای انحنا است و آن‌ها را می‌توان از حلال‌های مایع تولید کرد که این به معنای امکان پرینت آن‌ها و هزینه‌ی پایین تولید است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خالكوبي فناوری پوشیدنی فناوري بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۹۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 نقش حوزه علم و فناوری در بیانات نوروزی مقام معظم رهبری

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید امیدوار رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در یادداشتی نقش حوزه علم و فناوری در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه مواد و انرژی، دکتر امیدوار در این یادداشت اظهار داشت: اگر چه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چارچوب اصلی دکترین چهل ساله دوم انقلاب اسلامی توسط رهبری معظم تبیین شده است لیکن بنا به ضرورت در هر سال لازم است تا برآیند سیاست‌های حاکم بر ارکان مختلف نظام در راستای شعار سال قرار گیرد. بطور مثال در دکترین چهل ساله توقع از دست اندرکاران حوزه علم و فناوری کشور اهتمام در جهت حفظ رشد علمی از یک سو و از سوی دیگر جهت‌دهی به‌منظور مرتفع نمودن نیاز‌های داخل است.

در این راستا توجه ویژه به اخلاق و معنویت به مثابه فضایی است که تنفس در آن صورت می‌گیرد. به عبارتی فارغ از معنویت که هم در سخنرانی نوروزی رهبری انقلاب به آن اشاره شد و هم در بیانیه گام دوم به آن تاکید شده است، فضای تنفس نه تنها سنگین و بلکه مسموم می‌شود و به عبارتی مراقبت دائم تک تک احاد جامعه و دست اندرکاران حوزه‌های مختلف و به خصوص حوزه علم و فناوری کشور را می‌طلبد.

وی ادامه داد: لذا در صورت حاکم شدن فضای مبتنی بر اخلاق، اتمسفر مناسب برای فعالیت در حوزه‌های مختلف فراهم می‌شود. بدین ترتیب در گام اول تحقق منویات رهبری انقلاب حاکم شدن اخلاق و معنویات و تبری از عوامل و وسوسه‌های خناسان و هوشیاری درخصوص دفع افراد با هر رنگ و سلیقه و حتی تبری جستن از نیرو‌هایی با لباس خودی و غیر متخلق به اخلاق الهی است. در ثانی و به عبارتی پس از ایجاد فضای مناسب بسیج همه جانبه نیرو‌ها در جهت تحقق شعار سال امری واجب است.

رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در این یادداشت گفت: در این خصوص وزارتین صمت و تعاون و رفاه از یکسو، وزارتین عتف و بهداشت و درمان و معاونت علمی و فناوری از سوی دیگر و وزارت دفاع و ستاد کل نیرو‌های مسلح سه ضلع اصلی تحقق شعار سال را تشکیل می‌دهند. زیرا از یکسو جهش در تولید به‌عنوان شعار سال منجر به افزایش در عدد تولید ناخالص داخلی بطور مستقیم و غیر مستقیم می‌شود و از سویی خواسته یا ناخواسته منجر به روانسازی سایر ساز و کار‌ها و اقدامات می‌شود. در صورتی که اگر نیم نگاهی به سیاست‌های ابلاغی حوزه علم و فناوری مورخ سال ۱۳۹۳ و نیز اهداف نقشه جامع علمی کشور مصوب سال ۱۳۸۹ بیاندازیم با افزایش سهم تولید محصولات و خدمات مبتنی بـر دانـش و فناوری داخلی به بیش از ۵۰ درصد تولیـد ناخـالص داخلـی مواجه می‌شویم.

وی ادامه داد: متاسفانه ضعف در تحقق برنامه‌های ۵ ساله کشور چه در برنامه پنجم و چه در برنامه ششم موجب بر زمین ماندن هدف مذکور شده است. اینکه چرا برنامه‌های ۵ ساله با عدم تحقق مواجه می‌شوند را باید در جای دیگر واکاوی نمود لیکن غالبا عدم پیش‌بینی منابع و یا هدف گیری نادرست و یا ضعف عملکرد موجب این امر شده است. البته این دلایل، توجیهی بیش نیست و پرواضح است جامعه دانش‌بنیان طی دهه گذشته باید سمت و سوی اهداف و برنامه‌ها را به سوی هدف فوق تنظیم می‌نمود.

با توجه به تاکید شعار سال مطروحه توسط رهبری انقلاب اسلامی اصلاح رفتار‌ها و برنامه‌ها به این سو به شدت رخ می‌نماید

 امیدوار در این یادداشت تاکید کرد: لیکن اکنون با توجه به تاکید شعار سال مطروحه توسط رهبری انقلاب اسلامی اصلاح رفتار‌ها و برنامه‌ها به این سو به شدت رخ می‌نماید. بطور مثال معاونت علمی و فناوری با دست مایه قراردادن قانون جهش تولید تا حدی می‌تواند نسبت به تسریع تحقق شعار سال کمک نماید. وزارت عتف نیز با اصلاح جهت‌گیری دانشگاهیان از آموزش‌محوری به سمت حل مشکلات تولید از یک سو به جهش تولید کمک خواهد کرد و از سویی ابزار‌های ارتباطی دانشگاهیان و صنایع را وثیق‌تر خواهد نمود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بد یا خوب جامعه دانشگاهی باید از سلبیت رفتاری خارج شود و دانشگاهیان باید بپذیرند که نسل دانشگاه‌های آموزش‌محور رو به انقراض است و تاکید بیش از حد بر این امر آب در هاون کوبیدن و راه به بیراهه رفتن است. تنها دستاورد پافشاری بیش از حد بر این آموزش‌های کلاسیک آماده کردن نیرو‌ها برای مهاجرت و تسهیل پذیرش در کشور‌های غربی است. بیچاره صنعت داخلی که مدام از آماده نبودن و عدم کارایی فارغ التحصیلان به‌منظور جذب در صنعت علی رغم بالا بودن سطح آموزش‌های کلاسیک ندا بر می‌آورد ولی با مهر خاموشی و بالیدن به به سطح بالای آموزش‌ها مواجه می‌شود. باید از عادت‌ها عبور کرد و بنا بر مقتضیات، انعطاف به خرج داد تا آفت‌های پیش رو کمتر گزندی را به حوزه علم و فناوری کشور وارد کند.

رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در این یادداشت گفت: پیشنهاد جدی به متولیان دانشگاه‌ها این است که حضور اساتید را به میزان نیمی در هفته در صنعت تسهیل نمایند و صنایعی که تماما یا بخشی از آنها متعلق به دولت است مکلف شوند به جای اینکه هزینه‌های اضافی و پرداخت‌های خارج از عرف در درون بافت مدیریتی انجام دهند بخشی از منابع خود را بابت حضور دانشگاهیان در صنایع و مشاوره با آنان هزینه نمایند. با حضور مستمر دانشگاهیان در صنعت هم راهکار‌های بهبود کیفیت و افزایش جهش تولید محقق می‌شود و هم بخشی از مشکلات معیشتی دانشگاهیان مرتفع خواهد شد. به قول استاد شهید مرتضی مطهری از شخصی که ادعای نبوت داشت جهت راست آزمایی ادعایش خواسته شد تا معجزه خود را با نزدیک آمدن درختی نشان دهد شخص که درمانده بود و جعلی ادعای نبوت داشت اظهار داشت که ما اهل تواضع هستیم و هم اینک ما به جلو درخت می‌رویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۰ توصیه رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس برای جهش تولید
  • فعالیت دانش‌بنیان در استان بوشهر به‌ یک فرهنگ تبدیل شده است
  • ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش بنیان استان بوشهر
  • پنجره‌های خورشیدی، انقلاب آینده در معماری شهری
  • شناسایی و پیگیری روش‌های تقویت مالی در حوزه علم و فناوری
  •  نقش حوزه علم و فناوری در بیانات نوروزی مقام معظم رهبری
  • چاپ سه‌بُعدی هر آنچه را که تصور کنید، ممکن می کند!
  • تحقق شعار سال با به‌روزرسانی فناوری‌ و تجهیزات بخش تولید
  • فناوری عید؛ چگونه «عید» را در زندگی تولید و تکثیر کنیم؟
  • (تصاویر) جشنواره خالکوبی جادویی