Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، شرکت «رلتیویتی اسپیس» (Relativity Space) که یک شرکت هوافضایی چاپ سه بعدی موشک است، موشک جدید خود را پس از معرفی موشک «تران ۱» (Terran ۱) که یک موشک کوچک با قابلیت پرتاب بوده و قرار است اواخر امسال پرتاب شود، معرفی کرد.

این موشک جدید «تران آر» (Terran R) نام دارد و بسیار بزرگتر از موشک قبلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موشک یک موشک مداری با تقریباً ۲۰ برابر ظرفیت حمل بار موشک «تران ۱» است که همچنین کاملاً قابل استفاده مجدد خواهد بود، به این معنی که هم مرحله اول و هم مرحله دوم این موشک قابل استفاده مجدد هستند، در حالی که تنها مرحله اول موشک «فالکون ۹» متعلق به شرکت اسپیس‌ ایکس قابل استفاده مجدد است.

این موشک در حال حاضر در مراحل تأمین بودجه و اخذ مجوز و تاییدیه از کاخ سفید و مجمع جهانی اقتصاد و حتی مقامات ناسا است.

«تیم الیس»، بنیان‌گذار و مدیرعامل «رلتیویتی اسپیس» گفت: هنگامی که این شرکت را پنج سال پیش تأسیس کردم، همیشه مشاهده پرتاب و فرود موشک‌های «اسپیس‌ ایکس» و اخیرا اتصال کپسول "کرو دراگون" به ایستگاه فضایی بین‌المللی برایم الهام‌بخش بود. ایده رفتن به مریخ برای آینده بشریت بسیار مهم است و واقعاً امکانات تجربیات انسانی را در زمین و فراتر از آن گسترش می‌دهد.

در حالی که شرکت «رلتیویتی اسپیس» در حال حاضر یکی از با ارزش‌ترین شرکت‌های فضایی روی زمین است، «الیس» می‌گوید که موشک قابل استفاده مجدد «تران آر» به راستی یک تکامل واضح نسبت به موشک قبلی این شرکت موسوم به «تران ۱» است.

وی افزود: این موشک دارای همان معماری، همان پیشرانه، همان کارخانه، همان چاپگرهای سه بعدی، همان «الکترونیک هوانوردی» (Avionics) و همان تیم سازنده است.

«الیس» همچنین گفت که او همیشه طرفدار بزرگ استفاده مجدد از موشک‌ها بوده است و می‌گوید که علاوه بر کاهش هزینه ساخت موشک با فناوری چاپ سه بعدی و خودکار سازی وسایل پرتابی، استفاده مجدد از آن نیز باید بخشی از آینده پرتاب‌های فضایی باشد.

این شرکت از زمان تاسیس در پنج سال پیش تاکنون بیش از ۶۸۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است.

طبق گزارش‌ها، مانند موشک «تران ۱»، حدود ۹۰ درصد از موشک «تران آر» نیز با استفاده از بزرگترین چاپگرهای سه بعدی روی کره زمین ساخته می‌شود.

شرکت «رلتیویتی اسپیس» هم اکنون ۲.۳ میلیارد دلار ارزش گذاری شده است که آن را به یکی از با ارزش‌ترین شرکت‌های خصوصی فضایی دنیا تبدیل کرده است.

برخلاف صف فالکون‌های اسپیس ایکس، شرکت «رلتیویتی» قصد دارد اولین موشک خود یعنی «تران ۱» را در طولانی مدت در خدمت نگه دارد.

«الیس» می‌گوید: این یک محصول عالی است. ما مثل «اسپیس‌ ایکس» از «فالکون ۱» تا «فالکون ۹» پیش نمی‌رویم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اسپیس ایکس تران ۱ قابل استفاده مجدد سه بعدی تران ۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۴۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت حمله موشکی ایران به نواتیم چه بود؟

به گزارش قدس آنلاین، روزنامه «واشنگتن‌ پست» نقشه‌ای از نقاط مورد حمله موشکی ایران در اراضی تحت اشغال رژیم صهیونیستی منتشر کرده است. این نقشه روایت طرف غربی است و لزوماً مورد تایید نهادهای داخلی نیست. طبق این نقشه، منطقه «آراد»، پایگاه هوایی «نواتیم» در جنوب اراضی اشغالی و پایگاه جاسوسی «هرمون» در جولان اشغالی زیر ضرب موشکی ایران رفته است. این نقشه در برخی از نقاط با روایت طرف ایرانی یکسان است. «سرلشکر باقری» رئیس ستادکل نیروهای مسلح در همین رابطه گفت: در این عملیات هم مرکز اطلاعاتی بزرگی که اطلاعات لازم را برای این جنایت برای صهیونیست‌ها در ارتفاعات «جبل الشیخ» تامین می‌کرد هدف قرار گرفت و هم پایگاه هوایی «نواتیم» که حمله به کنسولگری ایران از آنجا صورت گرفته بود هدف قرار گیرد که هردو تا حد قابل‌توجهی مورد انهدام قرار گرفتند و از کار افتادند.

نواتیم (Nevatim) کجاست؟

پایگاه هوایی نواتیم در سال ۱۹۴۷ احداث شد. این پایگاه در منطقه صحرای نقب نزدیک شهر بئرالسبع واقع شده است که دارای باند فرودی به اندازه ۳۴۰۰ متر است.این پایگاه به نوعی مهم‌ترین پایگاه نیروی هوایی اسرائیل است. اسکادران عملیاتی ۱۱۶ و ۱۴۰ جنگنده‌های F-۳۵ و اسکادران آموزشی ۱۱۷ مربوط به آموزش خلبانان F-۳۵ در این پایگاه مستقر است. اسکادران ۱۴۰ نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به اسکادران عقاب طلایی مشهور است. به نقل از الجزیره، ارتش رژیم صهیونیستی دارای ۷۵ جنگنده F-۳۵ است.اسکادران ۱۰۳ سوپرهرکولس‌های ترابری رژیم صهیونیستی نیز در این پایگاه حضور دارد. آشیانه هواپیمای ویژه رئیس رژیم صهیونیستی در پایگاه نواتیم است.

معنای رسیدن موشک ایران به نواتیم چیست؟

پایگاه نواتیم بامداد ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ هدف قرار گرفته شد. یک مقام ارشد دولت آمریکا به ABC NEWS گفت که پنج موشک بالستیک به پایگاه هوایی نواتیم اصابت کرد. «وال استریت ژورنال» پیرامون عملیات ۵ ساعته ایران نوشت که در حمله بامداد یکشنبه تنها بخش کوچکی از زرادخانه پهپادها و موشک‌های ایران مصرف شد. اما همین بخش کوچک به بزرگترین حمله پهپادی تاریخ جهان بدل شد.رژیم صهیونیستی به تنهایی سه لایه پدافندی تحت عناوین گنبد آهنین، فلاخن داوود و ختس دارد. این ظرفیت پدافندی در عملیات ۵ ساعته ایران به انتها رسید. به نحویکه با استناد به نقل قول وال استریت ژورنال، بالغ بر ۱۰ کشور به یاری اسرائیل رفتند تا بتواند با پرتاپه‌های ایرانی مقابله کند. اما نکته دیگری در این ماجرا وجود داشت که افسر سابق اطلاعاتی آمریکا و بازرس سابق سازمان ملل در بخش تسلیحات کشتار جمعی آن را فاش کرد. «اسکات ریتر» در صفحه ایکس خود نوشت: «آمریکا یک رادار باند ایکس پیشرفته تحت عنوان AN/TPY-۲ در صحرای نقب دارد.ماموریت [این رادار] شناسایی پرتاب موشک‌های ایران و ارسال داده‌های هدف‌گیری به «ختس»، «فلاخن داوود» اسرائیل و باتری‌های «THAAD ABM» آمریکا است که برای حفاظت از سایت‌های حساس اسرائیل از جمله دیمونا و پایگاه‌های هوایی نواتیم و رامون مستقر شده‌اند.موشک‌های ایرانی هر دو پایگاه هوایی نواتیم و رامون را هدف قرار دادند. بهترین رادار رصدی جهان که با پیشرفته‌ترین پدافند ضد موشکی جهان کار می‌کند، در مقابل حمله ایران ناتوان بود. بهترین سامانه دفاع موشکی جهان نتوانست از سایت‌هایی محافظت کند که وظیفه حفاظت از آنها را در برابر حملات موشک‌های ایران بر عهده داشت.»

سید «مصطفی خوش چشم» در همین رابطه گفت: «به دو علت پایگاه هوایی نواتیم در اسرائیل را زدیم. یک:؛ از همین پایگاه با F-۳۵ کنسولگری ایران را زدند. دوم؛ اینکه مهم‌ترین و امن‌ترین پایگاه هوایی صهیونیست‌هاست ... ما می‌خواستیم بگوییم دست‌ نیافتنی‌ترین هدفتان را می‌زنیم.»

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • کاروان جدید ماهواره های « استارلینک » به مدار زمین رفتند
  • آسمان ایران امن تر از همیشه
  • برق خورشیدی فضایی یک قدم به واقعیت نزدیک تر شد
  • فیلم| گوشه‌ای از توان پهپادی و موشکی ارتش؛ از پهپادهای کرار و آرش تا نمایش موشک‌‎های زمین به زمین
  • کاریکاتور/ ادعای پوشکی در خصوص قدرت موشکی!
  • فیلم| گوشه ای از توان پهپادی و موشکی ارتش ؛ از پهپادهای کرار و آرش تا نمایش موشک‌‎های زمین به زمین
  • سامانه‌های موشکی ۱۵ خرداد و اس ۳۰۰ و اس ۲۰۰ ارتش ایران | تصاویر
  • ضرورت مدیریت تقاضا و اصلاح الگوی مصرف آب آشامیدنی
  • درون سر جنگی موشکی که به اسرائیل شلیک شد
  • اهمیت حمله موشکی ایران به نواتیم چه بود؟