Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به افزایش قیمت روغن زیتون پیش‌بینی می‌کنیم که مصرف روغن زیتون در کشور کاهش یابد و این امر مطلوب ما نیست.

جواد میر عرب رضی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، با بیان اینکه بخشی از این سطح زیر کشت در قالب فضای سبز است؛ اظهار داشت: در برخی از استان‌ها مانند سمنان بخش قابل‌ملاحظه‌ای در فضای سبز به کشت زیتون اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امسال تولید زیتون به 116 هزار و 500 تن رسید که 60 درصد آن تبدیل به کنسرو و باقی محصول نیز به روغن تبدیل شد.

مشاور معاون وزیر و مجری طرح زیتون با بیان اینکه امسال تولید روغن زیتون 9 هزار 500 تن بود؛ افزود: مصرف روغن زیتون در کشور حدود 15 هزار تن است که بخشی از این نیاز را وارد می‌کنیم.

میر عرب رضی افزود: با توجه به افزایش قیمت روغن زیتون پیش‌بینی می‌کنیم که مصرف روغن زیتون در کشور کاهش یابد و این امر مطلوب ما نیست.

وی با بیان اینکه فضای داخلی کشور به نحوی هست که ظرفیت توسعه زیتون وجود دارد؛ خاطرنشان کرد: اگر باغداران به سمت توسعه کشت زیتون بروند مشکلی برای فروش وجود نخواهد داشت؛ چرا که نیاز آن در کشور وجود دارد.

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه یکی از رویکردهای مهم در محصول زیتون توسعه سطح زیر کشت است؛ خاطرنشان کرد: رویکرد توسعه‌ای بر توسعه کشت‌های متراکم هست چون عملکرد مناسب‌تری دارد؛ چرا که مبارزه با آفات و مدیریت باغ در فضای مناسب‌تری انجام می‌شود.

میر عرب رضی افزود: یکی از مواردی که در باغات زیتون مدنظر است برداشت زیتون به‌صورت غیرمکانیزه هزینه‌های زیادی دارد و این برداشت در کشت‌های متراکم با وجود کمباین‌های برداشت کننده رفع می‌شود و از این رو بیشتر اهتمام بر توسعه کشت‌های متراکم است.

وی افزود: ارقام آربکین و کروناکی و ارقامی که در کشت‌های فوق متراکم و متراکم مناسب است در توسعه سطح زیر کشت زیتون مدنظر است.

تسنیم/

برچسب ها: طرح زیتون ، وزارت جهاد ، روغن زیتون لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000N2F

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: طرح زیتون وزارت جهاد روغن زیتون روغن زیتون طرح زیتون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۴۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای

به گزارش خبرنگار مهر، علی مختاران صبح چهارشنبه در نشست خبری گرامیداشت روز ملی گندم و نان که در سالن جلسات مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی برگزار شد، با اشاره به تجارب استفاده از سامانه آبیاری قطره‌ای در تولید گندم به عنوان یک گیاه متراکم گفت: در این زمینه باید به کاهش مصرف آب و افزایش تولید و بهره وری در مزارع توجه جدی صورت گیرد.

وی مبنای این حرف را صرفه جویی واقعی در مصرف آب دانست که در سطح استان و کلان کشوری باید مورد پیگیری قرار گیرد و افزود: با توجه به کمبود آب در سراسر کشور، صرفاً با تأمین آب می‌توان تولید را افزایش داد اما ممکن است به ارتقای بهره وری در سطح یک حوزه یا استان نرسیم، بنابراین باید کاهش مصرف آب با در نظر گرفتن حفظ تولید محصول مد نظر باشد.

عضو هیأت علمی بخش تحقیقات آبیاری زهکشی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به اینکه برای تحقق این هدف باید از تکنیک‌های به زراعی استفاده کرد، عنوان کرد: یکی از این تکنیک‌ها سامانه آبیاری قطره‌ای نواری است که برای تولید گندم می‌توان از آن استفاده کرد، در کنار این موضوع باید تمهیداتی نیز برای ارتقای بهره وری اتخاذ شود.

مختاران با تاکید بر ضرورت تمرکز بر سامانه کشت و استفاده از مهندسی زهکشی مناسب در جهت حفاظت از خاک بیان کرد: تجربه استفاده از این سامانه در تحقیقات این مؤسسه با حفظ عملکرد محصول از چهار تن در هکتار در مناطق مستعد شوری تا مناطق مستعد و خاک‌های مناسب که ۶ و نیم تن در هکتار بود، حاکی از کاهش ۳۲ درصدی مصرف آب نسبت به سامانه آبیاری سنتی است.

وی با اشاره به کاهش ۱۶ درصدی مصرف آب با استفاده از این سامانه نسبت به بهره گیری از سیستم‌های آبیاری بارانی عنوان کرد: این سامانه توانسته میزان بهره وری آب در سطح مزرعه را ۳۵ درصد افزایش دهد و نسبت به سیستم آبیاری بارانی حدود ۱۰ درصد ارتقای بهره وری داشته باشد. اساس این سامانه دور آبیاری کم و تناوب آبیاری بالاست.

عضو هیأت علمی بخش تحقیقات آبیاری زهکشی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به اینکه این سامانه اجازه نمی‌دهد نمک در اطراف ریشه گیاه تجمع کند، مطرح کرد: در مناطقی که کیفیت آب مناسب بود استفاده از این سامانه با حفظ بقایای گیاهی موجب ارتقای ۱۰ درصدی صرفه جویی واقعی آب نسبت به سیستم سنتی و نیز افزایش ۲۰ درصدی عملکرد محصول شد.

مختاران گفت: استفاده از سامانه آبیاری قطره‌ای نواری حتی به مهندسان آب اجازه می‌دهد که به راحتی سیستم‌های هوشمند را به صورت اتوماسیون یا بر خط استفاده از داده‌های هواشناسی اجرا کنند و ضمن مدیریت آبیاری، صرفه جویی واقعی آب در مزرعه محقق شود. توسعه این سیستم نباید مبنای توسعه اراضی کشاورزی بلکه باید مبنای بهبود باشد.

کد خبر 6080972

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • طرز تهیه کباب لاهماجون، خوشمزه‌ترین کباب ترکی
  • سه روغن طبیعی برای تسریع رشد مو را بشناسید
  • سه روغن طبیعی برای تسریع رشد مو
  • این خوراکی‌ها را برای افزایش طول عمر بخورید
  • سالاد فیله مرغ سوخاری با سس رنچ، جذاب‌ترین سالادی که تابه‌حال خورده‌اید
  • آیا مصرف زیاد شکر باعث دیابت می‌شود؟
  • وضعیت صنایع لبنی در خراسان رضوی
  • قهوه خور‌ها بخوانند
  • دولت با چالش بزرگ مصرف و واردات بنزین چه خواهد کرد؟