Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-19@03:39:58 GMT

داستان نیکوکاری از یک «تابلو» آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۵۹۴۹

داستان نیکوکاری از یک «تابلو» آغاز شد

همشهری آنلاین_بهاره خسروی: مرحوم «احمد عدل‌پرور» خیر مدرسه‌ساز در تکه دهم پایتخت، یکی از همین افراد بود که از روزهای سخت زندگی‌اش و نیکوکاران زمانه‌اش درس گرفت و به هنگام توانایی مانند آنها پا در میدان عمل و کار خداپسندانه گذاشت. مرحوم عدل‌پرور نخستین خیّری بود که در سال ۱۳۷۳ با ساخت دبیرستان پسرانه احمد عدل‌پرور و ساختمان سازمان فنی و حرفه‌ای در خیابان آزادی، تقاطع خوش، مدرسه‌سازی را در تکه دهم پایتخت باب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش، با «کوروش‌عدل‌پرور» فرزند آن مرحوم، درباره فعالیت‌های نیکوکارانه پدرش در منطقه ۱۰ گفت‌وگو کردیم.  

«احمد عدل‌پرور» ۴خرداد سال ۱۳۱۰ خورشیدی در محله قیام، کوچه شترداران، متولد شد. خانواده او تمول چندانی نداشتند و به همین دلیل احمد از همان روزگار نوجوانی برای کمک به خانواده به کار و فعالیت پرداخت. «کورش عدل‌پرور» با این جملات سر صحبت را باز می‌کند: «ماجرای قدم نهادن این مرحوم در کار خیر مربوط به خاطره تلخ بیماری مادرش و بیمارستان وقفی نجمیه است. در دوران کودکی مادر بیماری سختی می‌گیرد و در بیمارستان نجمیه بستری می‌شود. پدرم با دیدن عنوان «وقفی» در تابلو بیمارستان نجمیه با واژه وقف آشنا می‌شود و معنای آن را از پدربزرگم می‌پرسد. او همانجا با خود شرط می‌کند تا در بزرگسالی ساختمانی وقفی بسازد و در ادامه مسیر، برای کمک به نیازمندان و ساخت سرپناه، در دانشگاه رشته مهندسی ساختمان را دنبال می‌کند.»

 نخستین‌بانی مدرسه‌سازی 

مرحوم عدل‌پرور به قشر فرهنگی، به‌ویژه معلمان، ارادتی خاص داشت. او معتقد بود این معلمان هستند که جامعه را می‌سازند و باید قدر و ارزش آنها در جامعه حفظ شود. کوروش عدل‌پرور با بیان این مطلب ادامه می‌دهد: «در واقع قدم گذاشتن پدرم در مسیر مدرسه‌سازی هم نشئت‌گرفته از همین دیدگاه بود. او برای گردش و تفریح به نورآباد ممسنی رفته بود.

وقتی دید این شهر نیاز به فضای آموزشی دارد یک مجتمع بزرگ آموزشی در این شهر ساخت. سال ۱۳۷۳ هم در زمینی در خیابان آزادی، تقاطع خوش، دبیرستان پسرانه احمد عدل‌پرور و ساختمان فنی و حرفه‌ای را ساخت.» یکی از مهم‌ترین تأکیدات مرحوم عدل‌پرور در ساخت بناهای موقفه ثبت‌نامش بر آنها بود. این اصرار به دلیل درسی بود که از عنوان وقف در تابلو بیمارستان نجمیه گرفته بود. او معتقد بود اگر یک نفر هم با خواندن نامش به کار خیر دعوت شود، کافی است.  

 شرط معدل ممنوع 

یکی کارهایی که مرحوم عدل‌پرور با آن به‌شدت مخالف بود گزینش کردن و شرط گذاشتن برای دانش‌آموزان در زمان نامنویسی بود. پسر مرحوم عدل‌پرور تعریف می‌کند: «اوایل که مدرسه افتتاح شد. به گوش پدر رسید برای نامنویسی دانش‌آموزان در این مدرسه شرط معدل گذاشته‌اند. مدرسه فقط دانش‌آموزان با معدل بالا را قبول می‌کرد. پدرم به‌شدت با این کار مخالف بود.

او گفت: «هنر این نیست که دانش‌آموز ممتاز را تحویل گرفت و دانش‌آموز ممتاز تحویل داد. هنر آن است که از دانش‌آموز ضعیف یک دانش‌آموز ممتاز ساخت. اینکه برای بچه‌ها شرط معدل بگذاریم و یک عده را از تحصیل محروم کنیم کار قابل قبولی نیست. پدرم معتقد بود که مدرسه باید فرصتی برای اصلاح افراد و تربیت آنها باشد. با این کار آنها تبعیض را یاد می‌گیرند.» البته این روزها از دبیرستان پسرانه احمد عدل‌پرور چیزی جز نام باقی نمانده است. در حال حاضر دبیرستان دخترانه رضوان به این مدرسه منتقل و مدرسه دخترانه شده است.  

 خدمات خیریه بی‌شمار

مرحوم عدل‌پرور علاوه بر مدرسه‌سازی در بسیاری از امور خیریه پیشگام بود و در واقع هر جا که می‌توانست گرهی باز کند حضور داشت. کوروش عدل‌پرور، درباره دیگر خدمات خیریه‌ای پدرش می‌گوید: «ساخت اورژانس بیمارستان دکتر شریعتی، ساخت مسجد در دلیجان، ساخت بیمارستان فیروزآباد شیراز، ساخت مساجد در مناطق محروم، راه‌اندازی صندوق قرض‌الحسنه دانشگاه تهران، راه‌اندازی صندوق قرض‌الحسنه عدل‌پرور، اجاره به زوج‌های جوان و پس‌انداز پول آنها برای خرید خانه از دیگر خدمات خیّرانه پدر بود.»
او به واسطه خدمات و کارهای خیریه‌اش از رئیس آموزش‌وپرورش نورآباد ممسنی و وزیر آموزش و پرورش وقت لوح تقدیر دریافت کرد.  

زندگی با مردم 

«پدرم تا زمانی که زنده بود، عاشقانه زندگی می‌کرد. عاشق زندگی و عشق ورزیدن به مردم بود.» کوروش عدل‌پرور با این عبارات پدرش را توصیف می‌کند و می‌گوید: «ساده زندگی می‌کرد. با وجود اینکه ماشین شخصی داشت، اکثراً برای رفت‌وآمد از اتوبوس استفاده می‌کرد. دوست داشت با مردم باشد. حرف و درددل‌های آنها را گوش می‌داد.

می‌گفت این‌وروآن‌ور رفتن با ماشین خودش او را از مردم دور می‌کند، نمی‌فهمد آنها چه می‌خواهند. همیشه در یک کیسه نایلونی برای پرنده‌ها ارزن توی جیبش داشت. هرجا پرنده‌ای می‌دید برایش دانه می‌ریخت. علاقه پدرم به کار خیر وصف‌نشدنی است. هرچند بسیاری مواقع در انجام کار خیر ناملایمات و بی‌مهری‌هایی هم می‌دید، اما بازهم دنبال گره‌گشایی از کار خلق خدا بود تا اینکه ۱۵ شهریور ۱۳۸۶ برای همیشه به آسمان ابدیت پرواز کرد.»

کد خبر 587407 برچسب‌ها منطقه ۱۰ همشهری محله آموزشی وقف و موقوفات مدرسه و مدارس خیریه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۱۰ همشهری محله آموزشی وقف و موقوفات مدرسه و مدارس خیریه مدرسه سازی دانش آموز کار خیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۵۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۷۰ درصدی ساخت مسکن ملی مهرگان مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی در جریان بازدید از طرح نهضت ملی مسکن شهرستان مشهد گفت: ساخت ۲ هزار و ۴۴۶ واحد مسکونی در شهرک مهرگان مشهد برنامه‌ریزی شده که تاکنون ساخت ۴۵۴ واحد آن ثمر داده است.

یعقوبعلی نظری افزود: هم اکنون سه پهنه ساخت مسکن در حال ساخت به ترتیب با ۱۲۴ واحد، ۱۹۶ واحد و ۱۳۴ واحد مسکونی در شهرک مهرگان مشهد فعال است و برای تسریع در اتمام این طرح ها  به مدیران مربوطه توصیه‌های لازم انجام شد.

فرماندار مشهد نیز در جمع خبرنگاران ادامه داد: از مجموع نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در حال ساخت در مهرگان مشهد، بخشی تا پایان اردیبهشت‌ماه و بقیه تا پایان سال تحویل متقاضیان می‌شود.

محسن داوری افزود: قرعه‌کشی انجام شده و صاحبان زمین‌ها و واحد‌های در حال ساخت مشخص شده است.

به گفته وی، از طرفی موضوع شبکه فاضلاب مهرگان نیز در دستور کار قرار دارد و در مرحله زیرسازی در حال اجرا است.

فرماندار مشهد اضافه کرد: مشکل تامین نانوایی اکنون در شهرگ مهرگان حل شده است، اما در زمینه مدرسه هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده ایم و برای کسب نتیجه پیگیر هستیم بطوریکه  هم اکنون ۲ مدرسه در مهرگان در حال ساخت است.

شهرک مهرگان در انتهای جاده موسوم به سیمان و بولوار رسالت مشهد قرار دارد که طرح های مسکن مهر و نهضت ملی مسکن از سال ۱۳۹۱ در این منطقه در حال اجرا است.

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت یک مدرسه و افتتاح ۴ چمن مصنوعی در بهمئی
  • کمک ۱۰ میلیارد ریالی پدر شهید برای ساخت مدرسه
  • آغاز ساخت مدرسه و بهره برداری از ۴ زمین چمن مصنوعی در بهمئی
  • ساخت ۳۴۴ مدرسه در سیستان و بلوچستان
  • بهره برداری و آغاز ساخت ۴ مدرسه در میناب
  • ساخت مدرسه ۶ کلاسه در صالح شهر گتوند
  • آغاز اکران آنلاین یک فیلم پلیسی-جنایی
  • پیشرفت ۷۰ درصدی ساخت مسکن ملی مهرگان مشهد
  • داستان قطار ملی مترو؛ از مذاکرات با غرب تا بومی سازی ۸۵ درصد
  • داستان قطار ملی مترو؛ از مذاکرات با غرب تا بومی‌سازی ۸۵ درصد