Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@19:06:48 GMT

حقوقی‌ها بورس را همچنان قرمز می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۶۲۲۲

حقوقی‌ها بورس را همچنان قرمز می‌کنند

کارشناس بازار معتقد است نرخ دلار و تصمیمات دولتمردان تکلیف بازار سرمایه را نامشخص کرده است و این مسئله در بازار ترس ایجاد کرده است.

به گزارش سرویس بورس مشرق، سعید کرداری کارشناس بازار سرمایه درواکنش به تدوام ریزش بازار با وجود محدودیت دامنه نوسان می گوید: وضعیت بنیادی بازار سرمایه تا حد زیادی خوب است و قیمت ها هم وضعیت مناسبی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به خصوص در سهام های بنیادی مثل فلزات اساسی، پتروشیمی ها، شیمیایی ها. این ها به نظر سهم های بنیادی خوبی هستند که هم اکنون قیمت مناسبی دارند. اما این سوال پیش می آید که چرا با این وجود باز هم قیمت ها پایین می آید و ریزش داریم؟ این موضوع را از چند بعد می توان بررسی کرد.

بیشتر بخوانید:

شکستن کلید تدبیر در قفل معاملات بورس

او ریزش مجدد قیمت ها را اینطور تشریح کرد: یکی از این موضوعات وضعیت فعلی سیاسی کشور است که خیلی شفاف نیست و هر روز یک خبر جدید می آید و نرخ دلار هم همچنان تثبیت نشده است و مشخص نیست که قرار است پایین بیاید یا بالا برود و این در بازار باعث ترس می شود.

کرداری ادامه داد که به طور کلی در بازارهای مالی ترس مثل سم است و حتی اگر از لحاظ بنیادی بازار وضعیت خوبی داشته باشد به جهت وجود ترس امکان رشد بازار وجود ندارد.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح می کند: مورد بعدی وضعیت نرخ بهره و سود سپرده های بانکی و نرخ اوراق است که با وجود شرایط این روزها ثابت مانده است و حدود ۲۰، ۱۹ درصد است. این سود اکنون توسط بانک ها پرداخت می شود و شاید در آینده این اعداد بیشتر هم بشود. زیرا باتوجه به وضعیت نقدینگی بالا، بانک مرکزی فشار زیادی به بانک ها نمی آورد.

یکی از این موضوعات وضعیت فعلی سیاسی کشور است که خیلی شفاف نیست و هر روز یک خبر جدید می آید و نرخ دلار هم همچنان تثبیت نشده است و مشخص نیست که قرار است پایین بیاید یا بالا برود و این در بازار باعث ترس می شود.

کرداری توضیح داد که این باعث می شود تا از جذابیت بازار سرمایه کاسته شود و درحال حاضر نرخ سود بانکی به عنوان یکی از اصلی ترین رقیب های بازار سرمایه است و نه تنها شرکت ها را با حاشیه سودهای ۳۰،۴۰ درصد آنچنان انگیزه ای نمی دهد تا وام بگیرند و کار کنند و سودسازی کنند، بلکه سهم ها هم به طبع آن با P/E بالاتر از ۵ توجیهی برای حرکت ندارند و از همین رو می بینیم که بازار در همین رنج ها در نوسان است و سرمایه گذاران سهم های بالاتر از p/e ۷،۸ را برای سرمایه گذاری مناسب نمی بینند.

او گفت: تا زمانی که شرایط تغییر نکند بازار در همین محدوده یک میلیون و دویست هزار درجا میزند و شاید کمی بالا برود و دوباره با ریزش بیشتری کاهشی شو ... اما در همین محدوده باقی خواهد ماند. اما به دلیل اینکه سهم ها ارزندگی دارند شاهد ریزش های خیلی زیاد نیز نخواهیم بود.

تحلیلگر بازار سهام درواکنش به اینکه آیا مداخلات دولتمردان و رفتارهای حقوقی ها در شرایط فعلی موثر است؟ تاکید کرد: به هرحال هرگونه دخالتی که در اقتصاد یا بازارها باشد به نفع سرمایه گذار تمام نمی شود. چرا که ضرر این تصمیمات گریبان سهام داران را می گیرد و موضوعی که وجود دارد این است که مداخلات در بازار هم می تواند به عنوان یکی از دلایل جانبی ریزش های بازار اما از دلایل اصلی نیست.

حس می شود که بخش بیشتر رفتار حقوقی ها در این روزها دستوری است  وبه دلیل فروش اوراق دولت است که اجازه نمی دهند که قیمت ها از یک حدی بیشتر رشد داشته باشند و این باعث می شود تا سهام دارهای خرد هم بترسند و فروشنده باشند.

کرداری افزود: حس می شود که بخش بیشتر رفتار حقوقی ها در این روزها دستوری است  وبه دلیل فروش اوراق دولت است که اجازه نمی دهند که قیمت ها از یک حدی بیشتر رشد داشته باشند و این باعث می شود تا سهام دارهای خرد هم بترسند و فروشنده باشند.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که فروش اوراق دولتی داریم و فعلا قصد حمایت از بازار وجود ندارد باوجود درخواست برای رشد بیشتر قیمت ها، رشدی را شاهد نخواهیم بود و با این فشار فروش ها حقوقی ها تا آنجایی که می تواندد در منفی ها خریدارند و در بازار مثبت فروشنده هستند و اجازه نمی دهند تا قیمت ها از یک حدی بالاتر برود.

کرداری درانتها یادآورشد که این فعلا شرایط کلان بازار و هدف دولت است و واقعا نه در بالا رفتن و نه در پایین آمدن بازار هیچ مدیریتی را مشاهده نکردیم و قسمت زیادی از این بی اعتمادی ها و هیجان شدید بدون تردید به علت رفتارهای دولتی ها بوده است.

منبع:بازار

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا بورس بازار بورس شاخص بورس بورس تهران فرابورس اخبار بورس سازمان بورس و اوراق بهادار ریزش بورس بازار بازار سرمایه بازار سهام سهام حقیقی و حقوقی دولت وزارت اقتصاد شورای عالی بورس بازار سرمایه حقوقی ها قیمت ها سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۶۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه روشن‌های بازار سرمایه پس از یک هفته پرالتهاب

بازار سهام از ابتدای هفته جاری متاثر از اخبار غیراقتصادی با افت زیادی روبه‌رو شد به گونه‌ای که اولین روز هفته را با ریزشی سنگین آغاز و کام سهامداران را تلخ کرد و بیش از ۹۵ درصد سهام بازار در دامنه منفی معامله شدند.

به گزارش اعتماد، در روز یکشنبه ۲۶ فروردین ماه سازمان بورس تصمیم گرفت دامنه بورس به مثبت و منفی یک کاهش پیدا کند و به همین منظور جلسه اضطراری هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار و در این جلسه مقرر شد با هدف حمایت از حقوق سهامداران و جلوگیری از تاثیر هیجانات بر روند بازار، دامنه نوسان کلیه نماد‌های سهام و حق تقدم سهام قابل معامله در بازار‌های بورس و فرابورس برای مدت سه روز متوالی به مثبت و منفی یک درصد و دامنه نوسان صندوق‌های سهامی نیز به مثبت و منفی ۲ درصد محدود شود و شاخص کل بورس نیز در پایان معاملات روز یکشنبه با ریزش ۱۱ هزار واحدی مواجه شد، پس از آن در روز دوشنبه ۲۷ فروردین ماه بازار سهام پس از ریزش‌های هیجانی ۲ روز گذشته متاثر از التهابات منطقه با رشد ۱۰ هزار و ۱۴۰ واحدی به ۲ میلیون و ۲۰۶ هزار و ۹۰۷ واحد رسید، اما مجددا روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزش ۵ هزار واحدی همراه شد و به ۲ میلیون و ۲۰۱ هزار واحد  رسید.

آیا بورس پس از نزدیک به یک هفته فضای ملتهب که ناشی از رفتار هیجانی و غیراقتصادی است راه خود را پیدا می‌کند؟

ثبات سیاسی و اقتصادی بیشترین تاثیر را بر بورس دارد

حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت این روز‌های بورس، گفت: بازار بسیار پرریسک شده و نگرانی‌ها نسبت به سیاستگذاری‌ها و ابهامات به وجود آمده در کشور باعث شده تا سرمایه‌گذاری‌ها در بازار سرمایه با مشکل
مواجه شود.

میرمعینی با بیان اینکه سیاستگذاری‌های اقتصادی درست و ثبات در شرایط کشور بزرگ‌ترین تاثیر را روی بازار سرمایه دارد، افزود: با توجه به اصولی که بر بازار سرمایه حاکم است عایدات و منافع آتی برای تامین مالی نیز صورت می‌گیرد که البته در این مسیر کسب انتفاع و بازدهی برای سرمایه‌گذاران نیز بسیار مهم است.

هر گونه ابهامی کارکرد بازار سرمایه را زیرسوال می‌برد

او گفت: در صورتی که آینده کشور مبهم باشد قطعا کارکرد اصلی بازار سرمایه هم زیر سوال می‌رود و ریسک‌ها هم افزایش پیدا می‌کند، بنابراین نه تامین‌کنندگان مالی و نه سرمایه‌گذاران چندان رغبتی برای حضور در بازار سرمایه نخواهند داشت.

میرمعینی تصریح کرد: با توجه به بی‌ثباتی‌هایی که در چند سال اخیر به وجود آمده بازار سرمایه هم روندی منفی داشته و از سوی دیگر سیاستگذاری‌های غلط دولت که تقریبا هیچ کدام از آن‌ها مبتنی بر اصول علمی نبوده، هیچ رغبتی هم برای ورود سرمایه‌گذاران جدید به وجود نیاورده که اکثرا منجر به ناامنی برای سرمایه‌گذاران نیز شده است.

نرخ‌های دستوری دست اثرگذارترین شرکت‌ها را هم بسته است

این کارشناس بازار سرمایه افزود: از نرخ‌گذاری‌های دستوری دولت تا اخذ مالیات‌های نامتناسب و افزایش قیمت خوراک شرکت‌های پتروشیمی و افزایش عوارض مالکانه و افزایش نرخ بهره و سود بانکی و ... به زیان بنگاه‌های اقتصادی است و اغلب این بنگاه‌ها هم که در بازار سرمایه فعال هستند جزو اثرگذارترین شرکت‌ها و بنگاه‌ها در عرصه اقتصادی کشور محسوب می‌شوند که تحت تاثیر منفی این مدل از سیاستگذاری‌ها قرار گرفته‌اند.

میرمعینی خاطرنشان کرد: زمانی که سیاستگذاری‌ها بدون در نظر گرفتن حقوق سرمایه‌گذاران رخ می‌دهد باعث این ناامنی بزرگ برای سرمایه‌گذاران می‌شود و آن‌ها هم دیگر رغبتی برای اینکه منابع مالی‌شان را به سمت این بازار بیاورند، نخواهند داشت.

اوضاع رکودی بازار سرمایه هر روز سنگین‌تر می‌شود

او با اشاره به افزایش شدید نرخ تامین مالی تصریح کرد: این مساله باعث گرهی کور برای متقاضیان وجوهی است که از طریق بازار سرمایه تامین می‌شد و ما شاهد آنیم که روز به روز اوضاع رکودی بازار سرمایه سنگین‌تر می‌شود به علاوه اینکه هر روز شاهد افت قیمت‌ها نیز هستیم.

میرمعینی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجودی که بازار سرمایه از سایر بازار‌ها عقب مانده بود و انتظار می‌رفت وضعیت بازار سرمایه بهبود پیدا کند باز هم این اتفاق نیفتاد، ادامه داد: دوره‌های رکود و رونق در بازار سرمایه بر اساس روند گذشته رخ داده است و همیشه این‌گونه نبوده که دوره رشد و رونق بازار سرمایه تداوم داشته باشد و دوره‌های رونق و رکود در این بازار در گذشته هم زیاد تجربه شده که هر دوره‌ای مبتنی بر یک عوامل اثرگذار بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بخش عمده رکودی که این روز‌ها بر این بازار سرمایه حاکم شده به دلیل بی‌ثباتی‌های سیاسی است که البته در طول ۲۰ سال گذشته هم بوده، اما همواره با شدت و ضعف‌هایی همراه بوده است.

میرمعینی افزود: عمده‌ترین مساله‌ای که باعث رکود در بازار سرمایه شده مربوط به سیاستگذاری‌های اقتصادی می‌شود که در دولت‌های گذشته هم سیاستگذاری‌های غلط اقتصادی کم نبوده، اما به هر حال این حجم از سیاستگذاری‌های غیرکارشناسی و بدون برنامه و هدف مشخص باعث شد تا هیچ یک از سیاستگذاری اقتصادی مبتنی بر رشد و توسعه نباشد و تنها به صورت یک مسکن عمل کند.

این فعال بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اگر بازار سرمایه این روز‌ها با تنش روبه‌رو شده به این دلیل بوده که سیاستگذاری‌های توسعه‌ای دنبال نشده است و در دولت سیزدهم هم شاهد این موضوع نیستیم، بنابراین با توجه به اینکه اصل بازار سرمایه مبتنی بر منافع و عایدات آتی است زمانی که رشدی برای آینده متصور نیست و با افزایش ریسک‌ها هم روبه‌رو می‌شویم، چشم‌اندازی هم برای رشد وجود ندارد.

میرمعینی با بیان اینکه تناسبی بین ریسک و بازدهی وجود ندارد، افزود: امروز فعالان بازار سرمایه و مردم معتقدند که بازار سرمایه در طول چند سال گذشته نسبت به بازار‌های موازی جامانده و با افت محسوسی هم روبه‌رو شده است و سایر بازار‌ها از جمله طلا و مسکن و... رشد بالاتری داشته‌اند که علت اصلی آن سیاستگذاری‌های اقتصادی نگران‌کننده و ناامیدکننده بوده است.

آیا دولت عزمی برای حرکت بازار سرمایه دارد؟

او با بیان اینکه هرگونه تنش سیاسی باعث به تعویق افتادن رشد بازار سرمایه می‌شود، افزود: در صورتی که شرایط پیچیده‌تر شود بازار سرمایه نیز به این وضعیت واکنش نشان می‌دهد و باید دید آیا دولت عزمی برای حرکت بازار سرمایه خواهد داشت یا خیر.

میرمعینی خاطرنشان کرد: در سالی که سال مشارکت مردم و جهش تولید نامیده شده شاید بهترین مسیری که باید بهبود پیدا شود مسیر بازار سرمایه است، بازار سرمایه می‌تواند یک ابزار و بازوی مهم اجرایی تاثیرگذار در اقتصاد کشور باشد و در صورتی که سیاست‌ها در مورد نرخ سود بانکی تا سیاست‌های پولی و ارزی و بحث‌های مربوط به افزایش نرخ نیمایی و نزدیک کردن آن به نرخ بازار و ارایه مشوق‌های مالیاتی و مشوق‌های صادراتی و ... پیاده شود شرایط بهتر نیز خواهد شد.

او تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه حرکت مناسبی را ایجاد می‌کند که منافع آن به اقتصاد کشور برمی‌گردد و پروژه‌های شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی راه می‌افتد و اقتصاد هم از رکود خارج می‌شود، این در حالی است که این روز‌ها بنگاه‌های اقتصادی به شدت در مضیقه تامین مالی هستند و تا زمانی که تامین مالی صورت نگیرد بازار همچنان در رکود باقی خواهد ماند.

دیگر خبرها

  • بورس سرخپوش شد، سکه آمپر چسپاند؛ آیا سفر مردم بی تاثیر از دلار آزاد است؟
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • شرکتی که به دنبال فروش سهام ایران خودروست
  • بورس فروردین را با سبزپوشی به پایان رساند
  • برنامه ریزی برای پذیرش شرکت‌های کرمانشاه در بازار سرمایه
  • سایه روشن‌های بازار سرمایه پس از یک هفته پرالتهاب
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • ۲۰۰ شرکت در راه بازار سهام
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت