Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، هادی حکیمیان نامی آشنا برای برگزارکنندگان جشنواره ادبی شهید حبیب غنی پور است. کتاب «گل انار را باد می‌برد» او در سال ۱۳۸۵ در ششمین دوره از جشنواره شهید غنی‌پور و همچنین ‌رمان «برج قحطی» نوشته همین نویسنده در بخش رمان انقلاب اسلامی شانزدهمین دوره جایزه شهید حبیب غنی‌پور شایسته تقدیر شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هادی حکیمیان متولد ۱۳۵۷ در استان یزد است. او داستان‌نویسی را از سال ۱۳۷۹ با کلاس‌های آموزشی در شهر یزد آغاز کرد و اولین کتاب حکیمیان «گل انارها را باد می‌برد» نام دارد که در سال ۱۳۸۴ منتشر شده است. از آنجایی‌ که کتاب «خواب پلنگ» او در نوزدهمین دوره جشنواره ادبی شهید حبیب غنی پور در بخش رمان نوجوان نامزد انتخاب کتاب این حوزه شده است، با وی گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که می‌خوانید.

* آقای حکیمیان، این سومین باری است که طی ۱۵ سال گذشته نام شما را در بین نامزدها و برندگان جشنواره ادبی شهید حبیب غنی پور می‌بینیم. لطفاً از سابقه آشنایی با جشنواره و اثرات آن بگویید.

 حدود ۱۴ تا ۱۵ سال است که جشنواره ادبی شهید حبیب غنی پور را می‌شناسم. خاطره خوشی هم از این جشنواره دیرپا و مؤثر در حوزه ادبیات داستانی دارم، زیرا اولین کتابم یعنی «گل انارها را باد می‌برد» در سال ۱۳۸۵ از سوی این جشنواره برگزیده شد که این موضوع بخصوص در آن سال‌ها، خیلی برایم افتخارآمیز و ارزشمند بود.

 دلیل این هم که به این جشنواره امید و دل‌بستگی دارم این است که علیرغم مشترکاتی که با همه جشنواره‌های مشابه دارد و طبیعی هم هست، تفاوت عمده‌ای دارد و آن تفاوت و تمایز وجه مردمی بودن جشنواره است.

امتیازی که به گمانم این رخداد ادبی، به همان خاطر جز جشنواره‌های دیرپا و با قدمتی است که توانسته است علیرغم مستقل بودن و عدم وابستگی به نهاد و سازمانی خاص روی پای خود بایستد و درحالی‌که بسیاری از جشنواره‌های دیگر که گاهی دولتی هم بوده‌اند از ادامه چنین مسیرهای بازمانده‌اند،‌ این جشنواره توانسته است به حیات ارزشمند خود ادامه دهد.

ما جشنواره‌هایی را سراغ داریم که به ‌ظاهر بزرگ‌تر از این جشنواره بوده‌اند و گاه جوایز بزرگی هم می‌داده‌اند، ولی نتوانسته‌اند مانند این جشنواره ادبی شهید حبیب غنی پور ماندگار و مؤثر باشند.

* به گمان شما این جشنواره علیرغم محدودیت‌های مالی و اقتصادی که دارد، تا چه حد توانسته آثار تولیدشده در حیطه مأموریت خود را بررسی و معرفی کند؟

اتفاقاً نکته دیگری که باید به آن اشاره‌کنم همین موضوع است. تا جایی که من اطلاع دارم این جشنواره تا آنجا که ممکن است، تلاش می‌کنند کلیه آثار تولیدشده در زمینه‌های موردبررسی را گردآوری و ارزیابی کنند تا بتوانند آثار خوب تولید شده را انتخاب و معرفی کنند. کاری که با همه سختی‌هایش همواره در دستور کار جشنواره بوده است و در حال حاضر هم تداوم دارد.

امتیاز دیگر این جشنواره هم از نگاه من این است که در بررسی و انتخاب و معرفی آثار ادبی تولید شده، خیلی کاری به خط و خطوط متفاوت مطرح در جامعه ندارند و فارغ از هرگونه نگاه جهت‌دار آثار خوب و شایسته را با منطق و دلیل انتخاب و معرفی کنند. موضوعی که می‌توان گفت از نگاه‌های جهت‌دار گاه روشنفکری برخی جشنواره‌ها که گاه دولتی هم هستند، عبور کرده و با ملاک‌های حرفه‌ای و قابل‌قبول آثار برتر را معرفی می‌کنند و جدای از آن خط و خطوطی که اشاره کردم فقط ویژگی‌های یک کتاب خوب را مورد توجه قرار می‌دهند.

* کتاب «خواب پلنگ» نوشته جنابعالی در نوزدهمین جشنواره ادبی شهید حبیب غنی پور، نامزد بخش رمان نوجوان این جشنواره شده است،‌ در مورد این کتابتان کمی توضیح دهید.

کتاب «خواب پلنگ»، در واقع کتابی تاریخی است که میرزا رضای کرمانی را در اواخر دهه چهلم زندگی‌اش از لابه‌لای صفحات تاریخ بیرون می‌کشد، گرد و غبار نا آشنایی را از چهره‌اش پاک می‌کند و او را در مقابل خواننده نوجوان می‌نشاند، تا با لحنی پدرانه از زندگی‌اش بگوید. خواب پلنگ به شخصیتی که فقط با اسمش برای نوجوان ایرانی آشناست، جان می‌دهد و نوجوان هوشمند ایرانی را به مرحله‌ درک و همدردی با میرزا رضا می‌رساند.

در درون قصه این کتاب، دو نوجوان که با همدیگر دوستی و رفاقتی دیرینه دارند، در روستایی کویری با میرزا رضا آشنا می‌شوند و از کرمان با او به تهران می‌آیند. آن‌ها در این همراهی، شاهد ظلم و ستم‌های دوره قاجار هستند و نهایتاً درحالی‌که در صحن شاه عبدالعظیم حسنی حضور دارند، خبر ترور ناصرالدین‌شاه را به دست میرزا رضای کرمانی می‌شنوند.

* سخن پایانی؟

 وقتی صحبت از جشنواره ادبی شهید حبیب غنی پور می‌شود، نمی‌توانیم از بنیان‌گذار این رخداد ادبی و هنری و پدر داستان انقلاب اسلامی یعنی زنده‌یاد امیر حسن فردی یاد نکنیم. مردی بزرگ، گشاده‌دست و مهربان که حقی بزرگ بر گردن بنده و نسلی دارد که در پناه توجه، راهنمایی و مساعدت‌های فراوان او کتاب‌خوان و نویسنده شدند. من در دوره اولی که برنده جایزه ادبی شهید غنی پور شدم، امیرخان زنده بودند و در واقع کتاب اولم با حمایت‌های ایشان در حوزه هنری منتشر شد و مسیر بنده و بسیاری از دوستان دیگر را در سمت‌وسوی نویسندگی گشود. جدای از آن‌هم باید به موضوع دیگری اشاره کنم و بگویم جشنواره ادبی شهید حبیب غنی پور با نگاه جامع و فراگیر برگزارکنندگان این جشنواره، باعث شد که آثار ادبی این حوزه در همه جای کشور دیده، ارزیابی و به شایستگی معرفی شوند. یعنی آقای فردی در کنار توجهی که به استعدادهای دور و بر خودش داشت، حواسش به یزد و کرمان و زابل و گیلان و دیگر شهرهای ایران هم بود و می‌خواست که هر استعدادی، در هر جای کشور فرصت دیده شدن و رشد را داشته باشد. طبیعی است که در شهری مانند یزد، هیچ‌گاه زمینه‌ها و امکاناتی که برای خواندن و نوشتن و پرداختن به آن در تهران موجود است، وجود ندارد و این موضوع می‌تواند در مورد همه شهرهای دیگر کشور هم مصداق داشته باشد. به همین دلیل اعتقاد دارم تأثیری که این جشنواره داشته است، باعث شده تمامی استعدادها و ظرفیت‌های کشور بدون مطرح بودن دوری یا نزدیکی به تهران شناخته و افراد بدون توجه به خط و خطوط و خط‌کشی‌های مطرح در زمینه این‌گونه جشنواره‌ها، انتخاب و معرفی شوند که این موضوع هم در جای خودش تأثیر بزرگی بر روند کار شناسایی و معرفی استعدادهای این حوزه داشته است و باید قدر دانسته شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جشنواره شهید غنی پور خواب پلنگ رمان نوجوان جشنواره ادبی شهید حبیب غنی پور انتخاب و معرفی جشنواره ها خواب پلنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۶۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابی که رهبر انقلاب غبطه‌انگیز توصیف کردند

چاپ سی و پنجم از کتاب "سرباز روز نهم"؛ روایتی از زندگی و زمانه شهید مصطفی صدرزاده از سوی انتشارات راه یار روانه بازار نشر شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تاکنون آثار متعددی درباره شهید مصطفی صدرزاده منتشر شده است؛ آثاری که تلاش دارند زندگی یکی از معروف‌‌ترین شهدای مدافع حرم را به تصویر بکشد. در این میان، کتاب "سرباز روز نهم" روایتی متفاوت از زندگی و زمانه او ارائه کرده است.

این اثر که به کوشش نوید نوروزی، پریسا وزیرلو، محمدمهدی رحیمی، فرزانه مردی و نعیمه منتظری تدوین و نوشته شده، تلاش دارد فارغ از نگاه‌های اغراق‌آمیز که تلاش دارند شهدا را دست‌نیافتنی معرفی کنند، روایتی منسجم، صادقانه و باورپذیر از زندگی و شخصیت این شهید بزرگوار ارائه دهد؛ روایتی که مخاطب را در نهایت به این باور می‌رساند که شخصیت نخست کتاب با وجود مشکلات ریز و درشتی که در گوشه و کنار زندگی و جامعه خود داشته، توانسته بر محیط اطراف خود اثرگذار باشد.

رونمایی از تقریظ امام خامنه‌ای بر کتاب‌های شهید "مصطفی صدرزاده" + فیلم و تصاویر

نویسندگان در مقدمه اثر با توجه به اهمیت پرداختن به زندگی شهدا از این دریچه‌ نوشته‌اند: کتاب سرباز روز نهم حاصل زندگی مجاهدانه و خستگی‌ناپذیر شخصی است که می‌تواند در دوره حاضر، بی‌شک الگویی دست‌یافتنی باشد. او که از سال 1392 با ده‌ها ترفند پایش را به سوریه باز می‌کند، ظرف دو سال از چهره‌های محبوب و مؤثر مدافعان حرم می‌شود تا جایی که سردار شهید سلیمانی را به تمجید وامی‌دارد.

در این کتاب سعی کردیم شهید و زندگی‌اش را آن‌طور که می‌تواند در میدان زندگی اجتماعی مردم الگو شود، نشان دهیم و نه صرفا روایتی ماورایی و صرفا معنوی و احساسی از شهید ترسیم کنیم. شاید گشتی در زندگینامه‌ها و خاطرات شهدا آنطور که نشر شده‌اند، ما را به این رهنمون کرد که: «ملموس و واقعی تصویر کنیم، نه دست‌نیافتنی!

آنچه شهدا را الگو می‌کند، همه زندگی ایشان است. در این کتاب نویسندگان سعی کرده‌اند جامعه را آن‌طور که هست نشان دهند؛ با همه خوبی‌ها و بدی‌هایش، با زیاد و کمش. به همین دلیل، زندگی مصطفی صدرزاده را کامل می‌خوانید؛ به محله‌اش نزدیک می‌شوید، به ریشه‌هایش و به زمانه‌اش می‌پردازد.

از آن جهت که مصطفای شهید در همین جامعه زیسته و با همین مشکلات یا بیشترش جنگیده و بر بن‌بست‌هایش فائق آمده است، برای مخاطب شیرین و افق‌گشاست. در واقع، اساساً ما با روایت شهید و زمانه‌اش، هم نقد کرده‌ایم و هم راه نشان داده‌ایم؛ چه اینکه شهدا مسیر امنی هستند برای صلاح و اصلاح.

کتاب حاضر لایه‌های پنهان معضلات و مشکلات را می‌گوید؛ چه اینکه زندگی مصطفی و زما‌نه‌اش ظرفیت این را دارد که بگوید کار فرهنگیِ وقفی، شدنی است و استوارتر از شبه‌کارهای نفتی و دولتی. زندگی‌اش این ظرفیت را دارد که معطل دستورالعمل‌های خشک و بی‌روح نماند که حیات دارد این نوع زندگی‌اش و حیات‌بخش است.

از دیگر ویژگی‌های کتاب "سرباز روز نهم" استفاده از فایل‌های صوتی به یادگار مانده از شهید در موقعیت‌های مختلف است که این بخش از منابع، مخاطب را در رساندن به فهم درست از شخصیت شهید بی کم و کاست یاری می‌رساند.

رهبر معظم انقلاب در تقریظی که بر این کتاب نوشته‌اند، خواندن آن را "غبطه‌انگیز" توصیف کرده و فرموده‌اند:

پیش از این کتاب دیگری در شرح حال شهید صدرزاده خوانده‌ام، ولی ابعاد شخصیت محبوب و چندجانبه‌ی این شهید عزیز در این کتاب بیشتر بیان شده است. این چهره‌ی برجسته بی‌شک یک الگو است برای جوانان امروز و فردا. اراده‌ی قوی، فهم درست، روحیه‌ی ایثار، شجاعت، خستگی‌ناپذیری، ‌ادب، دلِ انباشته از محبت و صفا، و بسی دیگر از خصوصیات برجسته،‌ بخش‌هائی از شخصیت این جوان فداکار و انقلابی نسل‌های دوم و سوم انقلاب است. خواندن این کتاب برای من غبطه‌انگیز است. این گلهای سرسبد به چه مقاماتی رسیدند، و من و امثال من چگونه در این مسیر، ‌پای در گل ماندیم. سلام و صلوات خدا بر شهید مصطفی صدرزاده و همسر صبور و پدر و مادر ایثارگر او.

کتاب حاضر از جمله آثار پرمخاطب انتشارات راه یار در سال 1402 بوده که با اقبال مخاطبان به چاپ سی و پنجم رسیده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • پخت بیش از یک هزار غذای اطعام مهدوی در اندیمشکی 
  • ۳۰ هزار کتاب برگزیده رشد در سامانه دانش آموزان قرار گرفت
  • ماجرای جالب آمدن شهید محرابی به مدرسه پسرش
  • لذت یک رکوردشکنی ادبی و اشعاری که ذوق آقا را به همراه داشت
  • درخشش یک مازندرانی در جشنواره ملی کتاب و رسانه
  • تمرکز برنامه های فرهنگی روی قرآن باشد
  • اجرای علی انصاریان به سبک حبیب
  • (ویدئو) آهنگ شنیدنی از علی انصاریان به سبک حبیب
  • کتابی که رهبر انقلاب غبطه‌انگیز توصیف کردند
  • برگزاری جشنواره خدمت کریمانه در بخش شمیل