Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@14:24:47 GMT

تحول بزرگ در گردشگری آبی کشور آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۹۵۲۰

تحول بزرگ در گردشگری آبی کشور آغاز شد

وزیر نیرو گفت: تحول بزرگی در گردشگری آبی کشور آغاز شده و در آینده نزدیک طرح‌های آن یکی پس از دیگری افتتاح خواهد شد.

به‌گزارش ایسنا، رضا اردکانیان امروز در آئین رونمایی از ۳۵ طرح ساز و کاری صنعت آب و برق اظهار کرد: با توجه و تاکید رئیس جمهوری و حرکتی که در وزارت نیرو عمدتا با همکاری وزارت میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی، بدون نیاز به قانون و مصوبه جدید هیئت وزیران، دست اندرکار تدوین ساز و کارهایی شدیم که به کمک آن در کنار کنترل کمی و کیفی و رعایت ملاحظات زیست محیطی، هموطنان بتوانند از دریاچه‌های تازه احداث بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت بهره‌برداری از طرح‌های ساز و کاری گفت: این عرصه تعیین‌کننده‌ای است و حفظ و توسعه آن الزاماتی دارد. یکی از اصلی‌ترین الزامات این عرصه آن است که ما از عادت رج زدن در کارها فاصله بگیریم.

اردکانیان افزود: باید خود را از یک سری کارها خلاص کنیم که این مستلزم واگذاری اموری است که دیگران هم در سلسله مراتب سازمانی می‌توانند آن را انجام دهند. موظفیم سیستم‌های نظارتی خود را بهنگام، فعال و کارآمد کنیم تا اطمینان از صحت انجام امور مستلزم آن نباشد که همه اختیارات پیش خود ما بماند. در این صورت رج زدن ادامه پیدا خواهد کرد.

وزیر نیرو همچنین ضمن تقدیر از همراهی رسانه‌ها در تحقق اهداف پویش از آنها خواست که در عرضه عرصه‌های اینچنینی و ایجاد مطالبه در این خصوص فعال‌تر عمل کنند. باید با سطح بالایی از مطالبات اجتماعی برای اصلاح روال‌ها و رویه‌ها مواجه شویم.

وی با بیان اینکه کارگزاران دولت در وزارت نیرو اصلی‌ترین وظیفه خود را ایجاد تحول در ساز و کارها دیده‌اند، اظهار کرد: طرح‌هایی که امروز با عنوان طرح‌های ساز و کاری رونمایی می‌شود، صفحه جدیدی را پیش روی ما و همکاران آتی ما در این عرصه و دیگر عرصه‌های خدمتگزاری به مردم این سرزمین می‌گشاید.

به گفته وزیر نیرو به روزی خواهیم رسید که طرح‌های عمده ساخت و سازی آنگونه که باید و شاید با مدیریت و نظارت عالی دولت و سازمان‌های دولتی توسط بخش خصوصی به طور کامل طراحی، اجرا و عرضه خواهد شد و جایگاه ما و وزارت نیرو به عنوان سازمان دولت، جایگاه تنظیم‌گری، نظارت و البته تدوین و بهنگام کردن ساز و کارها در جهت تسهیل اجرای طرح‌های ساخت و سازی، کاهش هزینه‌ اجرای طرح‌های ساخت و سازی، بکارگیری بهترین فناوری‌ها و کوتاه کردن مسیرهای خدمت‌رسانی به مردم خواهد بود و در آن روز اصلی‌ترین کار خود را به عنوان کارگزار دولت در عرصه ساز و کارها خواهیم دید.

اردکانیان با بیان اینکه بایستی به گونه‌ای کار عرضه و تبدیل به یک حافظه در دسترس برای مدیران و همکاران آتی شود که جزو لاینفک زندگی کاری ما قرار گیرد، ادامه داد: در هفته‌های پایانی سال 1399، پویش امسال به ایستگاه‌های آخر خود نزدیک می‌شود و در هفته‌های پیش رو برنامه اختتامیه پویش همزمان با مجموع دیگری از طرح‌های تعهد شده که به بهره‌برداری خواهد رسید، برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ما تعهد داشتیم که حدود ۵۰ طرح ساز و کاری به همراه حدود ۲۰۰ طرح ساخت و سازی، در مجموع ۲۵۰ طرح مهم این عرصه را به مدار بهره‌برداری بیاوریم، اظهار کرد: امروز با احتساب ۳۵ طرح ساز و کاری که رونمایی خواهد شد، در مجموع ۲۲۸ طرح ساخت و سازی و ۵۳ طرح ساز و کاری تاکنون با سرمایه‌گذاری بیش از ۶۵ هزار میلیارد تومان به‌ بهره‌برداری رسیده است.

وزیر نیرو ادامه داد: در عین حالی که پروژه‌های ساخت و سازی نظیر طرح‌های تامین و عرضه آب و برق و جمع آوری، ‌تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده، جایگاه مهمی در تامین آسایش و امنیت خاطر مردم، ‌ رفاه، توسعه و عمران کشور دارند امروز روز مهمی در تقویم فعالیت‌های وزارت نیرو در دولت دوازدهم بوده عمده طرح‌های ساز و کاری که امروز از آنها رونمایی می‌شود به اتکای اختیارات قانونی و بازارهای موجود ولی به واسطه یک تغییر نگاه شکل گرفته است.

۳۵ طرح "ساز و کاری" صنعت آب و برق رونمایی شد

به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان، صبح امروز از ۳۵ طرح‌ ساز و کاری صنعت آب و برق از طریق ویدئو کنفرانس رونمایی کرد. از این ۳۵ طرح ساز و کاری رونمایی شده، سه طرح مربوط به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی (ساتبا)، سه طرح مربوط به شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، هفت طرح مربوط به شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر)، سه طرح مربوط به شرکت مدیریت شبکه برق ایران، ۶ طرح مربوط به شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران و ۶ طرح مربوط به شرکت مادرتخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور بوده و در حوزه ستادی وزارت نیرو نیز ۷ طرح ساز و کاری رونمایی شد.

طرح‌های رونمایی شده در سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی (ساتبا) شامل "انسجام‌بخشی روند توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در بخش غیردولتی"، "راه‌اندازی سامانه ملی مدیریت یکپارچه فرایند خرید تضمینی برق تجدیدپذیر از مشترکان خانگی برق (مهرسان) " و "راه‌اندازی سامانه ملی مدیریت هوشمند احداث و بهره‌برداری نیروگاه‌های تجدیدپذیر (مهان) " است.

همچنین طرح‌های ساز و کاری شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی شامل "استفاده از ظرفیت بازار سرمایه جهت تامین مالی"، "فروش اموال آزاد نیروگاه‌ها و مدیریت دارایی‌های راکد" و "افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی" است. طرح‌های ساز و کاری "طراحی و اجرای طرح ملی برق امید"، "ارائه کلیه خدمات به مردم به‌صورت غیرحضوری"، "ایجاد و توسعه سامانه هوشمندسازی در مراکز اتفاقات و فوریت‌های برق (طرح هما) "، "ارتقای رضایتمندی مشترکان از طریق بهبود ولتاژ تحویلی (طرح چاوش) "، "راه‌اندازی سامانه نظارت مکانیزه در طرح‌های توسعه‌ای (طرح سنم) "، "تمرکز زدایی و افزایش اختیارات شرکت‌های استانی" و "تعویض کابل‌های فرسوده شبکه توزیع با کابل خودنگهدار" نیز در شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) رونمایی شد.

همچنین، طرح‌های رونمایی شده در شرکت مدیریت شبکه برق ایران شامل "طراحی و ایجاد بازار میان‌روزی برق"، "راه‌اندازی مرکز پایش شبکه ICT صنعت برق" و "طراحی و بومی‌سازی سیستم سنجش انرژی (کنتور سطح شبکه) " است.

در شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران اما شش طرح "تدوین برنامه سازگاری با کم‌آبی برای کلیه استان‌ها"، "استقرار ساختار آب کشور بر مبنای مدیریت حوضه‌های آبریز"، "استفاده از فناوری‌ در تسهیل امور آب کشور"، "بهره‌برداری از سامیر در سطح امورات"، "راه‌اندازی طرح گردشگری پیرامون منابع و تاسیسات آبی" و "تاسیس مرکز مطالعات آب‌های مرزی و منابع آب مشترک" رونمایی شد.

بر این اساس، شش طرح "تنوع بخشی به تامین منابع مالی"، "ارتقای سطح خدمات به مشترکان"، "شفافیت فرآیندها و توسعه دولت الکترونیک"، "اجرای نظام مدیریت دارایی‌ها"، "یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی" و "طرح ملی آب امید" نیز در شرکت مادرتخصصی مهندسی آب و فاضلاب کشور رونمایی شد.

همچنین از هفت طرح ساز و کاری در حوزه ستادی وزارت نیرو، شامل سه طرح "تقویت و توسعه بورس انرژی"، "ارتقای حقوق مشترکان آب و برق" و "بهبود رویکرد تضمین خرید به صورت رقابتی با برگزاری مناقصه" در معاونت برنامه‌ریزی و سه طرح "تهیه و ابلاغ دستورالعمل تعارض منافع"، "توسعه شایستگی‌ها و افزایش فرصت‌های مدیریتی بانوان" و "تهیه سند شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات" در بخش معاونت منابع انسانی و یک طرح "سامانه تسهیل ارتباط نمایندگان مجلس شورای اسلامی با وزارت نیرو" در امور مجلس رونمایی شد.

 در چهل و سومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران "طرح گردشگری پیرامون منابع و تاسیسات آبی سد صلاح‌الدین کلا" در استان مازندران با ارائه گزارش "قاسم تقی‌زاده‌ خامسی- مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران و با حضور ویدئوکنفرانسی وزیر نیرو آغاز به‌کار کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گردشگری آبی اردکانیان شرکت مادرتخصصی مدیریت طرح های ساز و کاری طرح ساز و کاری بهره برداری ساخت و سازی ساز و کارها نیروگاه ها راه اندازی وزارت نیرو رونمایی شد نیروی برق وزیر نیرو منابع آب آب و برق ۳۵ طرح سه طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۹۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۷ درصدی تولید بنزین در ۱۴۰۲/ ساخت پتروپالایشگاه شهید سلیمانی امسال آغاز می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از افزایش ۷ درصدی تولید بنزین کشور در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از افزایش ۷ درصدی تولید بنزین کشور در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۳ افزون بر ادامه و توسعه مذاکرات و فعالیت‌های برون‌مرزی به‌ویژه با کشور‌های همسایه، عملیات اجرایی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی آغاز می‌شود و دو پروژه مهم پالایشی در آبادان و شیراز هم به بهره‌برداری می‌رسند.

جلیل سالاری در گفتگو با خبرنگار شانا همزمان با ورود به سال نو شمسی، بیان کرد: تولید بنزین کشور در ابتدای سال ۱۴۰۲، روزانه ۱۰۴ میلیون لیتر بود که این عدد با تلاش همکاران من با رشد ۷ درصدی به روزانه ۱۱۲ میلیون لیتر در پایان سال ۱۴۰۲ رسید.

وی حجم ظرفیت پالایشی کشور را روزانه ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه اعلام کرد و گفت: به‌طور میانگین روزانه ۱۱۲ میلیون لیتر بنزین، ۱۱۱ میلیون لیتر نفت‌گاز، ۶۵ میلیون لیتر نفت کوره، ۶ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع و حدود ۸ تا ۹ میلیون لیتر نفت سفید و سوخت هواپیما در کشور تولید می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به انتقال ۳۴۵ میلیون لیتر فرآورده در بخش‌های مختلف تجاری، صنعتی، حمل‌ونقل و هوایی تنها در یک روز در اسفندماه سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ به‌ویژه در ایام زمستان و روز‌های پایانی سال با حجم بالای سوخت‌رسانی روبرو بودیم و روزانه تا ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها تحویل دادیم که معادل تحویل ۳ میلیارد لیتر سوخت مایع ماهانه به نیروگاه‌های کشور است که عدد بسیار بزرگی است.

سالاری همچنین از تحویل روزانه ۹۴ میلیون لیتر نفت‌گاز در چرخه حمل‌ونقل خبر داد و افزود: به‌صورت میانگین روزانه در سال ۱۴۰۲، ۱۱۷ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است، همچنین در این مدت به‌طور میانگین روزانه ۴ میلیون لیتر سوخت هوایی و ۲۱ میلیون لیتر سی‌ان‌جی در کشور توزیع شده است که همه این‌ها حاصل زحمات طاقت‌فرسای همکاران من به‌ویژه در روز‌های پایانی سال است.

آغاز عملیات اجرایی طرح جامع ارتقای کیفی نفت‌کوره

وی در تشریح تازه‌ترین وضع طرح‌های توسعه‌ای این شرکت گفت: سال ۱۴۰۲ طبق تکالیف قانون بودجه سال ۱۴۰۱، اجرای طرح‌های کیفی‌سازی در همه پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت و طرح جامع ارتقای کیفی نفت کوره نیز طراحی و با برگزاری ۱۱ نشست ماهانه در همه پالایشگاه‌ها، روند اجرایی آن بررسی و نهایی شد و امسال وارد مرحله اجرایی این طرح‌ها خواهیم شد.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به بومی‌سازی دانش فنی واحد‌های ارتقای کیفی نفت کوره در کشور در سال ۱۴۰۲ افزود: در این بخش از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کردیم و برای نخستین بار در کشور، دانش فنی کیفی‌سازی نفت کوره بومی شد و هم‌اکنون در اولویت طرح‌های توسعه‌ای در ۹ پالایشگاه قرار گرفته است.

آغاز عملیات اجرایی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی در سال ۱۴۰۳

سالاری همچنین با اشاره به پیگیری اختصاص ۴۰ درصد از سود واحد‌های پالایشی به طرح‌های توسعه‌ای در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: حرکت از سوخت‌محوری به سمت سودمحوری و تکمیل زنجیره ارزش در صنایع پالایشی از جمله اهداف توسعه این صنعت در دولت سیزدهم بوده است که در طرح‌های تازه پالایشی از جمله پتروپالایشگاه شهید سلیمانی، با تغییر الگوی فرآیندی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، تولید ۲۸ درصدی محصولات پتروشیمی در حوزه زنجیره پایین‌دست مدنظر قرار گرفته است.

وی در تشریح وضع پیشرفت پروژه احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی گفت: مجمع سهامداری با حضور صندوق‌ها، بانک‌ها و هلدینگ خلیج‌فارس تشکیل شده و نزدیک به ۲۰۰ هکتار زمین در بندرعباس نیز استحصال شده است. افزون بر آن مجوز‌های زیست محیطی و پدافند غیرعامل اخذ و مطالعات بنیادی طرح نیز آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تأکید کرد: واحد‌های تحت لیسانس این پروژه تعیین تکلیف شده است و امیدواریم از ابتدای سال ۱۴۰۳، مراحل عملیات اجرایی را آغاز کنیم.

بومی‌سازی دانش فنی و تجهیزات مهم صنایع پالایشی در ۱۴۰۲

سالاری در تشریح نحوه تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: برای نخستین بار در حوزه نفت کوره از توانمندی سه شرکت دانش‌بنیان و پژوهشگاه صنعت نفت استفاده و کاتالیست‌های موردنیاز صنایع پالایشی را بومی‌سازی کردیم.

وی با اشاره به استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در پروژه‌های برون‌مرزی گفت: با حمایت از شرکت‌های سازنده ایرانی، بیش از ۱.۶ قلم کالای ایرانی به پروژه فراسرزمینی ال‌پالیتو منتقل و جایگزین کالا‌های آمریکایی شد. در قالب این پروژه همچنین بخشی از کاتالیست ایرانی و کمپرسور ساخت یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی به این کشور صادر شد.

افزایش ۳۰ و ۱۶ میلیون لیتری تولید بنزین و نفت‌گاز کشور تا پایان ۱۴۰۵

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش از تکمیل طراحی بنیادی طرح تولید کک سوزنی و آغاز فرآیند‌های اجرایی آن خبر داد و افزود: امیدواریم با اجرای طرح‌های کیفی‌سازی در پالایشگاه‌های نه‌گانه و راه‌اندازی پالایشگاه مهر خلیج فارس و آدیش تا پایان سال ۱۴۰۵، روزانه ۳۰ میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور و ۱۶ میلیون لیتر به نفت‌گاز تولیدی روزانه کشور افزوده شود.

سالاری تأکید کرد: پیگیری تأمین منابع مالی و ایجاد هماهنگی با وزارت صمت برای ایجاد گمرک اختصاصی به‌منظور سرعت گرفتن عملیات اجرایی این طرح‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

صرفه‌جویی ۲۹ درصدی با توزیع الکترونیکی گاز مایع در کشور

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع در کشور اظهار کرد: هم‌اکنون نزدیک ۱۰۰ درصد گاز مایع کشور به‌صورت الکترونیک توزیع می‌شود که اجرای این طرح، سال ۱۴۰۲ به صرفه‌جویی ۲۹ درصدی در توزیع ال‌پی‌جی انجامید که وارد سبد صادراتی کشور و ایجاد ارزش افزوده شد که شرکت‌های پالایشی می‌توانند از این ارزش افزوده در اجرای طرح‌های توسعه‌ای بهره‌مند شوند.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین با اشاره به دستیابی این شرکت به مقام نخست کشور در حوزه حقوق شهروندی در سال ۱۴۰۲ گفت: در حوزه شرکت‌های تولیدی نیز جایگاه نخست را در جشنواره رجایی کسب کردیم.

سالاری همچنین از اجرای هزاران پروژه مسئولیت اجتماعی در شرکت‌های پالایشی و اجرای طرح‌های فرهنگی مانند راهیان پیشرفت در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: در قالب پروژه راهیان پیشرفت در برخی پالایشگاه‌ها تا ۱۰ هزار نفر از اقشار مختلف کشور از طرح‌های پالایشی کشور بازدید کردند و با روند توسعه این صنعت در شرایط تحریم آشنا شدند.

توسعه زیرساخت‌های توزیع سوخت در کشور

وی همچنین با اشاره به فعالیت حدود ۲ هزار و ۵۵۰ جایگاه سی‌ان‌جی و ۴ هزار و ۳۰۰ جایگاه عرضه سوخت مایع در کشور بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، توسعه زیرساخت‌های زنجیره توزیع سوخت در کشور با استفاده از بومی‌سازی دانش فنی تجهیزات و فناوری داخلی را در دستور کار قرار دادیم؛ کارتخوان‌های جایگاه‌های عرضه سوخت که قبلاً از خارج کشور وارد می‌شد، از طریق دو شرکت دانش‌بنیان داخلی بومی‌سازی و انبوه‌سازی شد و هم‌اکنون در برخی جایگاه‌های سوخت کشور در حال استفاده است.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با تأکید بر حرکت به سمت بومی‌سازی و استفاده از فناوری داخلی در این حوزه گفت: در حوزه افزایش ارتقای ایمنی تجهیزات اتفاق‌های خوبی افتاده و میزان خرابی نازل‌های جایگاه‌های سوخت نیز در دو سال گذشته به کمتر از ۵ درصد رسیده است، همچنین با راه‌اندازی یک سامانه، وضع جایگاه‌های سوخت به‌منظور تداوم عرضه به‌صورت لحظه‌ای پایش می‌شود.

سالاری افزود: در حوزه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان به‌منظور توسعه زیرساخت‌های توزیع سوخت کشور و سامانه هوشمند سوخت، برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام شده که ظرفیت آن نیز در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی موجود است.

وی با اشاره به نقش بارنامه‌های صوری در افزایش آمار قاچاق سوخت در کشور گفت: به‌منظور جلوگیری از صدور بارنامه‌های صوری، سامانه‌ای را طراحی کرده‌ایم که به‌صورت آزمایشی شروع به‌کار کرده است و آمادگی داریم این سامانه را به‌صورت کامل در همه مبادی ذخیره کشور اجرایی کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اتصال کارت سوخت به خودرو و ثبت آنلاین درخواست کارت سوخت المثنی را از دیگر برنامه‌های این شرکت برای بهبود خدمت‌رسانی در حوزه سامانه هوشمند سوخت اعلام و تصریح کرد: در این زمینه نیاز است اطلاعات مربوط به خودرو‌ها در اختیار وزارت نفت قرار گیرد و امیدواریم با جلسات انجام‌شده با نهاد‌های ذی‌ربط، دسترسی به اطلاعات به‌سرعت انجام شود.

افزایش سهم خطوط لوله در انتقال نفت خام و فرآورده کشور

سالاری از افزایش طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده کشور از ۱۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر به ۱۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای خبر داد و گفت: دو خط لوله مهم بندرعباس - سیرجان - رفسنجان و خط لوله تبریز - خوی - ارومیه در آخرین مراحل عملیاتی قرار دارد و به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

جلوگیری از مصرف روزانه ۵۰ میلیون لیتر بنزین با استانداردسازی در بخش حمل‌ونقل

وی همچنین با اشاره به خدماتی بودن و ارتباط مستقیم شرکت ملی پالایش و پخش با مردم بیان کرد: سوخت‌رسانی زمستانی بسیار حیاتی بود و در شرایطی که مصارف در حوزه خانگی بسیار افزایش یافته و ناترازی ایجاد شده و برخی جایگاه‌های سی‌ان‌جی از مدار خارج شدند، بیش از ۱۸ میلیارد لیتر سوخت مایع را به نیروگاه‌ها ارسال کردیم.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به مصرف بالای سوخت در کشور تأکید کرد: امروز بخش زیادی از نفت خام تولیدی کشور را به سوخت تبدیل می‌کنیم، در حالی که با تنوع‌بخشی و توسعه سبد سوخت و استانداردسازی در بخش حمل‌ونقل، می‌توانیم در مصرف روزانه ۵۰ میلیون لیتر بنزین در کشور صرفه‌جویی کنیم که با احتساب هر لیتر بنزین به قیمت یک دلار، روزی ۵۰ میلیارد تومان منابع نصیب کشور خواهد شد که عدد قابل‌توجهی است و می‌توان آن را در بخش‌های دیگر سرمایه‌گذاری کرد.

سالاری با اشاره به انرژی‌بر بودن صنایع کشور گفت: یکی از موضوعات در حوزه افزایش تولید بنزین، متانول است که ظرفیت خوبی در این باره در کشور وجود دارد و با قیمت ناچیزی صادر می‌شود. اگر از دانش فنی تبدیل متانول به بنزین برخوردار شویم، می‌توانیم روزانه ۱۸ میلیون لیتر بنزین تولید کنیم.

وی تأکید کرد: نشست‌های متعددی در این زمینه برگزار شده است و در تلاش هستیم با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان، بتوانیم دانش فنی تبدیل متانول به بنزین را به‌منظور تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده در کشور، بومی‌سازی کنیم.

توسعه همکاری‌های برون‌مرزی پالایشی در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تمرکز بر توسعه همکاری و پروژه‌های برون‌مرزی در سال ۱۴۰۳ در صنعت پالایش کشور خبر داد و گفت: در این باره توافق‌هایی خواهیم داشت تا بتوانیم از ظرفیت شرکت‌های داخلی برای اجرای پروژه‌های تعمیرات اساسی و از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکننده‌ها در بازار بیرونی استفاده کنیم. تمرکز ما بر ادامه مذاکرات با کشور‌های همجوار خواهد بود تا بتوانیم به‌عنوان یک محور اصلی و حلقه واسط، میان شرکت‌های توانمند داخلی، شرکت‌های پالایشی و شرکت‌های خارجی عمل کنیم.

سالاری همچنین از پیگیری جدی اجرای طرح‌های کاهش نفت کوره مطابق برنامه هفتم توسعه در سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: منابع مالی موردنیاز این پروژه‌ها پیش‌بینی و پروژه‌ها تعریف شده است و عملیات اجرایی نیز در برخی مجموعه‌ها آغاز شده است. پارسال ۱۲ نشست ماهانه با همه شرکت‌های پالایشی برگزار کردیم و در سال نو وارد فرآیند اجرایی خواهیم شد.

وی با اشاره به نیاز به حدود ۹ میلیارد دلار نقدینگی برای اجرای این پروژه‌ها گفت: فاز به فاز حرکت و تأمین منابع خواهیم کرد و از ظرفیت سرمایه‌گذار خارجی و مشوق‌ها نیز استفاده خواهیم کرد.

پیگیری پروژه‌های بهینه‌سازی و تنوع‌بخشی به سبد سوخت

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تمرکز اساسی بر حوزه بهینه‌سازی مصرف در سال نو را از دیگر برنامه‌های این شرکت برشمرد و بیان کرد: همکاری با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به‌منظور اجرای طرح‌هایی برای پایش دقیق عرضه خارج از شبکه، تقویت حوزه بهینه‌سازی با اجرای برنامه‌هایی برای جایگزینی خودرو‌های فرسوده از جمله برنامه‌های سال جدید خواهد بود. ۹۰۰ هزار خودروی فرسوده سنگین در کشور داریم که در هر ۱۰۰ کیلومتر، ۶۵ لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند، در صورت جایگزینی با خودرو‌های جدید، این میزان به ۳۰ لیتر کاهش می‌یابد و وارد سبد صادراتی کشور خواهد شد.

سالاری همچنین افزود: هم‌اکنون ظرفیتی معادل ۳۵ تا ۴۰ میلیون مترمکعب در توزیع روزانه سی‌ان‌جی وجود دارد که تنها ۲۱ میلیون مترمکعب آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورت تولید کارخانه‌ای خودرو‌های گازسوز و جایگزینی خودرو‌های فرسوده حمل‌ونقل عمومی و تبدیل به گازسوز و دوگانه‌سوز، می‌توانیم از این ظرفیت خالی استفاده کنیم و سهم سی‌ان‌جی را در سبد سوخت کشور افزایش دهیم.

وی تأکید کرد: تولید خودرو‌های گازسوز باید در کارخانه‌ها اتفاق بیفتد که در این زمینه تفاهم‌هایی با خودروساز‌ها داشته‌ایم که امیدواریم در سال ۱۴۰۳ وارد مرحله عملی شود.

گشایش ۲ پروژه پالایشی در ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از گشایش دو پروژه پالایشی در خردادماه امسال در آبادان و شیراز خبر داد و گفت: امسال یک واحد ۴۳ هزار بشکه‌ای در آبادان را به بهره‌برداری خواهیم رساند که با راه‌اندازی آن تولید بنزین پالایشگاه آبادان روزانه ۹ میلیون لیتر و تولید گازوئیل آن، روزانه ۵ میلیون لیتر افزایش خواهد یافت، همچنین با راه‌اندازی یک واحد دیگر در پالایشگاه شیراز، کیفیت بنزین این پالایشگاه یورو ۴ خواهد شد.

دیگر خبرها

  • اعتراف بزرگ انگلیس در جنگ با روسیه
  • خصوصی‌ها، کم‌کاری دو خودروساز بزرگ را جبران کردند...
  • فال شمع روزانه امروز سه‌شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۳
  • رونمایی از کتاب «میدان نفتون، از آغاز تاکنون»
  • ◄ بده و بستان عجیب بین دو کامیون ساز بزرگ و باسابقه ایران!
  • زاکانی: جشن امام حسنی‌ها کاری بزرگ و ماندگار بود
  • فراهم شدن فضای خلق ایده‌های جدید تفریحی و گردشگری در اصفهان
  • رشد ۷ درصدی تولید بنزین در ۱۴۰۲/ ساخت پتروپالایشگاه شهید سلیمانی امسال آغاز می‌شود
  • اهم اولویت‌های اداره هنر‌های نمایشی در سال ۱۴۰۳/ از تصویب سند تحول تا راه اندازی بنیاد ملی تئاتر
  • ناکامی بزرگ رژیم صهیونیستی در مواجه با مقاومت فلسطین در سال ۱۴۰۲