Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس؛ در این روزها که دنیا برای تامین واکسن کرونا با چالش روبروست  کشور چین به یکی از اصلی‌ترین کشورها در تامین واکسن مورد نیاز دنیا تبدیل شده است؛ آن هم در شرایطی که هر روز خبری در مورد کمبود عرضه واکسن توسط شرکت های داروسازی اروپا و امریکا منتشر می‌شود. دو واکسن اصلی چین،  «bbibp-corv» ساخته شرکت «سینوفارم» و «کروناوک» ساخته شرکت «سینوواک» این کشور است که در برخی از کشورها تأیید و در برخی دیگر تزریق آن آغاز شده است؛ در این گزارش به وضعیت تزریق واکسن چین در کشورهای مختلف پرداخته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

*ترکیه

دومین محموله واکسن کروناواک ساخت شرکت چینی سینواک شامل ۶.۵ میلیون دز، روز دوشنبه ۲۵ ژانویه (۶ بهمن) وارد ترکیه شد و به این ترتیب دزهای وارداتی از این واکسن در ترکیه به بیش از ۱۰ میلیون رسید؛ نخستین محموله شامل ۳میلیون دز از همین واکسن ماه گذشته وارد ترکیه شد. 

وزیر بهداشت ترکیه، به عنوان نخستین نفر، اولین دوز از واکسن چینی کروناوک را دریافت کرده است و بعد از او رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور این کشور این واکسن را تزریق کرد.

 

*اوکراین

اوکراین در اوایل ماه ژوئن( اوایل بهمن)  توافق نامه‌ای برای خرید ۵ میلیون دوز واکسن کروناوک امضا کرد که تاکنون تنها تأمین کننده واکسن اوکراین بوده است.

*مجارستان

مجارستان هم که اعلام کرده بود نمی‌تواند منتظر روند آهسته توزیع واکسن کرونا توسط اتحادیه اروپا بماند، ۵۵۰ هزار دوز واکسن چینی کرونا وارد کرد و بدین ترتیب لقب نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا که با واکسن چینی روند واکسیناسیون را عملیاتی می‌کند، گرفت.این کشور اروپایی با خرید ۵ میلیون دوز واکسن از چین و ۲ میلیون دوز واکسن از چین طی ۴ ماه آتی موافقت کرده است.

*تایلند

نخستین محموله واکسن‌های چینی که قرار بود قبل از ۲۴ فوریه وارد تایلند شود، هفته گذشته به این کشور رسید؛ نوتین چارنویراکول، معاون نخست وزیر و وزیر بهداشت عمومی تایلند گفت: این محموله از واکسن‌ شرکت سینوواک تشکیل شده و روند واکسیناسیون ملی طی روزهای آتی آغاز می‌شود.

واکسن «کروناوَک» (CoronaVac) سبب ایجاد آنتی بادی یا پادتن در بیش از ۹۰ درصد افراد شده بدون آنکه عارضه جدی ایجاد کند.

*عراق

اداره گزینش دارو وزارت بهداشت عراق ماه گذشته با استفاده اضطراری از واکسن سینوفارم چین برای مقابله با ویروس کرونا موافقت کرد؛ بر اساس بیانیه دفتر رسانه‌ای مصطفی الکادیمی، نخست وزیر عراق، این کشور واکسن چین را که توسط  شرکت سینوفارم ساخته شده خریداری خواهد کرد.

وزیر بهداشت عراق  نیز روز گذشته تأیید کرد که اولین گروه واکسن چینی در اول مارس ( تا یک هفته دیگر) وارد می‌شود.

*مصر

وزیر بهداشت مصر در ماه ژانویه مجوز اضطراری استفاده از واکسن کرونای شرکت سینوفارم چین در این کشور را صادر کرد؛ مصر اولین مجموعه از واکسن‌های سینوفارم را در تاریخ دهم دسامبر دریافت کرد. به گفته وزیر بهداشت مصر ۴ تست بر روی این واکسن‌ها توسط اداره داروی این کشور انجام شده و بر مبنای آنها امنیت واکسن‌های یادشده تأیید شده است.

*پاکستان 

فیصل سلطان، دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در زمینه بهداشت، به شینهوا تأیید کرد، واکسن شرکت کن سینو چین برای کووید ۱۹، اکنون دومین واکسن چینی است که توسط سازمان تنظیم مقررات دارویی پاکستان تصویب شد.

 پاکستان پس از ارزیابی ایمنی و کیفیت واکسن چینی آن را برای استفاده اضطراری تصویب کرد. پاکستان پس از دریافت واکسن‌های اهدایی چین، در ۳ فوریه( نیمه بهمن ماه) رسماً واکسیناسیون خود را آغاز کرد.

*اردن 

اردن کمپین واکسیناسیون خود  با واکسن چینی شرکت سینوفارم را از اوایل ژوئن (اوایل بهمن) آغاز کرد. نخست وزیر اردن و چند نفر دیگر از اعضای دولت، قبل از استفاده عمومی واکسن چین را دیافت کردند. یک هواپیمای متعلق به شرکت هواپیمایی امارات محموله سه هزار و ۸۰۰ تنی واکسن سینوفارم علیه کرونا را در فرودگاه تخلیه کرد تا تحویل نهادهای ذی ربط اردن شوند.

* فیلیپین

وزیر خارجه چین ماه گذشته و طی سفر خود به کشورهای جنوب شرق آسیا این بار در دیدار با تئودورو لوکسین، همتای فیلیپینی خود وعده تحویل ۵۰۰ هزار دوز واکسن چینی کرونا به این کشور داد؛ وانگ در دیدار با همتای فیلیپینی خود گفت: به عنوان دوست فیلیپین و نزدیکترین همسایه خود، تا شکست این ویروس به طور جدی در کنار مردم فیلیپین خواهیم ایستاد.

مقامات فیلیپینی بار دارند، واکسن‌های چینی به اندازه نمونه‌های آمریکایی و اروپایی اثربخشی دارند و خوب عمل می‌کنند.

* الجزایر

دولت الجزایر از واکسن توسعه داده چین برای کرونا استقبال کرده و قرار است نخستین محموله از واکسن شرکت سینوواک وارد این کشور بشود. 

 

*** درحالی که اتحادیه اروپا با شرکت‌های فایزر و آسترازنکا بر سر توزیع واکسن اختلاف جدی پیدا کرده، کشورهای شرق اروپا با خرید واکسن‌های چینی و روسی تلاش می‌کنند تا با شیوع گسترده ویروس کرونا مقابله کنند.

به گفته سخنگوی وزات امور خارجه چین، این کشور به ۲۷ کشور واکسن کووید ۱۹ صادر می‌کند و به ۵۳ کشور نیازمند برای تامین واکسن کمک می‌کند. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: واکسن ویروس کرونا واکسیناسیون وزیر بهداشت واکسن کرونا واکسن چینی دوز واکسن واکسن چین نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۱۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا ۵ سال آینده در کشورهای پیشرفته سیگار پیدا نمی‌شود/ دخانیات تنها صنعتی که پس از انقلاب تحریم نشد!

شریف ترکمن نژاد، مشاور علمی جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: هیچ موضوعی به اندازه دخانیات پیچیده نیست و تنها صنعتی که پس از انقلاب اسلامی ایران، تحریم نشد فعالیت شرکت‌های دخانی بود.

به گفته وی، سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار تولید می‌شود که به ازای هر یک میلیون نخ سیگار یک انسان کشته می‌شود.

ترکمن نژاد افزود: با توجه به اینکه مصرف دخانیات موجب آسیب‌های سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی بی‌شماری می‌شود، دولتمردان به دنبال نسل بدون دخانیات هستند.

وی خاطرنشان کرد: تا ۵ سال آینده در کشورهای پیشرفته سیگار پیدا نمی‌شود و افراد سیگاری سعی خواهند کرد از طریق کشورهای در حال توسعه و جهان سوم نیاز خود را برطرف کنند.

مشاور علمی جمعیت مبارزه با دخانیات با اشاره به اینکه هدف گیری شرکت‌های تولید دخانیات در کشور ما بر روی زنان و دختران است، رواج مصرف سیگار بین زنان و دختران ایرانی را نشان دهنده توفیق آنان برشمرد.

ترکمن نژاد افزود: از ۶ ماه پیش طرح بدون دخانیات با برنامه ۲۰ ساله در جمعیت مبارزه با دخانیات مطرح شد و این طرح با تخصیص یک صندلی در شورای انقلاب فرهنگی گام اولیه را برداشت و در حال برداشتن گام‌های بعدی است.

وی با اشاره به استراتژی سازمان جهانی بهداشت برای کنترل و کاهش مصرف دخانیات، به تبیین اصول این استراتژی پرداخت که شامل ارائه خدمات ترک دخانیات، آگاه سازی دیگران در برابر مخاطرات دخانیات، افزایش مالیات و قیمت مواد دخانی بودند.

ترکمن نژاد یادآور شد: هدف اصلی این اصول و برنامه‌های پیشگیری در مصرف دخانیات، محدودیت در عرضه آن است.

وی، نیکوتین را یکی از اعتیادآورترین محصولات دخانی دانست و گفت: با استفاده از ابزارهای قانونی نظیر ممنوعیت مصرف سیگار در اماکن عمومی و جلوگیری از صدمه زدن افراد سیگاری به افراد غیرسیگاری، می‌توان مصرف سیگار را کنترل و کاهش داد.

در همین حال، بهزاد ولی زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ضمن تاکید بر ممنوعیت تبلیغ دخانیات، از پیگیری وزارت بهداشت برای افزایش نرخ جرایم تخلفات دخانیاتی خبر داد و گفت: پیشنهاد افزایش جرایم با احتساب میزان تورم از سوی وزارت بهداشت به معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارسال شده و پیگیر دریافت مصوبه هیئت وزیران هستیم.

وی با بیان اینکه شرکت‌های توزیع‌کننده محصولات دخانی قانون‌پذیر نیستند، افزود: اگرچه ضوابطی در ارتباط با استندهای نگهداری سیگار ابلاغ کرده‌ایم اما نظارت‌های میدانی بیانگر این است ضوابط به درستی اجرا نمی‌شود.

ولی‌زاده در مورد جرایم تخلفات تبلیغاتی دخانیات، گفت: بیشترین ارقام جرایم در قانون جامع کنترل دخانیات برای تبلیغات در نظر گرفته شده است که در آخرین دور بازنگری جرایم در سال ۱۳۹۸ به ۴۴ میلیون تومان افزایش یافته است.

بر اساس قانون «جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات»، جرایم قانون جامع کنترل دخانیات باید هر ۳ سال یکبار بازنگری شود. جرایم این قانون برای آخرین بار در سال ۹۸ بازنگری شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: میزان ذخایر سرم و تولید واکسن روتاویروس
  • حکم شرعی امتیاز خودروی واگذار شده چیست؟
  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در راستای تحقق شعار سال
  • سانچز: برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل تلاش می‌کنیم
  • تا ۵ سال آینده در کشورهای پیشرفته سیگار پیدا نمی‌شود/ دخانیات تنها صنعتی که پس از انقلاب تحریم نشد!
  • برنامه ریزی چین برای ساخت مرکز حمل و نقلی در ازبکستان جهت ارتقا مسیر تا اروپا
  • هونگچی H ۵؛ سدان چینی ۵میلیاردی در بازار!
  • خرید این سدان چینی بیش از ۵میلیارد تومان آب می‌خورد!
  • انعقاد بزرگترین قرارداد برای ساخت ماهواره با دانش‌بنیان‌ها