Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، حسین تاریخی دبیرکل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان در برنامه در انتهای الوند، اظهار کرد: مجموعه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان، مقطع متوسطه اول و دوم را تحت پوشش قرار می‌دهد تا دانش‌آموزان و نوجوانان در عرصه فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی در یک مواجهه بسیار فعالی حاضر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اعتقاد ما در مجموعه انجمن‌های اسلامی این است که در مقطع متوسطه، ویژگی دانش‌آموزان به‌گونه‌ای است که توان راهبری گروه همسال را دارند و از این جهت می‌توانیم کار را به بچه‌ها بسپاریم و میدان را برای ایفای نقش آنها و بالفعل شدن استعدادهایشان مهیا کنیم.

* دانش‌آموزان مقطع متوسطه دوست دارند که مسؤولیت به آنها سپرده شود

تاریخی با اشاره به اهمیت مسؤولیت سپاری به دانش‌آموزان، گفت: یک دانش‌آموز می‌تواند در مدرسه مسؤولیت انجام یک برنامه را به عهده بگیرد؛ این برنامه می‌تواند جشن، سرود،  همایش، یادواره، تولید نشریه یا برگزاری اردو باشد یعنی انواع عرصه‌هایی که دانش‌آموز می‌تواند مسؤولیت به عهده بگیرد و خود را محک بزند؛ دانش‌آموزان هم در این سن بسیار دوست دارند که مسؤولیت به آنها سپرده شود و خودشان را بتوانند نشان دهند؛ البته این موضوع بابت اینکه تکبر داشته باشد نیست بلکه می‌خواهند کاری انجام دهند.

وی افزود: هر چقدر این فرصت بیشتر مهیا شود، دانش‌آموز احساس می‌کند که توانایی جدی‌تری برای کار دارد اما خیلی از دست‌اندرکاران فعالیت‌ها احساس می کنند که وقتی کار به دانش‌آموز سپرده شود، نمی‌تواند انجام دهد یا ممکن است خطا کند و کار را درست از آب در نیاورد اما فراموش نکنیم که ویژگی این رده سنی این است که هر چقدر به آنها اعتماد بیشتری کنید، ظرفیت‌هایشان بیشتر آزاد می‌شود.

* تعریف تربیت 6 ساحتی در سند تحول آموزش و پرورش

دبیرکل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان تصریح کرد: به نظرم هر کسی که مسؤولیتی در کشور دارد حتماً در دوران دانش‌آموزی‌اش تجربه خوبی دارد و این خیلی تأثیر در اعتماد به نفس و موفقیت دارد. 

وی به دوران دهه 60 و قیاس آن نسبت به دهه 90 و ارتباطات همسالان اشاره کرد و ادامه داد: چند مسأله اتفاق افتاده است که اگر اینها را کنار همدیگر بگذاریم. شاید یک مقدار دقیق‌تر بتوانیم راجع به آن جمع‌بندی داشته باشیم. اول اینکه به هر حال ما از دورانی که دهه ۶۰ بودیم به دهه ۹۰ رسیدیم و سن معلمان ما طبیعتاً بالا رفته است؛ تفاوت بین نسلی باعث شده که مفاهمه یک مقداری فاصله بگیرد گرچه این مسأله عمومیت ندارد و ما همین الان معلمان عزیزی داریم که با اینکه سن آنها بالاست واقعا مهارت ارتباط گیری‌شان با دانش‌آموزان از خیلی‌ها بی نظیرتر است.

تاریخی افزود: نکته بعدی اشاره‌ای است که در سند تحول اتفاق افتاد که خیلی دقت ویژه بود و این بود که تربیت را در ۶ ساحت تعریف کرد. علت آن چه بود؟ گمان این می‌رفت که ساختار تعلیم و تربیت رسمی کشور ما به واسطه ساختار معلم، دانش‌آموز، کنکور و امتحانی که دارند، بچه‌ها را به سمتی می برد که فقط دانش‌آموز تمرکز روی کنکور داشته باشد.

وی ادامه داد: در این حالت کلا دانش‌آموز از توجهش به تربیت در سایر ساحت‌هایی که اقتضای زندگی کردن است، غفلت می‌کند. سند تحول، این موضوع را یادآوری کرد یعنی تربیت در حوزه اقتصادی، سیاسی، هنری، زیستی، علم و فناوری را یادآوری کرد. 

* در حال حاضر دانش‌آموز از سال نهم درگیر تست و کنکور می‌شوند 

دبیرکل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان با بیان اینکه آن چیزی که ما در اتحادیه تمرکز جدی‌تری داریم روی ساحت‌های سیاسی، اجتماعی، اعتقادی و معرفتی است، گفت:  سند تحول بر موضوعاتی تأکید دارد؛ یک بخش از آن، قطعاً معلم است یعنی قطعاً مدل تدریس و مدل رفتار معلم به دانش‌آموز الگو می‌دهد. ممکن است معلم فیزیک باشد اما یک مواجهه منطقی که با دانش‌آموز دارد از صد سخنرانی یا حتی خواندن مطلب بیشتر باشد؛ البته این موضوع نقش معلم پرورشی را کمرنگ نمی‌کند و مربی پرورشی همان نخ تسبیح است.

وی به کنکور در دهه 60 اشاره کرد و افزود: زمان ما آنقدر توجه به حوزه آزمون، تست و درس نبود. نهایتا کلاس چهارم دبیرستان که بودیم، از عید شروع به تست زدن می‌کردیم. در حال حاضر دانش‌آموز از سال نهم درگیر می‌شوند و خانواده هم اضطراب دارد.

تاریخی تصریح کرد: باید به دانش‌آموز گفت که همه افتخار و نقطه آرزوی تو نباید قبولی در کنکور باشد و باید زندگی کنی و معلم پرورشی می‌تواند این کار را انجام دهد.

وی به کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: کرونا با همه بساط بدی که ایجاد کرد، چند یادآوری خوب به ما داشت؛ اگر مسأله‌ای در کشور و هر کشوری دغدغه شد، این قابلیت وجود دارد که همه بیایند کنار هم قرار گیرند تا آن مسأله را برطرف کنند.

* آلارم‌های ویروس بی‌هویتی، ناامیدی، تنبلی و مسؤولیت ناپذیری، شنیده می‌شود

دبیرکل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان اضافه کرد: در حال حاضر آلارم‌های ویروس بی‌هویتی، ناامیدی، تنبلی و مسؤولیت ناپذیری، شنیده می شود و باید تدبیری اندیشیده شود که با محوریت حوزه پرورشی و حوزه تربیتی بتوانیم همه عناصر تأثیر گذار در این چرخه را فعال و حساس کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر عمده فعالیت‌ها به فضای مجازی رفته است، افزود: شبکه شاد آمده است اما عمده تمرکز شبکه شاد روی حوزه آموزش است اما آیا همه حوزه تعلیم و تربیت ما فقط آموزش است؟ وقتی به نوجوان می‌گوییم وارد فضای مجازی بشو، دسترسی به همه اتفاقات فضای مجازی را دارد. 

* نوجوان را به رسمیت بشناسیم 

تاریخی با بیان اینکه تفاوت بین دهه‌های مختلف طبیعی است. ولی معنایش این نیست که یکی بهتر و دیگری بدتر است. مهم‌ترین مسأله در مواجهه با نوجوان، این است که او را به رسمیت بشناسیم و دانش‌آموز فوق العاده در تشخیص اینکه کسی که با او صحبت می کند آیا برای او هویت قائل است یا نگاه به او مانند نگاه مصرف کننده است، هشیار است. اگر این حس را نوجوان درک کند و به او منتقل شود، با تمام وجود به میدان می‌آید.

وی افزود: ما نیز دو بخش جدی را در دستور کار خودمان داریم؛ اول اینکه بستری را مهیا کنیم تا دانش‌آموز بتواند حس مسؤولیت‌پذیری خود را محک بزند. از حیث روانشناسی، خانواده‌ها باید نسبت به ویژگی‌ها شناختی نوجوان آگاه باشند. مثلا پرخاشگری نوجوان را به حساب تربیت بد او نگذارند. پذیرش منطقی این اتفاقات در خانواده فوق‌العاده مهم است و دوم اینکه ویژگی‌های نوجوان را به رسمیت بشناسیم و خانواده‌ها باید آموزش ببینند و توانمند شوند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نوجوان کنکور حسین تاریخی دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان رسمیت بشناسیم دانش آموز حال حاضر سند تحول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۶۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۲ هزار و ۷۷۸ دانش‌آموز کرمانی در ماراتُن کنکور

 محمدمهدی فداکار چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه در شورای اداری استان کرمان گفت: در بارندگی هفته گذشته، بیش از ۵۰۰ دستگاه ماشین‌آلات سنگین و راهداری، آماده شده بود و تمهیدات لازم دیده شد و خوشبختانه اجازه ندادند آب از سیلبند‌ها سرریز کند.  

وی با تاکید بر آمادگی کامل فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و دستگاه‌های زیرساختی با توجه به هشدار اخیر هواشناسی بیان داشت: سرعت، حجم بارندگی و تغییر الگوی بارشی اصلا قابل پیش‌بینی نیست و باید مراقبت‌های کامل صورت گیرد.   

استاندار کرمان، اطلاع‌رسانی و هشدار به عشایر و ساکنان مناطق در معرض خطر سیلاب را مورد تاکید قرار داد.  

وی با اشاره به برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در روز‌های ۶ و ۷ اردیبهشت ماه  بیان کرد: با توجه به بارندگی‌ها و احتمال آبگرفتگی، مراقبت‌ها و تدابیر در خصوص حوزه‌های آزمون صورت گیرد.  

فداکار تصریح کرد: مناطق آسیب‌پذیر و مسیر‌هایی که احتمال مسدود شدن آن ها وجود دارد، مدنظر باشد تا مشکلی برای حضور داوطلبان در حوزه‌های آزمون سراسری ایجاد نشود.  

وی  گفت: در راستای آماده‌باش کامل تمام مرخصی‌ها لغو است و دستگاه‌های زیرساختی آمادگی داشته باشند تا در صورت بروز حادثه، سریعا مشکل حل شود.  

حجت‌الاسلام حسن علیدادی‌سلیمانی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمان هم با تبریک پیروزی رزمندگان اسلام در جبهه مقاومت و عملیات افتخارآمیز وعده صادق گفت: در قبال مسئولیت‌ها و ماموریت‌های محوله در پیشگاه خداوند پاسخگو هستیم و وظیفه داریم با دلسوزی، صبر و تحمل ماموریت خود را به اتمام برسانیم و از بازخواست الهی در روز قیامت سربلند بیرون آییم.  

وی تصریح کرد: با هدف اجرای بهتر مسئولیت‌ها، لازم است تدابیری اندیشه شود که ادارات و سازمان‌های خدمات‌رسان، صادقانه و برادرانه با یکدیگر همکاری کنند تا بتوانم به بهترین وجه ممکن در دوران ماموریت و مسئولیت خود رضایت خدا و خلق خدا را جلب کنیم.  

قدرت مردم، فتنه‌ها و توطئه‌های علیه نظام را خنثی کرد 

حجت‌الاسلام محمدحسین موسی‌پور، نماینده ولی‌فقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، حضور مردم در صحنه‌های مختلف را رمز پیروزی و ماندگاری انقلاب اسلامی دانست و گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم، امام راحل همین مسیر را ادامه دادند و به دستور ایشان نهاد شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شکل گرفت.  

وی بیان کرد: مسئولیت سیاست‌گذاری، ساماندهی، برنامه‌ریزی، نظارت و راهبری مناسبت‌ها، فراخوان مراسم ملی، سیاسی، مذهبی و انقلابی به دوش شورای هماهنگی گذاشته شده و تاکنون به خوبی انجام شده است.  

حجت الاسلام موسی‌پور بیان کرد: امپراطوری دروغ رسانه‌ای با سیاه‌نمایی و کوچک کردن خدمات، افکار عمومی را هدف قرار داده و ما وظیفه سنگینی در تبیین خدمات و افزایش اعتماد عمومی و روشنگری به عهده داریم.  

وی با بیان اینکه مشکلات و معضلات اقتصادی همه حوزه‌ها را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: باید اقتصاد آفت‌زده، اقتصاد نفتی و اقتصاد دولتی را درمان کرد و درمان آن غیر از مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین رهبر معظم انقلاب  (مدظله العالی) عنوان سال را جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب کردند.  

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور گفت: سرمایه‌های راکد در دست مردم زیاد است که ورود آن در چرخه تولید، تحول بزرگی را ایجاد می‌کند.  

موسی‌پور تصریح کرد: مسئولان نیز باید اعتمادسازی کنند و پروژه‌هایی را برای سرمایه‌گذاری و مشارکت مردم ایجاد و تعریف کنند.  

وی به چالش‌های حوزه تولید نیز اشاره داشت و گفت: یکی از این چالش‌ها، اتلاف انرژی و اسراف است و  بهره‌وری باید افزایش یابد.  

رقابت ۱۲ هزار و ۷۷۸ دانش‌آموز کرمانی در ماراتُن کنکور

 

رضا رضایی در جلسه شورای اداری گفت: ۱۲۳ حوزه کنکور در استان کرمان دایر می‌شود و ۱۲ هزار و ۷۷۸ نفر به رقابت می‌پردازند.

وی افزود: امسال برای اولین بار آزمون درس‌های علوم و ریاضی پایه ششم ابتدایی به‌شکل هماهنگ کشوری برگزار می‌شود و پایه نهم نیز سه درس هماهنگ کشوری دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه امتحانات دانش‌آموزان در مناطق گرمسیر از ۲۵ اردیبهت ماه شروع می‌شود، گفت: آزمون نهایی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم به‌صورت هماهنگ و الکترونیکی برگزار می‌شود و نتیجه کنکور دانش‌آموز را رقم می‌زند.

رضایی با اشاره به اینکه ۲۵۴ حوزه اجرا و ۳۰ حوزه تصحیح برای امتحانات نهایی در استان کرمان در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: ۵ میلیارد تومان کاغذ برای امتحانات نهایی دانش‌آموزان استان کرمان مورد نیاز است.

وی افزود: ۱۲ شهرستان تابعه استان کرمان مجری کنکور هستند و مرحله اول کنکور فردا و پس‌فردا برگزار می‌شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • رقابت ۲ هزار و ۲٠٠ دانش آموز زرندی در کنکور
  • آموزش عملی آمادگی دفاعی ۱۰ هزار دانش‌آموز قزوینی
  • رقابت ۱۲ هزار و ۷۷۸ دانش‌آموز کرمانی در ماراتُن کنکور
  • آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم
  • رقابت ۱۷ هزار دانش آموز قمی برای ورود به دانشگاه
  • جشن عبادت وبندگی ۲۲۰ دانش آموز بادرودی
  • ضارب ۳ دختر دانش‌آموز دستگیر شد ؛ او هم یک نوجوان است
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • ۹۵ هزار نفر از دانش‌آموزان کرمانشاهی سفیر سلامت هستند
  • اجرای برنامه توانمندسازی ۲ هزار دانش‌آموز کارآفرین هنرستانی