Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، سامانه «فارس من» خبرگزاری فارس برای پیگیری سوژه‌های مردم راه‌اندازی شد و تاکنون بیش از 30 هزار و 224 سوژه مردمی برای پیگیری روی این سامانه قرار گرفته است.

سامانه «فارس من» ظرفیتی است که مردم به عنوان سردبیر خبرگزاری فارس مطالبات و مشکلات خود را مطرح می‌کنند و این رسانه موضوع را پیگیری کرده و نتیجه را نیز از طریق همین رسانه اطلاع‌رسانی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم/جلوی قاچاق چوب گرفته شود

«جلوی قاچاق الوار در کردستان را بگیرید» «متاسفانه چند ماه است که قاچاقچیان الوار در حال قلع و قم کردن درختان جنگل‌های کردستان هستند، مردم استان از این موضوع بسیار نگران هستند و مسئولین استانی تاکنون اقدامات موثری انجام نداده‌اند از سازمان حفاظت محیط زیست کشور تقاضای رسیدگی و بررسی جدی موضوع را داریم».

استان کردستان با 29 هزار و 370 کیلومتر مربع مساحت 1.8 درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است، مساحت عرصه‌های طبیعی استان کردستان شامل جنگل و مرتع براساس گزارشات رسمی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری یک میلیون و 773 هزار  و 328 هکتار است که بر این اساس  62 درصد سطح استان و 1.72 درصد مساحت کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

اگر مساحت عرصه‌های طبیعی ایران را 140 میلیون هکتار در نظر بگیریم، 1.3 درصد عرصه‌های طبیعی کشور در استان کردستان واقع شده است که حدود 48 درصد آن را مرتع تشکیل می‌دهد.

در وضعیت فعلی با استناد به آمار اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری، مساحت جنگل‌های استان کردستان 373 هزار هکتار است در حالی که مساحت جنگل‌های استان در سال 1332 حدود 500 هزار هکتار گزارش شده که مقایسه آن با مساحت فعلی جنگل‌های استان نشان می‌دهد که حدود 130 هزار هکتار کاهش 26 درصد را نشان می‌دهد.

متوسط سرانه جنگل در استان کردستان 0.3 هکتار است در حالی که این رقم در کشور 0.2 است که این نشان می‌دهد سرانه جنگل در استان از میانگین کشوری بیشتر است و در کشوری که سرانه جنگلی پایینی دارد مرگ حتی یک درخت هم بسیار با اهمیت است، اما با این حال سیر نابودی جنگل‌های زاگرس و درختان بلوط کردستان همچنان ادامه دارد.

تنوع درختان شامل« بلوط، مازو، گلابی، زبان ‏گنجشک (ون)، گردو، سیب وحشی، پسته وحشی، زالزالک، آلبالو، ازگیل، بادام تلخ، داغداغان، نارون، افرا و بید وحشی» در جنگل‌های کردستان موجب شده است که چشم طمع قاچاقچیان چوب همواره به دنبال جنگل‌های این منطقه باشد تا جایکه قاچاق چوب به یکی از جدی‌ترین نگرانی‌ها مردمان ساکن در زاگرس‌ تبدیل شده است.

بانه و مریوان شهرهای جنگلی کردستان بخش بزرگی از جنگل‌های غرب کشور را شامل می‌شوند، این منابع ارزشمند پس از جنگل‏های شمال در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

کشف 226 مترمکعب چوپ قاچاق

اردشیر دولتیاری فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان در مورد وضعیت کشفیات و تشکیل پرونده‌ها در این زمینه اظهار کرد: سال گذشته ۱۲۹ متر مکعب چوب قاچاق و بیش از ۴ هکتار و ۴۳۴ کیلوگرم زغال قاچاق از قاچاقچیان در استان کشف و ضبط شد.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان افزود: در همین راستا ۲۹ فقره پرونده تشکیل و براساس قانون با متخلفین برخورد شد.

وی با بیان اینکه این روند قاچاق چوب در سال‌جاری هم افزایشی بوده است، گفت:  از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه در مجموع 438 مترمکعب چوب قاچاق از قاچاقچیان کشف شده است.

کشف و ضبط 3129 کیلوگرم زغال قاچاق

وی با بیان اینکه در کل 87 فقره پرونده‌ در زمینه کشفیات قاچاق چوب در استان تشکیل شده است، گفت: 3 هزار و 129 کیلوگرم از کشفیات به صورت زغال از قاچاقچیان کشف و ضبط شده است.

بنا به گفته برخی متولیان این حوزه در کردستان؛ عدم آگاهی بهره‌برداران از اهمیت جنگل در حفظ آب و خاک و کاهش واردات، وجود مشکلات معیشتی، فقر و بیکاری ساکنین،افزایش قیمت چوب و تصور نابجای حقوق عرفی در قطع درختان خودرو و ممانعت از بهره‌برداری جنگل‌های شمال بنا به گفته نقشبندی از مهم‌ترین دلایل افزایش قاچاق چوب در کردستان است.

بازدارنده نبودن قوانین موجود، وسعت عرصه‌های طبیعی و ضعف در زمینه نیرو و امکانات و گستردگی عرصه‌ها، وجود جاده‌های فرعی فراوان که مسیر حمل و نقل حجم قابل توجهی از چوب‌های قاچاق است و همچنین بازدارنده نبودن برخوردهای قضایی و قوانین از دیگر عوامل تاثیرگذار در افزایش قاچاق چوب در این استان است.

به نظر می‌رسد قاچاقچیان چوب که اغلب برای دست‌یابی به سود کلان اقدام به قطع درختان می‌کنند، از این نکته غافل هستند که در نهایت ضرر این کار در آینده نصیب فرزندان خود آنان خواهد شد، زیرا زمین بدون درخت در تأمین حیات انسان حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

و اما...

قطع بی رویه درختان ضربات جبران ناپدیری را به طبیعت وارد می سازد و تداوم روند قطع درختان در جنگل‌های کردستان در دراز مدت  نابودی جنگل‌ها را به دنبال دارد و به محیط زیست منطقه صدمات بسیاری وارد کند و از این رو مقابله با این امر نیازمند اقدامات جدی‌تر و برنامه‌ریزی بیشتر و صد البته همراهی و مشارکت مردم است.

انتهای پیام/2330/71

منبع: فارس

کلیدواژه: قاچاق چوب محیط زیست کردستان قاچاقچیان الوار آبخیزداری سازمان جنگل ها عرصه های طبیعی استان کردستان قاچاق چوب منابع طبیعی عرصه ها جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۷۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری بیش از ۵ هزار نفر از مجرمین و تعرض‌کنندگان به عرصه‌های ملی و جنگلی کشور

سرهنگ علی ملکی آهنگران در جمع نمایندگان تشکل‌های منابع طبیعی لرستان با اشاره به عملکرد یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سال گذشته، بیان کرد: در مجموع ۶۷ هزار و ۱۳۱ تماس از مردم با سامانه ۱۳۹ و ۱۵۰۴ ثبت شده و برای هر درخواست یک عملیات اجرایی انجام شده و عوامل گشت به بررسی و نهایتاً عملیات اجرایی پرداختند.

وی اضافه کرد: در نهایت ۳۳ هزا رو ۵۳۶ پرونده قضایی تشکیل و ۵ هزار و ۸۳۷ نفر از مجرمین و تعرض کنندگان به عرصه‌های ملی و جنگلی دستگیر و به دستگاه قضایی معرفی شدند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان کرد: همچنین در این بازرسی سه هزار و ۸۳۸ دستگاه خودرو و هزار و ۳۱۳ دستگاه تجهیزات قطع درخت نیز توقیف شده است.

ملکی آهنگران تصریح کرد: تعرض به عرصه‌ها و زمین‌های ملی یکی از موضوعاتی بوده که یگان حفاظت به آن ورود جدی داشته و در این راستا ۲۲ هزار و ۳۷۰ هکتار از اراضی ملی خلع ید و به بیت المال برگردانده شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین سال گذشته از تعرض به ۸ هزار و ۷۰۲ هکتار از اراضی ملی پیشگیری شده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: همچنین ۱۷ هزار و ۴۷۸ پرونده برای ۴۵ هزار و ۳۱۸ هکتار در راستای تخریب و تصرف اراضی ملی تشکیل شده است.

ملکی آهنگران تاکید کرد: در کشت گیاهان ممنوعه، تعرض به عرصه‌های جنگلی و ملی و گیاهان دارویی تعارفی با کسی نداریم و بدون اغماض و با قدرت و برابر قانون با خاطیان برخورد می‌کنیم.

وی تاکید کرد: برخورد‌های یگان حفاظت با افراد سابقه‌دار و سازمان یافته شدیدتر خواهد بود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • دستگیری بیش از ۵ هزار نفر از مجرمین و تعرض‌کنندگان به عرصه‌های ملی و جنگلی کشور
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • رفع تصرف ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های طبیعی کرمانشاه
  • از دستگیری سارق تا کشف سوخت قاچاق در فارس
  • هشدار در مورد احتمال آتش سوزی جنگل‌ها در مازندران
  • رفع تصرف ۱۰ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • هشدار آتش سوزی در جنگل های مازندران
  • رفع تداخل ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی و منابع ملی سامان
  • آزادسازی ۳ هکتار از اراضی ملی ساری
  • انجام بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ بازرسی از واحد‌های صنفی و غیرصنفی کردستان